Lördag 30 maj 2009

P A N I K !!!!!!
Idag var det dags för Linas studentbal. Hon skulle vara hos frissan kl. 10.00. Hon var sååå fin när hon kom därifrån. Käkade lite lunch, och började göra sig iordning så smått. Joline som skulle köra henne och Albin skulle komma strax efter 13.00. Vid strax före halv ett tyckte jag att vi skulle börja ta på klänning m.m. Som tur var! För när jag hakat på "kroken" överst på blixtlåset, hann jag inte ens tänka tanken på att dra upp dragkedjan, innan det bara klatschade till. JÄVLAR, sa jag. Då gick det sönder! Den lilla öglan av metall som man krokar fast i,  på klänningen, gick sönder. Gissa om adrenalinet pumpade.
Letade och tänkte febrilt på en lösning. Efter mycket letande och darr på handen, lyckades jag sy fast en "ögla" från en av mina bh:ar. Gissa om det var svettigt. Men det blev bra. Stackars Joline som kom mitt i alltihop.
Sen var det bara sååå fint! Vi var i Vadstena hela eftermiddagen. Picknic med balparet i hamnparken m.m. Bilder kommer imorgon, förhoppningsvis. Nu ska jag ta det lugnt. Äta årets första sill och färskpotatis. Jordgubbar och vispgrädde till efterrätt.
Kram på er allihop!
/Betty

Lördag 23 maj 2009

Nu har det gått snart en vecka sedan jag skrev. Inte bra....
Nåja. Cindy är i allafall mycket bättre. Förra helgen var hon i princip utslagen, men som ett under, vände det. Sen att det har kommit en massa regn, gör ju bara saken bättre, för då blir det mindre pollen ute. Det är helt uppenbart att hon blir sämre om hon är ute när det är mycket pollen i luften. Fick gå upp så där 04.00 förra helgen och släppa ut hästarna och sedanta in dem vid 10-tiden, för att sedan släppa dem på kvällen igen. Då blev det ju bättre. Nu försöker vi dra ner på kortisontabletterna och se om vi kan börja med en inhalator istället. Ventipulmin och slemlösande får hon nu oxå, och det verkar, peppar, peppar, att funka. Får se efter helgen, vad Åsa säger om fortsättningen med medicineringen.
Var hos Futurarehab med min fot i måndags, och då upptäcktes att jag har en nerv som är i kläm, så jag har fått en "övning" att göra tills på måndag, för att lindra det. På måndag ska jag tillbaka igen.
Han (sjukgymnasten) uteslöt inte att det kan ha varit en fraktur i foten, men det har gått för lång tid nu för att göra något åt det, så vi ska jobba lite med andra saker ett par veckor och se. Händer ingen bättring då, får vi gå vidare med en ev röntgen, efter vad jag förstod.
Igår var jag en stund på jobbet (6.30-9.00), och sedan satt jag HELA dagen och redigerade filmer, som jag gjort med barnen i "min" klass. Hann inte få klart alla, men några fixade jag. tar lite tid.... Lär väl få hålla på varje kväll denna vecka om de ska bli klara. I dag har jag inte hunnit med att göra något åt det, för i morse var det frukostridning för Elli i Mjölby, och sen har vi firat Lina, som fyller imorgon.
Bozetti var jätteduktig idag. det var markarbete med en massa bommar. Bommar både i trav och galopp. I galopp har hon inte varit med om förut, men vad bra hon gjorde det. dessutom så bra träning med sju andra ekipage samtidigt. Superbra social träning oxå.
Imorgon åker vi till Muskö på dop. det är Peders och Anastasias lilla Angelina som ska döpas. Då sitter man mest i bilen. Vår GPS, visar att det tar ca tre timmar att åka dit. Vi får väl se.
Nu ska jag fixa till ett litet kort tills imorgon.
Ha det bra.....
/Betty

Söndag 17 maj 2009

Idag kan man lugnt säga att jag var uppe med tuppen. Tror nästan att jag var uppe före tuppen. Klockan ringde 04.00. Då gick jag ut till stallet, gav dem lite käk, och Cindy fick sin medicin och  sedan fick de gå ut. Så dags är det bra luft för Cindy. Sen sov jag en stund till....
Lina och jag åkte in till det jouröppna apoteket i Motala, direkt när de öppnade, för att hämta ut Ventipulmin till Cindy. Det är det sista vi försöker med nu. Hon svarar mycket dåligt på kortisonet hon får. Då är det ändå högre dos än vad hon fått någon gång. Så nu håller vi tummarna för att det nya ska dämpa besvären mer. Som det ser ut just nu är det inget vidare.
Nu står hästarna i stallet, och så släpper vi ut dem senare ikväll igen.

Bosse har fått en liten ridtur ute idag. Det tyckte hon var kul. Igår var det frukostridning i Mjölby, och det var JÄTTEKUL, tyckte hon. Hon och nio ekipage till i ridhuset samtidigt. Gissa om hon var sprallig. I första galoppen var det bara bus först. Men efter en stund, lugnade hon ner sig, och då gick hon så fint. Det var verkligen bra träning för henne. Tur att det är ett så stort ridhus.
Nästa helg är det frukostridning igen, men då är det inte så många som är med, har vi fått veta. Då är det bomövningar, och markarbete som gäller. Det är verkligen ett kul initiativ, man rider först, och sedan käkar man frukost och diskuterar lite olika saker tillsammans. Mycket trevligt! Tack Jossan och Elli!!!

Annars har veckan som gått, mest handlat om oro för Cindy, och upplägg för hur hästarna ska vara ute, för att underlätta för Cindy, så mycket som möjligt.

Resten av dagen idag, kommer jag nog tillbringa i köket. Tänker nämligen börja baka osv  till studenten. Måste provlaga lite nya saker innan. Plus kolla av vad man  kan göra i förväg. Allt som kan förberedas innan, är guld värt. Har ju först ett födelsedagskalas att klara av. Lina fyller ju nästa söndag, så vi ska fira henne på lördag, och sen ska vi på dop i Stockholm på söndagen. Så nästa helg är fullspikad. Helgen efter det är det bal för Lina, och sen rullar det bara på.
Blir mycket att fixa med, men det är kul när det händer grejor.

Nu börjar förresten vår hemsida ta form, så kika gärna in där: http://www.wahlborg.dinstudio.se/



Nu får jag inte sitta här mer och lata mig :)
Ha en fortsatt bra söndag!
/Betty


Tisdag 12 maj 2009

Vaknade idag med en vänsterfot, som värkte så in i norden. Var ju på vandring med jobbet igår, och det gillades inte av foten. Skit! Känns verkligen som det är något allvarligt. Ringde till Futurarehab och pratade med dem, och fick beskedet att höra av mig imorgon när jag pratat med min chef, om vilka papper som behöver fyllas i m.m., för att jag ska få komma dit, och jobbet står för ersättning. Hoppas jag kan få en tid snabbt, och bra hjälp. Idag har jag mest linkat fram.
Idag är det Fritidshemmens dag i hela landet. Vi firade den tillsammans med Egeby och Lundby fritids nere i Hembygdsgården. På vårt fritids hade vi tema cirkus. kicki och jag hade sytt varsitt par clownbyxor, fixat peruker m.m. Vi målade både oss och de barn som ville. Och det var många som ville! Det var jättekul. Lovar att det ska komma upp bilder här., på mig och Kicki.
Barnen var så duktiga, både med att sjunga och uppträda. Från oss på Ugglan (min avdelning heter så) fanns det både ballerinor, akrobater, trollkarlar (eller rättade sagt kvinnliga trollflickor) , clowner och en komiker som hette Bertil. Mycket lyckad dag, då tom vädret bestämde sig för att vara på vår sida.

Ikväll har jag lagt upp våra dressyrtävlingar, som vi har första helgen i augusti, i Tävlingsdatabasen på Ridsportförbundets sida. Känns bra att kunna öppna den så tidigt för anmälningar.

Per har spelat första deltävlingen av golfklubbens KM, ikväll. han vann, och har gått vidare. Vi firade med pasta och köttfärssås. Innan maten ett glas whiskey till honom och ett glas rosé till mig.

Imorgon åker vi nog till Mjölby med Bosse, efter Linas balträning.

Nu ska jag gå och lägga mig. Kurera foten med lite Ipren eller något.
Sov gott på er!
/Betty

Söndag 10 maj 2009

Sista dagen på helgen! Ruskigt vad fort helgerna går.
Gick upp skapligt imorse och gjorde årets första rabarberpaj. Sen kom Jonas strax före tio och började välta i hagen. Det blev riktigt jämnt och bra. Inte helt perfekt, som han själv sa, men vi blev jättenöjda. Anna kom efter en stund, så vi fikade när Jonas kört klart. Kaffe, paj och vaniljsås. Mums!
Lina och Per satte upp pinnar och eltråd, så det blev en inhägnad del i hagen, som man kan rida på. Känns bra, så inte hästarna trampar upp där, om det blir blött.
Sen blev det att åka iväg till Lindstrands, för att fira Sebban. Vi fick grillad lax, färskpotatis och romsås. Sååå gott! Efterrätt, någon god citronpaj med mascarpone i. Glass till det. Fantastiskt gott!
När vi kom hem, testade Lina att rida Bosse i hagen. Det funkade jättebra. Känns bra att ha en inhägnad att rida på här hemma, om hon skulle vara extra laddad.
Ikväll har jag sytt ett par clownbyxor. De är nästan helt färdiga. Ska bara stoppa i en rockring i midjan, och sen sy på hängslen. Kunde inte sy på dem ikväll, eftersom jag inte vet riktigt hur långa de ska vara innan jag har rockringen. Det får jag fixa till imorgon kväll. Hoppas även att min peruk jag beställt, kommer imorgon oxå. Näsa och keps kom i fredags. Hittade ett par bra skor uppe på magasinet, som passa bra till min utstyrsel oxå.

Imorgon är det studiedag, och vi ska iväg på något hemligt. Ska tydligen vandra ca 8 km, och sedan äta lunch där. Sen blir det några aktiviteter där oxå. Spännande!

Glada nyheter från Boden blev det idag oxå. Magnum och Sanna vann ju en klass i går,  och även idag knep de förstaplatsen, i en klass. Grattis på er!

Nej nu ska jag gå och lägga mig.

Sov gott allihopa!
Betty

Lördag 9 maj 2009

Upp tidigt idag, för vi skulle ner med Bozetti till Mjölby. Vi kunde vara i stora ridhuset, för det var jättelugnt, när vi kom ner vid halv nio-tiden. Perfekt! Bosse var jättefin, både på marken och när Jossan hoppade henne. Eftersom det var andra gången hon hoppade uppsuttet, var det bara små hinder. Två stycken på långsidan, fick hon prova idag. Efter att ha travat lite bommar, började dom hoppa på det ena hindret. Det var travhoppning och Bosse såg ut som hon inte gjort annat i sitt liv. När vi lade till det andra hindret en bit upp på långsidan, blev det extra kul, tyckte Bozetti. Då galopperade hon efter första och mot andra. Kalasbra! När hindren skulle tas från andra hållet, trodde man att hon åtminstone skulle titta till lite på dem, men icke. Hon bara skuttade över, lätt som en plätt. lita vingligt var det mellan hindren några gånger, men det får det vara när man hoppar för andra gången, och är 4 år.
På torsdag ska Lina rida henne för Jossan, och prova hoppa lite. Jätteskoj!

Jag åkte tillbaka till Mjölby senare, för att handla. Inte lika roligt, men ett måste. Sen har jag redigerat en animerad film, som jag och några elever på skolan, filmat. Ska bara lägga på ljud oxå, så är den klar. Få se om jag hinner det imorgon.
Har suttit länge vid datorn idag, och gjort en massa annat jobb oxå. Skrivit protokoll bl.a. Dessutom försökt få ordning på skrivaren, som verkar lagt av. bara blinkar rött, trots nya patroner. Vet inte vad det är som är tokigt. Svarar inte alls, och visar något lustigt felmeddelande, som jag inte förstår. Han (för det måste vara en han, eftersom han inte kan göra det han ska) har väl gått i pension. Nåja, får väl lämna in den någonstans. Hatar när grejorna inte funkar som de ska.

Förresten, fick meddelande om att Magnum och Sanna vann en LB i Piteå idag. På dryga 67%. Grattis!! Härligt Sanna att ni plockar lite rosetter. Alltid retar det väl någon................=) Blink, blink

Har käkat lax, bakade potatishalvor och örtsås ikväll. Mums! Bara älskar lax! Till det ett jättegott rosévin.

Nu ska jag umgås lite med familjen.
Ha det bra alla ni därute...
Kram Betty




 

Fredag 8 maj 2009

Äntligen helg! Även om veckorna går fort, så känns det ändå sååå skönt när det är helg.
Veckan som gått har varit lite körig.
I måndags red jag, förstås. På Cyrano, för tredje gången. Kändes faktiskt rätt ok. Han är ju riktigt stel i vänstersidan, och stenhård i munnen emellanåt. Men jag ser det som en utmaning. Vi tränade avbrott och galoppfattningar, lite förberedande inför enkla byten. Kul, men svettigt. Speciellt för en ovan......=)
I Tisdags var det styrelsemöte i FBR. Mest avstämning inför hopptävlingen den 21 maj. Det mesta verkar vara under kontroll.
I onsdags åkte vi till Mjölby med Bosse. Hon hade stått i 2 dagar, och då kändes det som en bra idé att vara inom fyra väggar. JÄTTEBRA, visade det sig. Hon var lite laddad först när vi lastade ut, men när jag kom in i ridhuset med henne hade hon lugnat sig. Men när Lina suttit upp (gick lika bra som vanligt), fick hon spelet. Vi började skritta iväg en bit (jag höll fortfarande i) och helt plötsligt, tvärstannar hon, blir som en fjäder och skälver i hela kroppen. Hals och huvud rätt upp, och bara stirrar mot ena kortsidan i ridhuset. Sen bara bär det iväg, ett jätteskutt framåt och sen runt mig i full fart. Vi lyckas få henne att stanna till lite så Lina kunde ta sig av lite snabbt och smidigt. Då upptäckte vi att en hel grupp med ridskole-ekipage, kom skrittande utanför. Hon hörde klappret av hovar, men såg inga hästar. Det var läskigt tyckte hon. Det hela blev säkert värre pga att vi inte hade stängt innerdörrarna i ridhuset, så hon såg lite av de andra hästarnas ben utanför, när de just passerade dörren.
Men vi gick med henne ett par varv och sedan longerade jag henne lite innan Lina satt upp igen. Sen gick det bra. Men det är verkligen krut i den damen. Maja och Lotta var i Mjölby då oxå, så de kom in och tittade på när Lina red. De tyckte hon var fin. Roligt att träffas, även om det bara var en kort stund.
Sen åkte vi till MHC i går igen, dels för att hon skulle få komma dit och märka att det inte var något otäckt  och sen för att kolla så att det inte är något hon kommit på att göra. Hon var precis som vanligt, och det gick superbra att rida.

Idag har hon vilat, och imorgon ska Jossan hoppa lite på henne igen. Ska bli skoj att se.

Lina och jag har varit i Linköping idag, och hämtat balklänningen, fixat present till kusinen som vi ska fira på söndag, och köpt studentskor till Lina. Skönt att hinna fixa till lite "måsten", som man har. Har även köpt lite skojigt tyg, som jag ska sy ett par clownbyxor av i helgen. Det är fritidshemmens dag på tisdag och vi har tema cirkus på vårt fritids. Så Kicki och jag har tänkt vara clowner. Det blir ju nästan som vanligt.....=)

Någon dag i helgen ska jag försöka hinna plantera ut blommorna jag köpt. Måste bara in till Mjölby och handla imorgon oxå. Det är sånt tråkigt, som måste göras.

På söndag kommer Jonas hit och vältar lite i hagen, på ett ställe som vi ska hägna in och ha att rida på. Ska se till att Anna hänger på, så vi kan fika ihop.

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Känns som jag kommer somna direkt.....

Kram på er
Betty

RSS 2.0