Snart helg

Imorse var vi uppe med tuppen. Igen! Skulle börja jobba 7.30, och ville hänga med Lina ner och titta till Bosse, så vi åkte så vi var nere i Mjölby vid 7. Bosse var lite tjock i båda benen hon skadat sig i, men inte jättetjockt ändå. Vi tog henne till spolspiltan och kylde direkt, ända tills jag blev tvungen att åka. Sen skrittade Lina på henne på förmiddagen och så kollade de henne lite. Hon var inte halt, men stel i bakbenet, men det är ju inte så lustigt. Efter det, fick hon gå ut i hagen tills fram på eftermiddagen. Då var Lina nere och tvättade av benen (tur att det inte är lerigt) och kylde, innan hon var ute och gick med henne en lång stund. Sen kylde hon igen innan hon åkte hem.
Imorgon bitti ska Bosse och Lord (fästmannen) skrittas ut på en långtur. Det blir bra. Så får hon gå resten av dagen i hagen. Sen får vi se hur det verkar i helgen. Men såren såg bra ut redan idag. De var ju inte så stora, som tur var. Det var skönt att plaststolparna till hagen satt så löst, så de släppte direkt.

Efter jobbet ikväll åkte jag direkt ut till Mantorp för att handla. Inte så kul, men ett nödvändigt ont. Skönt när det är gjort.
Imorgonkväll ska vi grilla, hade vi tänkt, så vi hoppas på fint väder=) Men innan dess är det ett par timmars träning i Ljungby för Gunnel.

Nej nu ska jag nog gå och lägga mig. Sov gott!

Alltid är det något

Det har flutit på bra med Bosse denna vecka oxå. Lina har ridit både i ridhuset och ut i skogen, och det går bra. Idag har hon haft vilodag, och skulle bara gå i hagen. På något sätt lyckades hon i morse fastna i elrepet i staketet genom att stå och skrapa med frambenet. Hon lyckades komma loss genom att dra ner hela staketet på en sida och skära sig på höger fram- och bakben. Så Lina som idag(första dag på flera veckor) skulle ha lite sovmorgon och ta det lugnt, fick kasta sig ner till Mjölby vid strax efter nio imorse. Som tur var, blev det inte så allvarligt. Det är två sår på utsidan höger bak och ett baksida höger fram. Lina kylde imorse och var ute och gick med henne och sen fick hon gå i hagen hela dagen. Efter jobbet åkte jag och Lina ner igen och kylde och gick ut och gick med henne. Då var hon lite svullen i bakbenet, men det var väl att hon hade stått inne ett tag då. Hon haltar inte, som tur är, så imorgon ska Lina ner tidigt och kolla hur det ser ut. Får se om det bara blir lite skritta ut då, istället för att hoppa, som stod på programmet. Det är väl typiskt, va. Nu som det börjar gå så bra. Men, men, vi är glada att det inte blev värre. Usch, törs inte tänka på hur det kunde gått.

På jobbet har vi varit på filmfestival med 3 klasser idag. Jättekul, men det blev lite långdraget, faktiskt mot slutet.
En av "våra" filmer vann pris för bästa film i kategorin år 1-3. Det var jättekul!
Efteråt pratade vi om att ha en egen festival på skolan och visa alla filmer vi gjort i år, så alla klasser på skolan får chans att se dem.

På fredag kommer Patrik och Gunnel ner igen. Det blir lite träning på fredag eftermiddag-kväll och lite på lördag. Jag har förresten fått ett återbud på lördag, så om det är någon som vill vara med, hör av er snarast.
Lina ska träna med Putte på lördag, och på fredag ska Puttes nya ägare vara med och träna. Kul!
På fredagkväll blir det lite Valborgsfirande här, med grillning, tillsammans med P och G, plus att mamma och Roger kommer.

På söndag går andra omgången av Div III dressyren, i Valla. Lina ska vara med i laget på Putte, och det blir sista gången hon rider honom, för sen åker han till sitt nya hem i Kisa. Roligt att han är såld, men samtidigt lite vemodigt. Hans nya ägare kan känna sig nöjd, som får en så fantastiskt trevlig häst som är så välriden och tävlingsklar. Dessutom till ett mycket bra pris.

Ha det gott tills vi hörs igen!


Härligt

Efter att Therese varit och behandlat Bozetti i tisdags, fick hon ju vila en dag. I torsdags när Jossan och Lina red, var hon en helt ny häst. Avspänd från början och gick mycket lättare att svänga även åt höger. På kvällen var Lina och jag ute och gick med henne i skogen ca 1 timma, för hagarna dränerades så hästarna kunde inte vara ute något. Då tyckte vi att det var bra med en långpromenad i skogen. Det tyckte Bosse oxå...

Även i fredags kändes hon bra, och Lina red på henne i både skritt och trav. Det gick kanon!
Igår skulle bara Lina rida henne, för Jossan var och tävlade. Vi tömkörde inte något innan, utan Lina satt upp direkt, och fast det var tre andra ekipage i ridhuset samtidigt, skötte sig Bosse exemplariskt. Lina kände inte alls den där obehagliga känslan hon haft tidigare. Härligt!!!
På hemvägen från Mjölby, stannade vi hos Ida och Lina red på Putte också. Han var superfin!! Det är bra med tanke på tävlingen nästa söndag.

Idag var vi tidigt nere hos Bosse och Lina skrittade ut en sväng på henne och jag promenerade med. Det gick kalasbra! Det var bara ett par gånger mitt inne i skogen som hon stannade och blåste upp sig lite för något hon såg/hörde, och som vi inte uppmärksammade. Kan ha varit någon/några på cykel, för det var tydligen någon tävling med mountainbike i skogen idag. Fick vi reda på efter ridturen. Men hon gjorde inga konstigheter, utan bara stannade och stelnade till och tittade inåt skogen. Alla vi tre tyckte det var en härlig skogstur. Man kan säga att vi fått tillbaka vår "gamla" häst, för nu börjar det likna vår riktiga prinsessa igen.=) Usch, vad ont i munnen hon måste haft!

Vid lunchtid åkte vi till Ekbacken för att fira tre personer, nämligen min syster, hennes ena son och min mormor som fyller 90. Nästan hela släkten var där. Fantastiskt god mat, italiensk buffé, blev det att äta. Mmmmm! Det var både gott och trevligt!

När vi kom hem ikväll har jag pysslat till lite kort. Ett dopkort och några tackkort. Det var så längesen jag tog mig tid att göra kort, så det var verkligen dags.


Här en bild på dopkortet:Det tar ju lite tid. Speciellt när man ska stämpla och måla motiven. Men det är ju så roligt och avkopplande. Tyvärr glömmer man ju både tid och rum när man kommer igång.

Nu ska jag gå och lägga mig, tror jag. Så man är pigg och utvilad inför en ny vecka.
Kram på er alla därute!


Equiterapeut m.m.

Det var kanon i helgen för vårt lag i Div III dressyrallsvenskan kom 2:a! Grattis tjejer! Alla tre red superbra. Carro var tvåa i sin framridningsklass LC:!, Lina 4:a i LC:2 och Jenny 9:a i samma klass, individuellt. Dessutom kom Lina 4:a i LB:1. Lysande! Så nu är det spännande inför andra omgången om 2 veckor.

Bozetti har verkligen funnit sig till rätta i Mjölby. Nu har Jossan ridit på henne både torsdag, lördag, söndag och igår. I söndags satt Lina upp oxå, och skrittade av henne efter att Jossan ridit. Lina tyckte hon kändes lugn och fin. Inte alls den där olustiga känslan som infunnit sig innan. Igår var Lina i Ullared, så då var jag nere på ridskolan före halv sju på morgonen och gjorde iordning Bosse åt Jossan, som skulle rida henne 7.10 för att hinna. Jag började ju jobba hal åtta, så det var bara att åka till jobbet, så fort Jossan kommit upp på hästen.
Jag hade ju bokat in equiterapeuten tills idag och det var bra. Jossan, och även Lina, har när de ridit henne, haft känslan av att hon varit stel åt höger. Inte att det suttit i munnen, utan mer i halsen och sidan. Det stämde bra med vad Therese tyckte idag. Nacken höger sida och halsen ner mot bogen var hon spänd i. Hon har ju gått med huvudet lite ställt åt vänster för att komma undan att det gör ont i munnen. Sen fanns det lite i höger framknä och vänster bakknä som hon tyckte vi skulle linimenta. Lite spänning ovanför höftknölarna båda sidor, som vi oxå kunde massera med lite liniment. Hon sa att hon kändes som en mycket rörlig häst, tyckte att hon var jättefin och det hon hittade inte var några stora grejor men det var bra att man kollar av  innan det blir stort. Speciellt på en ung häst som rör sig med stora rörelser var det viktigt att man är noga. Sen fick hon akupunktur och redan efter det, kändes hon mjukare. Bosse var lite irriterad först när hon skulle sätta nålarna, men sen stod hon och gäspade. Efter kissade hon jättemycket och var lite trött. Men när vi kom ner ikväll var hon pigg och jag tyckte hon kändes avspänd i halsen och nacken när jag ryktade.
Imorgon ska hon vila, och på torsdag ska det bli spännande att se hur hon är att rida.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig, för jag har varit uppe supertidigt varje morgon sista veckan.

Mycket är det....

Snart har hela denna vecka gått, och jag tyckte precis att den börjat. I tisdags var det studiedag, så vi hade inte så många barn på jobbet. Vi gick på utflykt till ridskolan i Mjölby. Jättefint väder fick vi, så det var himla mysigt. Nio barn provade att rida och två av dem (grabbar) vill börja på ridskolan nu. Kul! Sen fick de hälsa på Bosse som var ute i hagen med sin nya fästman Lord. Barnen tyckte att hon var jättesöt, och finast av alla hästarna.=)

Igår och idag har det varit full fart på jobbet från morgon till dagens slut. Idrottslektioner och lektioner med värderingsövningar har stått på schemat. Så fritids på eftermiddagarna, som nu känns lite tungt, eftersom vi inte har något eget ställe att vara på. Skönt att det är bra väder...

Bosse, trivs kanon nere i Mjölby verkar det som. Hon har snart slutat fälla, och brunstar som bara den. Tror det är en kombination av det varma vädret och hennes nya fästman.
I måndags var det longering, och i tisdags och igår tömkörning för hennes del. Idag tömkörde Jossan och Lina, henne först, och sedan satt Jossan upp och skrittade runt med henne. Hon fick jobba mycket med att svänga hit och dit, samt lägga mycket volter. Hon kändes bra, och lättare att svänga med idag än innan. Verkar som om hon är mer tillfreds i munnen nu. Imorgon ska hon vila, och så blir det jobb på lördag igen. Så får vi se hur det blir på söndag. Lina ska ju tävla Putte då i laget, men som tur var verkar det som om tävlingarna är slut lite skapligt. Så då får vi åka till Bosse när vi kommit hem.

På tisdag nästa vecka har jag bokat in equiterapeuten till Bosse. Det är samma som Jossan och några fler i Mjölby använder. Hon ska vara jättebra, så vi tänkte det kan vara bra att kolla över Bozetti igen. Det är ju ett tag sedan nu.
Väntar på att Lina ska höra av sig, hon jobbar i Linköping till 22.00, så jag bad henne sms:a innan hon åkte hem. Vill gärna veta när hon åker, så kan man beräkna när hon ska vara hemma ungefär. Skönt att ha lite koll när hon jobbat så sent, och kanske är trött när hon ska köra hem. Kanske är larvigt, tycker någon, men jag känner att det är att bry sig.

Nej, nu ska jag ta av mig linserna och fixa lite. Ha det bra-snart är det helg!

Måndag

Så var man tillbaka på jobbet igen. Det var faktiskt segt idag. Skönt att det är studiedag redan imorgon. Vi ska på utflykt till stallet med barnen. Det blir kul. Hoppas på lika fint väder.

Lina åkte tidigt ner till Mjölby idag, för att hjälpa Jossan med sina hästar och Bosse. Det hade gått bra allting. Bosse blev longerad idag, och det var ok sa Jossan. Hon var finare åt vänster, men det är förståeligt. Lite irriterad kanske hon var, men det kan vara att hon tror det ska göra ont. Imorgon ska hon tömköras, för vi har bestämt att det ska funka bra att svänga med henne åt båda håll, på backen innan vi rider. Lina åker ner imorgon oxå, så kör hon och Josefine samma koncept som idag.

Jag åket ner efter jobbet och då hade Bosse gått in från hagen. Jag ropade lite på henne när jag kom in i stallet, och hon gnäggade, som hon gjorde igår när vi kom och skulle ta in henne från hagen. Det är så mysigt! Hon var rätt lerig, så jag fick gno lite på henne. Idag var hon rätt uppspelt när jag hade henne i gången och det gick hästar bakom henne. Snodde nästan runt i kedjorna, steppade framåt och bakåt. Det är riktigt nyttigt att stå på ett ställe med liv och rörelse. Mycket social träning blir det. Sen fick hon betfor och morötter innan jag åkte.

Per och Lina åkte direkt till linköping efter jobbet, för att hämta min dator som jag fick i present. men den hade FORTFARANDE inte kommit. Dåligt! Den 12 skulle den finnas hade de blivit lovade. men, men.

Ikväll när vi ätiti, somnade jag i soffan, före klockan sju. Det har nog aldrig hänt! Men jag känner mig jättetrött just nu. Sen gick jag ut till hästarna och då piggnade jag till, så nu är jag inte trött. Det är väl konstigt!
Men jag ska gå och fixa till mig och sedan lägga mig ialla fall. Måste upp skapligt imorgon, fast jag inte börjar förrän 9.30.

Bosse Bus

Idag var det tidigt ner till Mjölby, för att vara med när Bosse skulle ut i hagen. Hon var lite på hugget när jag ledde ut henne, och när hon kom ut i hagen blev det lite race runt. Men hon lugnade sig snart och betade av gräset som är i hagen. Sen blev det nytt race när det kom en häst till i hagen bredvid. En häst som tyckte att Bosse var jättekul och springa bredvid. Men det blev snart lugnt och sen var det lugnt och stilla resten av dagen. När vi kom ner och tog in henne, var hon lugn och sansad oxå. Hon blev lite upphetsad när ridskolehästarna kom intravandes i gången, från hagen alldeles bredvid hennes box. Men det får man bli första dagen på ett nytt ställe. Att ha henne i gången eller boxen och pyssla med henne, är precis som att göra det här hemma. Så det känns jättebra! Imorgon ska Lina dit tidigt på morgonen, för då ska hon och Jossan fixa lite med Bosse och Jossans hästar.

Ikväll har vi haft styrelsemöte här hemma, och några av klubbens ungdomar har haft möte oxå. De har planerat för en ridsportgala som vi ska ha i vår klubb senare i år. Låter jättekul och spännande!

För min egen del blir det jobb igen imorgon. Känns sådär, fast jag vet att det blir kul, bara man kommit dit. Man vänjer sig lätt vid att vara ledig.

Nu ringde mamma precis, och det var ett otroligt roligt samtal. Min lillebror hade pratat i kväll. Han hade sagt telefon och sedan något mer. Vad han menade vet jag inte, men bara det att han har fått fram ljud, som faktiskt är ett riktigt ord, är fantastiskt. Åh, jag skulle vilja åka upp NU igen till honom! En riktig kämpe är han!

Nej, nu ska jag lägga mig, för jag är trött. Det har varit en intensiv helg, eller rättare sagt en intensiv vecka, trots att jag varit ledig från jobbet.

Godnatt på er därute! Krama om varandra!

Hästhelg

Denna helg går verkligen i hästarnas tecken. Det började redan igår med att Gunnel kom ner och hade träningar. Lina red Putte, och han var superfin. Han gjorde två klockrena byten oxå. Häftigt! Det kom en tjej från Kinda och kollade på honom. Hon provred honom lite efter träningen, och det såg mycket bra ut. Det kändes som det skulle passa Putte bra, med att ha henne som ägare. Hon verkade intresserad, och ska komma på tävlingen den 18/4 och titta igen, och prova honom en gång till. Då är ju Ida hemma också, så det blir bra.
Imorse red Lina ett pass till på honom, för Gunnel. han var faktiskt ännu finare idag. Såå kul!

När träningarna var slut åkte vi hem och tog en fika med Gunnel och Patrik, innan vi gick ut och gjorde i ordning Bosse.  Sen åkte vi ner till Mjölby med henne. Hon ska ju bo där ett tag nu, så vi installerade henne i sin nya box, bredvid Karins häst, Lord. Tror att de blev förälskade i varandra direkt. Hon var jättelugn och såg så nöjd ut. Imorgon åker vi dit tidigt och är med när hon ska ut i hagen. Det var meningen att hon och Lord skulle gå tillsammans i en hage, men han är skadad och ska inte vara ute imorgon, så Bosse får gå själv i den hagen. Det är ju flera hagar bredvid varandra, så helt ensam är hon ju inte, så det går säkert bra. Det var en rätt stor hage och det var mycket gräs i den, så det känns bra. Hoppas att hon inte springer alltför mycket bara i början.

Nej, nu ska jag umgås med familjen lite.
Ha en fortsatt bra lördagskväll!


Golfpremiär och annat

Ja, det blev faktiskt en runda på golfbanan igår. Vid lunch när solen började titta fram, blev jag så sugen, så Petra och jag bestämde att vi skulle ses på Östad kl. 13. Vi stod på ranchen och slog lite först och sedan gick vi ut på banan. 11 hål var öppna, så det bestämde vi att vi skulle gå. Efter drygt 2 timmar, hade vi avverkat de 11 hålen. Det var jättekul och skönt, men det gick sådär. Lite ringrostig är man ju. Jag tyckte jag hade mestadels bra bollträff, men puttade alldeles för dåligt. Ångrar inte att vi tog en runda, för det var kalasväder under tiden vi gick.

Imorse släppte jag ut hästarna strax efter kl. 6 , för jag får ta in dem vid 10, för hovslagaren ska komma. Jag passade på att mocka och göra klart stallet direkt, och sen har jag plockat fram tunnare täcken som hästarna ska ha på sig. Det är så varmt nu, så tjocka täckena får åka av.
När jag var klar i stallet satte jag igång att ta ner köksgardinerna. Nu har jag putsat av köksfönstren (bara på insidan), strukit nya gardiner och satt upp. Nya är de inte, men nya för säsongen i alla fall. Känner mig duktig, så nu avnjuter jag kaffet här framför datorn.

Ska åka ner en sväng till kondis, för mamma och mormor kommer hit och ska fika på förmiddagen. Sen vill nog hovis ha lite gott fika oxå.
Sen blir det att ta in hästarna och spola benen på dem. Vi tränar Bosse på att bli spolad. Hon har nämligen glömt under vintern, hur man ska sköta sig när man gör det. Skuttar runt och låtsas vara rädd för vattenstrålen. I förrgår började hon fatta, då skötte hon sig jättebra, även när vi spolade bakbenen. Men idag ska jag se om det funkar när jag är själv, och inte har någon annan som kan hålla i.

Nej nu måste jag susa vidare.

Ha en bra dag!

Påsklov

Så var påskhelgen slut, men inte min ledighet. Jag har faktiskt tagit semester denna vecka. Kände att jag behövde lite ledigt, så jag passade på när det är påsklov för barnen.

Påskafton var det lite fest här hemma. Mycket god mat i glada vänners lag, som man brukar säga. Det stämde väl in på vår påskafton.

Resten av påsken har varit lugn och skön. Fixat lite här hemma, varit hos Ida och Lina har ridit Putte. Vi var även i Ljungby på påskdagen, och tränade med Div III laget i dressyr. Det gick riktigt bra! Så nu får vi hålla tummarna att det går bra för dem. Första omgången är 18 april i Kinda. 

Har även uppdaterat klubbens och våran hemsida. Tar ju lite tid, speciellt när man laddar upp massa bilder. Men det var kul, och det blev bra.

Igår ringde spekulanter på Putte (2 stycken) och en av dem var så het på gröten och ville absolut komma idag och provrida. Så vi bestämde att vi skulle ses i Ljungby ikväll. Men så sms:ar människan och har ändrat sig. Först vara så himla angelägen, så vi får släppa allt för att de vill komma, och vill ha förtur på hästen, och sen inte komma alls. Ja, det finns folk till allt!

Idag blir det en "greja-hemma-dag". Har satt igång tvättmaskinen, mockat, borstat av massa hästtäcken, varit hos Anna och tvättat täcke i deras stora maskin. Ska försöka byta köksgardiner oxå. Det tråkiga med det är att jag känner att då måste fönstren putsas oxå.... Inte lika kul!

Älskar att vara hemma och stöka lite. Helst skulle jag velat vara ute, men det är så grått och trist ute idag. Hoppas det blir bättre senare.

Får se om jag och Petra åker en sväng till golfbanan och slår lite. Kanske borde kolla över mina klubbor lite innan...

Nej, nu får jag sätta fart igen.
Ha en bra dag!

Lååångfredag

Den här dagen som ska vara en riktigt lång dag, har bara rusat iväg. Direkt efter frukosten, åkte Per och jag till City Gross för att handla. Gick riktigt snabbt och smidigt, för det var inte alls mycket folk när vi kom dit strax efter 9. när vi var klara där, svängde vi förbi Viby Handelsträdgård och inhandlade lite blommor, som jag planterat ikväll.
Efter lite kaffe här hemma, stack Lina och jag iväg en sväng och kollade på träning för jan-Ove. Kul!
Sen var det bara hem och ta lite snabblunch, och därefter till Ida för att rida Putte.
Det blev en tur ute för Lina och Putte. Det gick bra, fast han testade lite om Lina var med i svängarna. =)
Han låtsades vara rädd för några saker, men Lina övertygade honom vänligt men bestämt att det inte var farligt.

Så ikväll, planterade jag både pensér och påskliljor jag köpte. Dessutom har jag (änligen) planterat om mina pelargoner som jag övervintrat. Får se hur många som har överlevt. Just nu ser de flesta ut som om de passerat bäst-före-datumet. Men, men, det brukar ordna till sig.

Imorgon blir det påskfest här hemma. Ska bli jättekul! Får gå upp lite skapligt och förbereda lite, tror jag.

Per har faktiskt gått 10 hål på golfbanan idag. Det var premiäröppet, så han och Löwendahls gick en runda. Jag får vänta lite med att spela, och får "försäsongsträna" lite (promenera här hemma) istället. Men lite sugen är jag allt, så det kanske blir spel någon dag i påsk...

Nej nu ska jag nog gå och lägga mig, som övriga familjen.
Godnatt! 


RSS 2.0