Frost

Morgonstund har guld.....
Hästarna ute och stallet klart! Skönt, för idag är det lite annat att styra med, eftersom vi har det traditionsenliga nyårsfirandet att förbereda.
Även idag är det en underbar morgon, alldeles vindstilla och frost på marken. Här har vi nu -4,2 grader. Friskt och skönt!

Kvällens meny är inte mycket att fundera över, för vi (gästerna och vi) har en gång bestämt att vi kör i princip samma, för det är så gott. Förrätt: kräftsoppa och örtbröd, huvudrätt: Jonas viltgryta, potatisgratäng och sallad. Det är egentligen bara efterrätten som vi varierar, och i år har jag tänkt att bjuda på Leilas royalpaj med bär, och vaniljsås till det.

Sen brukar vi alltid spela paketspelet, och något annat sällskapsspel. det har varit Brainstorm, Besserwisser, På spåret, för att bara nämna några. Det är åttonde året i rad, som vi firar nyår här, med i princip samma gäster. Det har tillkommit några under årens gång. Tyvärr är det två av gästerna som inte kan komma idag pga maginfluensa. Jättetråkigt! Även våra stockholmskompisar som skulle kommit för första gången, kan inte komma heller. Men vi åtta som är här ska nog kunna fira in det nya året som vi gjort tidigare.

Nästa gång jag skriver, kommer jag presentera ytterligare en av våra hästar, nämligen Bozetti, även kallad Bosse. Som en liten försmak, bjuder jag på en typisk Bossebild:"Flughuva är inget kul att ha på sig! Den tar jag av mig!"

GOTT NYTT ÅR önskar jag er alla!

Tömkörning

Åkte iväg till Nina vid lunchtid, eftersom hon skulle tömköra Fixan idag igen. Nina är så duktig på att tömköra, och åker regelbundet till Bo Jenå med sina hästar och utbildar sig hela tiden mer och mer. Idag fick Fixan fortsätta jobba med att "sätta sig" lite mer med bakbenen, även skänkelvikningar och slutor tränades. Mycket jobb med att få henne att vänta lite, att hitta en lugn takt och bära sig utan att ligga på för mycket i handen.
Hon var jättefin ocvh superduktig idag oxå. det är så roligt, för Nina gillar Fixan jättemycket.
Här är ett par bilder från dagens övningar:

 

 

Nu ska jag se på hästhoppning på tv. Tjing...

Underbar morgon

Det är verkligen tvära kast när det gäller vädret. Idag är det alldeles vindstilla och ingen nederbörd. Så idag fick hästarna gå ut och äta sin frukost ute, och stallet är mockat och klart. Tvättmaskinen går för fullt, med schabrak och benlindor. Diskmaskinen startad och köket lite iordningfixat. Så nu när jag redan hunnit med så många sysslor, tycker jag att jag har tid att uppdatera lite här.

Tänkte att jag skulle passa på att presentera våra hästar lite för er, och jag startar med Fixan, som egentligen heter Crucifix. Hon är född 1996, hos sin uppfödare i Varberg. Köptes sedan av Viveka, som bor i princip granne med uppfödaren. Hos Viveka har hon bott, tills vi köpte henne i september 2010. Det kändes bra att köpa en häst som inte haft så många ägare innan oss, och där man vet hennes historia.

Hennes pappa är fullblodshingsten Eighty eight keys och morfar heter Sober. Hon är 165 cm hög, mörkbrun och lik sin pappa.
 Det är en riktig dam, som är lite reserverad mot nya saker och människor, känslig och het att rida. En riktig "pratkvarn" är hon i stallet. Hon mullrar och gnäggar så fort man visar sig.
Hon har i sin ungdom startat både hoppning, dressyr och fälttävlan, som utbildning. Hon har fått två fina föl, varav den ena, går Msv dressyr. Sista åren är hon riden och tränad, men inte tävlad.

Under det år vi haft henne, har hon startat upp till Msv C dressyr, och även ett par hoppstarter. Hon är ett riktigt energiknippe, och kan i princip jobba på hur mycket som helst. Jätteambitiös, men vill tyvärr ibland göra allt på en och samma gång. Nu är hon under igångsättande efter ett par veckors vintervila. Det är en jättehärlig häst, men som ibland är en riktig buse, som till exempel när man rider ut och hon får för sig att inte gå åt det håll man vill... Eller låtsas vara rädd för allt... :)

ja, det är våran Fixan. Här kommer lite bilder på henne:

    
    januari 2011                        februari 2011
 
 
   maj 2011                  augusti 2011  

Det var Fixan! Nu fortsätter jobbet med att stärka henne och få upp henne lite till i framdelen, för målet med detta år är att kunna starta Msv B. 

Nej, nu är det dags att käka frukost. Knorrar rejält i magen nu.                  


Blåst och regn

Usch, idag har det inte varit kul att vara utomhus! Kraftig blåst och regn till och från. Både igår och idag har hästarna fått sitt morgonhö inne, och sedan fått gå ut. Det går inte att lägga ut hö, för det bara blåser omkring. helt värdelöst.
Ibland undrar jag hur våra hästar är, för så fort vi visar oss ute, kommer de i full fart och står vid grinden och vill gå in. De älskar att få gå in i sitt stall, även om de bara varit ute ett par timmar, så kommer de så glatt med in om man tar in för att göra något med dem.

På förmiddagen kom mamma, Sandra och Smilla hit en sväng, på fika. Smilla fick sig även en ridtur på Kalle, som tyckte det var riktigt roligt, tror jag, att ha en liten tjej ridandes barbacka, på ryggen. Smilla var jätteduktig, trots att det blåste och ven runt öronen på henne.

När gästerna åkt, körde Per och jag in till Mjölby för att handla. Det gick riktigt smidigt, så nu är allt färdighandlat inför nyårsfesten oxå. När vi kom hem, gjorde jag klart efterrätten, som ska serveras på nyårsafton. Avslöjar inte än vad det blir, mer än att det är ett av Leilas recept, som kan förberedas och frysas in i förväg, för att sedan gräddas när det blir dags.

På eftermiddagen kom Cicci hit, så vi jobbade med att stämma av lite med klubbens räkenskaper. Fika blev det förstås oxå, och lite annat prat. Det var längesedan vi träffades, så det var kul att ses.

Ikväll har jag fixat lite i stallet med hästarna, och plockat in lite schabrak som jag börjat tvätta. Fixan har haft vilodag idag, och igår var vi hos Nina och hon tömkörde Fixan. Det var verkligen kul att se, för Fixan jobbade på jättebra. Vi ska dit med henne imorgon oxå, för att hon ska jobbas på töm igen. Nina hjälper mig, eftersom Lina är borta ett par dagar, och jag är ju som sagt lite justerad i mitt knä, så jag har svårt att klara det själv, och Nina är verkligen jätteduktig på det här med tömkörning. Rida är tyvärr inte att tänka på i nuläget för mig. Längtar verkligen till på onsdag när jag ska till ortopeden, och se om de kan fixa till det.

Nej nu ska jag lägga mig och läsa lite tror jag. Fick en bok av Mons Kallentoft, som jag inte läst, i julklapp.

Tjing
Hej igen!

Som ni märkt har jag inte uppdaterat på ett rejält tag, men jag har inte haft varken ork, tid eller lust. Har varit mycket under hösten, både på jobbet och annat runt omkring.
Det roligaste är att Lina fått tag på en lägenhet i Mjölby, som hon köpt och flyttat in i. Det är en tvårummare, som är jättetrevlig. Riktigt fräsch och hon kunde flytta in direkt, utan att behöva renovera. Det är egentligen kökjet som hon vill göra om, för det är skjutluckor, som är blåmålade, men det är så fräscht, så det är inte akut. det får hon göra när hon bott in sig och vet hur hon vill ha det.

Allt är bara bra med våra hästar. Fixan har fått en liten vila och är under igångsättning nu. Bosse har blivit så lugn och man kan ana att hon börjar bli lite rund om magen. Det har snart gått 5 månader på hennes dräktighet. Kalle, som blir 20 år efter nyår, är som vanligt en liten surgubbe emellanåt, som ändå älskar att bli ompysslad.

Själv har jag under hösten, fått problem med mitt vänstra knä (som jag opererade 1984), och efter läkarbesök och röntgen, är det konstaterat att jag har förkalkning i meniskerna och i ledbrosket, så den 4 januari ska jag till ortopeden, och se vad de kan göra åt det. Någonting, hoppas jag, för i nuläget finns inte i min fantasi ens, att kunna rida. Har problem med att gå uppför i trappor och i uppförslut. Men det löser sig säkert.

Julen har förflutit lugnt och skönt, med sedvanligt julfirande hos Sussie och Johan på julafton. Det var fantastiskt att se deras nya hus, som nu i stort sett är helt färdigt. Det är alldeles underbart fint!
Mycket god mat, och massa fina julklappar blev det.

På juldagen var vi hos svärmor och svärfar och hade lite julfirande. Där blev det fika och mer julklappar.

Igår åkte jag med Lina och Fredrik till Linköping på rea. En tv inhandlades till Lina, ett par vinterkängor till mig, och så lite smågrejor oxå, förstås.

Idag har jag passat på att rensa undan i en garderob här hemma, och förberett en grej till nyårsafton. tyvärr kan jag inte avslöja vad, eftersom jag vet att några av gästerna är här inne och läser.

Däremot kan jag bjuda på bilder på de julkort jag gjort i år. har lovat mig själv att ta mig tid att pyssla lite mer under 2012, än vad jag hunnit detta år. Får se hur det går, jag som ska bli med föl och så...

Nåja, här är några av julkorten jag skickat:

   

   

   

   

   

   

   

   

  

Ja, det var årets skörd av egentillverkade julkort.

Nu ska jag ta en fika. Hej då så länge!


RSS 2.0