Tisdag 31 mars

På jobbet har vi satt igång med värsta pysselstugan med barnen. Det är så kul. Tänk att man kan tycka om sitt jobb så mycket.... Vad härligt det är ibland va´.
Vi gör påskkort, och en söt liten kyckling av papper och tandpetare. tidigare har vi gjort gipstuppar. Ska se om jag kan få in lite bilder på vad vi gjort.
Vi ska försöka sälja lite kort i personalrummet, och även baka och sälja fika där oxå. Ska försöka få in lite pengar tills vi ska på läger med barnen i sommar. kanske kan vi få in så vi kan åka tåg. Vi ska till Furuvik, utanför Tranås. Kommer bli superkul.
När jag kom från jobbet, var vi ute en sväng med Bosse i blåsten. Det är verkligen blandade känslor man har för denna blåst. det är jättebra att det blåser och är milt väder, för då torkar det fort i backen. men det är inte kul om man ska rida ut med en laddad unghäst. Ensilageplast som fladdrar, och andra saker som skramlar och låter. men det gick bra. Prinsessan skötte sig riktigt bra. Det blev en sväng i skritt och trav. Imorgon tar vi det lugnt och på torsdag är det Mjölby igen.
Åhh, vad jag längtar efter ordentlig vår. Tror att jag ska köpa lite blommor och plantera i helgen. Då får man ännu mer vårkänsla, tycker jag. Så ska jag ta fram min fina påskhare, jag fick av syster yster för två år sedan.
Visst är den läcker:

                                   

Får nog bli lite påskliljor i den, i år oxå.

Nej nu snarkar övriga familjen, så jag ska oxå ta och hoppa i säng.....
Kram Betty

Måndag 30 mars 2009

Tredje ridlektionen är avklarad! Idag tyckte jag att det var riktigt bra. Samma häst som tidigare gånger, den tappra Chapel Hill. Idag tuffade jag till mig lite och gick på henne lite mer. Det blev jobbigt, tyckte hon. Surade lite, försökte stanna, gick emot skänkeln lite och blev lite istadig. Men då jädrans, blev jag tuff, och då vips fattade hon att den klumpen där uppe, gör man inte som man vill med. Så mot slutet kändes hon riktigt fin. Det kändes så bra att min ridkompis Karin och jag, skrev upp oss på att rida clear round dressyr på söndag, av bara farten. Jösses! Fattar inte riktigt själv att jag skrev upp mig. LB:1, ska jag rida. Men, men, som jag brukar säga, man måste våga förlora fotfästet lite ibland. Josefin lovade att jag skulle få Chapel Hill, eftersom jag inte hunnit rida någon annan ännu.
Karin, den fuskisen, ska ta en extra privatlektion i veckan oxå. Men det tycker inte jag är någon sport......
Vi bestämde oxå att vi ska ner på lördag och göra hästarna lite snygga till dressyren. Själva ska vi ha både vita ridbyxor och kavaj. (Om jag får tag i något jag kommer i......) För som vi sa, är inget annat bra, ska vi åtminstone se snygga ut.......

Igår var vi med Bosse i Solla, där clinicen ska gå av stapeln. Det gick riktigt bra. Hon tyckte spegeln var lite läskig först, men sen var det inga problem. Idag har hon fått vila, så hoppas vi kunna rida ut en liten sväng imorgon. Hon är lite mer vinglig nu efter vilan, och inte riktigt lika framme på bettet. Men hon fäller ju som bara den, och det påverkar säkert lite. Så vi tar det lite lugnt, inte så långa pass, och inte så hårt.
Nej, nu ska jag greja iordning lite innan det är dags att gå och sova.

Ha det bra därute...
/Betty


Smyger

in här och gör en liten uppdatering. Vill nästan inte visa att man är här, eftersom jag varit så dålig på att skriva här, senaste tiden. Men nu är FBR:s dressyrtävling avklarad. Förra helgen var det 2 dagar lokal dressyr hos Sissi Lilja, som Lina och Frida arrangerade som projektarbete. Det gick superbra. Fulla klasser, och det flöt på bra. Men som ni förstår har man inte hunnit mycket annat än att hjälpa till med förberedelserna. Vi har fått mycket positiv respons på arrangerandet, och det känns jättebra, eftersom detta var första dressyrtävlingen för klubben. Flera ryttare och anhöriga, har hört av sig via sms och mail, och tackat för trevliga tävlingar. Senast idag träffade jag en mamma, som var där med sin dotter, och tävlade. Hon sa att hon var imponerad över hur bra vi fixat det. Snabba resultat, välorganiserat, trevliga funktionärer och fina priser. SKOJ!!

I morse var vi nere i Mjölby med Bosse. Josefin skulle rida henne i stora ridhuset. Man kan lugnt säga att Bosse var på hugget. Skuttade runt när vi kommit in och Lina drog igen dörren, som lät lite. Först fick vi longera henne, och hon brallade rejält. Dels hade hon ju inte varit ute något innan, och sen var det nytt ridhus, med flera speglar. Dessutom kom det in andra folk och hästar hela tiden. Men hon skötte sig jättebra när Jossan red henne. Lite ofokuserad emellanåt (fanns ju andra snygga hästar därinne) men riktigt duktig ändå. Bra med ett så stort ridhus, så man kan rida på lite extra.
Vi var som vanligt jättenöjda med henne efteråt.
Ikväll ska vi fira min födelsedag med släkten (satt ju på tävling i söndags), så nu ska jag gå och förbereda lite.
Ha en fortsatt bra lördag alla ni därute....

/Betty

Hej å hå!

Vad tiden rusar fram. Hinner inte riktigt med att uppdatera här, som jag borde. Har hjälp Lina och frida mycket med deras tävling nu. Fixat med ryttarmeddelande och startlistor. Man kan lugnt säga att det äröverfullt, båda dagarna. På ponnydagen (lördag) har vi tvingats lotta bort nästan 20 ekipage, och fler har ringt och velat efteranmäla sig. framför allt till LB:1. Tråkigt att man inte kan ta emot fler, men så är det.
Hade semester igår, och det var skönt. Åkte med Lina och Frida en sväng till Linköping, och sen var vi på City Gross och ÖB, för att handla till cafeterian i helgen.
Sen var det ju dags för.......just det....ridlektion. Fick ha samma häst som förra gången. den tappra Chapel Hill. Det kändes lite lättare denna gång faktiskt. Eller, ändå inte. Tyckte hon kändes lösgjord lite snabbare igår, men hon var lite irriterad i munnen när man tog i vänster tygel, tyckte jag. Hon t.o.m lättade lite i framdelen när jag skull jobba henne med framdelen innanför. Kan varit att hon sitter fast mer i vänstersidan, men jag fick känslan av att hon ogillade när jag tog ledande tygeltag, eller tog i den tygeln överhuvudtaget. Såg att hon gjorde lite så med ryttaren efter mig oxå. Men på det stora hela tycker jag att vi skötte oss bra. både hon och jag.
Och för er som undrar om jag hade träningsvärk efter förra veckans lektion, kan jag bara säga: är man osäker på var ljumskarna sitter på kroppen, kan man ta sig en ridtur. :) 
Det var inte jättehemskt med träningsvärk, men jag kan säga att jag stretchade lite mer ihärdigt igår kväll. Framför allt ljumskarna fick sig en extra omgång.
Nu ska jag käka frukost med Lina, som har studiedag även idag. Jag börjar sent, så då kan man ta det lugnt på morgonen. Hästarna släppte jag tidigare i morse, och mockningen sköter Lina idag, så det är lugnt nu.
Studiedag även för våra elever på skolan, och då är det bara fritids för hela slanten. Mysigt! Vi ska ha te-party på vår avdelning idag. Ska bli kul och gott.

Ha en bra dag!

/Betty

YES!

Ikväll har jag haft debut! Min första dressyrträning på sådär 3,5 år. Börjat rida lektion på Mjölby Ridklubb. Tänkte att jag måste komma igång, och det kändes inte som att jag skulle starta med att rida Bosse. Någon lugn och lagom snabb, kändes som en bra idé, så då fick det bli på ridskolan. Red en skäck, vid namn Chapel Hill. Riktigt trevlig! Själv är jag riktigt imponerad. Av både mig själv och hästen. Naturligtvis fick jag sitta upp med hjälp av en "sockerbit". Försökte allt utan först, men mitt skadade ledband sa ifrån när jag skulle häva mig upp. Så då fick jag ta lite hjälp. Men sen kändes det helt ok. Visst var jag mör efter en stund, men vad gör det. Kunde få hästen i form, och satt väl skapligt upprätt hela lektionen, även om det stundtals kändes som man passerat bäst-före-datumet. Nåja, riktigt skoj, var det och jag längtar redan efter nästa lektion. Trots kramp i ena vaden 2 ggr. Får väl se vad musklerna säger imorgon och på onsdag.
Trevliga ridkompisar i gruppen, och man fikar tillsammans efter lektionen. Helt på min nivå......

Anmälningarna till Linas tävling bara dråsar in. Snart 80 starter på ponny. Det är ju så tråkigt om man behöver lotta bort några ekipage. Men, men, sista anmälan är imorgon, så vi får väl se.
Nu ska jag gå och lägga mig. Ska upp riktigt tidigt imorgon.

Kram på er alla där ute. Betty

Skäms

Ja, nu får man nästan skämmas. Nu har nästan en hel vecka gått utan att jag uppdaterat. Det är inte sant, så fort har denna vecka gått.
Måndagskväll var det styrelsemöte i FBR.
Onsdags hade jag lektion i Walltorp för Sofie. Cosby var riktigt fin. Tog i ordentligt med sina bakben. Duktig Sofie, som satte lite press på honom. Lina och Bosse var med och susade runt lite. Bosse var lite stökig utanför, då vi väntade på att få gå in. Men hon skötte sig fint när Lina red. Lite styrig ett par gånger bara. Hon ska ruska på huvudet och skutta lite med frambenen, men när Lina säger till henne på skarpen, sköter hon sig.
I går var vi i Mjölby med Bosse, och då slog hon bakut i galoppen med Jossan. Speciellt i höger. Men då fick hon galoppera på lite och göra ett par extra fattningar, och sen skärpte hon till sig. I skritten och traven, var hon jättefin. Josefin var jättenöjd med henne. Vi oxå, förstås! Idag har hon fått vila, så får vi se om vi kan rida lite ute imorgon och på söndag. Bara lite småsvängar.
I morgon ska vi till Travshopen ihop med min kära kollega och hennes dotter. De ska kolla på säkerhetsväst och vi ska plocka lite fler priser till dressyrtävlingen.
Sen blir det att handla på City Gross, när man ändå är i Mantorp. På em kommer Helen hit med lite sekreterargrejor.
På söndag ska vi fira Johan och Christopher (som fyllt 18 år), och ev åka ner en sväng till mjölby innan och kolla på dressyrtävlingen.

Ska försöka lägga ut lite bilder imorgon. har gjort lite kort som ni inte sett ännu.
Kram Betty

Söndagkväll

Jaha, så var denna helg över oxå. Jag har blivit så förkyld igen. Fattar inte. Svinont i halsen, och jättesnorig. Blääää!
Fredagens besök på krogen i Väderstad var jättetrevligt. Anna, Jonas, Kicki och Jan kom hit strax efter halv sju, och tog lite gott att dricka. Lina körde ner oss till Väderstad ca 20.00.Där var det full fart. God mat och trubadur som sjöng och spelade. Men det kändes att det var fedagkväll. Man var lite trött......
Igår försökte jag fixa till den animerade film jag gjort med några barn på jobbet. Allt var klart och jag har vid ett antal tillfällen försökt spara ner den som en film (sparats som projekt innan). Sent igår kväll, fick jag till slut ge upp. Någonting är det, som är fel. Trots support från Film i öst, kan jag inte få till det. Har försökt flera gånger på jobbet oxå. Jättetrist, eftersom vi skulle deltaga i en filmfestival med den. Usch, vad jag tycker det är tråkigt!
På dagen igår, åkte vi bort till Walltorp en sväng med Bosse. Det gick bra. Hon fattar galopp så bra nu. Hon gick bara ett litet kort pass, eftersom hon fäller så mycket, och har verkat lite matt vissa dagar.

På förmiddagen idag, var Per och jag ute och promenerade i 50 minuter. Det var ganska skönt ute. Blåste inte så mycket.
Sen strax efter lunch, red vi ut en liten sväng med Bozetti. Då var hon INTE matt. Jädrans så på hugget hon var. Man märkte direkt när Lina suttit upp att hon var alert. När vi sedan skulle trava, skuttade hon iväg, och körde med huvudet upp och ner. Som tur var höll jag i och sprang(!) bredvid. Men hon lugnade ner sig efter en stunds travande, och ett flertal avsaktningar och igångsättningar. Tur att det är barmark på största delen av vår väg. men ute på vallen var det fläckvis is, så där fick man verkligen försöka ta det så lugnt det bara var möjligt. Efter ridningen, åkte jag till Mjölby Ridklubb, för att skriva en dressyrklass. Det var en LA:4, för ridhäst. Det var bara 20 starter, så det var klart ca 17.15.

Ikväll har jag gjort ett par beställningskort, som jag visar vid senare tillfälle. Orkar inte tömma kameran nu.
Imorgon kväll är det styrelsemöte hos Cissi T, så då ska Bosse vila helt.

Nu ska jag gå och lägga mig. Kurera min förkylning lite. Ta lite nässpray och Ipren, så jag kan gå till jobbet imorgon. För du vet, Kicki, jag tänker inte vara hemma......:)
Sov gott
/Betty

RSS 2.0