Äntligen

För er som inte vet, kan jag i korta drag berätta vad som hänt. Vi var på ATG med Bozetti 12 augusti, för att kolla upp henne. Vi har tyckt att det tar emot lite ibland, när hon rids. Väl där konstaterades att hon var halt(inte särskilt mycket, knappt att det syntes) och hon behandlades. På lördagen 14/8 på em var hon blockhalt på höger fram, när vi kom hem. Efter lite samtal hit och dit, var vi inom loppet av ca 1,5 timma på väg till Skara djursjukhus med en misstänkt hovledsinfektion.
Så var det oxå! När hon sprutades fick man in skit i leden (bakterier), vilket är mycket allvarligt. efter en rad olika åtgärder, bl.a sövning och spolning med artoskopi, på Skara, får vi alltså imorgon, 17 dagar senare, hämta hem henne. Tyvärr är hon lite halt fortfarande. Hon har varit ohalt tidigare, men är halt igen, så vi vet i nuläget inget om hur det kommer att bli. Hon mår i övrigt bra, så nu får tiden utvisa om hon blir ridhäst eller inte. Vad vi vet är att man inte kan räkna med att börja rida på henne förrän tidigast om ca 9 månader.
Tyvärr tar inte de som orsakade alltihop, något ansvar, utan vi får betala alltihop (det som inte täcks av hästens försäkring). För j-t, kan man tycka. Det är en risk man tar, när man behandlar sin häst, svarar de. kanske ska kunderna upplysas om det? "Vi brukar säga till efteråt att man ska hålla lite koll", får man till svar. Det gjordes INTE till oss, tyvärr. Inte heller till alla andra som vi pratat med som fått sina hästar sprutade där.
Det har oxå kommit till vår kännedom att en häst till råkat ut för samma sak, 2 veckor innan det hände Bozetti. På samma klinik och samma veterinär. FAST det är så ovanligt! Man undrar var någonstans det brister i deras rutiner.
Sorgligt är det i alla fall, och en känslomässig katastrof. Plus en oerhörd ekonomisk belastning.

Men nu måste vi se framåt! Så alla ni som har erfarenhet av något liknande, hör av er med tips och råd om vad man kan göra, för att hjälpa till med läkprocessen.

Ha det bra alla ni därute och håll tummarna för vår Prinsessa! 

Bröllopsdag

För 21 år sedan gifte jag mig, med samma man som jag fortfarande är gift med! Så ikväll firade vi lite med att åka in till Vadstena och käka. Mysigt!
Annars har det varit en mycket lugn och skön semesterdag.
 
Igår gick vi en sväng på Skänninge marken, hela familjen. Det blev faktiskt en hel del inköp. Papper, såklart! Både presentpapper och lite hårdare kartongpapper. Lite scrapbooking grejor fyndades oxå, liksom servetter, som jag älskar att ha mycket hemma. Även en god tvål inhandlades, plus lite annat smått och gott. Vi köpte oxå ett fönsterputsarkit, som demonstrerades. Så idag har Per putsat ALLA fönster i huset inklusive fönstren på altanen. Han var tvungen testa kitet vi köpte igår. det var kanon, tyckte han. Gick snabbt och lätt, och blev jättebra! Ni förstår varför man fortfarande är gift med honom, va?=)

Imorgon ska jag städa garderober, lägga ut lite ponnysaker på Tradera och försöka hinna med att rensa på logen, så vi får in halmen som kommer snart.

Men nu ska jag lägga mig och läsa nya numret av tidningen Ridsport, som kom idag.

Tack för titten!


Landstoken blogg-candy

Nu lottar Landstoken ut ett jättepaket med pysselgrejor. Kolla bara:Nu tar jag chansen att vinna allt detta! Pröva du oxå. Gå in här för att läsa mer.

Tur att man hittar något som kan förgylla denna tråkiga söndag. Det vräker ner utanför fönstret. Usch! Enda positiva med dåligt väder, är att man kan få något gjort inomhus, men jag har ingen inspiration till det.

Får softa lite i väntan på att klockan ska gå, för vi ska ha styrelsemöte ikbäll, och det blir nere på MHC. Ska passa på att titta runt lite inför tävlingen. Hoppas att det är många av våra medlemmar som dyker upp på träffen vi har efter styrelsemötet.

Nej nu ska jag fortsätta min lilla bloggrunda. ha det bra ute i regnrusket!


RSS 2.0