Tisdag 28 april 2009

Det är inget roligt just nu! Cindy blev dålig i går. Var tungandad och rosslade lite när Lina tog in dem. Det har ju fullkomligt exploderat med pollen sista dagarna. Så det var väl inget annat att vänta....
Jag kände väl på mig det på något underligt sätt, för innan jag åkte iväg igår morse, tog jag fram cortisontabletterna vi har kvar sen förra gången. Så det var bara att börja stoppa i henne av dem i går, efter att ha pratat med veterinären.
Tyckte hon var lite bättre i morse, men i eftermiddags var hon klart sämre igen. Så efter ett nytt samtal med veterinären, har vi bestämt att vi får nog ta in henne mitt på dagen, då det är som värst med pollen. Vi ska fortsätta med medicineringen, så får vi stämma av igen i morgon. Usch, känns inget bra att hon inte svarat bättre på kortisonet. Jobbigt att se henne andas så tungt. Men hon är pigg i övrigt, låter som en drake när hon ska ha mat, och skrapar med foten. Gnäggar glatt när man kommer. Tyckte hon var något bättre nu i kväll, när hon stått inne en stund. Skit oxå!!
Vi som planerat åka till Linköping och prova Linas balklänning imorgon. Får se hur det blir med det nu.
Nej nu ska jag ta lite kaffe och tröstäta an muffins.
Ha det gott............
/Betty


Onsdag 22 april

Nej, nu har det varit stilltje här igen. Skärpning!!
Hade clinic med Gunnel i söndags, och det var såå trevligt. Inte jättemycket biljetter sålda, men det var helt ok ändå.
Flera som var där, har pratat med mig efteråt och tyckte det var jättebra. Kul att folk blir nöjda när man ordnar något.
I måndags var det ridlektion igen. Cyrano, hette min häst då. En ponny, faktiskt. Kändes väl rätt ok, men jag orkade inte hålla om riktigt som jag hade önskat, hela tiden, och då blev han inte så kul. Varje gång han kom ur form, blev han urstark och bara bet fast och försökte dra iväg. Speciellt i vänster varv. Traven var hyfsad nästan hela tiden. Fick till ett par bra öppnor oxå mot slutet. men vänster galopp, kändes inte så bra. Josefin, tyckte det såg bra ut, med tanke på att det var första gången jag red honom. han var svår, sa hon. Nåja, jag antar att jag får rida honom nu några gånger, så jag kommer kanske på honom mer varefter.
I går var vi hos Sissi Lilja med Bosse. Lina red sin första "lektion" där med henne. Hon var riktigt på hugget. Bosse, alltså! På gränsen till het, kan jag säga. Vi som har ridit på för att få henne att ta bra stöd på bettet och få egen framåtbjudning. Det har lyckats, kan jag lova!!
Men hon var så fin. Lina fick jobba med att forma henne runt innerskänkeln, och även prova lite skänkelvikning. Gick riktigt bra. Hon tog skänkeln bra. Sissi tyckte hon var fin. En bra modell på häst, sa hon oxå. Lina var oxå jättenöjd med henne. Hon satt lite ner på henne i galoppen oxå. För att kunna ta tillbaka henne lite, så hon inte bara ångade på.
I dag har hon vilat. Inte för att jag tror hon är trött, för när vi gick ut ur ridhuset igår, så var hon inye det minsta trött, utan blåste raskt upp sig och steppade på lite mot transporten. Man undrar var hon får all energi ifrån.
Men, vilodag i allafall. Om inte annat för att smälta alla intryck. I morgon är det en tur till Josefin igen.

Håller på med att göra film i trean, jag jobbar i. Så kul! Har upptäckt ett program, så jag kan redigera från vår videokamera. Hoppas på att kunna klippa klart en reklamfilm imorgon. Ska försöka lägga ut någon av filmerna här sedan.
Men nu ska jag gå och sova, så jag orlar upp imorgon.

Ha det bra och på återseende. Snart..............förhoppningsvis!
/Betty


Långfredag 10 april

Vilken dag! Strålande sol och riktig sommarvärme. Så härligt!
Idag tog vi riktig sovmorgon. Min fantastiska man gick upp och gav hästarna frukost och släppte ut dem tidigt. Jag sov nästan till 9. Skööööönt!
Strax efter lunch åkte vi till Vretaskolan på löshoppning med Bosse. Hon var så lugn och fin när vi lastat ut och jag gick runt med henne. Sen när det kom lite mer transporter och de började lasta ur fler hästar.... DÅ visade hon hela registret....nästan. Med ett snorkande läte, så man skulle kunna tro att hon var en gris, dansade hon runt med svansen högt upp i vädret och hovarna knappt i marken. Med lätt krök på nacken, både piaffade och passagade hon runt där på stallplanen. Gissa om det syntes att hon ska bli dressyrhäst. Det satt en grupp människor och käkjade när vi kom, och två av dem kom fram starx innan Bosse började sin uppvisning. De var "bara tvugna att höra vad det var för snygg häst vi hade". När hon sedan visade upp sig, blev de helt till sig. De tyckte hon var sååå fin. Ja, det tycker vi oxå, svarade jag.  Efter en liten stund lugnade hon sig, så man kunde hantera henne lite bättre.
När det var vår tur att gå in i ridhuset var hon lugn och fin. Hon skötte sig riktigt bra på hoppningen. Hon var i rätt ordentligt på ett hinder, och efter det tog hon i så jag tror hon förhoppade sig lite, för gången därpå stannade hon. Så då sänkte de lite och då hoppade hon.
Vi är jättenöjda med henne, hon var så duktig. Hon reagera inte ett dugg på att det var nytt ridhus och nytt ställe.
Men både Lina och jag var lite förvånade att det var Nina Lilja som höll i löshoppningsträningen, för det stod på inbjudan att det skulle vara Eva Gudmundsson. Lustigt, kan man tycka.

I eftermiddag har jag planterat lite blommor i utekrukorna, och så har Per tagit fram altanmöblerna. jag har putsat fönster på altanen oxå, så nu är det bara att sitta ute och njuta.

Nu ska Per och jag käka ugnsbakad lax med potatis och romsås (min älsklingsrätt), och dricka gott rosévin till. Lina är ute ikväll, och ska sova hos Sara i natt.

Må gott ni alla där ute...
/Kram betty

Onsdag 8 april

Har haft påskfest med barnen på jobbet idag. Lite lekar i gy-salen och sedan påskmat, i form av köttbullar, prinskorv, potatis, kokt ägg osv. Jättegott, tyckte vi alla. Vi passade på att ansiktsmåla de som ville oxå. Som alltid, mycket populärt.

När jag kom hem, åkte vi bort till Walltorp med Bosse. Lina hade flätat manen på henne och lindat med vita lindor. Nu ska hon tränas inför clinic och tävling. Hon var så fin. Och såå bra hon gick. Det var så man blev tårögd, när man stod och såg på. Milda makaroner så fin hon var. Jag fotograferade, så bilder kommer förhoppningsvis imorgon.
Imorgon är jag ledig, så då ska vi rida ut med henne en liten sväng. Ska ju bli fint väder. Så då får vi passa på att leka lite ute med henne. På fredag ska vi åka till Vretaskolan (där kvalitén ska gå) och vara med på löshoppning, som Östergötlands varmblodsförening, arrangerar. Ska bli jättekul. Bra träning, att komma dit innan, så Bosse får se ridhuset och så. Förhoppningsvis finns det möjlighet att vara med nästa gång oxå.

Sen vill jag passa på att slå ett slag för den clinic, som vår klubb anordnar den 19 april på Solla. det är min kompis, tillika dressyrdomare och tränare, Gunnel, som kommer och pratar om varför dressyrdomare dömer som de gör. En clinic med massor av bra tips, även för de som inte tävlar dressyr, utan kanske bara rider dressyr eller markarbete hemma. Ekipagen som är med och visar, kommer från vår klubb, Folkungabygdens Ryttarförening. Det är allt från unghästar upp till medelsvår nivå. Även både rena dressyrekipage, och hoppekipage. Så passa på och kom dit. 100 kr kostar biljetten ( 70 för medlemmar i FBR) och då ingår fika och så gäller biljetten som en lott oxå. Vi lottar ut lite på biljettnumren. Hör av er till mig per telefon eller mail, så fixar vi till om ni vill ha biljetter. Kolla här, så ser ni hela inbjudan till clinicen.

Nu ska jag umgås med familjen lite innan det är sängdags.
Kram på er därute....
/Betty

Måndag 6 april

Idag har jag varit ledig. Jätteskönt! Hade hyrt tvättstugan på Mjölby Hästcentrum, så det bar iväg dit imorse med ett gäng hästtäcken. Då var Bozetti med oxå. Strax efter klockan nio, var vi där. Jag slängde in ett par täcken direkt, och sen fixade vi i ordning Bosse. Sen red Josefin på henne i stora ridhuset. Det var kul tyckte Bosse. Hon ville galoppera hela tiden nästan. Hon har ju så lätt för sig i galopp, så det är helt sjukt. Så balanserad, stora jämna galoppsprång. Och SÅ lätta språng! Härligt att se! Sen fick hon träna på att trava bommar. Det gick så bra. Alla vi var så nöjda med henne. På måndag ska Lina rida på henne, för Jossan. Och nästa vecka ska Josefin prova att hoppa lite på henne. Spännande!

När hon var riden och klar, hängde vi lite täcken, och stoppade nya i maskin. Sen körde vi hem. För att sedan åka tillbaka och fortsätta tvätta, efter att vi fixat till, och släppt ut våra hästar i hagen igen.
Sen var vi där och tvättade och donade tills klockan var tre. Vi hann med att köpa mat på Mc Donalds oxå. Gott någon gång ibland.

Jag åkte tillbaka ner ikväll igen, för att rida min lektion. På Chapel Hill igen. Idag utan stigbyglar......
Kan säga att clear rounden igår, har man glädje av (läs smärta) länge. När Jossan frågade om man kände att man satt på båda sittbenen, kan jag tala om att jag kände att jag gjorde det, VÄLDIGT tydligt. Men det gick bra. Trodde först inte att jag skulle klara hela lektionen utan stigbyglar, men skam den som ger sig. Fick t.o.m höra att jag har bra grundsits. Gör samma fel som jag alltid gjort, viker mig i vänster sida på böjda spår åt vänster. Bara att kämpa på.

Nu ska jag äta, mannen i mitt liv, har gjort grönpepparbiffar, sås och potatis. MUMS!

Må gott!
/Betty


Söndag 5 april

Jaha, så var min come back, över. Tyvärr hade jag inga vita ridbyxor kvar i mina gömmor, och kavajen hade krympt i garderoben. Måste vara väldigt fuktigt därinne......:)
Nåja, blå ridbyxor, och min fina tröja jag fick av Sissi i födelsedagspresent, var inte så illa det heller. Lägg därtill ett fint hårspänne med hårnät, så var det på gränsen till tjusigt.
Ritten gick hyfsat. Om piloten orkat hela programmet hade det nog gått ännu bättre, men jag är jättenöjd. Lyckades skrapa ihop dryga 61%. Trots ett avbrott i höger galopp. Eftersom hon inte har jättemycket egen bjudning, får man ju rida för kung och fosterland, och det blir lätt lite för hastigt tempo. Skulle velat ha henne lite mer vilande på steget, men då kändes det hela tiden som om hon skulle stanna. Dessutom blev hon lite ostadig i form om jag inte gick på henne ordentligt. Men som sagt jag är nöjd.
Kan nu ana en begynnande träningsvärk i ljumskarna-trots stretching, samt en något svidande känsla vid toalettbesök.
Men roligt var det. Det gör vi om, Karin!

Igår var vi ute och red med Bosse. Vi (läs Lina) red en bit på vår väg först. Jag släppte Lina oxå, så hon fick trava ett par gånger själv. En gång när de kom travande mot mig, blev Bosse så glad när hennes mamma stod en bit bort, så då blev det galopp och lite skutt, emot mig. Men det gick bra! Sen red vi över stora vägen och fortsatte på Varnäsvägen en bra bit, både i skritt och trav. Hon var så duktig. Gick förbi de båda brunnarna, som Magnum aldrig riktigt blev sams med.
Efter ridturen, fick hon träna på att bli spolad på ben och hovar. Vi tog bara frambenen, eftersom hon blev lite orolig och trampade runt först. Sen lugnade hon sig och då gick det så bra.
I morgon ska vi ner till Mjölby igen. Eftersom jag är ledig, passar vi på att åka ner, så vi kan vara i stora ridhuset. Vi har hyrt tvättstugan där oxå, och ska tvätta lite hästtäcken. Blir perfekt!
Ikväll ska dressyrsektionen ha möte och bl.a utvärdera tävlingarna.

Ha det gott därute...
Kram Betty

Onsdag 1 april

En lång dag på jobbet är slut. Började 7.00 i morse och slutade kl. 20.00 ikväll, efter att ha haft personalmöte oxå. Men det är skönt att hinna planera lite.
Idag var vi på Filmfestival med barnen i "min" klass. Det var Klappan festivalen, som gick av stapeln på Sagabiografen i Mjölby. Först fick vi se filmer, gjorda av  barn,  från olika skolor i kommunen. Därefter var det prisutdelning. Det var verkligen jättekul att se de olika filmerna. Där fanns alltifrån animerade filmer med lerfigurer, till rånarfilmer och en riktig kärleksfilm. Riktigt kul. Det bästa med dagen var att barnen i vår klass blev så entusiastiska, så de efteråt, skrev om vad de ville göra för filmer. Vi har ju jobbat med film på fritids, och var på G med en animerad film med legofigurer, men tyvärr fick vi inte till det riktigt. Men vi bestämde att vi ska fortsätta nu när barnen är så sugna, och när vi nu skaffat en extern hårddisk att spara ner det hela på (det var just att spara ner på servern, som blev problemet innan). Så vänta bara.....
nästa år kommer Vasa oxå ha med lite filmer på festivalen.

Ja, mycket mer än jobbet har jag inte hunnit idag, som ni förstår.
Tänker faktiskt försöka komma i säng snart, för imorgon är det som vanligt tidigt upp igen.
Ha en fortsatt bra kväll....
/Betty

RSS 2.0