Bozetti-prinsessan

Idag har vi gjort det igen! Lastat, alltså! Först red Lina en lite längre bit, med mer trav än vad vi gjort innan, och sen skulle vi lastträna igen. Idag tog det inte mer än ett par minuter. Vår lilla prinsessa var så duktig! Imorgon gör vi om det igen.
Har anmält oss till löshoppning nere i Mjölby, nästa lördag, så hon måste funka att lasta, så nu tränar vi på.
Denna helg ska ju Lina och jag till Boden, så då får hon ta det lite lugnt. Hon är så mysig, hon gnäggar så pass nu, när hennes "mamma" (det är jag) kommer på morgonen. Jag tror INTE ett ögonblick på att det är för att hon vet att det blir mat. Det är för hon älskar mig! :)
Tidigare idag, var vi på Mjölby Hästcentrum med barnen på jobbet. Vi gick dit vid nio, och var framme ca kvart i tio. Då fikade vi, och sen fick barnen borsta, och de som ville fick rida. Därefter åt vi medhavd matsäck, och sen var det lite lek. Vi gick därifrån ca kl. 13. Gissa om det var uppskattat. Tror alla som provade att rida, vill börja på ridning. Både killar och  tjejer.
Imorgon ska vi göra våfflor till mellis. Mums! På kvällen ska vi ner och fira Benke, som fyller år. Det är öppet hus. Har hittat en perfekt present till honom, men det kan jag tyvärr inte avslöja, eftersom han och kicki läser här emellanåt.

Just det, Per har köpt sig en ny bil ikväll. Nåja, ny och ny, det var visst en 89:a, tror jag. men den var visst fin och hade inte gått så mycket. Mitsubishi colt, hette det visst. Vit var den. Sån koll har jag.......

Var hos tandläkaren efter jobbet igår, och då fick jag fixa till en tand, som gått sönder. Det var en som jag bet av på en sten, för 9 år sedan. Nu hade det visst gått bort en bit av den. Jag som har lite tandläkarskräck! Och så ont jag hade igår när bedövningen släppte. HU! Har haft gräsligt ont idag oxå. Undrade om det verkligen skulle göra så ont. men nu har värken börjat släppa av. Kanske att jag kan tugga på den sidan imorgon.

Nu ska jag in och läsa i en bok jag fick på min "filmkurs" förra veckan. Ha det gott!

Lastträning

Idag hade vi bestämt att vi skulle träna att lasta Bozetti. Det var nämligen så, att i lördags när vi skulle till ridhuset en sväng, var hon lite ovillig här hemma att gå på transporten. Lina och jag höll på i ca 20 minuter, innan hon gick in. Sen väl i Walltorp var hon så duktig. Först fick hon vara lös en liten stund. Vi fixade till lite för att låta henne löshoppa några språng. Eller rättare sagt få henne att förstå lite hur man går till väga. Ni vet, det där med att springa runt, och in i en "gång" och sen låg det ett par bommar. Hon fattade direkt hur man skulle göra. Vi lät henne springa över bommarna några gånger, och sen gjorde vi ett litet hinder. Gissa om hon tyckte det var kul! Hon hoppade jättebra. Efter tre språng, fick det räcka, tyckte vi.
Sen skulle vi hem. Tyckte vi! Men inte Bozetti! Det var lite att titta på först, utanför, hästar som sprang i en hage, hästar som skulle tas in m.m. Då skulle inte "Bosse" gå på transporten...
Per kom och hjälpte oss, för att vi skulle vara tre. En som höll i hästen, och två som var på var sin sida. När vi hållit på i drygt 2 (!) timmar, fick vi tyvärr ta beslutet att leda henne hem. Innan det blev för mörkt. Vi försökte verkligen med allt. Nej inte att piska in henne. Men det är inte min grej. Man vill ju inte skrämma hästen för resten av livet, för transporten. Så jag gick med henne hem från Walltorp. Inget bra att behöva ge sig. Men som Lina sa, man måste se det positiva i allt: väldigt bra trafikträning! Det tog 45 minuter att gå hem.
Så DÄRFÖR skulle vi lastträna idag, när vi hade gått om tid. Vi tog det väldigt lugnt, och hade en hingstkedja i bettringarna, så att hon inte kunde gå bakåt, eller åt sidan. Efter en timma gick hon in, och då fick hon äta lite i transporten, så hon förknippar det med mat och godis, när hon gått in. Sen körde vi  en liten runda med henne. Hon är inte rädd eller stressad, utan bara växer fast , och om man trycker på lite bakom, ska hon bara backa. Men idag förstod hon att det var obehagligt om man backar. Så på onsdag, hoppas vi ha möjlighet att göra om det igen. Det gäller att inte ha bråttom bara. Hon måste tränas att bli lättlastad.

I morgon har vi vår stora innebandyturnering, så då vet man att man är jättetrött när kvällen kommer. Jag ska jobba mellan 7.30-17.15, och sen till tandläkaren direkt efter.
Nu ska jag poppa lite, tror jag....

Anonyma som kommenterar

Tänk att folk som kommenterar otrevliga kommentarer inte törs stå för det och tala om vad de heter.
Har fått kommentar från någon som tycker Kalle skulle få en ny grimma. För den okunniga person, kan jag upplysa om att det är en UTEGRIMMA, han har på sig. Den håller inte så bra om han fastnar i något. Det är nämligen anledningen till att våra hästar inte har "nya" grimmor ute. "Ju mer slitna desto bättre".....
Tänk vad okunniga människor det finns.......

Idag har vi haft födelsedagskalas här. Hela släkten (nästan), har varit här. Sandra och Patrik var här oxå. Jättekul! Snart kommer deras bebeis.....

Nästa vecka är det höstlov. Barnen lediga från skolan, men fritids är öppet som vanligt. Det blir ändå lite lugnare på jobbet, eftersom många av barnen är helt lediga. På tisdag blir det fullt ös, då vi har innebandyturnering tillsammans med flera andra fritids.

På fredag ska Lina och jag flyga till Boden (egentligen till Luleå), och hälsa på Magnum och hans nya familj. Vi ska vara där till på söndag. Ska bli jättekul! 

Nej nu ska jag ut en sväng till stallet.

Åktur för Bozetti

 Idag hade vi hyrt Walltorps ridhus och tänkte åka med Bozetti dit. Hemma när vi skulle lasta gick hon in direkt. Bara rakt upp i transporten. Hon stod helt stilla medan vi körde de fem minuter det tar att åka till ridhuset. Hon var oxå jätteduktig att lasta ur. Sen blåste hon upp sig lite när hon hörde hästarna i stallet gnägga, då trampade hon omkring lite, men jag gick med henne lite så hon skulle lugna ner sig. Väl inne i ridhuset fick hon springa lös och röra på sig lite.
Efter en stund sadlade vi henne och Lina satt upp. Jag ledde henne lite först, men sedan släppte jag och Lina både skrittade och travade med henne. Hon var lite "skuttig" i början när Lina skulle trava. Ruskar lite på sig och skuttar lite med bakbenen. Vi höll bara på en kort stund, eftersom det var mycket nya intryck för henne, och vi vill att hon ska tycka det är kul.
När vi skulle åka hem hade det mörknat, och då var hon inte lika sugen på att gå in i transporten. Hon bara växte fast på lämmen och ville inte gå upp. Självklart hade vi ingen hink med mat med oss, hon hade ju gått rakt in hemma med hjälp av lite äpplen..... Så vi fick ringa och be Per komma med en hink, och hjälpa oss. Bara vi höll hinken framför henne, gick hon in direkt......
Det var bara lastningen hem, som inte flöt på. Annars var det helt perfekt. Hon är så duktig, och rör sig så fint. Jag hade med videokameran, så vi filmade henne lite när hon var lös i ridhuset.

När vi kom hem var hon trött, och hon gäspade flera gånger när hon kommit in i boxen. Framför allt var hon nog trött i huvudet. Imorgon ska hon få ta det lugnt och bara vara i hagen med sin älskling.

Det känns oxå som vår transport behöver ändras lite. Det är inget bra med dörrar bakom, om man vill ha mellanväggen lite snett. Får nog skaffa bommar istället.


Nu ska jag kolla på TV. Det är "Oskyldigt dömd" med Persbrandt. Han är ju så bra....

Julkort

I kväll har vi varit hos Sissi och tränat. Lina fick låna Dolero och rida sin lektion på. Han är en stor 6-åring, mycket välutbildad. Det gick jättebra. Lina var jätteduktig och red honom riktigt fint. Hon tyckte det var kul, men jobbigt. Han var inte helt lätt att sitta ner på i traven, men Lina gjorde det bra, tyckte vi allihop som såg på.
Bozetti har fått ta det lite lugnt idag. Varit i hagen med sin älskling hela dagen, och sen blivit ompysslad när de kom in. Hon blev inte riden idag. Imorgon ska vi åka bort till ridhuset en sväng. Vi tänkte det är bra träning att åka transport, och sen få bekanta sig lite med ridhuset. Sen får vi se hur mycket ridning det blir där. Det kanske räcker med att bara låta henne springa lite lös i ridhuset. Vi får se hur hon verkar ta det hela, och det är ingen brådska med att göra saker med henne. Det får ta lite tid. Bättre ta det lugnt än stressa på.
Har tyvärr inga bra bilder att lägga ut ännu. Har varit så grått och trist, så de bilder vi tagit ute, är så mörka. Men det kommer.....

Eftersom jag börjat med mina julkort (aldrig varit så tidig), kan jag ju lägga upp bilder på några av dem nu så ni får se.
Håll till godo:
  

Och så ett grattiskort, som jag gjort oxå:


Här är två kort, som Lina gjort :

 

Vi gjorde dessa kort, och deltog med dem i olika utmaningar, på CC som var hos Svensk Scrapbooking.

Äntligen

Har jag tagit mig i kragen och ska skriva lite igen. Det var ett tag sedan nu. Har fått kommentarer av kompisar om att jag inte skriver här tillräckligt ofta. Ska skärpa mig. Jag lovar....
Det har varit lite mycket sista tiden, framförallt med alla känsloir runt försäljning runt  Magnum, och hans resa.

I lördags kom Bozetti hit. Det var på darriga ben hon klev ur transporten efter sin långa resa. Det funkade direkt med henne och Kalle i hagen, när vi släppte ihop dem. Jätteskönt! Hon var lite orolig första dygnet, och det kan man ju förstå. Komma till ett helt nytt ställe, med nya männinskor och ny hästkompis. Men nu verkar hon funnit sig tillrätta. Igår skrittade Lina ut på henne en liten bit, bara för att hon skulle få göra något, och att vi skulle se hur hon verkade. Det gick bra, hon var lite spänd och så, eftersom allt var nytt. Jag gick bredvid och höll henne lite lätt i ett grimskaft, för säkerhets skull.
Idag gjorde vi om samma sak, men tog en längre tur. Då travade Lina lite med henne oxå. Det gick jättebra!  Hon är så duktig! Trots att det blåste och hon skulle gå förbi lite nya saker, var hon lugn och fin. Lina var helnöjd!
Imorgon får hon nog bara gå ut och gå en sväng. Lina ska till Sissi och rida lektion. Hon ska få låna en häst att rida på. Vi vet att det är en stor 6-åring, som är välutbildad. Jättespännande!

Passar på att lägga in lite bilder på kort jag gjort i helgen. Jag fick beställning på 4 inbjudningskort av Bea. Så här blev de:

  

  

Lämna gärna ett avtryck om du är här inne och hälsar på.....

Idag åker Magnum

Idag ska Magnum på börja sin resa upp till Boden. Vi ska köra honom till Linköping, där han ska lastas på lastbilen, för vidare färd. I natt ska han vara uppstallad i Stockholm, och i morgon åker han vidare till Piteå. Där ska han förmodligen stanna över natten. Sedan har han ca 10 mil kvar till Boden. Vet inte om Thomas (nya ägaren) hämtar honom i Piteå, eller om han ska åka lastbil den biten oxå. Det känns verkligen underligt att Magnum  inte kommer vara kvar här.
Jag har tagit ledigt på fm, för att köra honom. Ska lasta ca 9.45, och sen hämta upp Lina på vägen. Klockan 11.00 ca, ska vi möta upp lastbilen.
Just nu går Kalle och Magnum ute i hagen, för att Magnum ska få rasta av sig lite och röra på benen. Jag ska packa det sista som han ska ha med sig, och sen ta in och göra honom lite snygg.
Hör av mig senare idag och berättar mer. Då ska ni oxå få se lite av det som vi pysslade i söndags, när Petra, Hanna och Alma var här.
Hejdå så länge......

Lycka

Idag har vi varit och besiktigat Magnum på Atg kliniken i Mantorp. Besiktning med röntgen ( 12 plåtar). Han gick igenom utan anmärkning, och det innebär att han ska flytta till Boden.  Det är Sanna, som var här för drygt en vecka sedan och provade honom, som ska ha honom. Vi tror det blir kanonbra. Men det är en massa blandade känslor, som man känner.
Man är jätteglad att det verkar vara en toppenfamilj han kommer till, och är glad även för deras skull, men samtidigt är det riktigt vemodigt att man själv inte har honom här. Han har ju varit vår i 8 år.
Men vi vet att vi är jättevälkomna att hälsa på honom. Och det tänker vi göra.....

Vi passar på att önska Maja, Linnéa, Karro och Vicki,  lycka till i Nybro på söndag. Vi håller tummarna för er, och hoppas vi snart kan ses igen och ha så kul, som vi hade sist.

   Foto: Lotta Willsäter
Maja/Börsgårds Bayliss     Linnéa/Shannado

Nu ska jag gå och sova, för det blir nog en lång dag i morgon. Börjar 7.30, och ska på vinprovning till Kicki, på kvällen.
Har hyrt Mjölby RK:s tvättstuga på eftermiddagen oxå. Måste tvätta lite täcken. Så imorgon blir det full fart. Men sen är det ju helg igen...... 


RSS 2.0