Lördag 27 juni 2009

Nu är jag här igen. Efter en riktigt aktiv vecka, minst sagt. I tisdags åkte vi på läger med jobbet.  Vi stannade över natten och åkte hem i onsdags kväll. Helt underbart! Strålande sol hela tiden, fantastiskt fint ställe vi hyrt, ja det var toppen. Barnen badade båda dagarna i Sommen. De tyckte vi kommit till paradiset, att det var det bästa läger de varit på. Det är gott betyg!!!
I torsdags hade jag kompledigt och var hemma på fm och grejade lite. Tvätt, dammsugning, bädda rent m.m. Ja ni vet hur det är när man får en dag ledigt, allt man ska hinna. Sen åkte Lina och jag en snabbis till Ikano. Jag skulle ändå skjutsa Lina till Linköping, för hon skulle jobba där på kvällen. Hon har fått  lite jobb, genom VMP-group. Hon packar upp varor på Biltema. VMP ringer med kort varsel när det kommer varor, och då får hon jobba om hon har möjlighet. Så denna vecka har hon jobbat två tillfällen. Onsdagmorgon 06.00-10.00, och torsdag kväll 19.00-23.00. Kanon! Vi hoppas det blir fler tillfällen. Tack Anna som fixat detta!
Dessutom har det varit höskörd oxå. Vi slog i tisdags och pressade igår. Imorgon ska vi lyfta in balarna (storbalar) så det känns skönt att det gick så smidigt i år.
Idag har vi varit och gratulerat Adam som fyllde 20 år, häromdagen. Imorgon ska vi bort till Anna och Jonas tidigt, för att rida på banan. Bäst att passa på innan det blir för varmt. På kvällen har vi dressyrmöte här. Ska planera lite inför tävlingen i augusti. Per har börjat sin semester nu, men jag har en vecka kvar att jobba. Tack vare det fantastiska vädret har man ändå lite semesterfeeeling, tycker jag. Härligt!!
Nej nu ska jag in och pyssla lite, tror jag.

Ha det bra tills vi hörs igen.....

Ny tävling

Ni som blev tävlingssugna, gå in på Stämpelbodens tävlingsblogg och var med i utlottning av stämplar. Bla lottas detta fina stämpelkit ut:

Bilden lånad från Stämpelboden

Läckert , eller hur?
Lycka till ni oxå!!!

Söndag 21 juni 2009

TJOHOOO!
Jag har vunnit ett presentkort hos Stämpelboden på 300:-. Det var i utlottningen hos Svensk Scrapbooking, som jag blev den lyckliga vinnaren. Gissa om jag blev snopen, glad och lycklig på samma gång. Var genast tvungen att hoppa in hos Stämpelboden och dregla över alla stämplar. =)

Förutom att jag upptäckte min vinst, har jag idag varit hos Anna och Jonas största delen av dagen. Vi har ju haft träning för Gunnel där idag. Tror att alla var helnöjda. Det var 8 ekipage där idag, som red i strålande sommarväder. Härligt!
Alla var så glada och vi hade så trevligt tillsammans. Tack Anna och Jonas för att ni lånar ut er fina bana! Tack Gunnel för inspirerande träning! Och en eloge till alla ryttare, NI ÄR SÅ DUKTIGA! 
Massor av bilder (över 200 st) har vi fotat idag. Flera bilder på varje ekipage. Går att maila till mig eller Lina om man vill få dem på cd. Här är ett par smakprov:

 
 
Eftersom det var så fint väder, var jag självklart tvungen att byta om till kortbyxor och linne, när vi var hemma med Bosse, som för övrigt skötte sig alldeles utmärkt. Efter ombytet fick jag faktiskt riktig semesterfeeling. Ni kan säkert räkna ut att den feelingen har just nu övergått i en helt annan känsla. Nämligen känslan av stramande och hettande skinn....... Nåja, lite överdrivet, men jag är väldigt röd på armarna. Och brun i ansiktet. Alltså riktig sommarkänsla.

Nu ska jag kika in på Svensk Scrapbooking igen och se om det har laddats upp några fina alster.
Ha det gott, så hörs vi förhoppningsvis imorgon igen.

Lördag 20 juni 2009

Sov nästan till halv tio idag! Nästan rekord. Detta tack vare att man har en man som är fantastisk. Han gick upp och gav hästarna frukost, samt släppte ut dem. Idag har Kalle fått vara ute nästan hela dagen. I hundgården, som inte är så stor, så han kan springa. För det får han absolut inte göra. Så han går där själv med sin munkorg. Stackarn! men man får intala sig att det är för hans eget bästa. han rullade sig två gånger direkt när vi släppte ut honom. Det är perfekt underlag - gräsmattan är full av mossa där, så det är jättemjukt. Kalles tjejer har sprungit och gnäggat vi grinden till och från, men framåt eftermiddagen gav de upp. Det blir nog bra, att han går själv nu ett tag, så man inte riskerar att det händer något med hans hovben.

Igår hade vi jättetrevligt på vårt midsommarfirande. Vi käkade massor av god mat. Det fanns allt från sill och silltårta, till köttbullar, kalkonbröst och lax. Anna hade gjort en supergod efterrätt. Någon form av glass med dajm och sockerkaka i. Så jordgubbar till det. Alex uttryckte sig väldigt pricksäkert när det gällde det, han undrade om någon hade plockat ner heaven och lagt på tallriken. Ungefär så gott tyckte vi allihop att Annas underverk var. Tack!
Sen hade vi en form av femkamp, som innehöll både tankenötter och praktiska övningar, såsom kasta prick med golfboll, skruva ihop mutter och skruv, plocka bönor med klädnypa, och inte minst "ormen i brallorna". "Ormen i brallorna" innebar att man skulle få garnet från ett nystan igenom sina egna byxben, vidare till nästa i laget som skulle ha det genom sina byxben och så vidare till nästa osv. Eftersom det fanns en hel hög med riktigt tävlingsinriktade personer, som dessutom inte var helt nyktra, innebar det att somliga tog av sig i underkläder. Hoppas kunna lägga ut en hel del skojiga bilder från vår femkamp.

Ikväll var Per och jag en sväng på golfbanan. Jag slog en stund på drivingranchen, och puttade, innan vi gick tre hål. Eller rättare sagt, Per spelade tre hål och jag gick med. Är sugen på att börja nu, men vi får väl se.
Sen hjälpte jag Lina när hon red Bosse. Det gick superbra!

Imorgon kommer Gunnel, och då är det träning igen. Ett helt gäng är det som ska träna för henne. Tror det blir lite programträning oxå. Ska bli skoj.
Nej nu ska jag umgås med mannen en stund, innan jag lägger mig. Ska upp jättetidigt och ta emot Gunnel, som nog kommer vid ca 05.00-tiden, eftersom Patrik släpper av henne på väg till loppismässan han ska på. Men vi har bestämt att Gunsan får hoppa i säng och sova en stund när hon kommer.
Kram på er därute och ha en fortsatt trevlig helg.

Midsommarafton 19 juni 2009

Idag startar detta:




hos Svensk Scrapbooking. Hoppas man hinner med att deltaga med något bidrag. Är så pysselsugen, men har inte haft någon tid till sånt nu. Men kanske nu när man är ledig några dagar.
Nu ska jag in och kolla vilka utmaningar man kan ge sig på. Kika in här ni oxå.....

Vi hörs!
/Betty

Torsdag 18 juni 2009

Långledigt!!!
Så skönt att man har ledigt ända tills på måndag.
Idag har jag varit på Mjölby och ridit igen en lektion som jag missat. Det var ett särskilt tillfälle ordnat för att rida igen. Först fick vi veta att vi skulle rida enskilt i gamla ridhuset, utan instruktör. Kändes inte så seriöst tyckte vi. Men så löstes det och vi red en "vanlig" lektion med instruktör. Intressant att rida samma häst som jag red i måndags, men för en annan ridinstruktör....Inte helt nöjd med passet, för jag tyckte inte Umberto gick så bra som han gjorde i måndags. Men, men.....
Känns ju helt klart att ska jag fortsätta rida där, så är det Josefine jag ska träna för.

Har precis gjort en silltårta till morgondagen. Ska fira midsommar här hemma. Thörnvalls, Anna och jonas kommer hit. Ska bli så kul.

Hände något lustigt vid 21.30-tiden här. Det knackade på ytterdörren, och utanför stod två kvinnor och en yngre tjej, och undrade om de fick kolla på hästarna i stallet. De har sommarhus rakt över gärdet, och tjejen var så intresserad av hästar, sa de. Lina följde med dem ut i stallet, och de var så tacksamma. men vi tyckte nog allt att det var rätt knepigt. Sent på kvällen för att knacka på hos främmande människor, kanske......

Nej nu får det bli sängen, så man blir lite utvilad, och kan partaja länge imorgon.
Kram på er!



 

Onsdag 17 juni 2009

Smyger in här bakvägen, nästan. Man får ju skämmas. Men jag lever, ni som undrat var jag tagit vägen. har bara varit så gräsligt mycket att göra.
Nu börjar det lugna ner sig, och närma sig semester.
Helgen som passerat, var ju vår stora STUDENTHELG. En fantastiskt rolig helg. Både Per och jag var lediga i torsdags och fredags. Då var det förberedelser, handling, städning m.m.
Så i fredags var det att skjutsa Lina till champagnefrukosten, som de startade 7.30 hos en klasskompis. Vi förberedde fika för de som skulle följa med hem efter utspringet. Vi hade ju bestämt att ha mottagningen på lördagen, för det var Linas önskemål, så hon skulle hinna träffa alla som kom. På fredagen skulle de ju ut och fira på kvällen.
Nåja klockan 14.30 kom de nybakade studenterna ut från Kungshögaskolan. Vi var ett glatt gäng som stod där och väntade i regnet....
När studenterna sedan skulle iväg i sina vagnar, åkte vi hem och plockade fram fika. Vi var ett 20-tal personer (släkten) som tog emot Lina när hon kom hem i Sussies bil en stund efter oss.
I lördags var det full fart hela dagen. Mottagningen var från klockan 13, och strax efter ett, kom de första gästerna. Det var en jämn ström av gäster hela dagen.
Vi hade buffé med pastasallad, potatissallad, marinerad fläskfilé, grillad kycklingfilé, minipajer, melon, smör, bröd, ost, kex och tårta. helt perfekt. Tror det passade de flesta. De sista gästerna gick vid 23.30 på kvällen. Helt otroligt trevligt! Tack alla ni som gjorde Linas student till ett oförglömligt minne!!!

Sen i söndags hade vi dressyrträning för Gunnel, på Walltorp. Jättekul och bra, tyckte de som var med. Det gav mersmak, för nu på söndag kör vi en repris. Så när Patrik kommer ner för att stå på mässa/loppis, får Gunnel hänga på och lämnas av här, för mer träning. Denna gång är vi hos Anna och Jonas och tränar.

Själv tränade jag i måndags på min ridlektion. Är riktigt nöjd, faktiskt. Red på Umberto, och har önskat få ha honom i morgon oxå, när jag ska rida igen en lektion jag missat. Får se hur mör man är i kroppen sen, efter att ha ridit 2 pass denna vecka. men kul är det!

Idag har vi anmält Bozetti till sin första tävling. Det är i början av juli, och då ska hon gå en LC klass. Får väl se om hon kan hålla sig i skinnet. Blir en jätteprövning, bara att vara på framridningen bland en massa andra hästar. Hon brukar ju bli lite i gasen om det händer lite omkring henne. Men det är bra träning, så man får ta det som det är. ska bli skoj!
Nej nu ska jag lägga mig och sova. En dag till och sen är det "långledigt" igen. SEN, är det 2 veckor kvar till semestern. Per jobbar bara en vecka till.... 5 veckors semester blir det vardera för oss i år. HÄRLIGT!!!

Kram på er allihop, och god natt!

Lördag 6 juni 2009

Verkar som det bara blir på lördagarna som jag skiriver här. Vet inte var tiden tar vägen. Det är verkligen mycket just nu.
Inte nog med att man har förberedelser inför näste helgs studentfirande. Det är rena sjukstugan här, för våra hästar oxå.
Igår fick vi ringa veterinären akut, för Kalle har fått fång. 17 år och aldrig haft fång tidigare. Han var lite stel, tyckte vi häromdagen, och igår morse var han stapplig. Så jag ringde Åsa. Och tur var det, för han blev sämre framåt dagen. När hon kom i går kväll, hade han lite feber, var jättespänd i sina muskler och hade jättehög puls. Stackarn! Han kunde knappt röra sig. Snacka om att det går fort! Men han verkade redan bättre idag. Han får antiflammatoriskt och smärtstillande, OCH....boxvila i de 10 dagar, som vi ska behandla till och börja med. Gissa vilka två, som sprang runt i hagen på morgonen och "grät" efter sin älskade? Just det, Cindy och Bosse. De kunde inte förstå varför han inte kom ut till dem. Nåja, de lugnade ner sig så småningom, och allt var frid och fröjd. Men synd om Kallemannen, är det i alla fall.
Åsa passade på att lyssna på Cindy oxå, när hon var här. Det låter rätt mycket när hon andas, sa hon, men hon bukandades inte alls som när hon var här sist. men vi ska ge henne kuren med Ventipulmin, och låta henne inhalera enligt föreskrifterna, så får vi se hur det verkar när vi trappar ner. Men som hon sa, det går bara åt ett håll......

Bosse däremot, är det full fart på. Idag var vi i Mjölby på markarbetesträning för Elli. Det var Lina och en tjej till, som red samtidigt. Bosse tyckte det var superkul med en massa bommar. Kliva över dem i både trav och galopp, var skoj. Hon var jättetaggad och framåt, och var bara tvungen att busa lite oxå. Men det gick jättebra, och Lina var så nöjd med henne. Elli var oxå nöjd med ekipaget, och tycker vi har en fin häst. Det är roligt!

Själv har jag mest bakat och lagat mat hela dagen. det är pajer, tårtor och kakor. Allt som kan göras i förväg, måste man passa på att göra.
Per har sågat ner ett äppleträd, som stod utanför lilla köksfönstret, så nu har vi kanonbra utsikt. Vi ser precis vad ni gör, Kicki och Benke.....=)

Har gjort lite studentkort ikväll, som jag har beställningar på. Få se om jag visar dem här sen. Har gjort flera kort som jag inte lagt ut. Måste skärpa mig....

Nej, nu ska jag hoppa i säng. Hoppas på lite sovmorgon imorgon.
Kram Betty


RSS 2.0