Speed

Ja, det är hastigheten som dagar och veckor går i. Tiden bara rusar iväg. Nu är det redan ett par dagar sedan jag uppdaterade här. Det har som vanligt hänt en hel del. Det bästa som hänt, är att Lina fixat sitt körkort. Hon skrev och körde upp i tisdags. Härligt!! Jag är verkligen glad för hennes skull. Vet själv vilken förändring i livet det var, när man fick sitt körkort. Bor man dessutom på vischan är det ju ännu bättre att ha sitt kort.
Vi har ju varit i Göteborg oxå, förra veckan. Kollat på fin dressyr och hälsat på Sandra och Smilla. Det var så trevligt. Både resan dit och hem, ihop med Thörnvallstjejerna, och att träffa Sandra och Smilla. Smilla hade blivit så lång, tyckte vi. Sandras nya lägenhet var sååå fin. Jättemysig och inredd så smakfullt. Även en sväng på sta´n hann vi med i lördags. Självklart lyckades jag hitta till Arkivet, en scrapbutik, där jag förstås hittade lite att shoppa.

I tisdags kväll åkte Lina och jag, tillsammans med två andra från vår ryttarförening, på Svenska Ridsportförbundets säkerhetsturné, som var i Linköping. Det var riktigt bra. Mycket prat och diskussion omkring säkerhet på träning/tävling. Blev en hel del saker att jobba med i vår förening. Ska tas upp på mötet på måndag.

I kväll har vi varit i Mjölby med Bozetti. Det är alltid så roligt, för hon sköter sig så bra, och Josefine blir så nöjd. Idag var prinsessan så duktig och jobbade i bra form nästan hela tiden i trav. Galopp fattar hon jätteduktigt nu, inte alls mycket "snabbtrav" innan, och den är så bärig och balanserad. 
Hästarna har börjat fälla rejält nu, så vi tar det lite lugnare med Bosse nu. Lite kortare pass och fler vilodagar mellan ridpassen. tror att det är bra, för hon är inte riktigt lika "på hugget" sista veckan. Kanske är hon inne i en växtperiod oxå. Gäller att man är uppmärksam på hur det står till med sina hästar, och speciellt om man har en unghäst. Man vill ju att de ska hålla och tycka det är roligt resten av livet oxå. 
Nu hoppas vi på att resten av snön/isen ska försvinna. helst till helgen, så man kan rida lite ute igen. Här har det varit förskräckligt halt ett tag.  Bara idag har det töat bort mycket, och det är hääärligt.

Imorgon ska vi på trubadurafton på Centralkrogen här i Väderstad. Vi är ett gäng på sex personer som ska dit. Ska bli så trevligt!

Ja, sen är det ju helg, och då får man ta det lite lugnt. Tror jag ska rycka manen på hästarna, och ev klippa Kalle en sista gång för säsongen. Han har ju självklart inte börjat fälla ännu.
På söndag ska jag till Mjölby och skriva en dressyrklass. Det tycker jag är intressant och kul.
Har oxå bestämt mig för att börja rida lektion i Mjölby, bara för att komma igång med min egen ridning lite. Det blir precis lagom att börja på ridskolehästar nu när man varit ifrån lektionsridning så länge. Dessutom måste jag kolla så foten (läs ledbandet) fixar att jag rider. Men jag avslöjar inte när jag börjar......

Nu ska jag gå och förbereda morgondagen (packa gy-väskan osv) och sedan lägga mig, tror jag. Vaknade och var megaförkyld (snorig och ont i halsen) i morse. Inte kul! Men....... sjuk är jag INTE!!!

Kram Betty

Lagmansskolan

Denna vecka är ju som sagt Lagmansskolan min nya arbetsplats. Tycker det funkar riktigt bra, faktiskt. Barnen verkar tycka det är ok oxå. Vi har tre skolsalar till vårt förfogande, samt ett "personalrum" = ett litet arbetsrum/grupprum. Där trängs ca 10-15 personers grejor (jackor, kängor, väskor, kaffebryggare, pärmar m.m) plus alla grejor som redan fanns i rummet när vi kom dit, skrivbord, datorbord med dator osv, ett skrivbord till, stolar hyllor m.m. det ser ut som hela familjen Taikon flyttat in. Men, finns det hjärterum osv, ni vet. Jag jobbar imorgon oxå, sen är jag ledig på fredag och då bär det iväg till Göteborg. Ska bli sååå kul!
Ikväll gjorde jag en ny maträtt, Familjeburgare, som jag fått recept på, av en elev. det var superlätt att göra-och jättegott!
Bara blanda färs, ägg, ströbröd (som svällt i gräddvatten), sambal oelek, salt och peppar. Forma allt till en platta, ca 20x20cm, och lägg i långpanna på bakplåtspapper. Fräs skivad lök, hackad röd paprika och färska champinjoner, och lägg ovanpå färsburgaren. Strö på riven ost. Grädda  225° i ca 25 min. Vi käkade kokt potatis och brunsås till. Mums!
Jag älskar snabba, goda recept. Gärna sådana som man kan förbereda och sedan köra klart i ugnen. det är bra för då kan man fixa iordning köket medan maten blir klar.
Idag har Lina städat sadelkammaren, kolla här vad snyggt det blev!
Nej nu ska jag lägga mig och läsa sista sidorna i Ridsport. Kommer väl en ny imorgon, tror jag. Passar mycket bra, eftersom vi ska åka tåg på fredag. Då har man lite bra läsning.
Sov gott på er där ute.....
Lämna gärna ett avtryck innan du går härifrån...
/Kram Betty

Nya kort

Jaha, nu är det några dagar sedan jag skrev igen. Förstår inte hur fort dagarna rusar iväg. Idag har det varit auktion, så Per och jag har hjälpt mamma där. Passade på att ropa in en micro till min avdelning på jobbet. Vi har nämligen ingen, så 50 kronor tyckte jag det var värt. Fynd!
Igår var vi i Mjölby, så Josefine red Bosse. Bosse var verkligen på hugget. Det var ju rätt kallt (-8) så det bidrog väl till att hon var så alert. Sen kom det in 4 st till ekipage i ridhuset, så det var mycket att titta på. Men hon var jätteduktig! Det var extra kul för två av de som kom in, är dressyrryttare, varav en tävlar på ganska hög nivå. de tyckte att Bozetti var fin, och hon som tävlar mycket sa: hon kommer bli kanon. Då blev vi så glada, för vi tycker ju att hon är fin, men vi är ju inte så lite partiska.......
I går kväll gjorde jag lite kort oxå. Tyvärr kan jag inte visa dem nu, för de som ska ha dem, är här och läser. men om ett par dagar så....

Däremot kan jag visa lite "ögonblick" från några av mina favoriter:

     
       Cindy                                              Bosse

Har även tagit några bilder på katterna:

   
Sirap, inte så förtjust           Frasse, älskar vara
i att plåtas                              framför kameran

Nu ska jag göra lite mer kort, tror jag.
Sen bort till Walltorp en sväng. Därefter är ju helgen snart slut. Imorgon börjar jag tidigt (7.00) och det ska bli ett spännande sportlov, för vår skola ska stängas, så vi får vara på Lagmansskolan. På vår skola ska de byta en värmeväxlare som är trasig, så de stänger av värmen, visst. Så man kan säga att vi är utfrysta.....
Nåja, vi har tre skolsalar, lite hemkunskapssalar m.m att vara i på Lagman, så det blir säkert bra.
Ha det gott tills vi hörs igen.
Kram Betty

Walltorp

Har varit iväg med Bosse till Walltorp en sväng i kväll. Hon var superduktig. Framåt är hon ju ordentligt nu, men idag tyckte Lina hon var mer "reglerbar" än vad hon varit tidigare. I början av passet brukar hon bara springa på ibland, och Lina har lite svårt att få styr på henne, men idag, som sagt, kändes det kontrollerbart fast hon låg på. Fin galopp i båda varven oxå. Anna och Jonas kom efter ca halva tiden, med Yammis, för de skulle kolla om han var halt. Det var han, tyvärr. Men han fick både trava och galppera, som veterinären sagt att han ska. Så det var bra. Tyckte han såg lite bättre ut stundtals. Hoppas att det vänder snabbt.
Idag blev det bara ett litet lätt pass, för vi ska dit imorgon oxå. Tillsammans med Cosby. Vi måste ju träna på att rida tillsammans med andra, för i april ska Bosse och Lina vara med på en clinic som vår klubb arrangerar. Vi ska ha med en unghästgrupp, så då ska Bosse och Beas häst vara med. Ska bli spännande!
Nej nu ska jag ta lite kaffe.
Vi hörs....
/Betty

Ursäkta

Jag får verkligen be om ursäkt, för att jag inte uppdaterat här, som jag borde. Det har varit lite mycket.
I fredags hade vi årsmöte hos Folkungabygdens Ryttarförening, och i går hade vår nybildade dressyrkommitté, möte här hos oss. Det var trevligt på båda mötena. Jag blev vald till sekreterare i vår förening, och det känns väl helt ok, tycker jag.
Lina kom på en hedrande fjärdeplats (bästa dressyrryttare)i klubbens championatscup, och fick pris i fredagskväll. Flera dressyrryttare hade bra med poäng, och det tycker jag är extra kul. Vi har inte så många i klubben som tävlar dressyr, men de som gör det, gör det bra.Kul! Grattis alla pristagare i FBR:s championatscup, och ett särskilt grattis till Frida Hansson, som kom etta.
I går när vi i dressyrkommittén träffades, blev det mycket gjort. Vi bestämde att , förutom dressyrtävlingen i mars, ska vi ha en till i augusti. Vi ska även arrangera en typ av "clinic" i Solla i april. Vi kallar den "Varför dömer dressyrdomaren så?"
Det kändes jättebra igår, för alla vi var så entusiastiska och positiva till att dra igång lite dressyr i klubben. Både träningar, tävlingar och övriga aktiviteter.
I lördags var Lina och jag i Linköping och kollade på balklänning. Det blev en från Bröllopshuset, som vi beställde. Bild på den finns här på Linas blogg. Den är så fin. Men hon ska inte ha den i rosa, som på bilden, utan i en blå nyans, som var så fin på henne. Vi passade oxå på att köpa ett par handskar, så är det klart med.
Igår var vi i Walltorp med Bosse och löshoppade henne lite. Hon har taigt det lugnt ett par dagar och var lite laddad, så det var bra att hon fick röra sig ordentligt igår. Gud, så roligt hon tyckte att det var! Vid ett par tillfällen bara susade hon förbi mig och Lina och in i "gången" och hoppade hindren utan att vi ens "styrde" henne mot dem. Så kul, var det.
I morgon ska vi dit igen och Lina ska rida henne. Nu är det ju fruset och isigt ute igen. Ett par gånger har vi bara kunnat rida ute innan det blev så här dåligt igen. Fy! Vad trist det är med vinter! Jag längtar verkligen efter vår.
Nästa vecka är det sportlov här och vi åker till Göteborg och Scandinavium på fredag-lördag. Det är Lina, jag, Cicci T, Carro och Emelie som åker. Per får vara hemma hos djuren. Vi ska bo hos Sandra och Smilla allihop. Ska bli så himla trevligt. Det blir att kolla bl.a dressyr på fredagkvällen. På lördagen ska vi bara gå på stan. Mysigt! Vi ska åka tåg, så det blir avkoppling det oxå. Lyxigt känns det faktiskt.
Nej, nu ska jag göra "mannen i mitt liv" sällskap i soffan.

Ha det bra!


Veckostart

Jaha, så var veckan igång då. Idag har vi ansiktsmålat barnen på jobbet. Det är så kul, och barnen blir så nöjda.
Slutade fyra idag, och då blev det järnet hem (hämtade Lina vid skolan först), för vi skulle hinna ut med Bosse innan det blev mörkt. Det funkade! Det skymde på lite grann, när vi var på hemväg bara. Bosse var på hugget idag. Hon är riktigt framåt nu. Dels har hon ju fått mer muskler och bättre kondition. Hon har riktigt mycket motor, kan jag lova. Och tycker det är såå roligt att bli riden. Visserligen skrittar vi ju mest, eftersom det är lite hårt på vägarna, men när vi travar ligger hon på rejält.  Lina tyckte hon kändes så lydig. Fast hon låg på så mycket, kunde Lina få tillbaka henne i balans med bibehållen rytm och takt, nästan bara genom att räta upp sig och krama tygeln lätt. Det såg så fint ut. Även att hon är så framåt, vet hon så väl hur man ska uppföra sig när man blir riden. Skönt, tycker jag.
Imorgon ska Bosse vila, för Lina jobbar hos oss till starx efter fem, för vi fritidspedagoger har en egen studiedag.
På kvällen kommer både Benke, mamma, Roger och Sandra hit på mat  kl. 18. Tror det får bli taco då. Hoppas att alla kommer, för mamma hade ramlat och slagit sig rejält över ögat idag. Lillasyster hade visst varit där och tejpat ihop henne. Usch, vad orolig jag blir! Hon låg när jag ringde till henne. Bara det inte blir något mer av det.
Ikväll blev det lax, potatis och romsås till käk. Riven vitkål och morötter, och kokta ärtor och morötter till det oxå. Jag älskar lax. Hon, som inte äter något som levt i vatten (Lina), köpte vi en pizza åt. Hon var oxå nöjd!
Nej nu ska jag kila i säng.
Godnatt på er därute
/Betty

Helgen slut

Jaha, så var då helgen slut. Inte sant vad fort det går. Idag fick jag sovmorgon, till strax efter 8. Mmm så skönt! Efter frukost åkte jag till Thörnvalls och hämtade Lina, som sovit där inatt, eftersom hon och Carro var i Linköping på Ridsportgalan igår. Stannade och fikade en stund där, innan vi åkte hem.
Hela familjen har slöat framför tv:n i eftermiddag. Det har ju varit handboll.......
Benke kom hit vid halv sex, för att kolla på handboll och käka kvällsmat här. Christina är ju bortrest hela veckan, så då är vi "barnvakt" åt Benke. Nej då, men han ska äta kvällsmat här under tiden hon är borta. Klockan sex varje kväll, serveras det käk här under denna vecka. Viktigt för Benke och hans diabetes att det blir rätt tid. Ikväll blev det lasange och råkost sallad, och kaffe på maten. Och du Christina-ingenting till kaffet. Inte ens en liten mandelskorpa!!
Igår kväll var Anna och Jonas här och käkade. Det var jättetrevligt! Så den här helgen har rasslat förbi hur lätt som helst.
Har bjudit hit mamma och Roger på tisdag kväll på mat oxå. Sandra är ju hemma, så hon och Smilla kommer oxå förstås. Har ju inte velat träffa dem innan, eftersom jag har varit så förkyld. Så det ska bli skoj!
Nej, nu ska jag förbereda inför morgondagen.

Kram på er alla därute/Betty

RSS 2.0