Träning

Ny jobbvecka, men en härlig vecka med bara tre arbetsdagar. Morgonen började med idrott för år 3. En underbar grupp, som idag hade uteidrott. Idag fick de prova på springa 60 meter och hoppa längdhopp. Mycket uppskattat, kan jag lova.
På lunchrasten blev jag utmanad av ett gäng killar att köra plankan, ni vet ligga på marken, stödjande på tårna och underarmarna, en mycket arbetsam mag-rygg övning. Så vad hade jag för val, självklart antog jag utmaningen. Så ner på sanden vid skolans fotbollsplan. Glatt påhejad av ett annat gäng, gav jag grabbarna en match. Segrade gjorde jag dock inte, men jag bjöd lite på mig själv iaf, vilket uppskattades som ni förstår. Så nu känner jag träningsvärken i magmusklerna komma smygande...

Nåja, efter jobbet for jag hem till Lina, för det var Jossanträning ikväll. Fixan var verkligen superfin idag. Mycket jobb med att få henne på bakbenen och lätt i framdelen. Men det gav resultat! Härligt!

Såg också de två underbara kattungarna, som nu tagit sig ner från logen och springer omkring både i och utanför stallet. Sååå vansinnigt söta. Ska försöka fixa till lite bilder att lägga upp här.

Har varit ute hos mina älsklingar här hemma också. De fick komma in ganska tidigt idag, så Bosse hade hunnit vila sig i rejält boxen när jag kom ut. Rullat runt ordentligt tror jag. Fullt med halm på sig.

Nu blir det sängen och förhoppningsvis bättre sömn inatt än vad det var föregående natt. Varit vaken hur många gånger som helst. Man blir ju tokig när man inte kan somna om, och vet att man ska upp tidigt. Usch!

Ha det gött!

Spännande helg

Så var helgen slut för denna gång. Det har varit en spännande helg, med mycket att göra. Det började igår med att vi åkte bort till Lina med en storbal hö till. Hann med en fika hos Lina oxå. När vi kom hem, passade jag på att städa ur mina skafferiskåp. På kvällen stack Per och jag in till Vadstena och käkade på Levins kök. Mycket gott!

Idag var det dags för final för klubbens Div III lag i dressyr. Strax efter klockan 9.30 styrde vi kosan mot Åtvidaberg, där finalen gick. I klubbens lag red Lina, Carro T och Anna S. Alla tre fick drygt 61% och laget slutade på en hedrande tredjeplats. Jättekul! Det är verkligen roligt att vara lagledare åt så duktiga ryttare, kämpar alltid och är glada och trevliga.
Fixan var riktigt strulig på banan och blev lite istadig vid ett par tillfällen, när hon tycker det blir jobbigt, och tappar då bjudningen. men idag blev Lina arg på henne och kickade till henne och då skärpte hon till sig. Riktigt bra ridet av Lina.

Ikväll åkte vi med Bozetti till veterinär Bitte, för att kolla om hon är brunstig. Vi har ju bestämt att betäcka henne i år, för att hon ska få ett lugnt år och rehabilitera sig på. Idag kunde Bitte inte se någon brunst på henne, men hon ville vi skulle komma tillbaka på torsdag igen. Bosse tyckte det var lite läskigt att bli undersökt, men skötte sig bra ändå. Hon var lite på hugget när vi lastade ur henne. Det var 5 andra transporter där när vi kom, så det var många hästar som stod och gnäggade i transporterna. Det är klart att man blir lite busig då...

Har blivit firad av Lina på Mors dag oxå. Fick ett gäng lotter, med vinst på tre av dem. Inga stora vinster, men många bäckar små.

 Nej nu ska jag kolla lite på tv innan jag lägger mig. Bjuder på ett foto på vår älskade shettis, karl-Håkan. I fredags fick jag äntligen bort det mesta av hans vinterpäls, så hans fina sommarpäls kom fram. Han är så kul att borsta på, det är nästan som att polera skor, för han blänker så pass när man ryktar honom. Kolla bara:


Ha det bra därute!

Hemma igen

Har nu kommit hem efter två långa, men spännande dagar i Vimmerby. Vi tillbringade dagarna på Astrid Lindgrens Näs, där konferensen hölls. Gårdagens konferensmiddag var på Majkens restaurang, på Astrid Lindgrens värld.
Vi var runt 100 deltagare, varav två stycken fritidspedadoger, jag och min kära kollega A. Det var en blandning av föreläsare, och ganska många, då varje föreläsning varade i 30 minuter. Det var bl.a några forskare, en stadsarkitekt, mediapedagoger från UR och studenter från Designhögskolan i Göteborg, och en tjej som pratade om detta-bloggosfären. En intressant blandning, som i vissa fall gav mersmak. Ett par tänkbara föreläsare att kunna bjuda in till kommunen, för kompetensutveckling för oss fritidspedagoger. Dessutom en förfrågan till oss från UR:s mediapedagoger om att få kontakta oss för mer utbyte och eventuell intervju. Jättekul!
Vi fick oxå vara med på två workshops, igår en som belyste genusperspektivet gällande leksaker och deras förpackningar och marknadsföring. Idag var vi på UR:s workshop, som inte var så mycket nytt för mig, som redan använder deras material, men ändå intressant, då de berättade om lite nyheter som kommer på deras sajt. Bland annat gör de en stor satsning om fritids i höst. Känns fantastiskt att det finns folk som lyfter oss och vårt arbete. Något som vi själva måste bli bättre på.

Här ser ni prov på vad en av studenterna på Child Culture Design, tagit fram. Det är ett lekredskap med ljud, som man kan förändra. man kan böja och snurra själva "rören" och man kan skapa ljud i den. Helt fantastisk, tyckte jag att den var. Designern heter Karl-Johan Ekeroth. Läs mer om Child Vulture Design på deras hemsida. Där finns också en film på hur denna Invoxicated fungerar. 


Bilden är lånad från hemsidan http://www.hdk.gu.se/

Men som sagt, borta bra, men hemma bäst. Längtar faktiskt till jobbet, ska bli kul att gå dit imorgon. Måste få höra med eleverna hur deras musikal gick i går kväll.
Tills vi hörs igen - ha det gott!


Firat födelsedag

Idag fyller vår älskade dotter 21 år. Vi har varit hos henne ikväll och firat födelsedag. Tog med oss mat, så vi käkade där. Mycket trevligt! Hon fick en dammsugare av oss. det var välbehövligt, ska jag säga. Den som finns i lägenheten hon hyr (i hyran ingår massa saker som porslin, möbler osv) suger inget vidare. Även brödrost och toastjärn blev födelsedagspresenter, även om hon fick dem lite i förskott.

På jobbet bjöd "mina" treor på genrep av den musikal som de ska spela upp imorgon. Den heter "Blommor och skratt", och är gjord av Östgötamusiken, som oxå kommer vara med och spela i morgon. Åh, den är så bra och barnen sjunger fantastiskt!

Själv ska jag och en kollega åka till Vimmerby imorgon på en 2-dagars konferens. En konferens som heter LEK 2011. Ska bli jättekul och spännande! Känns som att det passar mig bra, då jag tycker att leken är en jätteviktig del av barns tid. Det finns så otroligt mycket man lär sig av att "bara" leka: ansvar, respekt, samarbete, demokrati m.m. Mycket av vår sociala utveckling tränas ju i olika lekar, vilket är jätteviktigt. Dessutom är det ju roligt att leka. Jag tycker och tror att vi vuxna ofta styr upp barnen för mycket med en massa aktiviteter, både hemma och i skolan/på fritids/dagis. Jag skulle inte vilja att någon annan bestämde för mycket över min "fritid". Sen tycker jag att vi på fritids kan erbjuda olika aktiviteter, men jag tycker det är fel om man tvingar barnen att göra vissa saker. Det finns ju fritids där alla MÅSTE göra den där påskkycklingen t.ex, eller smycket till Mors Dag. Det tycker jag personligen inte är ok. men alla är vi olika... 
Nåja, det ska i allafall bli 2 spännande dagar i Vimmerby!

Nej, nu får jag umgås lite med mannen, som blir gräsänkling i ett par dagar.
Tjingeling!

Måndag

Idag åkte jag direkt till Lina efter jobbet, eftersom det var Jossanträning ikväll. Fixan var riktigt fin efter en stund. Hon måste bara studsa och hoppa lite i början när det tar emot.Man är väl ett sto, tänker hon säkert.
Passade på att ta en titt på kattungarna oxå, när jag var där. de är sååå söta. Två små nyfikna rackare, en svart och en grårandig.
SÅ VILL DU HA EN KATTUNGE; HÖR AV DIG!
Skulle tippa på att de är ca 6 veckor nu.

Nej nu ska jag ut och greja med de två kusar jag har här hemma. Ha det gott.


Helgen slut

I går var det lite fix inför kalaset vi hade på kvällen, för att fira Lina. Det var släkten som var här på lite mat, Rabarberkyckling och färskpotatis. Riktigt gott! Till kaffet blev det mandeltårta med färska jordgubbar. Mycket uppskattat.

Idag har jag och min kollega K varit på jobbet mellan 9 och 14.30 ca, för vi hade vårmarknad. Vi har tillverkat lite grejotr med barnen som vi sålde på marknaden. Smycken, kort, askar och blommor på pinne. Även bakat lite har vi gjort. Flera barn och föräldrar har bakat fikabröd och gav oss, som vi kunde sälja. Brödet sålde vi i "cafét" som vi på fritids Ugglan, hade ansvar för. Pengarna ska vi ha till vårt läger i sommar. Det blev en lyckad marknad med flera säljare och många besökare.

Helgen har som vanligt gått rasande fort, och man tycker inte man hinner med något, fast man egentligen gör en hel massa saker.

Ikväll fick jag veta av Lina att en jobbarkompis till henne var ute och fiskade med en vän igår, och båten välte och vännen drunknade. Linas kompis hade försökt rädda honom men klarade de inte. Fy så hemskt! Mina tankar går till alla inblandade och berörda.

Nej, nu dags att hoppa i säng, en ny vecka står för dörren. En vecka som bjuder på spännande saker. Välkomna tillbaka så får ni veta...


Tar ny sats

Håller med den som kommenterade här att det bloggas dåligt. Det är drygt två månader sedan sist. Har liksom varken haft tid eller lust att blogga. Men nu får jag ta mig i kragen. Som ni förstår har det hänt en hel del under tiden jag avstannat i bloggandet. Det största är nog att Lina har flyttat hemifrån, till en mysig liten lägenhet på landet. Dit flyttade även Bozetti in några veckor, för Crucifix bodde redan där. Så Lina har haft båda våra stora hästar hemma hos sig. Men idag har Bosse flyttat hem hit igen, för vi har bestämt att vi ska betäcka henne. Då får hon ta det lugnt detta året. Vi kan rida och jobba henne lite ändå. Känns så spännande!
Just det, jag har ridit Bosse nu oxå. För några veckor sedan fick jag för mig att jag skulle prova. Skritt och galopparbetet som vi tränar henne med. Det gick kanon, men jag orkade inte galoppera så länge. Men, men Rom byggdes inte på en dag... Skoj var det iaf!

kattungar har det blivit hemma hos Lina oxå, två små söta krabater, en svart och en randig. Så är det någon som vill ha en, så bara hojta till. de är ursöta, och ca 5-6 veckor gamla. Vi vet inte exakt ålder, eftersom mamman gömt dem och vi inte var säkra på att hon skulle få ungar. Ska se om jag kan fota lite och lägga upp.

Imorgon ska vi ha kalas här, för att fira Lina, som fyller på tisdag. Härligt att träffa släkten igen!

Nej nu ska jag sova. det blev iaf en liten uppdatering.

Godnatt!

RSS 2.0