Lördag 19 mars 2011

Äntligen helg! Även om jag bara jobbat tre dagar denna vecka, pga magsjuka, så har jag varit lite trött, och längtat till helgen.
Igår kväll hade vi stora delar av släkten här på mat. Vi firade min födelsedag (som inte är förrän på tisdag) med chili con carne, ris, sallad och gott att dricka. Till kaffet blev det "hemgjord" glass. Nåja, köpt vaniljglass, som jag blandat med hackad polkachoklad. Mmmm! Tycker själv det är jättegott.

Idag står det lite allt möjligt på scehmat. Tänkte bl.a. röja lite i mitt pysselrum/gästrum. Ska ju ha gäster nästa helg, så det är bra om de kan komma in i rummet när det blir läggdags. sen ska vi till stallet och göra iordning Fixan, för imorgon är det tävling. Division III dressyrallsvenskan, och Lina är en av lagryttarna. Det blir en heldag i Heda. Skönt att P är hemma och kan ta hand om de andra två kusarna.

I veckan har det oxå blivit bestämt att Lina och Bozetti ska "flytta hemifrån". Bosse ska bli stallkompis med Fixan nu, men inte här hemma, utan på Sjöhagen. Lina ska oxå flytta dit. Hon ska hyra "lägenheten" som finns på gården. Det kommer bli jättebra, för det blir smidigt för oss att hålla igång båda hästarna, med tillgång till både ridhus och ridbana. Hur länge det blir, får vi se.

Karl-Håkan, vår shettis, kommer få tjejsällskap här hemma; en annan liten shettis, Pärla, flyttar in. Kompis I, som brutit benet, behöver lite hjäpl nu, så då passar det bra att den lilla flyttar "ihop" med kalle.

Nej nu ska jag ner och käka frukost, som min käre make dukat fram.
Ha en bra dag i solen (trots all j-a snö som kom igår).

Tisdag 15 mars 2011

Varit hemma från jobbet igår och idag. Någon magbakterie. Mådde illa på natten mellan söndag och måndag, och i går morse satt jag mest på toa. Trodde jag skulle kunna gå till jobbet, så jag fixade iordning mig, men efter att jag fått rusa in på toan, när jag skulle släppa hästarna, fick jag tänka om.
Fick ett husmorstips från kära mor, om att röra ut potatismjöl i lite vatten och dricka. Urk! Godare drinkar har jag druckit! Men jag fick i mig två sådana på förmiddagen, och fanken vet om det inte var det som gjorde att magen lugnade ner sig. I alla fall kände jag mig klart bättre framåt eftermiddagen.
Stannade ändå hemma idag, för min kära kollega ville intye att jag skulle komma och smitta ner henne...
Sanningen att säga, så åt jag inte särskilt mycket igår heller, så idag har jag "ät-tränat" min mage. Kunde bara få i mig lite youghurt i morse, och för någon timma sedan åt jag en knäckemacka. Verkar funka! Men jag är inte särskilt hungrig, men det är ju ingen nackdel. Effektiv bantningsstart...

Ska gå ut och ge hästarna lunchhö om en stund. Ska nog passa på att ta av dem täckena en stund oxå, nu när det är så fint väder. Skönt för dem att få rulla sig lite utan täcke.

I kväll ska jag försöka åka med Bozetti till ridhuset igen. Gick så bra i söndags. Jag tömkörde och sedan tog vi in henne i stallet och gjorde iordning henne. Sen fick hon stå i Fixans gamla box, medan Lina tränade för Jossan. det gick jättebra att ha henne där i ett par timmar. Hon skötte sig utmärkt!

Nej nu ska jag ut en stund till hästarna och i det fina vädret.


Söndag 13 mars 2011

Förra helgens tävlingar flöt på kanonbra. Tror de flesta som var och tävlade var nöjda. Lina red båda klasserna på söndagen, och var rätt nöjd med Fixan. I LB:1 tyckte gick hon bra, men tyckte inte riktigt hon fick ordentligt betalt i första klassen. Det blev drygt 64%. I LA:1 fick hon oxå drygt 64, lite mer än i LB, trots att vi tyckte hon gick bättre i LB. Men så är det i bedömningssporter...
Nåja, vi är nöjda både med arrangemanget och Linas ritter.

Denna vecka har gått rysligt fort. Jobb, hästar, lite efterjobb från tävlingarna och så jobb igen. Så blir det helg, som rusar iväg. Igår hade vi styrelsemöte här hemma, då vi bl.a. utvärderade tävlingarna och tog beslut att beställa klubbtröjor. det blir en blå sweatshirt med hel dragkedja fram, två framfickor med dragkedja, utan luva och med vår loggo på ryggen. Så här ser den ut:


Jättesnygg, tyckte vi allihop. Bara igår, beställdes det 17 tröjor. Vi ska försöka få dem i nästa vecka, för på söndag 20/3 är det första omgången i Div III dressyren. Kul om vi hade dem då.

Per och jag åkte bort till golfbanan en sväng igår och promenerade. Han ville kolla läget, se hur mycket snö det är kvar. Det stod faktiskt folk på ranchen, så han var tvungen att åka bort och slå lite nu. =)

Idag har jag planterat om mina pelargoner som jag övervintrat. Verkar faktiskt som de flesta (ca 20 st) har överlevt. Kul! Ska beskära dem lite sen oxå, och kanske ta lite sticklingar. Måste se till att de får lite fart först.

Ikväll är det träning med Idrottslyftet igen. Josefine kommer till Sjöhagen, där vi ska vara. Lina ska passa på och rida med kandar på Fixan, för hon vill prova att starta någon Medelsvå C innan sommaren.
Vi åker tidigare och tar med Bosse, för nu har den damen lite vårkänslor, tror jag. Igår var hon lite tokig på vår promenad. Hoppar och skuttar, så man får passa sig. Tänkte det kunde vara bra att åka till ridhus, så hon får galoppträna lite oxå.

Nu ska jag skriva protokollet från gårdagens möte, så det blir klart. Skönt att jobba undan lite. Vi hörs!

Onsdag 2 mars 2011

det blir inga långa inlägg nu, för denna vecka är det mycket på gång. I helgen har vår klubb tävlingar, så det är massor att fixa med. Plus att telefonen ringer och det är frågor m.m om tävlingen. det är verkligen jättekul, för vi har massor av starter. På ridhästdagen kan vi bara ta emot efteranmälningar om vi får strykningar, så vi har en reservlista. Ponnydagen är inte lika full - ännu. Jättekul!

I måndags var det träning för Lina och Fixan, programridning i slutet. Gick skapligt! Men det är krut i den lilla damen. Ett sto, fullblod, och som dessutom fäller nu. Hmmm, överreagerar en aning.

I går kväll hade vi personalmöte på jobbet, och ikväll har jag varit hos SISU i Linköping. Det var en träff för oss som är utbildare i Idrottonline, som är ett "verktyg" för föreningar, som innehåller både hemsida och administration, t.ex medlemshantering. Så dessutom lite tävlingsfix på kvällarna oxå.

Men i morgon har jag inget inplanerat mer än att baka 2 vaniljkakor till tävlingarna och göra ett kort som jag har beställning på. Ja, och så de vanliga bestyren med hem och hästar, förstås. men det räknas nästan inte...

Nej nu ska jag hoppa i säng.
Godnatt!

RSS 2.0