Lång dag

Det blev en heldag, verkligen, idag. Tåget gick 6.52 från Mjölby, så jag var verkligen uppe med tuppen. Jag var tillbaka i Mjölby vid 17.30, och hemma här vid 18-tiden. Så nu är jag riktigt trött. Blir faktiskt sängen efter detta inlägg.

Kursen då? Det var bra, men inte något nytt för min del. Mötte upp S, en kollega från högstadieskolan i vårt rektorsområde, på tåget, för hon skulle med på kursen oxå. Kul att ha sällskap "hemifrån". Vi var 12 stycken totalt idag, de flesta från Norrköping med omnejd. Indelade i 3 grupper fick vi som uppgift att göra en animerad film. Spännande att vissa vuxna människor, utbildade pedagoger, har svårt för att vara lyhörda inför vad andra tycker... Hoppas de klarar det bättre när de arbetar med sina elever.

Nåja, vår grupp valde att göra figurer till filmen av lera. det var roligt, men redan där var vi inte riktigt överens i gruppen. . .
Det var som sagt inte något nytt för mig, det här med animerad film, men jag har arbetat med legofigurer och andra leksaksfigurer tidigare. Även gjort med sk cut out, dvs figurer gjorda av papper.
Lite nytt blev det när vi skulle redigera, för i labbet där, hade man inte Pc, utan Mac, och tillhörande program. Spännande! Det skiiljer sig en del från det jag är van vid, men är ändå väldigt logiskt.

Mot slutet av dagen, var det lite korta filmvisningar och teori om spelfilm. Till nästa tillfälle, om 3 veckor, ska vi filma in en film och ta med råmaterialet (oredigerat) för att jobba med det då. Ska spelas in med videokamera, alltså. har klurat och klurat, men kan inte komma på vad min film ska handla om. Någon som har ett förslag? Kom igen och skriv förslag till mig. Jag välkomnar alla tips och idéer.

sammanfattningsvis var det en trevlig dag, och extra roligt att få jobba med S, som jag vanligtvis inte träffar.

Nej, nu måste jag gå och lägga mig.

Godnatt!!!


Norrköping nästa

Sitter just nu på tåget mot Norrköping för en heldags utbildning om film och mediapedagogik.
Ska bli så spännande och kul! Hela kursen är på tre heldagar och den första idag. Får se om det blir
Som man förväntat sig... :)

Vår?

Trodde så att våren var precis bakom hörnet i helgen, underbart väder och fåglarna kvittrade. Men både igår morse och idag är det så kallt igen. Visserligen kommer solen fram, men nu är vinden så kall igen. Stackars fåglar som sitter på sina frostiga grenar och kvittrar, och trodde det var vår. Nåja, skam den som ger sig, man får ha lite tålamod...

Snart är det dags att åka till jobbet. Hästarna släpptes tidigt och stallet gjordes klart. I eftermiddag ska jag ha Detektivbyrå med en grupp barn på fritids. Kolla fingeravtryck, läsa kodade meddelanden och lite annat spännande.

Imorgon ska jag på heldagskurs i Norrköping. Det är film och mediapedagogik i skolan. Ska bli jättekul och spännande. Kursen är på tre tillfällen och det första i morgon.

Nej nu måste jag ila vidare. Ha en underbar dag!

Gröna kortet

Igår var det träning för Nina på Herrgården igen. Dressyr, var det med tjejerna i klubbens projekt. Fixan var superfin, så Lina var mycket nöjd med henne. Sen efter lunch kom det ett gäng tjejer hem hit, för Lina skulle ha kurs för Grönt kort här. De höll på hela eftermiddagen, med undantag för en liten fikarast. I morse startade de upp igen och håller på för fullt nu. Efter lunch gick de ut och tränade på att visa upp hästen, och att fläta osv. Kul med praktiska övningar tycker de. Senare i eftermiddag är det dags för slutprovet.

Själv har jag en lugn och skön helg med lite inomhuspyssel. Bakat lite muffins (som nog går åt i eftermiddag :)), lagat lasange och plockat med lite tvätt och annat "vanligt" bestyr man har att göra.

Ikväll är det core igen. det ska bli extrakul, för jag var inte förra veckan.

Igårkväll brann ett stort hyreshus i Mjölby, och en liten flicka omkom i branden, och jag tänker så mycket på det. Både på hur hemskt det måste varit för den lilla flickan och hur fasansfullt det är för hennes anhöriga. Sen alla andra stackars familjer som oxå drabbats genom att deras hem försvunnit. Ja, det är många tankar som kommer när det händer sådana hemska saker.

Nej, nu ska jag förbereda för lite fika till tjejejrna som "kursar" här.

Ta hand om varandra där ute!

RSS 2.0