Nyår

Så börjar 2008 att gå mot sitt slut. Ca 9 timmar kvar på det här året. Vi ska ha traditionsenlig fest här ikväll. I år blir det 3-rätters meny. Som vanligt kommer vi ha tärningsspel med lite paket, OCH naturligtvis spela sällskapsspel. I år blir det inte "På spåret" eller "Trivial Pursuit", utan ett helt annat, som jag inte kommer avslöja här. Eventuellt hinner vi även med Malins spel oxå. Säger inte heller vilket det är. Får berätta om det imorgon. Menyn avsläjas inte heller änn, men det blir SÅ gott.
Lite oroligt blev det igår, om mamma och Roger skulle kunna komma, eftersom mamma fick åka akut till lasarettet. Hon hade något i ögat, som irriterade, och åkte till vårdcentralen, som skickade henne vidare in till Linköping. Det visade sig att glaskroppen i ögat, hade lossnat. men eftersom hon kom in så snabbt, kunde de fixa till det med några droppar. Det var mycket bättre redan idag, men hon ska ta det lugnt, och får inte lyfta/bära något. Hur lätt det nu är för henne......
Men gå på fest kan hon......=)

Har du tänkt avge några nyårslöften i år? Berätta gärna! Jag ska försöka gå ner minst 10 kilo under nästa år.
Så nu var det sagt, så nu vet alla om det. Då kommer man liksom inte undan..... Alla kan vittna om vad man lovat, och då antar jag att man skärper sig lite mer. Kanske....

Nej, nu ska jag fortsätta fixa lite inför kvällen. Jag önskar er alla et GOTT NYTT ÅR!!!

/Kram Betty

Festklädd gran och lite till

Först tänkte jag visa några underbara bilder från julafton. Vad sägs om denna bedårande lilla "julklapp"?

      
Lilla Smilla sovande under granen

Den här lila "sötsaken" då?

   
Lilla Angelina, på juldagen innan de ska åka hem.

Jag är moster till dessa ljuvliga skapelser, som är kusiner. Födda i oktober och december. Sååå söta!!!

Idag har familjen Thörnvall varit här och hälsat på. De var nyfikna på att se Bosse, och sen skulle vi fika oxå. De hade med sig dessa fantastiskt fina rosor, som var fulla med bling-massor av glitter.

   

Vi har även varit i ridhuset med Bosse. Hon har ju haft semester nu i tre veckor, så vi tyckte det var bäst att vara inomhus, eftersom hon inte blivit riden på ett tag. Jag longerade henne lite först, och hon var riktigt alert. Dels hade hon väl överskottsenergi, och sen var det ju lite kallt oxå, så det bidrog säkert till att hon var så framåt. Hon busade lite först, men lugnade sig rätt fort. Sen när Lina satt upp och började rida, var hon hur lugn som helst. Det märktes inte att hon varit ifrån detta alls. Däremot syntes det att hon blivit starkare, och har fått bättre kondis, för hon låg på mer än vad hon gjort tidigare. Sen tvärstannade hon inte när Lina skulle sakta av henne. Första gångerna hon skulle sakta av, fick hon styra lite mot väggen för att få bra avsaktningar utan att dra i henne. Vi tänkte åka bort dit imorgon igen, och göra momenten. Det går inte att vara här hemma, för det är rena isgatan på vår väg. Man vill ju inte riskera något...

Nu ikväll har jag klätt om vår gran, så nu är den nyårsfin......Kolla bara:

     
          FÖRE                           EFTER

Hade inget passande glitter, så jag fick ta glansigt presentsnöre i silver och blått.

Nu ska jag ta en bloggrunda.
Kram Betty                                                                               Visa gärna att du varit här........

"Helgrusning"

Herregud, nu är det redan söndagkväll. SÅ fort det går. Idag har det varit auktion, så vi har varit där och hjälpt till, Per och jag. Det var meningen att vi skulle till ridhuset med Bosse ikväll, men dels drog auktionen ut på tiden, så vi var hemma senare än vad vi tänkt, och sen är det så kallt, så vi tar det imorgon förmoddag istället. Eftersom vi inte lastat på ett par veckor, är det skönare att det är ljust, om hon "tar lite tid på sig" innan hon går in:-).
Tänk att julen redan är slut. Den tar slut alldeles för fort. men så är det, med saker som är kul/bra. Jag är så supernöjd med mina julklappar. Har ju faktiskt inte berättat vad jag fick. Förmodligen har jag varit JÄTTESNÄLL, för jag fick massor.
T.ex.
10 Måsentallrikar
klocka (från USA)
svarta stallboots
pyjamas
Scrapgrejor: stickles, embossingpulver, skärblad till min maskin, dekorationer
vita ljusstakar och ljus-allt gjort av stearin
strumpor
parfymer, 2 st
duschkräm, 2 st - en Hello Kitty
deo
pengar
lotter
mascara
choklad, flera olika
handkräm
body lotion
scarf
dagkräm
Säkert något mer som jag inte kommer ihåg. Sen lyckades jag spela till mig lite skojiga saker på tärningsspelet oxå. Alla blev nöjda med klapparna de fick, så det var med andra ord en alldeles fantastisk jul. Mycket god mat, dryck och godis.
Nu ska jag gå och pyssla lite tror jag.


Kram Betty


God fortsättning

God fortsättning på er allihop. Hoppas ni haft en bra jul, så här långt. Det går så fort. Man stökar och stökar, och så....poff...så är julen snart förbi.
Nu är det redan annan dag jul. Vi hade en jättebra julafton med full fart som vanligt. I år var ju både "lillebror" och "lillasyster" hemma här med sina bebisar, Angelina och Smilla. Så mysigt! Massor av god mat och massor av julklappar.....precis som vanligt.
Igår (läs juldagen) var vi och firade med svärmor och svärfar (svärmor fick vi åka till lasarettet för att fira lite med. Sen åkte vi hem till svärfar och där var Sofie oxå (mannens syster). Kul att träffas! Senare idag (när jag sovit en stund) ska vi till Linköping på mellandagsrea och trängas lite. Precis som man brukar. Det brukar faktiskt vara mysigt att gå och kika lite, ta en fika och sen kika lite till.
Men nu måste jag sova lite. Godnatt, och ha det så bra!
Kram Betty

Hästblogg

Glömde en sak som jag tänkt göra länge, nämligen tipsa om en blogg för dig som gillar hästar. Emelie Brolins blogg.  Hon skriver så bra saker där, både hur hon tränar och sköter sina hästar. Tips på träning osv. Tänk om alla kunde ta hand om sina hästar så, och vara så nogranna i allt. När man läser så förstår man, att det är ett hårt jobb, för att nå bra resultat på tävlingar. Ett hårt men roligt jobb. Hon älskar verkligen sina hästar och det hon håller på med.
Så passa på att gå in och få lite tips och bli inspirerad.....

Godnatt igen:)


Pysselstuga

Nu är det bara kvällen och morgondagen kvar innan det är julafton. Det är så mysigt! Kanske blir det fler inlägg ikväll, än detta.
Här är bilder på några julkort jag missat lägga ut:

   

   

 

Nu kilar jag iväg och äter. Vi syns...

Nu är jag här igen. Har precis läst att Magnum efter stort besvär är klippt. Känns jobbigt att veta att det var så besvärligt att klippa honom. Med lugnande, brems, upplyft framben och jacka över huvudet. Håller med Sanna, som äger honom, när hon tyckte synd om honom. Vet inte vad som hänt med honom, eftersom det inte varit problem att klippa honom förut. Han har ju blivit klippt minst 2 ggr/säsong, de senaste 5 åren. Utan lugnande medel eller annat. I och för sig har ju vi sladdlös maskin, men att det skulle göra sådan skillnad, verkar ju konstigt. Hoppas det går bättre nästa gång. Kanske han blivit mer "hemmastadd" i Boden, och mer trygg med människorna runt honom tills dess. Får hålla tummarna.

Har gjort lite julgrupper i helgen, som jag har/ ska ge bort. Här ser ni lite smakprov:

 

 

 

 

 

Har även dekorerat lite ljus att ge bort i jul. Tyvärr blev en del bilder lite suddiga, men det går ialla fall att urskilja motiven:

 

 

 

Igår hann vi med att göra Leilas underbart goda brända mandlar oxå. Det går jättefort att göra dem. Här är receptet:

Förberedelsetid: 15 min

Färdigt på: 15 min

Ingredienser

1 strut
250 g skalad hel mandel
3 dl florsocker
1 dl florsocker till separering

Gör så här

1. Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, rör hela tiden.

2. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.

3. Strö i 0.5 dl florsocker och blanda, slå upp på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra.

4. Låt svalna och fyll upp i pappersstrutar.

Så lite bilder från "produktionen":

Skållade mandlar har lagts i pannan, och så har jag hällt över florsocker

Nu har sockret smält ihop med mandlarna

Nu har jag strött på florsocker, och separerat mandlarna. Färdigt! Mums!

Idag har vi varit hos grannarna med julblommor, och önskat God Jul, sen har jag stekt revben och bakat en saffranskaka. Per och Lina har klätt granen när jag var på jobbet. Imorgon är det Jansson och brunkål, som måste tillagas. Dessutom ska vi till farmor och farfar och "fira" lite jul. På kvällen ska vi käka lite julmat här hemma, bara familjen. Det är sååå mysigt, när allt är klart, att bara få sitta och njuta. Jag ÄLSKAR julen!!!

Godnatt och kramiz på er allihop
/Betty 


Yippie

Jag är så glad! Har vunnit Tesas utlottning av väggcitat. Dessutom ett citat som är ett av mina favoriter: carpe diem. Hurra!!
Idag har jag hållt på och stökat hela dagen. Slagit in julklappar, gjort julgrupper, städat, strukit juldukar (inte så många-dukar är ju inte min grej) och pyntat med lite tomtar. Har lite mer städning kvar imorgon oxå. Passar på att göra lite extrafint nu till jul.
Tyvärr kan jag inte lägga ut några bilder idag, då de som jag skulle lagt ut, är kvar i kameran, som Lina har med sig. Hon har åkt till Linköping, där hon och några kompisar skulle göra julgodis, och sedan gå ut.


Har gått en liten bloggrunda och hittade denna tävling hos MOSTERS. Det är utlottning av ett hemligt paket. Det är ju såå spännande.

                                              

Nu ska jag göra min kärlek sällskap i soffan, en stund.
Ha det så bra tills vi hörs igen

Kram Betty

Helg ljuva helg

Så var det fredag, och helg igen. Dessutom sista helgen före jul. Jag har haft fullt upp med julkortstillverkningen, och lite annat julpyssel. Lägger ut lite bilder i helgen, på det jag gjort. I går kväll åkte Lina och jag in till Linköping, efter jobbet. Var tvungen att åka till Body shop och köpa handkräm, som är helt suveränt bra. Inte helt billig, men som sagt, kanon. Så först blev det ett varv inne i city, och sedan Ikano, igår kväll. Köpte till ett par julklappar, som jag saknade. Nu är jag i stort sett färdig. Ska göra lite julgrupper i helgen, bara. Sen är presentdelen av julen ok.
Lite mer julgodis, måste göras oxå. Sen är det  lite mat, fikabröd, osv. Dessutom den tråkiga städningen, men den tänkte jag fixa i morgon, så jag kan pynta fram alla tomtar osv. Jag ÄLSKAR ju det...... Julen är ju min absoluta favorit, med allt pyssel, alla ljus, god mat och släkt och vänner. Åh, jag blir som barn på nytt............

Kalle och Bosse mår förresten bara bra. De njuter av varandras sällskap ute i hagen, hela dagarna. Tror att båda tycker det är skönt att slippa arbeta. De har blivit riktiga livsnjutare nu. Äta, gå i hagen, äta igen, bli borstade och ompysslade, vila, äta igen, vila lite till och så äta igen...........Inte behöva arbeta något. Men, men, någon vecka till, sen börjar allavaret så smått igen. :-)
Nej nu ska jag greja lite till. Här kommer ett par julkort till, som jag inte visat.

 

Här ett grattiskort som Malin beställde för ett tag sedan, och som jag glömt visa:



Ha det så bra, så hörs vi i morgon.

Kram Betty

Julens godaste fudge

Nu har jag precis gjort "Tomte-fudge". Supergott, men sött. Kolla vad läckert det ser ut:

                       
Jag har fått receptet av systerdottern Hanna, som är utbildad kock. Hon och mamma bjöd på det i lördags, på sitt "godisbord".

Här är receptet:

50 g skumtomtar, ca 7 st    
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad

Klipp tomtarna i små bitar. Blanda bitarna med smör, socker och grädde i en kastrull. Värm på svag värme tills allt har smält. Fortsätt att småkoka i 10 minuter under omröring.
Rör i chokladen (som du hackat lite), och rör tills massan blir blank. Tag av kastrullen från värmen och fortsätt rör tills massan blir svalare och ljusare. Häll upp i en smord/bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Låt massan stelna, skär därefter i bitar. Ca 30 st.

Kommentera gärna om du provar receptet.

Passar oxå på att lägga ut lite julkort jag gjort. Håll tillgodo!

   


  

  

  

  

  

Det var allt för idag. Ha en fortsatt trevlig kväll!
Lämna gärna ett avtryck, så jag ser att du varit här.
Kram Betty


Mer fint att vinna

Kolla in hos Tesa. Där kan ni vinna detta väggcitat i vinyl.


 Bilden lånad från tesapysslar.blogg.se

Vi ses senare ikväll, för nu ska jag sticka iväg och göra julgodis.

Bloggcandy




Var med i utlottning av detta här hos DalaTorpet.

Fest

Nu var det ett tag sedan jag skrev sist. Kan bara skylla på att jag har haft massor att göra, plus att jag varit så förkyld, så när jag varit klar på kvällen, har jag lagt mig direkt. Men jag har pysslat-massor. Gjort julkort, och diverse andra presenter. Det är mina "massor att göra" grejor. Igår var vi på fest hos mamma och Roger. Det var mamma och Hanna som bjudit till fest. Hanna fyllde ju 2 december, och hon hade valt att ha fest hos mamma då. Det var såå trevligt. Både Sandra och Peder var hemma med sina bebisar. Gud, vad söta de var.

Här kommer bild på vad vi bl.a gav till Hanna. Stämplade två ljus och fixade till en tändsticksask, som matchade. Tyvärr glömde jag fota innan jag förpackade det hela. Hoppas det syns ändå.

 

Nu måste jag fortsätta kolla på Wallander.
Recept på mer julgodis, tomteskumsfudge, och bilder på julkort kommer inom kort.

Kram Betty

Julstämning

Den här dagen har gått i julens tecken, kan man säga. Imorse gjorde Lina och jag, Rocky Road, supergott julgodis, som jag såg Leila göra förra året i "Leilas jul".

Här kommer receptet och lite bilder. Allt för att skapa lite julstämning och godissug:

600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2  påsar dumlekola (jag delar varje i 3 delar)
2 nävar mini marshmallows
3  dl salta jordnötter
1  dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i lagom bitar. Bra att ha den framme en stund innan man ska skära den.

   


Här är den färdig, och vi ska bara skära upp den och sen.......smaka!




Sen åt vi årets första julbord - på Väderstad Centralkrog. Sååå gott och så mysigt det var där. Kan rekomenderas.
Så här fina flaskor fick man mineralsvatten i:



Hela eftermiddagen, efter att vi kom hem, har jag gjort julkort och lite annat pyssel. Även lagat Kalles trasiga fleecetäcke.
När jag tog in hästarna, passade jag på att prova Bosses nya fleecetäcke. Ett mörklila med kryssgjordar, som Bosses "mormor" köpte i fredags på Ullared. Det passade perfekt, och hon var så flashig i det. Kanon att ha i stallet, för bara 80:-.
Bra till en som ibland har tagit sig ur sina täcken och vi hittar dem trasiga i boxen. Nej, det är bara ett som hon gjort så med, och det hade inga fasta gjordar, och så hade svansremmen lossat, så det satt inget vidare.

Här kommer några kort jag gjort idag:

  

  

                   

Nu ska jag bänka mig i soffan en stund, framför tv:n. Ha det gott!
Kommentera gärna, så vet jag att du varit här.......
Kram Betty


Presenter

Idag var vi i Mjölby och löshoppade med Bozetti. Den hästen kan hoppa! Hon tycker det är jättekul, och fattade direkt vad hon skulle göra. Idag höjde vi upp lite, och hon hoppade urbra. Mycket hinderklok häst. Josefine sade till Lina att det kanske blir en hopphäst det här. Kul tycker vi att hon även hoppar bra.
Nu ska hon som sagt få några veckors semester. Det kommer hon nog tycka är skönt.
Ska snart ut och ta in henne och Kalle från hagen. Sen ska jag duscha och fixa till mig lite. Vi är bjudna till Malin och Pierre ikväll. Har faktiskt fixat till lite egengjorda presenter att ha med mig.
Dekorerat två ljus med stämplade motiv (ängel), och sen förpackat i presentfolie med snöre upptill. Även dekorerat en stor tändsticksask, som jag tyckte passade tillsammans med ljusen.
Lägger ut lite bilder här nu, och hoppas att de inte ser det innan vi kommer dit.

    
                                            ask-framsida     ask-baksida

Ha en fortsatt trevlig lördag!
Kram Betty

Om tvätt och fleecetäcken

Slutade tidigt idag, och åkte direkt hem och tog in hästarna. Det har ju regnat i princip hela dagen, så deras täcken var jätteblöta. Men det är bra täcken, för hästarna var torra under. Sen in och tog tag i tvätthögen. Förutom att jag tvättade två maskiner med "vanlig" tvätt, tvättade jag Kalles gröna fleecetäcke oxå.
På tal om fleecetäcke, har Bosse haft sönder ett, så Lina tänkte kolla på Hööks idag efter ett nytt. Då ringde mamma på förmiddagen och sa att de var i Ullared, och undrade om det var något vi behövde. Gissa!! Ett fleecetäcke, E-vitamin, B-vitamin m.m, svarade jag. Så hon köpte en massa till oss. Helt underbart! Fleecetäcke för bara 80 kronor. Perfekt att ha i stallet. Visserligen blev det ett lila, men vad gör det. Bra att ha ett extra. Det fanns visst bara mintgrönt och lila. Ska hämta det imorgon, så då får vi prova och ta lite kort.
Sen hade mamma, Roger och Hanna fortsatt ner till Sandra för att kolla bebisen.
Imorgon bär det av till Mjölby med Bosse, för då är det löshoppning. Ska bli kul!
Ikväll har jag provat på att dekorera ljus, med stämpelmotiv. Blev riktigt snyggt, faktiskt. Ska göra mer imorgon, och julkort. Massor av julkort!!! Har bara gjort ett par stycken, och behöver många själv.
Har precis lämnat soffan, där jag suttit och slötittat på "På spåret", som jag gillar att se.
Ska kolla av min bloggrunda nu. Ha det.....

Såååå typiskt

Idag skulle vi med Bozetti till ridhuset. Självklart hade hon tappat en framsko. Det är ju så lerigt och klafsigt i hagen, så det är säkert det som gjort att skon sugits av. Som tur var hade hon inte fläkt sönder något av hoven. Stefan (hovslagaren) fick jag självklart inte fatt på. Men vi åkte bort till Walltorp en sväng ialla fall. Det märktes inget att hon bara hade en framsko. Hon är bara så duktig! Allt gick som en dans idag. lastning, ridning-ja allt. Det märks verkligen att hon känner sig trygg här nu. Vi har varit jättenoga med att hålla på med henne massor, för att skapa förtroende mellan oss och henne. Något som är det viktigaste som finns när man håller på med djur. Speciellt nu, med en för oss ny häst (varit här snart 8 veckor), och som dessutom är så ung. I och för sig är det ju viktigt för alla hästar, att de blir trygga med de människor som de ska prestera tillsammans med. Vet hästen att du gör saker för den, får du detsamma tillbaka.

Så har jag blivit "moster" igen. Sandra och Patrik fick en liten tjej i morse. GRATTIS!!! Hon är sååå söt, har fått mms två gånger idag. Duktig Sandra som kämpade, utan någon bedövning. Du går i "systers" fotspår. Puss på dig!

Nej, nu ska jag hoppa i säng. Imorgon är det glöggfest ihop med några kollegor. Skoj!

Psssst!  Vore så kul om du , lämnar ett litet avtryck, så jag ser vilka som är och hälsar på.

Hästiga äventyr och mina fynd

Nu ska jag berätta om fredagens äventyr för kära kollegan. Jag hämtade henne strax efter kl. 15, när jag slutade. Då var hon laddad vill jag lova. Med full mundering stod hon beredd. Kolla bara:


Sen bar det iväg till Cissi Elg. Där började vi värma upp oss med lite glögg (jag körde ju, så för min del blev det non alcoholic), pepparkakor, kaffe och lussebullar. Efter några timmars pratande och skrattande, var det stallet som gällde.

Säga vad man vill om Kicki, men någon ÄKTA hästtjej är hon inte.....
Men ändå väldigt modig. Och som vi "hästbitna" vet: man ska ha respekt för hästar........

   

Tack för en rolig eftermiddag, Kicki! Hästarna gillade dina äpplen!

I lördags var vi i Mjölby med Bosse och löshoppade. Gick super denna gången oxå. Då fick hon prova hoppa ett litet stigsprång. Förra gången var det bara små kryss och rättupp. Men det var inga problem.

I går var vi på A6 i Jönköping och shoppade. Blev ett par julklappar köpta, men inte så mycket som jag tänkt. Skor till Lina och tofflor till mig och Per, inköptes ialla fall.

Idag har jag däremot gjort fina fynd. Åkte upp till Magasinet (second hand) efter jobbet. De hade egentligen inte öppet, men jag fick komma in ändå, eftersom det var folk där och jobbade. Hittade flera bra krukor till julgrupper som jag ska göra. Riktigt billigt dessutom. Ett eget jättefynd oxå: en adventljussstake Uppsala-Ekeby i superfint skick. Den ska jag ha själv, så den fixade jag till här i kväll. Har en likadan, men grön i köket. denna får stå i tv-rummet. Kolla bara vad fin den blev:

  
            före                                     efter

Här är mina andra fynd:

      
           färgerna blir inte riktigt bra på bild, ser jag, men men.....

Den här gröna ska jag ev ha till en annan grej, men det berättar jag inte ännu:



Jag är sååå nöjd med detta. Allt är helt felfritt och jag har betalat en spottstyver för alltihop. Ska dit flera gånger!
Nej, nu ska jag greja lite här hemma. Fixa lite varma mackor, och sen kanske lite julkort.

RSS 2.0