Helg

Så var det helg igen. Nu när man har semester är man helt veckovill. Det är ju helg hela tiden:=)
Idag har jag röjt här hemma lite. Satt in papper i pärmar, förberett till mötet i morgon (styrelsemöte VHSK), kollat igenom sekretariatsgrejorna inför tävlingarna (14-15 augusti), tvättat m.m. Skönt att ha sådana dagar ibland, för man blir så nöjd med sig själv. Ska fortsätta lite imorgon oxå.

I veckan har Bosse kommit igång lite. Hon tömkördes i måndags, Lina red i tisdags och det gick bra. Då blev det skritt och trav, lite jobb med skänkelvikningar och lite öppna. Vila i onsdags och i torsdags red Josefin. Det gick oxå mycket bra. Skritt, trav och galopp. Bara vid något enstaka tillfälle slog hon om i högergaloppen. I går red Lina, och fortsatte med samma jobb som jossan gjorde dagen innan. Idag har hon vilat, för Lina har jobbat ute i Sya och hjälpt mamma. Få se vad det blir imorgon. det märks att hon tycker det är roligt att få jobba lite igen.

Igår kväll var vi hos familjen L och grillade. Vi hade med vårt Skip-Bo spel, så det spelades nästan hela kvällen. Mycket trevligt!

Ikväll blir det en sväng till familjen F, och Lina ska ut på sitt håll med en tjejkompis

Nej nu ska jag börja göra mig iordning.

Förresten ska passa på att slå ett slag för klubbens dressyrtävlingar som vi ska ha på Mjölby Hästcentrum 14-15 augusti. Lördagen är en lokal för ponny och söndagen lokal/regional för ridhäst. Gå in på klubbens hemsida här och kolla propositionerna. Ser lite dåligt ut med anmälningar just nu men hoppas att det fyller på snart. De flesta anmäler ju i sista minuten.

Ha en bra lördagkväll!

Stockholm-kultur, shopping och goda vänner

I lördags blev det tidig morgon, då vi redan kl. 06.00 hämtade C och E för resa upp till Stockholm. Väl uppe blev det färska frallor och kaffe på Didriksdals gård. Därefter begav vi oss in till stora staden. det blev en tur i gamla stan, där vi fick oss lite historia av G mellan butiksbesöken. Måste säga att det var fantastiskt intressant och roligt! tänk att man fortfarande kan lära sig en massa nya saker, fast man är så gammal.....=)
Innan vi var tillbaka hemma hos G, blev det ett stopp på Brisak, en butik som har det mesta, och till bra priser. Lite inköp blev det. Det blev det även på Granngården, som låg precis i närheten, så vi blev TVUNGNA att stanna till.
På kvällen blev det god mat och dryck (även en liten stunds tjejprat i vinkällaren innan maten), efter att vi spelat TP, som vårt lag vann.........

Tidig uppgång igår och hemresa nästan direkt, då C skulle börja jobba kl. 12.Det blev en kort men intensiv Stockholmstripp. Men som Uggla sjunger:"Underbart är kort"! Tack G för en trevlig lördag-söndag!!!

Idag åkte vi ner till Mjölby med Bozetti, som haft 2 veckors semester. Det blev lite mjukstart med tömkörning, och jag tror hon tyckte det var jättekul att få komma igång och göra något igen. Imorgon blir det ner igen och då blir det ridning.

Efter lunch åkte hela familjen till Norrköping på en liten shoppingtur. Först åkte vi till Dormys, där Per köpte nya golfskor. sen åkte vi vidare till Ingelstads köpcentrum. Där shoppade Lina loss på både jeans, tröja och skor. Per och jag passade på att köpa nya tofflor till jobbet. Mycket välbehövligt, kan jag säga.
På hemvägen blev det ett stopp på Biltema i Linköping också. Stannade även till i Sya och kollade lite, för det var visning till auktionen, som är imorgon kväll.

Imorgon blir det ridning på fm och sedan ska Lina och jag spela lite golf hade vi tänkt. Får väl se hur det går...

Nej, nu är det dags att sova, så man är lite utvilad imorgon.

Kram på er därute!

Sorg och glädje

Det har varit lite omtumlande sen sist. Vi höll ju på hela förra vecka och fixade inne i stallet, som jag berättade. I fredags hämtades då skyliften, som skulle användas när brädor skulle bytas och stallet skulle målas på utsidan. Plötsligt framåt kvällen blev vår älskade hund, hastigt dålig. Det gick på bara någon timma, så kunde han inte använda bakdelen/bakbenen som vanligt. Alldeles darrig och vinglig blev han. Drack massor av vatten oxå. Vi blev tvungna att ringa veterinären, och fick åka in med honom. Där fick han somna in för gott, för att slippa må dåligt mer. Troligtvis fick han hjärtsvikt, trodde veterinären. Han blev 12,5 år, så han fick ett långt och bra liv, men det känns så tungt. Det är svårt att fatta att han är borta....
Så fredagskvällen blev inte riktigt som vi hade tänkt, som ni förstår.
Samtidigt var det bra att vi har haft att göra, så man haft annat att tänka på.

Hela helgen har vi hållt på, eller mest är det ju Per som stått i liften och målat och skruvat. Lina och jag har hjälpt till så gott vi kunnat. Jag har nog mest skött marktjänsten med fika och mat. Grannen har kapat brädor åt Per, och kommit med tips. Han är ju fd snickare.
Vi fick förlänga hyran på liften till måndag, för att hinna bli klara. Lite målning är det kvar nu, men det klarar vi med stege. Nu i helgen ska Per och Benke bygga nya portar, så det kommer bli kanon när det är klart.

Igår kväll blev det pizza och rosévin, med I och J, som kom hit en sväng. Mycket trevligt!

Både i måndags, igår och idag har det varit lite skrapning och målning av fönster. Nu börjar det bli klart. Det är roligt för det blir så fint!

Igår kom P hit och fikade, och så passade vi på att planera lite inför tävlingarna vår klubb ska ha i augusti. Läs mer om dem här.

Idag har mamma och mormor varit här en sväng på fika, och kollat på hur fint stallet blir. Mormor var faktiskt riktigt pigg idag.
Sen åkte Lina och jag till P, för att bada lite, men det hann vi inte med, för vi hade så mycket att prata om...=)
På hemvägen levererade Lina lite varor hon broderat. Gå gärna in på hennes hemsida för att se allt fint hon har att erbjuda. Du hittar hennes sida här.

Imorgon blir det att åka till Travshopen för att inhandla lite täcken till tävlingarna. Sen kanske vi får lite gäster, vem vet.

Nu har Bozetti lite semester, så hon och Kalle har gått ute dygnet runt några dagar, eftersom vi målat. Vi har försökt att ta in dem en stund mitt på dagen när det varit som varmast. Lite trixande med boxbyte osv har det blivit, men det har funkat. I natt fick de vara inne och då blev de jätteglada. Faktiskt gillar de att vara inne i sitt stall. Bosse kommer fram till grinden och står och hänger nästan hela tiden vi är i stallet och grejar. Tydlig häst....
Hon ska sättas igång på söndag eller måndag. Får se lite, för Lina och jag åker till Stockholm med C och E på lördag, för en tjejhelg. Ska bli sååå kul!

Nej, nu ska jag nog ta tag i mitt pysselrum/gästrum. Det är mycket grejor där nu. Har inte haft lust att göra något inne (och har inte nu heller egentligen).
Kram på er!














Färg, färg, färg

SEMESTER! I fredags jobbade jag sista dagen, och sedan var det semester. Så skönt! I söndags åkte vi till Ullared, jag, Lina, Petra och jesper. Vi åkte med Petras husbil, och campade och så shoppade vi på maåndagen. Hittade massor av fynd!
I tsdags var vi uppe redan 5.30 och mockade ut boxarna och sedan skurade hela stallet. På kvällen fick jag ta in hästarna en stund för det åskade jättemycket. Släppte dem senare på kvällen, så de fick gå ute på natten. Igår satte Lina och jag igång med att måla stallet invändigt. Vi hann med hela stallet, så nu är det bara gallren och fönstren kvar.
Idag håller vi på att rödfärga nya brädor vi köpt, för vi ska byta ut en massa plank på stallets gavlar. Så nu är det rödfärg som gäller. Mellan varven när plankorna torkar, passar vi på att ta bort galler och fönster i stallet, för att kunna tvätta och måla. Måste åka iväg och köpa mer färg sedan.
Imorgon får vi hem en skylift som vi hyr, för att kunna byta brädorna och måla vindskivorna på gavlarna. Vi ska bygga två nya portar till logen oxå. Våra underbara grannar ska hjälpa oss i helgen med allt.
Nej, nu måste vi ut och jobba igen. Fikarasten är slut! 


Bloggcandy

Glömde ju, Designat lottar ut detta:
Gå in här för att läsa mer och vara med i utlottningen.


Dressyrläger

Denna vecka har hittillls handlat mycket om hästar, all min lediga tid. Måndag till torsdag är det dressyrläger på MHC och Lina och jag är med. Eller rättare sagt, skulle dela på det och rida två kvällar var. Vi tyckte det kunde räcka med 2 dagar för Bosse, så skulle jag rida ridskolehäst de andra 2 dagarna. Tyvärr stängde jag på jobbet i måndags, så det blev bara ett pass för mig och det var ikväll. Lina red Dalle i måndags och Bosse igår, och så red jag Dalle ikväll och så får Lina och Bosse köra sista passet imorgon. Gäller att få ihop det med tiderna på jobbet oxå, för att hinna hämta häst och allt.
Det är både teori och ridning, mellan 17-21. Riktigt roligt faktiskt. Både Dalle och Bosse har gått jättebra. Mycket nyttigt för Bosse att komma ut och vara med på lektion i grupp. Lite skuttigt var hon förstås igår, men skötte sig överlag bra. Kul!
Nu har jag bara två dagar kvar innan jag går på semester. Nice!
Imorgon öppnar jag, så då börjar jag 6.00. Hmmm! Kanske bäst att lägga sig nu. Ha det bra!

Insektsmedel

Jag hatar alla irriterande insekter lika mycket som jag älskar sommaren. Tyvärr så är det inte bara jag som irriteras av de små krypen. Stackars hästarna tycker inte heller om flugor, blinningar, bromsar m.m. Har provat lite olika insektsmedel som man kan köpa, men tycker egentligen inte att det är någon större skillnad på dem. De är bara dyra! Det går väl an när man sprayar på och sedan släpper ut hästarna, men när man rider och sedan duschar av hästen, så duschar man ju bort insektsmedlet oxå. Det går ju åt mängder, och dyrt blir det.

Så jag har faktiskt kokat eget sedan förra sommaren. Hittade ett recept i Häst & Ryttare då, som jag tycker funkar rätt ok faktiskt, och eftersom det är billigt, kan man ju slösa med det. Tyvärr så luktar hästarna vinäger, men det får man stå ut med. Tänkte faktiskt testa att koka med lite citronskivor nästa gång, för att friska upp lukten lite. Kanske inte blir lika effektivt då, i och för sig...

För er som vill testa, här är receptet:

1/2 liter vinäger
1 liter vatten
En hel vitlök
En kryddburk rosmarin

Skär vitlöken i småbitar. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och låt småputtra i någon timme. Ställ hopkoket på svalning i kylen ett dygn. Sila blandningen och späd med en liter vatten. Fyll på sprayflaska och insektsmedlet är färdigt att använda.

Som ni ser blir det rätt mycket, så det brukar räcka ett tag.

Nej, nu MÅSTE jag gå och lägga mig! Godnatt kära vänner!


RSS 2.0