Färjan

Ikväll har Kristina varit här och masserat Magnum. Vi brukar låta henne gå igenom honom med jämna mellanrum. Hon tyckte han kändes bra. Lite spänd i halsen på ett ställe, som hon masserade lite extra på. Sen fick vi lite nya stretchtips. Det kändes kanon att han var fin, efter en säsong med rätt mycket tävlingar.

Sen har vi suttit bänkade framför tv:n. Det var ju premiär på kanal 5:s nya serie "Färjan". De filmade ju på Patrik och Gunnels bröllop, som vi var på i september. Filmteamet var ju med från det att vi anlände i hamnen, tills efter middagen. Sen filmades det även på söndagen oxå. Det visades inget från det tillfället ikväll. Men "lillebror" var ju med i kvällens avsnitt. Skymtade förbi i baren, där han jobbade, och även sittandes på andra sidan bardisken oxå.

På tal om bröllopet, har jag inte berättat så mycket om det. Tänkte jag skulle låte er se det "live" i kanal 5, som sagt.....
Men lite bilder kan jag ju smygvisa här nu.

Till kyrkan kom brudparet med häst och vagn:

               

Så här fina var de, brudparet:

                

Och från kyrkan for de i Limo:

                  

Ja, det var en liten tjyvtitt. Nu får ni hålla er tills det kommer på TV!

Tjingeling!!!

Bozetti

Idag har vi varit på lokal dressyrtävling i Rappestad med Meja. Hon skötte sig jättebra. Lina var 2:a i LB:1 med drygt 69% och blev 2:a även i LA:1 med drygt 65%. Fast banorna var liksom förra helgen, tunga. Det var ca 45 min mellan starterna, så det var tufft för Meja, som behöver lite tid emellan för att återhämta sig. Men hon var jätteduktig och kämpade på.
Har fått mail med bilder på Bozetti, den häst Lina ska ha nu när hon inte ska rida ponny mer. Det är ett tre-årigt sto efter Boccelli, som ägs av Stuteri Gryet, nere i Skåne. Hon kommer upp till oss om ca tre veckor. Det ska bli jättekul! Här får ni ett smakprov på henne:
   
            Foto: Helen/ Stefan Johansson

I går flyttade Per och Benke på en vägg i stallet, så Bozetti får en större box. Karl-Håkan fick däremot en något mindre. Men han verkade inte ledsen för det ändå. Nej nu ska jag duscha och slänga mig framför tv:n. Jobb i morgon igen. Börjar redan 7.00.

Fredagkväll

Jaha, nu sitter man här och det är fredagkväll igen. Fattar inte hur fort veckorna går. Igår var vi på studiedag, som handlade om resultatredovisning. Föreläsaren Bo Sundblad, som jag hört tidigare, var mycket bra. Engagerad och mycket inspirerande, och tog fram mycket bra exempel. Även lite skolhistorik (politisk sådan oxå), pratade han om. En mycket givande dag.
Idag efter jobbet, åkte jag till Stallmagasinet, som ligger i utkanten av Mjölby. Köpte müsli till hästarna där. Hade fått veta att hon har Mustangfoder, som vi ger hästarna. Nu var det erbjudande på det oxå. En mycket trevlig butik, med massor av olika fodermärken. Vilken trevlig butiksinnehavare! Sånt gillar jag, personer som är serviceminded. Dit återkommer jag gärna. 

Imorgon ska vi filma Magnum lite till, och skicka upp till Boden, tillsammans med kopior på lite dressyrprotokoll. De är väldigt intresserade av Magnum, och det känns kul. Som sagt, där tror både Lina och jag att han kommer få det riktigt bra. Pratade med Therese i Gullabo idag, och hon hade sagt till några att Magnum var till salu, så vi får se om det hör av sig fler framöver.
Per och Benke ska flytta en vägg i stallet imorgon oxå, så vi får en större box, till Bozetti, som ska komma i oktober.
Eftersom vi har lite som måste göras imorgon, skippade jag min resa till Bokmässan i Göteborg, som jag skulle åkt på i morgon bitti.

Satt och rensade lite på datorn, och hittade lite roligheter, som jag sparat, och tänkte dela med mig. Jag börjar med den här:

Nästa liv

I det här livet är jag en kvinna.
I mitt nästa liv skulle jag vilja bli en björn.
När man är en björn måste man gå i ide. Man bara sover... i sex månader!
Jag skulle kunna leva med det.

Innan man går i ide måste man äta kopiösa mängder mat.
Jag skulle kunna leva med det också.

När man är en björnhona så föder man sina ungar (som är valnötsstora) i sömnen.
När man vaknar är ungarna halvt uppvuxna, gulliga, kramgoa björnungar.
Jag skulle absolut kunna leva med det.

När man är en mammabjörn vet alla att man menar allvar.
Man klappar till vem som helst som stör ens ungar.
När ungarna blir irriterande klappar man till dom med.
Jag skulle definitivt kunna leva med det.

Om man är en björn så FÖRUTSÄTTER ens partner att man vaknar med en morrning.
Han FÖRUTSÄTTER att man har håriga ben och ett överflöd av underhudsfett.

Ha det, så ses vi förhoppningsvis imorgon.....


Hästar, hästar, hästar......

Idag hände något riktigt udda och kul. Vi var med barnen i stadsparken på eftermiddagen. Där fick barnen syn på en man, som satt och grejade med något, och flera av barnen samlades runt honom. När jag kom dit, fick jag se att han satt och täljde dalahästar. det visade sig att han var tågmästare och hade ett längre uppehåll i Mjölby, innan han skulle gå på nästa skift. Han fördrev tiden med att tälja hästar till företaget i Nusnäs, som tillverkar äkta dalahästar. De han gjorde nu, var modellen mindre. Ursöta! Jag berättade att jag samlar på dalahästar och frågade om jag fick köpa en nytäljd, omålad, av honom. Det fick jag! Häftigt! Det kanske jag aldrig kan få tag  på annars. Ska gå och ta ett kort på den nu. Kommer strax tillbaka......

Här är en bild på den. Jämför med storleken på asken... Visst är den fin, min lilla häst? Ska se om jag kan ta lite bilder på alla mina andra dalahästar, så ni får se.

                                            

Ni ska få se en annan liten söt häst oxå. Världens bästa fotograf har ju varit i farten igen. Bl.a tagit kort på  världens sötaste Karl-Håkan. Vår lilla shettis!
Visst är han väl bara för söt....
                                        
                                              Foto: Lotta Willsäter

"Kalles kompisar fick oxå vara med på bild. Magnum i sitt cirkustäcke, och Meja, söt som socker.

 
                                             Foto: Lotta Willsäter

I kväll har vi varit på träning med Meja, hos Sissi. Hon var duktig, men tyckte det var jobbigt.
Det var allt för nu. Tjingeling!

Spekulanter

Så var helgen slut, och det är måndag kväll igen. Usch, vad fort det går! Det är bara måndag och fredag, känns det som.
I dag har vi haft spekulanter på Magnum här, från Boden. De flög ner till Stockholm, och skulle kolla på några ponnier till, innan de flyger hem på onsdag. Innan de kom till oss, hade de provat en ponny i Ljungsbro. Vi var i Walltorp med dem och red. Tjejen red Magnum riktigt bra, med tanke på att det var första gången hon red honom. Hon hade en mjuk hand, och satt jättefint. Magnum var nog lite konfunderad först, det är ju inte så många förutom Lina som ridit honom. Men både han och Sanna, som tjejen hette, skötte sig kanon. Det verkade vara trevliga människor, som bryr sig om sina djur. Ägaren till stallet de ska ha ponnyn i, var med oxå. Hon verkade oxå jätteseriös och trevlig. De verkade gilla honom, och det skulle nog passa bra att han fick henne som ny ryttare. Men man får se......

I lördags hade vi lite hästfolk här på lite partaj. Det var Karro och Vickie, Linnéa och Maja, från Teamet, och deras mammor, Carro T och Cissi, och Isabell-Linnéas syster, som var här. Det var så trevligt! Det måste vi absolut göra om fler gånger. Alltid trevligt att umgås med likasinnade.

Måste bara lägga ut lite fler fina bilder, som min "favvisfotograf" tagit, och skickat över. Tack Lotta!!! Nu väntar jag bara på bilder på de andra tjejerna, vi pratade om. Kolla bara vilka bilder hon tar:

                   Lina och Magnum
                 Fotograf: Lotta Willsäter

Nej, nu ska jag hoppa i säng, det är ju arbetsdag i morgon. OCH i morgon kommer Kicki tillbaka, efter sin semesterresa till Italien. Det har säkert  varit riktigt otrevligt, kallt och grått, otäck mat och surt gammalt vin......=)Sälja ponny

Så har man då kommit till det oundvikliga, Magnum ska säljas. Det har vi ju vetat hela tiden, eftersom vi vet att Lina skulle fylla 18 i år. Men ändå känns det så svårt. Men vi har lagt ut två annonser på nätet, på Bukefalos och på Hästnet. Direkt i morse ringde en tjej från Boden (satte annonsen på Hästnet igår) och när jag kom från jobbet och öppnade min mail, hade jag mail från en familj i Norge. Så nu har jag mailat över bilder till båda, och fixat en video som ska till Boden i morgon. Till Norge har jag mailat över en liten snutt, bara för att de ska få se lite mer. Det tog en hel evighet att få iväg den. Ändå komprimerade jag filen. Hoppas det kommit fram som det skulle.
Hade fått tre fantastiska bilder från Lotta, den bästa fotografen jag vet, och trevligaste dessutom, som hon tagit. De åkte oxå med både till Boden och Norge.

Här ser ni en av de fantastiska bilderna Lotta tagit.

                  
                    Foto: Lotta Willsäter

Nej, nu ska jag göra klart ett kort, jag har fått beställning på. Måste vara klart i morgon.
Kram på er därute!

Vattenbilder

Kommer inte kunna uppdatera bloggen så mycket som jag vill denna vecka. Det är något hela tiden. I kväll t.ex har jag varit på föräldramöte i år 3. I går hade jag träning för Lina och Sofie. Så här håller det på denna vecka. Sen MÅSTE jag göra några beställningskort oxå.
Tänkte i alla fall att jag kunde visa ett par bilder från vattenpartyt vi hade på jobbet förra veckan. Man ser att det var extra roligt att blöta ner sina fritidsfröknar......
                               
Det började med en liten skopa vatten, bara framtill på linnet........

                                
och slutade med droppande hår, rinnande mascara och kläder man kunde vrida ur.
Men kul hade vi! :)

Nu kan jag oxå passa på att visa mitt tredje kort jag pysslade när vi hade pysseldag här. Det var bröllopskortet jag gjorde till Gunnel och Patrik. Det gav vi bort tillsammans med en resecheck. från Ticket.


                            
Blev faktiskt rätt nöjd själv, med kortet.

Det var allt för denna gång.
God natt....


Hemma igen

Skriver bara ett kort inlägg i kväll, så berättar jag mer utförligt i morgon.
Har kommit hem från Stockholm och bröllopet, med efterföljande kryssning. Det var jättetrevligt. har tagit massor av bilder.
För Lina och hästarna har det gått kanon på DM:et. Hon var placerad med Magnum i båda klasserna, och mycket nöjd med Mejas insats. Kolla på Linas blogg, för att se bilder och läsa mer om DM i dressyr för ponny.
Jag ska fixa till lite inför morgondagen nu.
På återseende.

Bröllop

Idag har det varit full fart efter jobbet. Lina och jag åkte ganska direkt med Magnum och Meja till Sissi i Gottlösa, där de ska bo inatt. Imorgon ska ju Lina rida DM på dem. Utan att jag är med! Det är första gången hon tävlar och jag inte är med. Känns jättekonstigt!! Men jag har så underbara vänner som ställer upp och hjälper henne imorgon, både med markservice under dagen och sen med att köra hem henne och hästarna.
TACK, ALLA NI!!!
Så nu måste vi hålla tummarna att det går bra på tävlingen oxå.

Per och jag åker ju på bröllop till Stockholm. Det är Gunnel och Patrik som ska gifta sig. I Djurö kyrka, och sedan är vi medbjudna på kryssning tillsammans med brudparet. Tror vi blir ca 40 st. Ska bli så kul, och mysigt. Nästan som en liten semester. Lovar att ta många bilder.
Nej, nu måste jag packa lite som jag ska ha med.
Vi hörs efter helgen.
Kram på er allihop!

Skojiga stämplar m.m

Har ni sett vilka skojiga stämplar? De är från Forma hantverk. På deras blogg, har man chans att vinna dem.

Vårt vattenparty igår var hellyckat. Gissa om det var blöt personal. Jag som inte trodde att jag skulle bli så blöt, hade "bara" bytt om till shorts och linne. Hade inte heller med extra underkläder. Vilket var en stor MISS. Jag var som endränkt katt, efter att barnen kommit på att det gick att hälla på mig oxå. Det började med litegarnn, och då skulle inte jag vara sämre. Sen blev det bara blötare och blötare. MEN va´kul vi hade..... Man får bjuda på sig själv ibland. Får se om jag kan få in ett kort från partyt. Måste redigera lite först.

Ikväll har jag börjat förbereda inför helgen. Har provat och strukit kläder. Både till själva bröllopet, och sen till "kryssningen". Efter vigseln, ska vi alltså åka på kryssningsfest. Ska bli jättekul! Det var längesedan vi var iväg på något sådant. Kommer ta massor av kort, hoppas jag. Nej, nu ska jag slå in paket.
Ha det gott!

Vattenparty

Ska snart iväg till jobbet, och idag ska vi ha vattenparty med barnen. Det är ett önskemål från dem. Det har varit lite svårt att bestämma var vi skulle vara. Vädret har ju varit så dåligt, så ute har vi inte vågat tänka på att vara. Och inne, med allt vatten....
Nåja, vi har beslutat hålla till i omklädningsrummen nere vid duscharna till idrotten. Sen får vi se vad exakt vi ska göra. Vi har ju lite idéer, och barnen har vilda tips. Men inga vattenpistoler eller gevär, har vi sagt. Men blaska riktigt rejält ska vi göra. Och ha skum, och såpbubblor. Ska bli skoj.
Lina är hemma från skolan idag. Genomförkyld, igen. Hon får vila sig en eller ett par dagar, så hennes otäcka hosta dämpar sig.
Nej nu måste jag iväg....


Pyssel, pyssel, pyssel........

Klockan 10.00 idag, kom Petra, Alma, Jenny och Hanna för att pyssla.
Efter att ha burit in deras grejor, i vardagsrummet, där Lina och jag redan burit ner vårt, började vi med att..........fika.
Petra hade bakat en saffranskaka, glutenfri, såklart. Gott, gott! Jag syndade med en liten bit......

Vi fikade i köket, för hela rummet svämmade över med papper, blommor, stansar, stämplar och annat pyssel.  

   
    mina papper               Petras och Jennys förvaring och papper

      
 våra verktyg                      stämplar, stansar, blommor och annat smått o gott


När vi fikat, satte vi igång för fullt. Det stansades och stämplades, embossades och klistrades, målades och klipptes.
PRATADES och SKRATTADES!

       
  Petra och Alma                        Jenny pysslar

       
Jag gör ett bröllopskort        Bordet efter en liten stund

Vi gjorde en snabb paus för lite lunch. Det blev kasslergryta och kokt potatis. Till det en fräsch sallad.

                     

Jag lät alla svara på några frågor som handlade om srapbooking eller att göra kort.
Här är frågorna:

1. Hur länge har du hållt på med det här?
2. Vilken är din favoritsak?
3. Vilken färg använder du helst när du scrappar/gör kort?
4. Vilket är ditt roligaste pysselminne?

  Värdinnan
1. Riktigt aktivt ca 2,5-3 år. 
2. Stämplar-totalt fast i stämpelträsket.....
3. Milda färger, gärna av brunt, rosa, grönt
4. Faktiskt idag, det har varit jättetrevligt. Men jag har haft många mysiga pysselstunder med barnen på jobbet oxå....

Lina
1. Ungefär lika känge som mamma-2,5 år.
2. Bosskuten eller penselpennan
3.  Blått och brunt
4. Idag

Petra
1. 2 år
2. Min Quick Kutz tång
3. Starka färger
4. Det är nog i lördags, när jag och Hanna satt hemma och gjorde kort, och jag tappar limstiftet i kaffekoppen, så det stänkte ut på mitt kort och på Hannas papper. DÅ skrattade vi båda två. (Behöver väl inte säga att hon var förbjuden att dricka kaffe inne i rummet där vi pysslade)

Hanna
1. 2 veckor efter mamma
2. Mina nya stämplar och embossingpulver
3. Grönt
4. När mamma och jag satt och pysslade, och mamma, som hade flanellpyjamas på sig, tappar hur många utstansade bokstäver som helst. Gissa om de fastnade i flanellen. Snacka om bokstavsbarn....

Alma
1.2 år
2. Blommor av alla de slag (bestämde vi andra, eftersom allt hon producerar, har blommor på)
3. Rosa och blått
4. Idag

Jenny
1. Ca 2 veckor
2. Embossingpulver
3. Rosa (svarar både Alma, Hanna och Petra i kör samtidigt som Jenny själv säger det)
4. Idag

På eftermiddagen tog vi en fikapaus, och då hade Hanna fixat två goda pajer och vaniljssås. MUMS!

Vi avslutade strax före kl. 18, och då hade vi allihopa producerat minst två kort var, och passat på att stämpla upp lite motiv av varandra, och passat på stansa ut lite från varandras stansmaskiner.

Här kommer lite av det vi gjorde. Tack tjejer för en jättekul dag. Det gör vi om!

  
Detta är korten Petra gjorde

   
Alma var mest produktiv, tror hon gjorde 4-5 kort. Här är tre av dem.

   
Hannas kort. hon gjorde ett par personliga med foton på mottagaren. Kul!

 
Linas två kort, såg ut så här.

 
Här är Jennys skapelser.  Detta blev suddigt tyvärr. Man ser ändå lite.

 
Beställningskort jag gjorde. Jag fick till tre kort, men ett kan jag tyvärr inte visa
här idag, av en speciell anledning Det visar jag nästa vecka.....

En del av fotona blev som sagt lite suddiga, men det viktigaste var ju att vi pysslade. Så att vi passade på att ta lite kort, var bara bonus. Men det var en hellyckad dag!

Dags att sova

Nej, nu har tiden bara rusat iväg..........igen.
Har stökat nere i köket med rosépepparbiffar, och kasslergryta, och nu är det dags att lägga sig. Hämtade Lina och Frida i Mjölby oxå. De har varit i Linköping, käkat och varit på bio.
Imorgon är det vår stora PYSSELDAG. Klockan 10.00, kommer tjejerna hit. Jag fixar lunchen, så fixar de med fika. Så jag gjorde en kasslergryta ikväll, så är det bara att koka potatisen imorgon. Man vill ju inte "slösa" tid med att stå och laga mat. :). Därför måste man förbereda lite. Måste ju tänka på vad man lagar till, så Petra kan käka det oxå. Attså glutenfritt.
Har faktiskt hunnit med att sprätta bort brodyren på ett dressyrschabrak, som jag ska ta med upp till Cindy på lördag. Vi ska ju upp till Stockholm på bröllop då. Självklart måste vi hälsa på lilla "Busan" oxå.
Nej, nu går jag o sussar. Godnatt!

Häftiga stämplar

Nu har det varit mycket! Som ni kanske förstått. har inte uppdaterat på flera dagar. Är bara här en snabbis nu, innan jag ska tvätta lite till, dammsuga, ta in hästarna, göra färsbiffar.............

Var bara tvungen att visa er dessa häftiga stämplar Doodle Factory släppt. Blir så sugen.....


Bilden lånad från Starvingartistamps.com

Nu har man chans att vinna dem. Gå in här och kolla!

Ska fixa lite här hemma nu, men återkommer senare ikväll.


Familjen

Här har ni en bild på vår familj......
Hittade detta på nätet. Man får själv redigera, så det stämmer. Tyckte det var rätt kul.             Denna vecka har jag bestämt att dra in på godis, fika osv. Dessutom tänka på vad och hur mycket jag stoppar i mig. Ska bara fika på onsdagar på jobbet, ihop med Kicki. Vi har bestämt att det blir enda gången i veckan vi käkar fikabröd. Två dagar har gått, och jag hänger i ännu. Har faktiskt gjort goda sallader till lunch både igår och idag.
Hoppas nämligen på att klänningen jag lånade av Petra, ska sitta lite löst över ringarna runt magen.

Det var allt för nu. Ska lägga mig, men vet inte vad jag ska läsa, för jag läste ut Läckbergs "Tyskungen" i går. Bläddrar nog en gång till i min scraptidning.....


Ny vecka

Jamen, så var det måndag kväll, igen.
Ikväll har jag hjälpt Lina med hästarna. Jag ryktar och gör dem klara, och hon rider. Det går lite snabbare då, och det behövs nu när hon har 3 som ska ridas. Skönt att det varit bra väder idag, då blir det ju inte mörkt så snabbt. Per har varit i Vadstena och tränat med ett pojklag, han lovat hjälpa till med.
Jag gjorde en jättegod sallad, som vi åt ikväll. Mums!
Har pratat med Petra och vi har bestämt att vi ska ha pysseldag på söndag. HELA dagen! Passar på när Per är borta. Han ska till Sälen och........just det, spela golf. Åker på onsdag.
På söndag blir vi ett helt gäng, som ska pyssla: Petra, Alma, Hanna, Jenny, Lina och så jag. Ska bli så kul!

Nu ska jag krypa i säng, och kurera mig. Har grymt ont i halsen, och känner mig lite vissen. Har tagit en Ipren, för som vi brukar säga Kicki och jag, "jag vägrar att dö".

RSS 2.0