Onsdag 26 augusti 2009

Något bättre i ryggen, men fy vad detta ryggskott hänger i. Jag som är så sugen på att spela golf, och rida (Lina fick ta min lektion i måndags oxå). Hoppas kunna spela lite i helgen i alla fall.
Har haft föräldramöte i "min" klass ikväll. Det var kul, för det var bra uppslutning.
På fritids gör vi smycken denna vecka, som veckans pyssel. Det är roligt. Idag har vi gjort örhängen och ringar. Gissa om det är uppskattat!

På hästfronten är det lugnt. Bosse går i hagen på dagarna, tillsammans med sina "pensionärer". Hon busar till lite ibland, men än så länge håller hon sig rätt lugn. Hoppas att hon inte blir för stökig av att vila. Tänkte gå ut och gå lite med henne. Bara som lite träning. Bra att  hålla igång hjärnan lite på henne, så hon inte blir helt "försoffad".

På fredagkväll ska jag, Kicki och Cissi Ö, till Cissi E. Ska bli jättekul! Annars har vi inget inplanerat i helgen. Inte än,ialla fall. Vi skulle egentligen åkt  till Motala med Bosse, och ridit kvalet till championatet. Men nu vilar hon ju, så då blev det inget med det. Faktiskt skönt att bara ta helgen som den kommer. Ska nog göra lite kort oxå. Har en del beställningar. Gjorde ett till grannarna, som de ska skicka till en man som fyller på fredag. Tog ett foto på det, men orkar inte ladda upp det här nu. Får se om jag kan lägga ut lite bilder i helgen.

Nej nu ska jag värma vetekudden - igen - och kurera mitt ryggskott. Ha det bra....
/Betty

Torsdag 20 augusti 2009

RYGGSKOTT!!!
Hade lite känning i helgen och i måndags fick Lina rida min lektion. I tisdagsmorse skulle jag mocka (eftersom jag var bättre då) och det bara small till i ryggen. Sååå fruktansvärt ont. Men skam den som ger sig. Med lite piller, vetekudde och lite jävlar anamma, har man snart klarat denna jobbveckan oxå. Idag har det varit bättre. Värst är det när man sitter, och speciellt om man suttit en stund och ska igång igen. tur att man inte är still så länge.....
Idag har vi fått nya vattenpumpen installerad (vår pajade i lördags morse), så jag hade tänkt tvätta, städa lite m.m. Men det som kommer ur kranarna är brunt och luktar "jordkällare" (Linas beskrivning). Så vi ska låta det vara lite, för man har rört runt så mycket när man dragit ny slang osv. Får se imorgon bitti. Man kan iaf spola när man varit på toa....
Men rent vatten har vi fått hämta hos grannarna igen. Morr!

Igår var Equiterapeuten här och kollade Bosse. Hon kanstaterade ganska snabbt att just nu är Bosse inne i en växtperiod. Hon såg flera olika tecken på det. Hon laserbehandlade vänster lår, för där kändes hon väldigt spänd. Stretchade igenom henne oxå. Summan av kardemumman är att vi låter Prinsessan få några veckors vila nu. tror det blir kanon.
Får se om vi kan hitta någon som vill ha lite ridhjälp av Lina under tiden. Hon är sugen på att rida och träna lite dressyr för någon. Helt enkelt kunna hålla igång.

På lördag ska vi på 50-års fest. Det är Stefan C som fyller. Kommer bli jättekul, tror jag. Men innan dess, ska vi till Heda, för att coacha vårt div II lag i dressyr. Så håll tummarna för att det går bra. Lagledaren ( jag) är mycket nöjd med de ekipage som finns att tillgå inför årets allsvenska. Vi har 5 st ryttare som kan rida om 3 platser. Känns skönt!
Nej nu ska jag kolla på nyheterna, innan jag lägger mig med vetekudden....
Kram Betty


Utlottning!

Kolla in hos kutzingar, idag är sista dag för utlottningen. Häftig blogg, för övrigt. Finns även "loppis" på QK dies!
Detta är vad som lottas ut:


kutzinglotteri
Klicka här för att komma till utlottningen.


Lördag 15 augusti 2009

Vilken morgon! Just när jag vaknade berättade Per att vi inte hade något vatten. Vår vattenpump hade lagt av, upptäckte han tidigt på morgonen. Förmodligen "räcker det" med renovering av den. Har vi riktig otur blir det att köpa ny......
På måndag morgon får vi förhoppningsvis hjälp med att fixa det. Typiskt att sån´t ska hända när det är helg.
Vi har fått hämta vatten hos grannarna, duschat på mitt jobb och på golfbanan idag. Kul!
Lina och jag var nere i Mjölby med Bosse på morgonen, och hon var jättefin idag. Jossan var supernöjd! Vi oxå!
Eftermiddagen har vi tillbringat på Tornby i Linköping. Ikea och lite annat som var tvunget att fixas. Per har spelat KM på Östad golf idag. Han gick vidare (delad 5:a idag)och får fortsätta spela imorgon.
Lina stannade kvar i Linköping för att vara hos kompisar ikväll. Per och jag har varit hos Löwendahls (yngsta lillasyster)och käkat ikväll. Imorgon får vi väl bära vatten igen. Ska försöka få tvätta hos någon oxå. Åtminstone en maskin. Usch vad jobbigt det är när det händer sån´t här=(
Nej nu ska jag sova tror jag.
Ha det gott.....
/Betty

Torsdag 13 augusti 2009

Så har snart första arbetsveckan, efter semestern gått.... Hu, vad snabbt det går.
Det är lika kul på jobbet som vanligt. Nya barn, som flyttat upp till oss, och som är jättegoa. Leker som bara den. Vi har plockat in utklädningskläder i ett av våra rum, och hängt upp på gardinstång på väggen, och en riktigt klädställning från butik, så nu leker de klädbutik. Hur underbart som helst att se dem. De bara leker och leker, hela dagarna. Tänk, vad man kan stimulera till olika lekar (bra lekar som de leker om och om igen) genom att man själv är lite engagerad och entusiastisk. Såå kul det är, mitt jobb!
Ikväll körde vi till Mjölby med Bosse. Jossan skulle rida lite. redan när hon började rida, såg man att det inte var samma häst som tidigare i veckan. Hon såg ut att ha mer motor. Hon gick på riktigt ordentligt. Jossan började trava med henne ganska tidigt, eftersom jag gått med henne en lång stund innan. Idag syntes det ingenting på henne, att hon var oren. Hon rörde sig annorlunda hela hon. det var mer spänst i steget ( och drag under hovarna), än de senaste gångerna. Nu föll hon in i galopp av sig själv oxå. Josefin tyckte själv oxå att det kändes bättre. Men höger galopp var lite svårare att fatta. Hon skjuter ut bakdelen åt vänster och fattar vänster istället för höger. Men Jossan är ju så lugn och så superduktig, så hon fick henne att göra ett par högerfattningar i alla fall. det var skönt. Fortfarande tar vi det väldigt försiktigt, med lite trav och ett par fattningar åt varje håll. Mest bara ridning rakt fram. Kändes skönt att hon inte markerade något nu. Men som Jossan sa, hon är kaxig, och stark, orkar mycket. Så vi bestämde att vi ska dit på lördag morgon oxå. lika bra att Jossan rider då oxå, så hon kan ta ur henne eventuella fasoner. Det blir ju på ett lugnt och sansat sätt, utan bråk. Vänlig men bestämd ridning. Det är det jag gillar med Josefin. Dessutom är hon så följsam i sin ridning.

Förresten, igår var vi på golfbanan en sväng, och det var en riktig katastrof. Det gick inget vidare, varken för mig eller Lina. Men så är det ju med golf, har jag förstått. Det är bara det att jag blir så f-bannad, för jag vill vara bra direkt. Däremot vet jag att syster klarade sitt off. hcp idag. GRATTIS PETRA! Vi är djupt imponerade (och avundsjuka.....) :).
Bra tycker vi, så vi har en till att spela med.

Nej, nu ska jag göra vad övriga i familjen redan gör: gå och sova.
Godnatt
/Betty

Måndag 10 augusti 2009

Första dagen på jobbet efter semestern!!! Kändes ändå helt ok, faktiskt. Men jag hade inte haft något emot att vara mer ledig. Finns ju massor att förströ sig med när man är ledig. Dagarna bara rusar ju iväg.
Igår var vi på golfbanan, och jag var såååååå nära att fixa mitt officielle hcp. Hade 16 poäng på de sista 9 hålen. Trots att jag streckade hål 10 och 18. Skit! men som sagt, nära gills inte. det är bara att ta nya tag. Kul som tusan är det, och svårt som attan!
Idag var det inte bara jobbstart, utan även första ridlektionen för terminen. Stöön, vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon och i övermorgon. Hade Cyrano ikväll, och han var jättefin. Kändes inte alls så stel i vänster sida, som han brukar. Kanske beror på att det var första lektionen han gick för terminen oxå. Får se hur han är nästa vecka. Kul, men svettigt var det.... :)

Ätit min älsklingsmat ikväll, ugnsstekt lax, kokt potatis och romsås. Mmmmmm!
Nu ska jag surfa runt lite innan jag ska sova. Börjar inte förrän halv tio imorgon. Nice!
Krama varandra därute.....
/Betty

Lördag 8 augusti 2009

Har precis fikat efter att ha målat insidan av stallfönstren. Skönt att få det gjort. >När det torkat ordentligt, ska vi putsa fönstren och sedan måla utsidan oxå.
I eftermiddag ska vi bort till golfbanan en sväng. Funderar på att käka där ikväll. Kunde vara mysigt!
Bosse vilar idag, för vi var i Mjölby med henne igår morse. Då red Lina. Gissa vem som kände att det var matte som satt upp, och skulle testa. Just det! Direkt när Lina la intill skänkeln, stannade hon och skulle backa, men då var Lina kvickt på med spöet, och då gick hon på igen. Det var så tydligt då, att hon testade Lina. Jossan sa det oxå att det var testning, så Lina skulle vara tuff mot henne. Sen funkade det bra. Lite trav på rakt spår, blev det oxå. Ser mycket bättre ut nu.
Men vi fortsätter ta det lugnt. Har oxå pratat med equiterapeuten, och hon skulle försöka komma någon dag nästa helg, och kolla Bosse. Känns bra!
Nej nu ska jag greja lite innan det blir golf.
Ha det gott i sommarvärmen!
/Betty

Fredag 7 augusti 2009

Idag fyller min farmor 85 år! Hon är pigg som bara den, och hade kalas med smörgåstårta och kaffe för både sina systrar, sina barn och barnbarn (med sina barn). Totalt var vi 18 personer i deras lägenhet. Inte illa! Hoppas att man själv är lika pigg vid den åldern! Och har bakat fikabrödet själv. Fantastiskt!
När vi kom hem därifrån ikväll, satte vi igång att mocka ut alla tre boxarna i stallet. Sen skurade vi och körde med högtryckstvätten. Sköööönt! Nu får hästarna vara ute i natt och stallet får torka. Får se om vi ska måla eller om vi låter det vara och målar om nästa år. Det blev faktiskt riktigt fint när vi tvättat det.
Hästarna var lite konfunderade när de fick sitt hö ute. Bosse satte självklart igång sig själv och de andra två i ett racinglopp ute i hagen, för en stund sedan. Tror inte de fattar att de ska vara ute i natt, för de började vanka framme vid grinden vid 22-tiden, och sen rusade de, som sagt omkring en stund, så jag fick gå ut och ställa mig och locka på dem för de skulle lugna ner sig. Just nu är det lugnt ute, men man vet aldrig när man har en Bozetti i hagen. Jag kommer väl inte att sova en blund i natt, förstås. Så är det alltid första nätterna man har hästarna ute.
I morgon ska vi försöka spela 18 hål på golfbanan, och sedan käka där på kvällen. Hela familjen! Ska bli mysigt!
Sista helgen på semestern. Börjar ju jobba på måndag, och det känns faktiskt inget vidare. jag hade gärna varit hemma några veckor till. Men jag får väl ta ett par dagar i höst. Måste ju till Ullared någon dag snart........
Nej nu ska jag in och sova. Känner att jag kommer ha lite träningsvärk i kroppen i morgon efter tung mockning m.m. könt att det är klart i stallet iallafall.
Sov gott alla ni där ute...
/Betty

Torsdag 6 augusti 2009

Gårdagens kväll, som började så mysigt, slutade inte lika kul. Per och jag åkte in till Vadstena och käkade på Slottsvillan, och gick sen och strosade en stund nere vid hamnen. Jättemysigt!
När vi kom hem, skulle jag bara byta om och sedan ta in hästarna. När jag kom utanför dörren satt vår katt Sirap där, som varit borta sedan i söndags. Eftersom hon inte brukar försvinna, har man funderat en del. Men hon såg ut som vanligt, så vi gav henne lite mat direkt. Jag bara fick en sådan olustkänsla, så jag började kolla lite på henne, och lyfte upp henne och vände lite på henne. Då såg jag att hon hade ett jättesår under hakan och ner mot halsen. Det var helt öppet. Jag ringde min fantastiska kompis som är veterinär. Men eftersom det inte blödde, verkade det inte vara helt färskt. Då sade Åsa att man inte syr, utan tyckte jag skulle tvätta det med ljummet vatten och avvakta. Sagt och gjort. När det blev lite uppblött av vatten, såg man att det var en stor skinnbit som hängde löst. Såg riktigt otäckt ut, men som tur var, inte öppet in i munhålan. Hon kunde ju oxå äta obehindrat.
Idag var det något bättre, men nu ser man att hon förmodligen blivit attackerad av något djur, som bitit över strupen på henne, för det är riktigt djupa märken mot strupen, som efter tänder. Lilla gumman! Men hon är tapper och vid gott mod, trots allt. Hon har god aptit, som tur är, men hon låter lite lustigt när hon äter. Man skulle nästan kunna tro att det är något litet hål någonstans vid strupen, för det liksom tjofsar när hon tuggar och sväljer. Men som sagt, hon har nog haft tur i oturen, och klarat sig skapligt. Nu hoppas vi på att det läker utan komplikationer. Vi håller koll, så det inte blir infektion i såret. Som tur är har ju katter oftast nio liv.
Annars har dagen bara flutit på. Grejat lite här hemme på fm, och åkte in till Skänninge marknad, när Lina och Per kom hem. Köpte lite presentpapper där, och lite bokstavsstickers och andra chipboardbokstäver att scrappa med. Behöver ju det.....Blev även ett gäng strumpor oxå. Sen käkade vi pizza när vi kom hem. Det var längesedan, så det var riktigt gott. Jag är ju inte jätteförtjust i pizza egentligen, men om man inte äter det så ofta är det gott.
Imorgon ska vi till Mjölby med Bosse en sväng, och hoppas Linas rygg känns så ok att hon kan rida lite.
På em ska vi till farmor och gratulera henne, hon fyller nämligen 85 då.
Nu ska jag gå och sova. Ha det...........
/Betty


Onsdag 5 augusti

Helgen är över och tävlingarna flöt på mycket bra. Verkade som alla var nöjda, ryttare, funktionärer och domare. Anläggningen hos Sissi funkar bra. Känns ändå som det vore enklare att ha en "egen" anläggning. Då kunde man förbereda på ett helt annat sätt, och få det mer som man själv ville. Men, men....

Bozetti har inte varit riktigt fräsch ett par dagar. Hon strulade ju lite förra veckan, och i söndags tyckte jag att hon möjligen markerade lite när jag longerade henne. Lina åkte nämligen av henne med buller och brak, så jag linlöpte henne lite efter det. I måndags hade vi tid hos Jossan, och då konstaterade vi och Stefan (vår hovslagare) som oxå var där, att hon inte var riktigt ren fram. Syntes inte mycket, men aningen. Så nu ska hon ridas lätt i skritt och lite trav rakt fram, varannan dag i 2 veckor. Sen får vi se igen. Hon var redan bättre idag, tyckte både vi och Jossan.
Ikväll ska vi ut och äta- vi firar nämligen 20 årig bröllopsdag idag, jag och mannen i mitt liv. Han kom hem tidigare från jobbet idag, och hade köpt 20 röda stora rosor. Me love!

Imorgon ska nog Lina och jag till Skänninge marknad en sväng. Men hon jobbar till 15 först. Få se sen.
Nej, nu kanske man ska göra sig iordning inför kvällen.
Ha det gott därute...
Betty

RSS 2.0