Måndag 31 januari 2011

Jobb idag, men med vetekudden i högsta hugg. Fick värma den och lägga mig en stund på lunchrasten. Inte helt återställd ännu i ryggen. Skittråkigt!
Har idag kunnat ha idrott i idrottssalen, efter att i flera veckor fått göra annat, pga renovering av omklädningsrummen. Så typiskt efter lektionen och eleverna skulle duscha, då kom det inget vatten i killarnas duschar. Hmm! Men då fick vi lösa det lite snabbt med att killarna fick duscha inne hos tjejerna, när de duschat klart och utrymt sitt omklädningsrum. Gissa om det blev årets happening, när killarna fick smita in dit, med endast varsin handduk omkring sig... De är för söta mina små elever.

Ikväll var det Jossanträning igen, och idag red Lina Fixan på kandaret. Det gick superbra! Det blev en del galoppjobb, med lite fokus på byten. Det är bara det att lilla Crucifix blir helladdad när man tränar byten. Hon är ju så ambitiös så hon vill ju göra allt på samma gång. Så det blev till att jobba på att hålla henne lugn och rida i lugnt tempo. Lina får verkligen träna sig att sitta stilla och slappna av, för att Fixan ska slappna av ordentligt oxå. Men det gick kanon. Roligt att det går framåt så mycket. Jossan troddde att hon kunde starta Msv i år på henne. Skoj!

I morgon ska jag försöka mig på en promenad med Bozetti, om ryggen tillåter. Men det hoppas jag verkligen. Annars kanske Lina får ta och sköta det. Men hon ska ju rida Fixan direkt efter jobbet. Men det är klart, hon kommer ju från jobbet mycket tidigare nu, eftersom hon inte har lika långt att åka. Hennes första dag på nya jobbet är imorgon, så det blir skönt för henne.

Här kommer bilder på 2 beställningskort jag gjorde förra året. Det var till två damer som gick i pension.
Älskar stämpeln med den gamla damen. Har även använt den till tändstickaskar jag dekorerat.
God natt!

 
  

Söndag 30 januari 2011

Var hemma från jobbet i fredags för jag fick ryggskott. Började tidigare i veckan med lite känning och i torsdags em på jobbet blev det bara värre. När jag kom hem då, hade jag riktigt ont.Fick lägga mig när jag kom hem och låg i stort sett hela fredagen, med vetekudden, käkade Ipren och smorde in ryggen med Ipren gel. Fy satan vad dålig jag kände mig. Igår var det något bättre, men så har jag varit ihärdig med värme m.m. Var ju tvungen att kunna gå på Ridsportgalan i går kväll.
Det gjorde jag oxå! Såå kul vi hade! Det var lite förmingel hos Cicci först, vi var nog ett 20-tal där, som sen åkte hyrd buss in till Linköping. God mat, trevligt sällskap och full fart på dansgolvet. Klarade ryggen riktigt bra, faktiskt.

Har varit trött idag, man är ju inte van vid att vara uppe så sent, eller tidigt, kanske man ska säga...

Denna veckan har Bozetti fått ta det lite lugnt. Både för att det varit dåligt med tid att åka till ridhus, och för att jag haft lite känning i ryggen. Har haft det förut, och vet att det beror på att jag har en disk, som fått sig lite stryk, och kan spöka lite ibland. Speciellt om det är kallt och man gör något "dumt".
Nåja, det var ändå dags för Bosse att få en "vilovecka" eftersom hon varit igång nu nästan 2 månader. Om man nu kan räkna skritt som att vara igång. Hon har ju inte gjort något på ca 4 månader innan så...

Fixan däremot är i full gång. Idag jobbades hon lite över bommar, och hon var sååå superfin. Imorgon är det Jossanträning för henne igen, och då ska Lina ta kandaret. Lina är ledig imorgon, och sedan börjar hon sitt nya jobb på tisdag. det blir jättebra, för hon slipper de långa resorna till Linköping, för nu ska hon jobba i Skänninge, tar ju bara 15-20 minuter till jobbet då. Hon tycker det ska bli jättekul! Flera av hennes nya jobbarkompisar var ju med på galan igår, så det tyckte hon var kul.

Nej nu ska jag ta och sova lite, tror jag. Hoppas jag kan det, sov ju länge i dag, så man kanske är utvilad=)


Måndag 24 januari 2011

Efter jobbet blev det att snabbt åka hem och göra iordning Bozetti, för hon skulle ju vara med på Jossanträningen ikväll. Jossan tömkörde henne i skritt och så de två minuterna i galopp. Bosse var sååå duktig. Det blev skänkelvikning på töm, och det gamla vanliga, som hon och jag tränar på: halter och igångsättningar, volter, rakriktning på kvartslinjen osv. Men bara i skritt, förstås! Hon är verkligen lyhörd och lydig. Trots att det var ett ekipage inne i ridhuset när vi kom, och de gick ut när vi satt igång. Mot slutet komdet in två ekipage, men hon bryr sig nästan inte. Jossan tyckte hon var jättelugn och skötte sig mycket bra. Hon tyckte att hon var fin i hull och muskler oxå. Visst har hon tappat lite muskler, det vore ju konstigt annars, men inget oroväckande. Skönt att Jossan tyckte som vi, för hon har ju inte sett henne på jättelänge. Själv blir man ju lite hemmablind.

Fixan har vilodag idag, och det tyckte hon nog var skönt. Hon har varit ute i hagen hela dagen med sin kompis Delhi. Skönt! Så har Lina grejat med henne och pussat lite på henne oxå.

Kom i säng väldigt sent i natt, så nu är jag trött efter ridhustur och mat (potatis och Pers färsbiffar, mmm). Ligger i sängen och skriver detta, och ska alldeles strax läsa lite och sen släcka tidigt ikväll, tror jag.

Tjing!

Söndag natt

Har grejat med en massa olika saker hela dagen. Mycket tid vid datorn har det blivit, uppdateringar av klubben hemsida, skrivit protokoll, flyttat över bilder och dokument till min laptop, satt igång våra jobbdatorer m.m. m.m.
Har faktiskt hunnit med att gå en promenad med Per, inte med Bosse. Hon har fått vila helt idag. Vila och vila, hon har själv motionerat sig rejält i hagen idag. Både travat och galopperat runt som bara den. Vet inte om det är vårkänslor eller vad det är. Imorgon ska hon få jobba lite igen. Då ska nämligen hon får åka på Jossanträningen. Jossan ska tömköra henne och kolla lite på henne. Hon har ju inte sett Bosse sedan "olyckan". Spännande!

Fixan fick sig en lättare joggingtur idag, efter sitt träningspass igår. det var nog bra, för hon var lite stel till att börja med, men kändes bra sen. Hon ska få vila helt imorgon.

Bjuder på lite gamla bilder på Bozetti, eftersom jag inte laddat in gårdagens bilder till datorn ännu. Dessa är från 2009 på Bozetti och Lina. inte jättebra kvalité, men man ser hur fin Prinsessan är...

Godnatt!

 I full galopp...

 I trav...

 mera trav...

 lite mer trav. 

Söndag 23 januari 2011

Tyvärr blev det inget bloggande igår, för det var strul med att logga in på blogg.se, varje gång jag försökte.
Så det får bli ett tidigt inlägg nu och förhoppningsvis ett senare oxå.

Gårdagen bjöd på träning för Josefine på Ljungby Ridcenter. Det är vår klubb, Väderstad Hästsportklubb, som ansökt om pengar från Idrottslyftet, och blivit beviljade en summa, så våra ungdomar bl.a. kan träna tillsammans. Så igår var ett av de tillfällen som det var träning. Lina red i andra gruppen, mellan 11-12. Fixan var jättefin! Jag fotograferade så förhoppningsvis kommer det lite bilder här under dagen.

Innan vi åkte på träningen red (läs skrittade) Lina en sväng på Bosse här hemma. vet inte vem som tyckte det var roligast. Bosse med spetsade öron hela tiden och Lina glad, även att det bet rejält i kinderna så tidigt på morgonen och med lite blåst. Dessutom en fin morgon med lite sol som tittade fram . Det var riktigt härligt!

Framåt kvällen åkte vi till mamma och firade hennes födelsedag. Hon bjöd på chili, sallad och bröd. Och så lite rödvin till förstås. Till efterrätt var det blåbärskaka och vispgrädde. Mmmmm! Gott! Vi gav henne 1,5 timmas ansiktsbehandling på en salong i MJölby, och det uppskattades. Hon fick även lite lotter, blommor, choklad, goda ostar m.m. Tror hon var helnöjd! det var en mycket trevlig kväll.

Nu har jag precis varit ute i stallet och släppt ut mina vänner i hagen och mockat och gjort klart där ute. Snart dags att käka frukost. Idag har jag en lång lista med saker jag måste hinna med, så det är dags att sätta igång. Så hejdå för ett tag...

Fredag 21 januari 2011

Sååå skönt att veckan är slut och man har två dagars "ledighet" framför sig. Jag slutade tidigt idag och for snabbt hem för att ta in hästarna, eftersom hovslagaren skulle komma idag. Bosse fick nya skor och Kalle blev verkad.

Sen blev det promenad för Bosse och mig. Idag var hon på hugget. Vid grannarnas hus på hemvägen, höll ett gäng skator till, och förde ett himla oväsen, och då blev Bosse helt tokig. Hoppade och skuttade och för runt mig. Jag hade fullt styr med att hålla henne på vägen. Men hon lugnade ner sig till sist, så vi kunde slutföra vår promenad.

Lina åkte direkt till Sjöhagen efter jobbet och trimmade lite med Fixan. Imorgon är det träning med Idrottslyftet för Jossan. Det blir på Ljungby Ridcenter, och håller på mellan 10-12- Lina rider 11-12- Ska bli riktigt kul!

Senare på dagen blir det att åka till mamma och fira henne, hon fyllde nämligen år i onsdags.

Har lite annat som måste göras imorgon oxå, ett dopkort som jag har beställning på, fika med en kär vän, motionera Bozetti, fixa våra nya datorer, plus att jag har en lite grj på gång som jag måste skriva lite till. Tyvärr kan jag inte avslöja ännu vad det är. Får se om jag kan berätta nästa vecka. Men det känns både lite läskigt och spännande...

Nej nu ska jag nog läsa i min bok: Smak för passion, en riktigt erotisk bok. Egentligen inte sådana böcker jag brukar läsa, men den här har jag fått, och tycker den är bra. Det är en sådan bok som man egentligen inte ska berätta att man tycker är bra, tror jag. Den är så banal, men jag tycker den är lättsam och bra. Vi svenskar är så himla lagom och präktiga, ska gärna analyser allt vi läser, och så ska det vara så seriöst.
Denna bok är så "het" så man nästan rodnar när man läser visa delar. Härligt!

Ja, som ni förstår så vill jag läsa nu...

Kram på er!

Torsdag 20 januari 2011

ledsen för att det inte blev något inlägg igår, men varken hann eller orkade med det. Slutade kl. 17, och stannade till och handlade litegrann innan jag åkte hem. Väl hemma, tog jag en promenad med Bozetti i mörkret. Sen in och käkade, min favoritmat blev det. Ugnsbakad lax, kokt potatis och romsås. Så lite grönsaker till det. Mmmmm!

Idag slutade jag 16. och for snabbt hem, för jag skulle till ridhuset med Bosse. Lina stannade i stallet på vägen hem och red Fixan. Hästarna kom in med rasande fart här hemma, och jag fixade iordning Bosse på rekordtid (hade förberett mycket och packat alla grejor igår). Vid 17 kom det folk och hämtade Linas gamla säng, som vi sålt på Blocket. Det var bekantas bekant som köpte den, som är hästfolk, och hade lovat hjälpa mig med lastningen när de hämtade sängen. Så när sängen var inburen i deras transport, fixade jag klart det sista med Bosse, och sen lastade jag och A-L stängde om oss. Sen var det bara att åka! Bosse var lika duktig idag med både skritt och galopp. Skönt! Fixan däremot hade varit riktigt på tårna. Rädd för det mesta och skuttat runt när Lina satte press på henne. Men jag tror det beror på att hon vilade igår, och hade överskottsenergi. Hon hade dock  skärpt till sig mot slutet.

Har ätit hemgjord pizza ikväll med rosévin till. Det var supergott. Tillagat av min fantastiska man!

Imorgon är det sista jobbdagen på den här veckan. Härligt! Jag börjar 7, och det är inte lika härligt. Usch! Vet att jag är sååå trött när klockan ringer. Enda fördelen är att man slutar lite tidigare. Efter jobbet kommer hovslagaren också. det är 6 veckor sedan vi skodde Bosse, och det är max vad vi låter henne gå innan vi skor om henne.
Sen får väl Bosse och jag ta en promenad här hemme imorgon.

Helgen kommer att bjuda på full fart. Träning med Idrottslyftet på Ljungby Ridcenter, fest hos mamma som fyllde år igår, eventuellt Linköpingsresa, promenader och galoppträning med Bosse, motionera Fixan, alla vanliga helgmåsten, byte av köksgardiner och säkert en hel del annat oxå.

Just det, vi fick varsin laptop på jobbet i måndags, så dem ska vi starta upp i helgen oxå. En liten mediakurs för min älskling får det bli oxå. Han som påstår att han inte använder datorn...

Nej ni, nu får jag sluta. Hoppas på att kunna bjuda på lite bilder i helgen. Har en massa i kameran, som jag inte lagt in på datorn än, och så ska jag ta nya i helgen oxå.

Tisdag 18 januari 2011

Jösses vad fort dagarna går! Idag slutade jag 17, och åkte raskt hem, bytte om och ut i stallet. Per hade redan tagit in hästarna, eftersom han var hemma innan mig. Gjorde direkt iordning Bozetti, lastade in henne i trailern och åkte iväg till ridhuset. Lina hade stannat i stallet på väg hem från jobbet, så hon hade hunnit rida Crucifix innan jag kom med Bosse. Fixan hade fått jogga loss lite idag, eftersom hon gick ett riktigt träningspass igår.

Bosse tömkörde jag och hon fick börja med 10 minuters skrittpass, och sedan höger galopp i en minut, och sedan blev det skritt igen i 10 minuter till och sedan vänster galopp i en minut. Därefter avslutade vi passet med 10 minuters skrittarbete. Hon var så duktig! Hon slog bakut bara ett par gånger i högergaloppen, och bröt av en gång, annars var hon superfin. Lite hastig blev hon någon gång, annars var det klart bättre än tidigare gånger. I vänster galopp var det jämn och fin galopprytm hela tiden, och hon höll galoppen hela minuten, utan att slå bakut eller bocka.
För er som undrar vad det är för program vi har för att rehabilitera henne, kan jag berätta att vi har precis börjat med galoppen, och ska få ett program av veterinären, men än så länge får vi bara galoppera en minut per varv. Om det verkar fungera bra, utan att hon reagerar med värme, svullnad eller hälta, ska vi öka på till en minut x två i varje varv. Än så länge fungerar det bra. Första gången tyckte jag hon markerade tydligt i höger varv när hon travade in i galoppen (hon ska ju inte trava, men det är svårt att inte få någon trav innan galoppen), men idag travade hon lite vid avsaktningen, och då syntes det ingenting. Känns underbart!

Innan vi fick börja galoppera henne, har vi promenerat/skrittat uppsuttet, 30 minuter/dag, i 4 veckor. Vi får galoppera uppsuttet oxå, men vi har valt att göra det på töm till att börja med. Dels för att inte belasta för mycket direkt, och dels för att det var ingen som ville sitta på henne de här första gångerna. Undrar varför...? Nej, men hon har skött sig jättebra, speciellt med tanke på hur länge hon stått. Jag skulle vilja galopparbeta henne varje dag, men tyvärr fungerar det inte att åka varje dag till ridhus, så vi har sagt att så länge vi måste vara i ridhus pga väglag osv, åker vi varannan dag, och så får det bli 30 minuters skritt här hemma de andra dagarna. Det tar lite längre tid att få igång henne, men det gör inget.

Har avslutat kvällen med att kolla handbollsmatchen, som tyvärr slutade med svensk förlust. Det var inte ens spännande mot slutet.

Nej, nu ska jag surfa runt en sväng innan jag fortsätter i min bok, som jag tycker är så bra.
Hej!

Måndag 17 januari 2011

Så har arbetsveckan startat igen! Jobbade till 16 och åkte sen direkt till Sjöhagen, för ikväll började träningarna för Josefine igen. Vi har fått tillfälle att hyra Sjöhagens ridhus, så Jossan kan komma och ha träningar där. Nio stycken ryttare är det som ska träna, mellan 16.30-21.30. Lina oxh Fixan var andra ekipaget ut. Naturligtvis var Fixan lite studsig och hoppig i början, rasade ju kite från taket oxå, som hon kunde låtsas bli rädd för. Men sen slappnade hon av, och var jättefin. Lina fick beröm av Jossan för sin sits idag, den var mycket bättre, tyckte hon. Ett par riktigt fina byten blev det oxå, så det var kul.
Vi stannade kvar en stund och tittde på några fler som red, och jag tror att alla var nöjda. Tyckte alla hästarna såg fina ut, och det bådar ju gott, med tanke på att det är säsongens första träning.

Imorgon ska vi åka med Bozetti, så hon får galoppträna lite igen. Nu är det ju riktigt bra på vägarna oxå. Vår grusväg är nästan helt ren från snö och is. På flera åkrar har snön försvunnit så man ser stora fläckar av jord/gräs. Underbart! Hoppas att det inte kommer mer snö nu. Jag vet att ni tänker att det bara är januari, men jag hoppas ändå.

Nej nu blir det att läsa en stund.
Tjingeling på er!


Söndag 16 januari 2011

Har varit i ridhuset med Bozetti idag. Hon var superduktig i galoppen båda varven. Även när det rasade massor av snö i omgångar från taket, blev det inte mer än lite race och ett par skutt.
Fixan fick jogga lite i longerlina idag. Imorgon börjar ju Jossanträningarna igen. Kul!

Jag har hunnit en kortare promenad idag oxå, och legat på spikmattan. Riktigt skönt, för sitt eget välbefinnande.

Nu ska det bli lite fika här och ikväll är det styrelsemöte i Väderstad Hästsportklubb.
På tal om fika, så var det några här som var sååå sugna på något gott till kaffet och inget finns det i huset. Så då bakade jag snabbt mina specialmuffins, som ni sett bild på innan. De går så snabbt att göra. Här har ni receptet, de är mjölkfria oxå förresten:

1,5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 ägg
1, 5 dl rapsolja eller flytande margarin

Blanda alla ingredienser och skeda upp i formar. Grädda i 6-8 min i 225 grader.

Idag tog jag lite strössel på innan gräddning, och sist tog jag en bit after eight. Har även tryckt i lite kolasås/chokladsås när jag tagit dem ur ugnen. Man kan hitta på lite vad som helst. Du kanske själv har ett annat tips.

Nej nu är det fika!

Fredag 14 januari 2011

HELG!
Så skönt att det är fredag. Trots att veckan varit rolig och gått fort, känns det väldigt skönt att det nu är fredag. Det märks att man är lite "ovan" vid att gå upp tidigt varje morgon, och att jobba är man inte van vid ännu. Men det brukar vara så att man ganska snart är inne i den vanliga lunken igen.

I morse började jag 9.30, vilket innebar att man har ganska gott om tid, efter att hästarna är ute och stallet är klart. Jag passade på att gå en liten promenad, innan jag gick in och duschade. Det var riktigt skönt. Dessutom är ju känslan som infinner sig efter promenad och dusch, fantastisk. Man är ju så nöjd med sig själv. Låg även en stund på spikmattan innan jag gick ut till stallet på morgonen.
Känns faktiskt något bättre i ryggen idag. Ska lägga mig på mattan om en stund igen.

Passade på att stanna på Kondiset på hemvägen. Någon här hemma var sugen på semla. Tyvärr var semlorna slut, men det blev ett kilo Väderstadknäcke i allafall. Det är nog världens godaste knäckebröd! Kan köpas i mindre förpackning oxå. Det är förresten ett hett presenttips till alla som har allt, eller istället för en blomma om man är bortbjuden. Kika in här, så vet ni var man kan köpa knäckebrödet och världens godaste semlor....

I morgon får det bli liiite sovmorgon. sen blir det vanliga helgsysslor, tvätt, lite städning m.m. Ska även följa med en sväng till Fixan. Får se om jag ska rida ett pass någon gång i helgen. Är riktigt sugen faktiskt.

Nej, mot spikmattan....

Torsdag 13 januari 2011

Strax efter att jag kommit till jobbet i morse, satte vi igång att blåsa upp massor av ballonger. Sen ut till matsalen och satte upp dem och blåste ut lite serpentiner. Det var nämligen "nyinvigning" av vår matsal idag. Köket har renoverats under en tid, så vi har käkat på papptallrikar osv, eftersom det inte har gått att diska där. Vi hde lovat att våra barn på Ugglan skulle sjunga några sånger för de gamla, som bor på äldreboendet som är i anslutning till vår matsal. Det gick jättebra, och var mycket uppskattat. Tidningen var på plats och fotograferade oxå. Får se om det står något i morgon.

Ikväll har jag som vanligt tillbringat en stund ute i stallet, och sedan blev det lite mat när lina kom hem. Hon stannade på Sjöhagen hos Fixan på hemvägen, som hon brukar.

Nu har jag legat en stund på spikmattan, för jag har ett molande litet ryggskott, som hängt i ett tag. Ska se om det kan släppa lite med spikmattans hjälp. Det är så jobbigt när man har lite känning då och då, och dt inte släpper. Men nu håller vi tummarna.

I morgon är det sista jobbdagen för denna vecka. Ska bli skönt med lite helg. Ska försöka hinna med att pyssla ihop lite kort då.

Godnatt på er!
Nej, jag blev så avslappnad och såsig av spikmattan, så nu tror jag att jag försöker sova, faktiskt.


Onsdag 12 januari 2011

Stalltjänst på  morgonen idag igen. Började jobbet 8.30, så då blir det ju inte så stressigt. Vi går ju upp 5.20 varje morgon, hela familjen. Lina åker till jobbet vid strax efter kl. 6, och vi har som regel att hela familjen alltid äter frukost tillsammans. Alltid med levande ljus tända! Det är mysigt!
Så när vi käkat har man ju tid att fixa lite. Brukar försöka se till att täcken är bytta, hö utslängt, vatten påfyllt, hästarna utsläppta, höpåsar redo och mockning avklarad till ca 7.15. Då har man tid på sig att i lugn och ro duscha och fixa till sig, innan det är dags att åka. När vi åkt, tar grannarna över "hästskötseln".

Ingen promenad idag heller, för vi har lagt Bosses "träning" på is (nu var jag väldigt fyndig) några dagar. I natt kom det ju 1 dm snö, så nu ser man visserligen inte isen, men den ligger förrädiskt under snön och bara väntar på att man ska dra i.

I helgen bestämde vi att vi ska gå på årets Ridsportgala. Vi blir ett jättestort gäng som åker buss dit, efter lite "förfest" först. Blir nog riktigt kul!

Lina stannade i Linköping i natt, så blir det lite sovmorgon för henne (och oss) i morgon. Skönt för henne att slippa åka hela vägen på morgonen, åtminstone en dag i veckan.

Har förresten blivit bjudna på dop framöver. Det är min ena systerson och hans sambos son Vincent, som ska döpas. Ska bli jättetrevligt!

Bjuder på en bild på Lina och Crucifx (Fixan), från en träning för Josefine Linder. Träningen är med vårt projekt i Idrottslyftet, och vi hade inte ens haft Fixan i en månad. Kan säga att det hänt en del...
Bilden är inte världens bästa, för familjens bästa fotograf sitter ju på hästen. det var, som ni ser, sitsträning, så här är det utan stigbyglar som gäller....

                                                 

Tjingeling för idag!

Tisdag 11 januari 2011

Blir bara ett kort inlägg, för jag är sååå trött. Måste sova snart.
Efter jobbet handlade jag lite på hemvägen. Maten var nästan klar när jag kom hem-raggmunk med bacon. Mmmm, det är så gott! Efter det var det en vända ute i stallet, och fixa lite och natta hästarna. Lite tv-tittande, och sedan har jag gjort ett födelsedagskort, som jag fick beställning på.
Surfat runt en snabbis och nu en kort uppdatering.
Godnatt!


Måndag 10 januari 2011

Förbannade vinter och IS! Tror jag blir tokig. Det blev vila för Bosse idag oxå. Känns inte ok att slira ut, ifall det händer något. Det är is i princip hela vägen här hemma och på stallplan, samt sista vägen till ridhuset oxå. Vill inte att det ska hända varken häst eller oss något. Skulle vara typiskt om hästen skadade sig på något annat vis nu, så vi tar det säkra före det osäkra. Vi har som sagt ingen brådska...

Idag har jag jobbat, och det var riktigt kul. Skönt att komma in i vanliga banor igen. På morgonen hade jag idrottslektion, men eftersom killarnas omklädningsrum renoveras, kunde vi inte vara i idrottshallen, så jag bestämde redan innan jul att vi skulle ut och åka pulka idag. Typiskt att det blivit så isigt nu. Trodde att det skulle vara rena isen för barnen att åka på, men det var riktigt bra. Det var mycket uppskattat, och barnen var verkligen fantastiska. Eftersom jag har halva 3A och halva 3B tillsammans i idrott, betydde det att jag gick med 25 barn till pulkabacken, själv. Men alla barnen var så duktiga när vi gick iväg, så det var absolut inga problem, varken på dit-eller hemvägen, eller i backen. Det är så kul!

På fritids i eftermiddag har det varit mycket Skip-Bo spel. Ett jätteroligt kortspel som jag verkligen kan rekommendera.

När jag slutade klockan 16 idag, åkte jag hem och gick ut i stallet och grejade. Avkopplande att bara rykta och fixa lite med hästarna. Sen blev det lite slötittande på tv, faktiskt, och inte mycket mer vettigt gjort idag.

På tal om att göra vettiga saker, tänkte jag passa på att visa lite av de saker jag pysslade till jul. Några ljus och en tändsticksask, som jag dekorerat. På ljusen har jag stämplat på vit serviett (på ett lager av servietten) och sedan "brännt" fast på ljuset. Håll till godo...

 






Här har jag klippt ut motivet från en tryckt serviett, och sedan satt fast på ljuset.
Tycker dessa tomtar är såå söta.




Nej, nu ska jag maila iväg dagordning till styrelsemötet som vi ska ha på söndag. 
Ha det gott alla ni därute och kram på er... 



Söndag 9 januari 2011

Idag är det isgata överallt, så promenaden med Bozetti, ställde jag snabbt in. Funderade på att åka till ridhuset istället. Det slog vi oxå ur hågen, för det var ingen idé, med så halt väglag. Ingen anledning att riskera något. Så hon har "bara" motionerat sig i hagen idag.
Däremot åkte vi till Fixan och Lina red henne. Sen satt jag upp. Premiärtur blev det. Jag har inte suttit på henne innan. Fina Fixan! Det blev lite skritt och ett par varv i trav, bara för att testa. På tok för långa stigläder och iförd joggingbyxor och mina goretexskor. Men det kändes bra. Blev riktigt sugen på att rida ordentligt, så vi får väl se här framöver.

Imorgon blir det jobb, och sedan är planen att åka med Bosse till ridhuset för skritt och 2 minuter galopp. Hoppas att väglaget är något bättre...

Ser ju att ni är en del som är här innepå bloggen och kollar. Är lite nyfiken på om det bara är vänner och bekanta, eller om några av er är helt "främmande". Vore jättekul om alla lämnade kommentarer och om ni som oxå bloggar, adressen till er blogg så jag kan besöka er. 

Godnatt folk, det är arbetsdag imorn...

Lördag 8 januari 2011

Igen, blir det ett så här sent inlägg så det redan är "ny dag". Men nu har jag en bra ursäkt - vi har haft gäster och det blev lite sent. Men en mycket trevlig kväll var det. Måste upprepas ganska snart, vilket jag oxå tror att det gör...

I morse (fast det var i går morse) var jag och Bosse på tidig promenad. Hade hört att det skulle bli regn framåt em, så jag tänkte det var bäst att passa på medan det var drägligt att vara ute. Var sååå skönt! Bosse och jag var helt överrens om det. Jag kollade henne extra noga  idag, efter gårdagens galoppövning. Kändes inget konstigt, men som sagt, så valde vi att bara promenera henne idag. I morgon (eller rättare sagt idag) blir det galopp igen. Tänker att det är bra att successivt öka på belastningen. Så det får nog bli galopp varannan dag i ca en vecka och sedan varje dag. Vi får utvärdera efter varje dag...

Efter promenad och mockning stack jag till Mjölby en sväng för att handla lite. Stallmagasinet och systembolaget besökte jag bl.a.

Sen blev det att jula av lite. Granen får jag slänga ut i morgon. det hann jag inte med.
Därefter var det lite förberedelser inför kvällen, och sedan dusch m.m.

Lina stack tidigt till Sjöhagen och red Fixan, som var jättefin idag oxå. Sen hade hon en fotografering. Det var min mamma, som bett henne komma och fotografera på min mormors boende i Skänninge. Min systers son och hans sambo fick ju en son för några månader sedan och de ville att Lina skulle fota 5 generationer av vår släkt. Det blev flera fina bilder, kan jag säga. Jättekul!

Sen har vi ju haft gäster här ikväll. Anna, Jonas och Cicci har varit här. Sååå kul! Tack för en trevlig kväll med mycket prat och skratt.

Nu ska jag sooooova!

Fredag 7 januari 2011

Jobbat idag! Första dagen sedan 22 december 2010. Kändes sådär, man vänjer sig snabbt vid att vara ledig. Men det var mjukstart, 8-11.30, så 3,5 timmar. Det var typ personalmöte med lite diskussionsuppgifter. Kändes rätt ok, ändå.

Dagens höjdpunkt var när vi efter att ha käkat lunch, åkte med Bozetti till ridhuset. Första gången i ridhus efter den olycksaliga dagen 12 augusti. Först promenerade vi lite i ca 15 minuter, sedan tömkörde jag i skritt, och sedan...................galopp, en minut i varje varv. JÖSSES! Vilken glad häst! Det blev lite hopp och skutt, men ändå rätt sansad galopp. Hon travade ju in i galoppen, ett par steg, och jag tyckte inte hon var riktigt ren i höger varv. Men det var ju på böjt spår och bara ett par steg. Men hon kan inte ha haft ont, galoppen var skitfin. Sen blev det skritt igen i ytterligare ca 15 minuter.
Bosse tyckte att alltihop var kul. Resan dit och hem, dessutom att komma till ett nytt ställe, var spännande. Att det dessutom var lite hästar som passerade på väg in från hagen och lite snöras på taket till ridhuset, gjorde det hela ännu mer spännande. Men snacka om att det hästen har ett fantastiskt temperament. Första gången det rasade från taket, skuttade hon till, men sen reagerade hon bara med att titta lite åt det håll det rasade från. COOL!

Sen åkte vi hem med henne, fikade, och sen tillbaka för att ta hand om Fixan. Idag fick hon stå under solariet både innan och efter ridningen. Hon var jättefin när Lina red henne. Även att hon inte är riktigt igång ännu efter sina viloveckor, så märks det att hon är på G, både konditionsmässigt och att hon är så lösgjord och fin.

Innan vi åkte hem, blev det en fika och lite prat.

Ikväll blev det På spåret, taco och lite rött. hann även se lite på Let´s dance. Heja Helena Lundbäck!!

Imorgon tror jag det blir att jula av lite.

Nu sängen!  

Bjuder på bilder

Uppdatering två gånger samma dag. Det blir nog ingen vana. Tänkte passa på att lägga ut bilder på rosetthyllorna vi satte upp inne i gästrummet. Testade sätta dem på snedtaket, och det blev faktiskt riktigt bra.
Många rosetter är det, och jag vill bara tillägga att 3 (!) av dem är MINA. Två blågula (första pris) när jag vann Mini-KM i somras på lånad häst, jag aldrig suttit på och en grön, som är en clear round rosett, som jag fick med Chapel Hill, en ridskolehäst jag gjorde en cr start i dressyr med.

 
Här en bild på alla 6 hyllorna, tyvärr syns den sista inte helt.




Som ni ser hade jag missat att fixa till de vita rosetterna, efter att vi flyttat
på ett par för att kunna sätta upp hyllan.


Och den sista hyllan blev inte full. Där har jag oxå satt de senaste rosetterna Lina vunnit. 
De som är på stor häst. Alla de andra har hon vunnit med sina ponnier.
De rosetter hon fick med Putte (en kompis häst), som hon startade 4 klasser på,
förra året, lät hon hästägaren få.

Ja, det var allt för idag. Nu ska jag oxå sova, som han bredvid mig gör.
Godnatt! 


Torsdag 6 januari 2011

Jaha, så har ännu en ledig dag gått! Jösses vad fort det går. Dags att börja jobba imorgon. I och för sig bara mellan 8-11.30, personalmöte. Men ändå... Man vänjer sig snabbt vid att vara ledig.

Idag har jag ägnat mig åt att rensa garderober och  lådor. Drygt 2 stora proppade sopsäckar med kläder, handdukar och sängkläder har jag rensat ut. Skönt! Skulle vilja ta köksskåpen oxå, men det hinner jag inte idag.
Har städat ur två av dem i förrgår, eftersom jag köpte nya tallrikar på Ikea, och fick plocka bort de gamla för att få in de nya. Passade på att rensa bort lite kaffemuggar då också, som vi nästan aldrig använder. Känns som man ska passa på när man drabbats av den stora "rensarfebern".

Har självklart promenerat med "Prinsessan" idag oxå. Det blev en rask promenad på drygt 30 minuter. Det var inte lika halt på vägen idag, eftersom vägen var plogad. Då blev det inga styltor, så broddarna fick bättre fäste.

Lina var ute och gick med Fixan idag oxå. Sen har hon och E åkt till Linköping. Skulle bjuda några kompisar på mat ikväll, så de har tillagat en mumsig fläskfilégryta på fm.

Nej nu ska jag ut och fixa stallet för natten.

Kram

Onsdag 5 januari 2011

Idag blir det ett sent inlägg. Eller egentligen ett tidigt inlägg, för det har hunnit bli torsdag innan jag publicerar detta. =)

Jag har haft fullt upp hela dagen. Började med att baka nougatkakor (receptet kommer senare) för en kompis skulle komma. Kommer dock på att hon nog är nötallergiker, så då snor jag snabbt ihop en sats cholkadmuffins, ett recept som vi brukar baka med barnen på jobbet. Det är ett bra recept, ganska enkelt och så kan man experimentera lite med olika dekorationer på, som t.ex. strössel osv. Vi brukar ibland trycka i lite kola-eller chokladsås, precis när man tar dem från ugnen. Tyvärr hade jag inget sånt, så det fick bli en bit After eight på varje, innan gräddning, istället. Funkade jättebra det oxå.
Det blev mycket uppskattat!

Fick inget fikabesök, utan det blir på söndag istället. Då satte jag igång med att städa klädskåpet i hallen, tvätta jackor, sortera mössor, vantar m.m. Skönt när det var klart.

Sen ut på promenad med Bozetti, och efter promenaden blev det ryktning av både henne och Kalle. Sen lite mer pyssel i stallet efter det. Idag var det halt oxå. Dessutom så "milt" att det blev lite klampor. Speciellt under bakhovarna. Det innebar att broddaren ibland inte fick riktigt fäste, och då halkade prinsessan till ibland. Jag kände oxå under mina broddar att det klampade på. Blev liksom knölar när jag gått en bit, så jag fick stampa till för att det skulle lossna.

Väl inne igen var det dags att duscha och sedan förbereda för ikväll, för  har grannarna skulle komma över på lite mat.
Vi åt "Pestokyckling" och potatisgratäng, och en sallad. Självklart ett par glas rött till det! Kaffe och kaka efter maten, blev det oxå. En mycket trevlig kväll med god mat och dryck.

Så nu har jag fixat iordning lite, diskat lite glas och satt igång diskmaskinen. Hunnit surfa runt lite, och nu lite uppdatering här inne. Ska försöka lägga in lite bilder imorgon, och lite recept oxå.

Nu sovtime!

Tisdag 4 januari 2011

Uppe tidigt (5.30) och käkade frukost med Lina, som börjat jobba denna vecka. Sen gick jag och la mig en sväng. Jätteskönt!

Har sytt kuddfodral till 2 kuddar åt Lina idag. Passade även på att laga lite kläder, när symaskinen ändå var framme. Känns bra att få lite sådant gjort.
Sen har Per och jag hjälpts åt att sätta upp Linas rosetthyllor, med alla prisrosetter. Lina vill inte ha dem uppe i sitt rum, så vi satte dem i gästrummet. Blev riktigt snyggt.

Hade tänkt åka till ridhuset med Bozetti idag, men det har ju snöat nästan hela dagen, så jag hade ingen lust att ge mig ut med transport på vägen. Det fick bli en promenad här hemma i stället, när det slutat snöa. Men fy vad halt det var! Bosse halkade flera gånger, framförallt med bakbenen. det blev lite styltor och då halkade hon. Därför blev det bara en "halv" promenad, drygt 15 minuter. Man vill ju inte riskera något nu när hon inte är halt....

Har även passat på att skriva propositioner till våra dressyrtävlingar som vi ska ha 5-6 mars. Hoppas det blir mycket starter.

Har sett att det är en hel del som kikar in här på min blogg, trots att jag inte uppdaterat så bra, innan. Vore jättekul om ni lämnade en kommentar, så man får en aning om vilka ni är. =)

Nu ska jag kolla lite på tv. Hejdå!


Måndag 3 januari 2011

Strax efter kl. 9 kom P och A och hämtade upp mig för en tur till Linköping. Vi for direkt till scrapbutiken Designat, där vi shoppade lite. P shoppade MYCKET! Det är en så himla bra butik. Inte så stor, men massor av grejor finns det. OCH kanonservice! Så vill du handla grejor för att pyssla till lite kort eller göra scrapbooking, rekommenderar jag en tur dit.

Sen blev det Ikano, med fika på Ikea bl.a. Jag köpte lite grejor, bl.a förvaring till Lina, och faktiskt nya tallrikar oxå. Lila, skitsnygga, för bara 9 kronor/styck. Mycket nöjd!

När jag kom hem, tog jag in hästarna och så blev det dags för den dgaliga promenaden med Bosse. Det var riktigt skönt idag, för det blåste nästan inget. Idag gick vi drygt 30 minuter. Så skönt och avkopplande det är att gå med henne.

Väl inne efter lite mer stalljobb efter promenaden, var kaffet färdigt. Sen har jag fixat till gardiner till Linas nyrenoverade rum. Började även sy kuddöverdrag till två kuddar till rummet, men hann bara sicksacka kanterna innan det var dags att käka kvällsmat. Sen har jag slökollat på tv resten av kvällen- Får sy klart imorgon.

Nu en sväng in på Facebook innan lyste släcks. Imorgon väntar en fullspäckad dag, tror jag. MÅSTE rensa i lite garderober och skåp.

Hejdå för idag!

Söndag 2 januari 2011

På morgonen Skulle jag gå en sväng med Bosse, och hade tänkt gå i hagen, för det är snorhalt överallt annars. Men det gick ingen vidare - inte för mig i allafall. Alldeles för mycket snö. Jag höll på att ramla omkull, hann ju inte med Bozetti alls. det blev till att prova på vägen ändå. Och faktiskt gick det riktigt bra. Vi hade ju broddar båda två, så det märktes inte att det var halt. Så vi fick vårt lilla träningspass. Hon har fått vila två dagar nu, efter att ha "tränat" 4 dagar i sträck innan, och 3 av dem var under ryttare. Få se vad det blir i morgon. Vi ska ju börja galoppträna lite nästa vecka om vi tycker det verkar ok. Det blir 1 minut galopp i varje varv, och sedan hålla koll på hur leden svarar på det. Funkar det så ska vi fortsätta med det i ett par veckor och succesivt öka på med extra intervall på 1 minut/varv. Hoppa, hoppas att det funkar. Annars får man backa tillbaka. Vi har ingen brådska.

Nu kom Lina hem oxå. Hon har varit på Sjöhagen och ridit Fixan. Vi flyttade henne dit i onsdags. Lina vill ha tillgång till ridhus nu under vintern, och det fanns en plats, så det blev ett enkelt beslut.
Fixan har vi precis satt igång efter ett par veckors vila, och hon var värre att sätta igång än Bosse. Hoppar och skuttar, och vill helst galoppera... =) En hetlevrad dam det där.

Nej nu ska jag rensa i någon garderob eller nåt, tror jag. Fått lite inspiration av Lina, som gjort om i sitt rum. Målat väggarna, köpt ny säng och ny hylla. Blev kanonfint.
Kram på er!


Lördag 1 januari 2011

Jaha, så är det nya året här!
Gårdagens nyårsfest blev hellyckad, som vanligt. Gästerna kom vid 18.30 och strax därefter åt vi förrätten, som bestod av kräftsoppa och Väderstad-knäcke. Väderstad-knäcke, är knäckebröd som bakas här i Väderstad, på Centralkonditoriet. Ett fantastiskt gott knäckebröd.

Till varmrätt bjöd vi på Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika, och till det potatisgratäng och haricots vert. Mmm!

Efterrätten var ett recept från "Halv åtta hos mig", Chokladtryffelpaj med passionsfrukt. Den var kalasgod!

Självklart hann vi med att spela lite tärning om paketen vi alla haft med. Det är en tradition vi har, att alla ska ha med paket till ett värde av minst 50 kronor. Denna gång var det väldigt mycket paket. Själv fick jag bara med ett, men det var en bra sak, en timer.

Eftersom det började blåsa kraftigt, i början av kvällen, beslutade vi att gästernas bilar skulle köras ner till slutet av vår vär, för att de skulle ta sig ut när de skulle åka hem. Tyvärr körde en av gästerna fast med sin bil, så det blev lite bogsering ur drivorna. Men till slut hade vi fått ner bilarna dit de skulle. När regnet kom senare på natten, smälte ju mycket av snön, så bilarna kunde köras upp till vårt hus igen innan gästerna åkte hem. Så ingen behövde plumsa ner till sin bil. Ett riktigt äventyr var det i alla fall.

Idag har vi varit lite trötta. Vi åt frukost vid 11.30- tiden. En slapp dag blev det. Jag åkte strax efter 15 till Sjöhagen, och mötte upp Lina där, som varit i Linköping i natt.
Lina red lite i ridhuset på Fixan idag. Det blev inget hårt pass för hon är ju under igångsättning. Efter ridningen kom Philip och John och byggde på lite på mellanväggen i Fixans box, för hennes granne "Botvid" stökar och är på väg över. Fixan har varit livrädd när han lever rövare, men när väggen var fixad, såg hon nöjd ut.

Sen blev det en fika inne hos Cissi och Emelie. Det smakade bra!

Kvällen har jag avslutat med att kolla på Mamma Mia. Nu är det bara kvar att sova.

Godnatt!

RSS 2.0