Tillbaka

Nu var det jäääätte längesedan jag skrev något här. Denna vecka har inte varit så kul. Började redan förra helgen med att jag var så förkyld. Gick till jobbet i måndags, och kände mig sådär. I tisdags var jag sjuk! Ont i huvudet något grymt, och småvärk i kroppen, och genomförkyld. Sov nästan hela dagen. Var även hemma i onsdags, men kände mig något bättre. I torsdags var jag på jobbet, men borde kanske inte varit det. Kände mig lite sliten på kvällen. Men nu känner jag mig ok igen.
I dag har vi varit hos Sissi och Nina på löshoppning med Bozetti. Det var spännande, tyckte hon. Ett helt nytt ställe med massor av transporter och hästar som kom och gick både nu och då. Hon var riktigt på tårna. reste sig en gång när jag gick med henne utanför ridhuset innan vi skulle in. Sen en gång till efter att hon hoppat klart och vi gick och skrittade av henne. Det var bara så mycket att kika på och så. Hon hoppade jättebra, och både Sissi och Nina tyckte hon var fin. Sissi sade till Lina, att hon nog får ta upp sin hoppkarriär igen. Vi får väl se, sade Lina och skrattade lite. Men Bosse tyckte det var så kul att hoppa. Hon bockar lite nu i början när hon får börja springa runt lite.
Nu ska jag ut och släppa ut hästarna igen. de fick lunchhöet inne, eftersom Bosse var svettig när vi kom hem. Så nu hoppas jag att hon torkat, så de kan gå ut igen en stund.
Sen ska jag förbereda lite, för ikväll kommer Anna och Jonas hit och ska käka lite.
Vi hörs.
Ha en fortsatt bra lördag.
Kram Betty

Utlottning

Kolla in här så har du chansen att vara med i DesignAnniques utlottning av ett pysselpaket, med temat romantik. Så kila in och häng på....

Nu måste vi hålla tummarna för att Rolf-Göran bengtsson får Jerringpriset.

Tjingeling så länge...

/Betty


Lite av varje

Idag har hovslagaren varit här och gjort hästarna fina. han tyckte att de var fina, men det var dags igen. Sen fick Bosse vaccination idag oxå. Så nu får hon ta det lite lugnt några dagar. Det funkar hur bra som helst i hagen med Cindy och Bozetti. Bosse är ju den som "har" Kalle, förstås, men Cindy håller sig i närheten, även om hon aktar sig för att komma för nära. Har pratat med veterinären idag oxå, och vi ska trappa ner på cortisonet, och ta bort luftrörsvidgande helt. Hon sa att man inte brukar ge det samtidigt med cortison. Cindy har tappat en hel del muskler, och har en del att ta igen, så bara för att hon inte ska "slösa" energi på att hålla värmen när hon är ute, har hon haft två täcken på ute nu. Allt hon får i sig behövs för hullet och muskelsättning. Får väl se om hon kan återhämta sig.

Passar på att visa er hur det blev i köket med de nya gardinerna. 

    
            före                                         efter
                    
        
              före                                           efter

Som ni ser var det mörkt när vi fotade de nya gardinerna. Det var lite bra, för då ser man inte vedhögen som råkade ligga på altanen, så man ser det genom altandörrens fönster.  Jag blev jättenöjd med mina nya gardiner, för det ser så ombonat ut. Dessutom blir man ju ännu mer nöjd när gardiner till tre fönster ca (12,5 m tyg) bara kostat drygt 250:-. Så skulle det vara alltig......

Nu ska jag fixa lite med maten.
Tror att vi hörs en gång till ikväll. Men man vet ju aldrig.

Kram Betty

Cindy hemma

Idag har "Busan" kommit hem. Sussie körde ner henne. Hon har fått två astma anfall nu, sedan julafton. Vi valde att ta hem henne omgående, för att se hur hon reagerar här hemma. Kanske var det något hennes luftrör inte fixade där uppe. Ska ringa veterinär imorgon direkt och rådfråga hur vi ska gå vidare med henne. För tillfället äter hon fortfarande cortison på morgonen, och får luftrörsvidgande två gånger per dag. Känner att vi måste kolla upp henne ordentligt.
Hon blev glad när hon kom hem. det märktes att hon kände igen sig. Det som bekymrade henne lite, var att Kalle skaffat en annan, medan hon varit borta. En yngre...... Som dessutom hade mage att valla undan honom för henne, hans gamla trolovade. Nåja, det var rätt lugnt när vi släppte ihop dem på eftermiddagen. Vi garderade oss och satte alla tänkbara skydd på både Bosse och Cindy. De hälsade lite på varandra själva först, och sen släppte vi ut han med stort H, eller K, rättare sagt. Då försökte båda brudarna ha honom för sig själv. Gick emellan så den andra inte skulle komma nära honom. Det blev den yngre som drog det kortaste strået och vann. Cindy gav upp och gick en bit ifrån de andra bägge. Men det var aldrig något riktigt bråk eller spring, och det var skönt. Så imorgon när de ska ut, är jag hemma. Ska bara in en kort stund på morgonen till jobbet. Sen hem, för hovslagaren kommer ca 9.00, och sen ska jag ringa veterinär och lite. Så det blir lite semester för mig imorgon.
På förmiddagen red Lina Bosse, här hemma. Jag gick bredvid och "vi" red ut en liten sväng. Det var kul, tyckte Bosse, och sprang på så glatt när vi travade lite. Hon skötte sig jättebra med tanke på att det var längesedan vi red ut med henne.

I går kväll var vi och firade mamma, som fyller "pensionär" i morgon. Hon fick ett årskort på simhallen av oss, och Petras och Susannes familjer. Jag hade gjort ett kort oxå, med en skojig text, fastsatt inuti. Här är kortet, som jag oxå skojade till lite:Här är texten, som fanns inuti kortet, har jag hittat på nätet för något år sedan, och sparat på min dator till kommande tillfällen. Här kan du läsa den:


EN KÄRRING HAR FLYTTAT IN HOS MIG!


Om du tycker jag är lite frånvarande, trött och konstig så ska jag berätta en sak för att du lättare ska förstå mig. En konstig gammal kärring har flyttat in hos mej, vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån.
Jag har inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hon där.
Hon är en listig jävel.
Hon håller sig undan för det mesta, men när jag går förbi en spegel kan jag se skymten av henne.
När jag ställer mej framför spegeln så står kärringfan där och täcker nästan hela mig, så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild.
Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon ropar bara tillbaka.
Jag tycker det är ganska grymt. Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala någon
sorts hyra, men nej.
Hittar ibland nån liten slant i en ficka eller under soffdynan, men det är bara småpotatis.
Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig.
Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så bara försvinner dom!!!
JAG kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket pengar, min enda slutsats är att kärringfan stjäl.

Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna.
Men det är inte bara pengar som försvinner.
Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna, speciellt såna saker som choklad, vin och annat gott.
Jag kan inte ha sånt hemma numera, hon tycks vara riktig sötrövad.
Men hon borde nog se upp - kilona kommer fort.
Tror att hon förstår problemet - säkert justerar hon min våg så att den visar för mycket när jag stiger på - och på så sätt får hon mej att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt.
Stackars kärring, för att vara en gammal människa är hon väldigt barnslig.
Hon ändrar på mina kläder så att dom inte längre passar mej.
Sen så rotar hon även i mina papper och andra saker så att jag inte kan hitta nåt längre.
Detta är särskilt tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på allt.
Hon kan till och med röra om i mina videoband, så att jag spelar över sånt jag skulle ha kvar.
Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min post och i tidningarna suddar hon ut, så att jag knappt kan se vad som står.
TV:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel.
Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre.
Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag inte ska få upp dom.
Tycker du att hennes sätt att återgälda min gästfrihet är rättvis ???
På nätterna snarkar hon så hårt att jag vaknar - mycket störande.
Hon följer mej vart jag än går.
När jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon samma plagg och står framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej i spegeln.
Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne.
Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med mig på - men vad tror ni hände när jag skulle ta ett nytt passfoto?
Just som det blixtrade till ställde hon sej framför mej.
SÅ NU MÅSTE JAG HA HENNE I PASSET 10 ÅR FRAMÅT !!!

Tycker den är på pricken till vissa delar, och tänk-det tyckte mamma oxå, som skrattade hjärtligt när jag läste upp den ´på festen. (Hon själv såg inte texten för kärringen hade gömt hennes glasögon någonstans....)

Nej, nu ska jag nog ta en dusch. Hörs förhoppningsvis imorgon.
Kram Betty


Såå skönt

Så var det fredag kväll igen. Det är så skönt! har ätit kyckling med baconsås och druckit rödvin till. Mumsigt!! Imorgon ska vi till Walltorp med Bosse och på kvällen till mamma och fira henne. Ska även försöka få in en promenad (har lånat stavar av Kicki, min granne) och sy köksgardinerna klart. Även ett grattiskort till mamma, ska jag väl hinna med. Lite nya bilder här hoppas jag kunna lägga upp oxå.
Cindy, vår c-ponny ska komma hem i helgen oxå. Hon har varit dålig två gånger uppe i Stockholm, nu. Fått svårt med andningen, så nu ska hon hem, så får vi se om det blir bättre med lite luftombyte. Vår stalluft är ju otroligt bra nu, efetr att vi lyft taket. Den var inte dålig innan, men nu är det helt fantastiskt. man känner inte ens lukt av häst eller gödsel när man kommer in. visst kan det vara lite svalt ibland, men hästarna har ju täcke på sig. Det är bättre det, än äcklig luft. Nåja, vi hoppas att Cindy inte ska få något mer återfall. Skulle hon få det, ska vi skaffa en sorts "inhalator" åt henne. just nu går hon på medicin, och ska väl göra i ca en och en halv vecka till sådär. Vet inte om hon kommer imorgon eller på söndag. Det återstår att se.
Nej nu ska jag surfa runt lite. ha en fortsatt trevlig fredag kväll.
/Betty

Snaaaart helg

Härligt, redan torsdag kväll. Denna vecka har verkligen rusat iväg.
Först kan jag ju berätta att sjukgymnasten konstaterade att ett ledband i foten är brustet, som hon sa. Va´ är det av? frågade jag. Nej med det är bristningar i det. Så kontentan av det hela är att jag ska träna upp styrka och balans i foten (fått ett program). ABSOLUT inga hopp av något slag. Alltså inget hopprepshoppande, upphopp osv med Paolo. Jättekul! Jag som var så på G. Ska jag promenera, är det bra om jag har stavar, fick jag höra oxå. Ha-det har jag inga. Men, men, jag får väl ta ett par skidstavar.
Nåja, nog om detta tråkiga.
Idag har vi varit i Mjölby med Bosse. Hur kul som helst. Josefine tyckte hon var duktig. Hög ridbarhet, sa hon oxå att det var på henne. T.o.m när hon galopperade med henne (för första gången) fattade hon rätt galopp åt båda håll, även att hon bara "föll in" i galopp. Lugn och balanserad såg hon ut i galoppen. Lilla gumman, så duktig hon är.
Tänk, jag går här och blir lite småsugen på att skaffa mig någon gammal häst att rida lite på då och då, när andan faller på. Kanske skulle vara bra när Lina och Bosse ska börja ge sig ut på tur, att ha med för att Bosse ska lära sig. Det får jag fundera lite på....

Nej nu ska jag in i duschen och sen i säng, tror jag. Börjar ju 7 imorgon, och jag var SÅ trött imorse, när jag skulle upp. I morgon eftermiddag, ska Lina och jag ut och gå, har vi bestämt. Med eller utan stavar.....
Ha en bra dag!
/Betty

Godmorgon

Passar på att uppdatera lite kort nu innan jag åker till jobbet.
Ska ringa sjukgymnasten nu på morgonen oxå. Hoppas hon kan hjälpa mig med foten.
Idag ska vi till ridhuset med Bozetti. Nu är det ju bra i backen igen, men det är ju kolsvart när man kommer hem. Så en liten tur till Walltorp blir det. Får se om vi kan fota lite där igen. Även om det blir lite mörka bilder, är det roligt att ha.
Nej nu ska jag kila iväg och ringa.
Ha en bra dag!
/Betty


Bloggcandy hos Inkido

Massor av nyheter på gång hos Inkido

                       
Gå in här och kolla! Passa även på att ta chansen att vinna ett gäng stämplar.

Idag är jag TRÖTT och har ONT i foten! Har faktiskt kontaktat vårdcentralen, och fick beskedet att ringa sjukgymnasten imorgon. de tror att det är en ligamentskada, och då är tydligen sjukgymnasten bättre på det. Så vi får se hur det blir. Ska ringa imorgon bitti. Trött är jag av två anledningar: gick och lade mig för sent igår, och värken i foten påverkar mig negativt känner jag. Jag blir trött! Därför blir detta ett kort inlägg.
Ha det bra.
Kram Betty


Helgen slut

Så var även denna helg över.
Idag åkte vi till walltorp med Bosse. Skulle låta henne löshoppa lite. dels för att komma igång lite med det igen och dels för omväxling. Först fick hon springa lite lös, efter att jag gått runt med henne en stund. Gissa om hon var busig idag. Lina lyckades ta några busbilder på henne. Kolla här! Sen fick hon hoppa lite grann. Hon tyckte det var jättekul. Och som hon hoppade. Hindret var väl 70-80, och hon hoppade säkert 1,40-1,50, för hon var högre upp i luften är bommarna vi lagt på stöden som "gång". Så hoppa kan hon, vår lilla dressyrhäst.........

Har även börjat sy på nya köksgardiner idag. Får se om jag hinner färdigt i veckan eller om jag får vänta till nästa helg. Passade på att baka en kaka i dag oxå.
Ikväll har FBR haft styrelsemöte här hos oss. Ett relativt kort möte, faktiskt.

Nu undrar ni säkert om Paolo övergivit mig, men det har han inte. Dessvärre har jag tvingats göra ett uppehåll i träningen pga en fot. Jag skadade min vänsterfot i höstas, när jag hoppade ner för en trapp på jobbet. Hälsenan/ledbandet bak i hälen, trodde jag fick sig en smäll. Det har varit lite till och från, men varit rätt ok i slutet av förra terminen och över jul och nyår. I torsdags kväll började jag få tillbaka lite känningar och i fredags eftermiddag när jag kom från jobbet hade jag jätteont. Värkte i nästan hela foten, så nu har jag tagit det lugnt med träningen. Känns faktiskt som att jag skulle behöva kontakta någon och kolla upp det. Är inte ok!
Får se imorgon hur det känns, om jag ska ringa någon. Har hållt på med Ipren gel i evigheter.

Nu ska jag sova.
Ha det bra tills vi hörs igen....
Kram Betty
Ha det

Härliga helg

Redan lördag, och den är snart slut, den med. Igår for vi till ridhuset i mjölby med Bosse. Hon var jätteduktig. Hon blev nog lite trött, för Lina tyckte hon kändes lite matt, ganska snabbt. det är ju lite längre resa dit, än vad hon har gjort nu efter ledigheten. Så vi bestämde att låta henne vila idag. Ska försöka rida här hemma imorgon.
Idag har vi varit till Mjölby och handlat. Foder på¨Stallmagasinet, tyg till nya köksgardiner och så mat förstås. Sen har jag "pyntat av". Alltså plockat bort allt julpynt, slängt ut granen och dammat och dammsugit. Inte så kul när man håller på, men himla skönt när det är gjort.
Per har höjt upp vår överst tråd på elstaketet idag. Tänk när han gick runt och gjorde det hade han en stor "hund" ( läs Bozetti) med sig runt. Från stolpe till stolpe, ibland buffande på axeln. Jättenyfiken på skruvdragare och sånt. Sen fick hon lite ryck emellanåt och busade iväg. Så var hon bredvid honom igen. Sen lite mer bus. Så höll hon på, så han fick gå på utsidan efter en stund. Vilken busfia, va´? SÅ SÖT! Ni fattar inte vilken mysig häst hon är. Hon visar verkligen att hon tycker om en, oxå.
Nu ska jag hoppa ner i duschen, och sen fixa till mig lite. Vi är nämligen bortbjudna en sväng ikväll. Till Thörnvalls. Ska bli jättekul!
Ha en fortsatt bra helg.
Kram Betty

       Kolla in sötnosen, som tittar på sin"mamma" (mig) och vill ha en godis


             


Dag 2

Andra dagen på jobbet efter jullovet. Känns helt ok. Speciellt som det redan är fredag imorgon, och jag går tidigt (7-14.30). Alltså, snart ledig igen. Idag har jag varit hos Alvastra ryttarna och dömt en liten clear round dressyr. Det var bara 4 ekipage, som "vågade" vara med, men vi bestämde att jag skulle komma ändå, så de fick prova att starta. Det var jättekul, och så mycket publik till bara 4 ekipage. Det var fantastiskt! De vill att jag kommer fler gånger, och som det lät på ryttarna i publiken, blir det fler starter då... Skoj!
Stannade kvar efter och tittade på Fridas häst, som Lina red. det gick jättebra. Dessutom blev Lina tillfrågad om hon kunde rida en ponny där oxå, som var i ridhuset samtidigt. Det var mamman till ponnyryttaren, som frågade om hon kunde sitta upp på den oxå. Så det gjorde hon. Det gick bra det oxå. Så nu kanske hon blir "beridare" i Ödeshög......=).

Det har varit vilodag för både mig och Bosse idag. Ingen träning! Skönt, tycker vi!!!

Imorgon ska vi faktiskt ner till Mjölby med Bosse. Passar på att rida i det ridhuset en gång nu. Förhoppningsvis är det inte så många som rider där då, en fredag kväll. Sen kör vi ett pass på lördag morgon oxå. Det är fortfarande helt värdelöst ute. Men på lördag kanske vi löshoppar lite. Eller något annat. vi får se.

Måste oxå skryta lite med mig själv. Igår och idag, bjöds det på tårta på jobbet. JAG tog inget, varken igår eller idag.....
Bra, va´?

Nej nu ska jag förbereda inför morgondagen. Per börjar 06.00, och jag 07.00, så då får man gå upp i ottan, för att hinna fixa till för hästarna. Fodra och släppa ut, ni vet. Lina stannade nämligen kvar i Ödeshög i natt.

Kram Betty

Tillbaka på jobbet

Så har man varit  första dagen på jobbet efter en tids ledighet. Har sovit sjukt dåligt i natt. vet inte vad det berodde på. kanske var jag rädd att vi skulle försova oss. Ja, jag vet inte. Jobbigt i allafall. Men det var kul, att vara tillbaka ändå.
Lagom lite barn, så det blev en mjukstart första dagen. När jag kom hem blev jag så glad för mina distresser, som jag beställt, hade kommit. Vad som var mindre kul var att, brevbäraren varit så nonchalant med brevet att en flaska hade gått sönder. Vilket då innebar att all vår post, nästan, var helt rödfärgad. Färgen var "aged mahogny", och dessa färger är extremt koncentrerade. Så både Lina och Per hade helt röda händer, eftersom de var hemma före mig, och hade tagit in posten. Sedan fått hålla på och ta hand om detta. Jag är numera oxå röd, eftersom det var lite färg kvar på de andra flaskorna, under plasten som satt vid korkarna, och som jag klippte bort. Men men, det får väl nötas bort med tiden. Helt omöjligt att tvätta bort från torra händer. HAR DU NÅGOT BRA TIPS??
Pratade med Posten, och de har ju aldrig ansvar för något som händer. men jag hävdade att det hade skett pga att vår brevbärare måste slängt ner posten i lådan. hade flaskan varit trasig innan, hade ni aldrig tagit med det brevet i någon av era väskor/lådor, sa jag. För hela brevet dröp av röd färg. Då fanns det plötsligt något som hette, att de hade varit oförsiktiga i sin hantering. Får se hur det går, för Mia på Kortmakaren, där jag köpt färgen, skulle kontakta dem oxå. Jag får i alla fall en ny av Mia. Men det blev nästan en principsak, eftersom Posten ofta är så otrevliga och dåliga på att erkäönna att de har gjort fel. Nåja, detta blev en lång berättelse.
När alla flaskor var tvättade och färgen borta, sånär som på familjens sex händer, kom Paolo hit. Fast han var lite osäker på om han skulle få till det idag, så lyckades han med det. Jätteskönt, tyckte jag - efteråt alltså. =) Skam den som ger sig!! Men imorgon blir det vilodag. Då ska jag till Ödeshög och döma dressyr clear round. Kul!
Nej nu måste jag i säng. Ha det bra alla ni där ute. Och DU-visa att du varit här...Det är så roligt!
Kram Betty


Det heter disciplin

det som gör att jag redan kört ett pass med Paolo. Idag hade jag inte lika mycket träningsvärk, som jag hade efter första passet. Dessutom gick det snabbare att köra idag, och jag har inte varit så svettig någon gång innan. Så jag får för mig att jag orkade köra på lite mer idag.....Trots detta kändes det helt ok efteråt. Tror jag ska köra ett pass imorgon bitti oxå. Då har det blivit 3 dagar i rad, innan en dags vila. Dels passar det bättre i mitt veckoschema, och dels känns det som jag skulle orka det. Det ger nog, faktiskt. Så tack igen, Malin, för att du "sparkade" igång mig.
Vi har hyrt ridhuset idag, för det är för hemskt ute. Minus 2 ca, och blåsigt så det känns som -20. Usch!!!
Vi hoppas att det ska bli mildare så man kan rida lite här hemma mot slutet av veckan. Annars får man bita i det sura äpplet och åka iväg. Gäller bara att man varierar lite, så inte Bosse tycker det är tråkigt. helst vill man ju rida ute mycket med unghästar, men ibland går det bara inte.
Lina och Per skulle köra hem Sara, Linas kompis som sovit här inatt. Sen skulle de passa på att handla oxå.
Jag ska fixa til filmen, jag filmade när treorna lussade på vår skola. Tänkte ha det klart tills imorgon när man börjar jobba igen. Suck, vad fort ledigheten har gått. men, men, det är bara drygt 5 veckor, så är det sportlov. Man får inte se hindren, bara möjligheterna.....
Hej då! Får se om vi hörs mer idag.
Kram Betty

Paolo ger sig inte....

Jaha, då har han varit här igen. Min personliga tränare. Efter gårdagens vila körde vi ett pass idag. Kändes inte helt hopplöst, faktiskt. Kändes som jag hängde med riktigt bra idag. Klart att jag blev helt slut och svettig, men det kändes på något sätt som om det var värre första passet jag körde. Finns kanske hopp....
Dessutom promenerade vi innan oxå. Härligt! Nu ska jag strax in i duschen, och sen kan man ta det lugnt resten av kvällen.
Nere i Mjölby hann vi med att tvätta 7 täcken! Både regntäcken, fleecetäcken och ett par vintertäcken. Känns helt perfekt.
 Sen har vi varit på Travshopen oxå, och kollat på täcken och lite andra priser till dressyrtävlingen i mars. Det blir därifrån vi köper grejorna, skulle jag tro.
Nej, nu är jag redo för en dusch. Ha det gott!
Kram Betty

Pysslat

Här kommer bilderna på tändsticksaskarna jag dekorerat. Färgerna är inte helt identiska med verkligheten, eftersom jag fotade dem i lite halvdåligt ljus. Men håll till godo....

    
 en i grönt   och en i rosa          baksidorna ser ut så här

Bara älskar Vildastämpeln, som jag köpt hos Stämpelboden . Skrev ut pratbubbla med text från datorn. Skojade till det lite.
Fått lite noja på det här med att dekorera tändsticksaskar. Här är en jag gjorde till tärningsspelet på nyårsafton. Det var Malin, som spelade till sig den.en vit ask med lite silvertråd och pärlemohjärta

Nej, nu ska jag gå och lägga mig och läsa, tror jag. Ska ju upp tidigt imorgon och tvätta täcken. Ska en sväng till mamma i Mantorp och fika ihop med henne och mormor oxå. medan täcken hänger på tork....
Godnatt!
Kram betty 


Mer bloggodis att vinna

Allt det här kan du vinna hos Sunblizz


Kila in här, och se hur du ska få chans att vinna det....

För övrigt idag har vi varit i ridhuset igen. I morse kl. 9.00 hade vi hyrt det. När vi lastade var det - 12 grader. Hu, vad kallt! När man gick in i ridhuset var det som att kliva in i en frysbox. Men det var det värt. Prinsessorna var lika duktiga idag. Lina provade att lägga 20 m volter i trav med lite böjning i bålen (drev rejält med innerskänkeln) och tänk att Bosse förstod direkt. Kanske har min träning vid hand gett något. :)
Sen har adam varit här och hjälpt till att koppla in Linas bärbara till nätverket. Så nu kan hon surfa inne på sitt rum.
Jag har gjort ett par tändsticksaskar oxå. Tyvärr ingen bild på dem nu, men det kommer. Eventuellt senare ikväll.
Har kollat på en film nu, Kopps. Rätt kul, faktiskt. Brukar inte kolla så mycket på film, har ju jämt annat att göra....

Imorgon har vi hyrt tvättstugan på Mjölby Hästcentrum, 8-16, så då får vi gå upp lite tidigt. Har en del hästtäcken och grejor som ska tvättas. Skönt att få det gjort.
Nej, nu ska jag nog in i pysselröran igen.
Ha det gott i stugorna.
/Kram Betty

Bloggcandy och annat smått och gott

Hos Ewonne kan man vinna detta:Vilket pysselpaket, va´?
Kila in och var med i utlottningen. Bara klicka här.

Idag har vi tagit den vanliga promenaden, innan Lina och jag körde (Lina körde) ner till Mjölby och kollade på tävlingarna. Lina passade på att fota lite, både inomhus och utomhus. Svårt inne utan blixt, men man vill ju inte använda det om man inte fått tillåtelse av ryttarna. Emma (en klubbkamrat till Lina) och hennes Sonat, var ett av ekipagen, som fick plåtas med blixt. Blev några bra bilder. Flera bra utomhus. Bra träning för "fotografen" var det iallafall.
På hemvägen stannade vi på Sharpman och kollade täcken till dressyrtävlingen Lina och Frida ska anordna i mars. Helt otippat köpte vi ett nytt täcke till Bosse. Kunde inte låta bli. Ett fleecetäcke med hals på rea, så det fick det bli. Kolla så snygg hon blev i sitt nya täcke:
                
Men som man brukar säga: allt klär en skönhet.......

Nej nu ska jag träna ett pass med Paolo. Om kroppen klarar det. Gissa om jag har träningsvärk.........
RÄTT SVAR: JAAAAA


Kram Betty

Mina prinsessor

Har varit i ridhuset med Bosse. Vilken pärla! Rakt in i transporten, både dit och hem. Sen gick hon fantastiskt fint. Med bjudning och stöd på bettet. Riktig svung i steget. Lina var sååå nöjd, och jag är så imponerad av mina båda prinsessor. Provfotade med kameran, testade olika inställningar och så. Lite mörka bilder, men det är svårt att få till det, i det lilla och förhållandevis mörka ridhuset. Jag ljusade upp några så ni kan se mina prinsessor i aktion.....

  

Det häftiga är att jag vet inte vem som tycker det är roligast med ridningen-Bosse eller Lina.

Imorgon ska vi nog ner till mjölby en sväng. det är hopptävling där för ponny. På söndag är det för ridhäst. Lina ska nog ner och testa kameran. Finns lite kompisar som ska vara med. Kanske kan få till några bra bilder att ge bort....
NU ska vi käka-gratinerad fläskfilé med hasselbackspotatis. MMMM!
Kram Betty

Hög puls

Tycker jag börjat det nya året riktigt bra. I allafall ur motionssynpunkt. Eller vad sägs om promenad nyårsafton, nyårsdagen och idag. Det är vår vanliga runda, som är nästan 5 km. Inte dåligt va´?
Dessutom har jag precis kört mitt första pass med Paolo. Nybörjarpass 1. Inte nog med att jag hade Paolos vakande öga över mig, utan Lina var med och coachade oxå. Tog tid och peppade mig. Det var svettigt ska jag säga, men det känns skönt nu efteråt. Får väl se hur det känns senare idag. Och i morgon.... Har bestämt mig för att köra 2 dagar i sträck och sen vila en dag osv.
Ikväll ska vi till ridhuset med Bosse igen. Ska nog börja jobba lite vid hand, med att träna undan för skänkeln. Brukar vara bra att börja så. Hon verkar ju vara himla lättlärd så det går säkert bra.
Nej nu ska jag käka lite lunch. Sen ska jag nog pyssla lite. Passar på att "unna" mig lite pysseltid så här på ledigheten.
Ha det bra!
Kram Betty

Personlig tränare och lite annat

Så har det blivit 2009, efter en riktig lyckad nyårsafton. Våra gäster dök upp runt halv sju igår kväll. Av bästa väninnan Malin, fick värdinnan (jag) en ask med mycket fin choklad. Kolla:

           
Oops, tänkte jag direkt, så gick det med mitt nya liv.....
Åt pipan redan innan det börjat. Trodde jag.....

Men när jag lyfte på locket var det andra "godsaker" i.....
Malin, kära vän, vad glad jag blev!


            

EN PERSONLIG TRÄNARE!!!!!

Helt ok att han även är din tränare, vännen. Hoppas bara han ger mig mer tid.... =)

Nåja, när gästerna kommit började vi med förrätten, som bestod av kräftsoppa och vitlöksbröd. Till det ett gott vitt vin.
Sen blev det varmrätt: kycklig under örttäcke, potatisgratäng och sallad. Rött vin, öl eller mineralvatten serverades till det.
Lite matbilder kanske smakar:

 
             förrätt                           varmrätt

Efterrätten åt vi efter att vi spelat "paketjakten", då vi slår tärning om en masssa paket som vi haft med oss.

Till efterätt åt vi Toblerone parfait och färsk frukt. Mmmummms!


    efterrätt

När vi ätit klart, spelat till oss ett gäng paket, spelade vi "Brainstorm". Ett jättekul spel, där man väljer ämne åt ett annnat lag, och de ska komma på olika svar, genom att spåna fram (brainstorma) en massa ord (förenklad beskrivning). Jätteskoj! Att klaget som kontollerar (väljer ämne) dessutom måste ha på sig ett par 3D glasögon, gjorde ju det hela ännu mer roligt.
 Tror klockan var närmare 02.00 innan gästerna åkte hem. En helkul helkväll, med andra ord! Tiden gick otroligt snabbt!
Eftersom vi köpte en ny digital systemkamera i tisdags, förstår ni säkert att det blev en hel del fotograferande. Här är ett litet urval:

    
Tärningsspelet om paketen i full gång. Finfina grejor en del......

Sen, bästa Malin, kan jag inte låta bli att visa hur klädsamt det är med glasögon på dig.....=)

              

För all del, tycker inte jag ser så tokig ut heller......

              

Tack alla ni, för en supertrevlig kväll.

Idag har vi mest tagit det lugnt. Förutom att vi tog en promenad mitt på dagen. Sen förstås, har jag haft ett "snack" med min PT (personliga tränare) om olika övningar, så jag provade faktiskt på några av hans stretchtips, efter promenaden. Kändes helt ok, faktiskt.

Ha det bra och god fortsättning!
Kram Betty

RSS 2.0