Jätteglad

På min bloggrunda igår, såg jag att det var jag som vunnit en Tomasstämpel, hos Kortmakaren. Gissa om jag blev glad. Har deltagit i utlottningar hela veckan, och i går såg jag att det var jag som vunnit fredagens stämpel "Tomas rockar fett".
Gå in och kolla här vilka roliga Tomas-stämplar, de har gjort. Helt underbara allihop.
Idag har vi varit i Mjölby med Meja på en lokal dressyr. Lina var fyra (tre placerade) med 66%, i LA:1, och vann LB:1 med 72,7%. Meja var verkligen jättefin i båda klasserna, men lite matt i LA. Det var lite tungt på utebanan, och då orkar hon inte alltid riktig hela tiden. Men Lina var jättenöjd!
Nu ska jag käka. Får se om jag skriver något mer idag.

Här är jag igen. Kom på att jag bara måste visa er bilder jag fick på mailen, från när Mimmi var och red Cindy.
Man ser att de gillar varandra, eller hur?

                     
Avspänd och fin trav, nästan direkt.    Pigga och glada båda två........

Helg igen

Måste bara visa vad en tjej på jobbet skrivit till mig och Kicki, på jobbet. Hon hade skrivit på vår whiteboardtavla, ett "brev" till oss. Det är väl inte konstigt att man älskar ungarna på jobbet, va´?

                        

I går slutade jag "tidigt", så Petra och jag hade bestämt att vi skulle ses, för att pyssla lite. Hon och Alma kom hit, nästan direkt när jag kommit hem. Hon hade med sig sin nyinköpta QK. Dessutom hade hon köpt till nägra dies, som jag stansade lite med. Hon hade oxå köpt nya förvaringslådor med en massa fack i.
Jag passade oxå på att stansa ut lite bokstäver med Petras alfabet, som hon fick med sin QK. Lånade några Magnoliastämplar av henne oxå. Stämplade upp och embossade. Hon hade köpt nya, som jag inte har :).
Hon monterade sina nya stämplar som vi skickat efter från Panduro. Jag tänkte monterat mina idag, men det hann jag inte.

                      
         Petras nya Quick Kutz              Utstansat från Petras alfabet

                         
          Alma hann göra ett kort                 Lina gjorde oxå ett

                        
         Petra monterar stämplar                  Petras nya förvaring

Jag köpte filt på Panduro, oxå. Kolla vilka läckra mönster! Tyvärr var zebrarandigt slut.

                                             

Idag har vi varit i Linköping. Vi behövde ju köpa ny moppehjälm åt Lina, eftersom hennes blev stulen i veckan. Köpte lite annat smått och gott oxå. Lite grejor till jobbet - tyg, presentpapper, snöre, smörknivar osv.
Köpte även två nya tunikor på Ginatricot. Den ena hade jag tänkt ha med till Stockholm den 13/9. Vi ska ju på bröllop då. Ska berätta lite mer senare.
Innan vi åkte till Linköping, stannade vi hos Petra, så jag skulle få prova lite kläder. Hon hade en jättesnygg linneklänning med liten svart jacka, som jag lånade. Ska nog ha den på själva bröllopet. Sen byter jag om till festen, eftersom jag egentligen inte är någon klänningstyp. Men den här var lite mer som en tunika, så den var helt ok.

När vi kom hem från vår shoppnigtur, hjälpte jag Lina i stallet. Hon red alla tre ponnierna, och jag fixade iordning dem åt henne. Det går ju lite fortare om man hjälps åt. Och det är så avkopplande att vara i stallet.
I morgon ska vi till Mjölby på tävling. Det är Meja som ska gå två klasser. LB:1 och LA:1.

Nej nu ska jag in och läsa i min nya Scrapbooking m.m (tidning), som kom i veckan. Jag lusläser den från början till slut. flera gånger.
God natt!

                                          


Cindy+Mimmi=sant

Nu har vi haft Mimmi och Sussie från Stockholm här på besök. Mimmi skulle provrida Cindy. Och som hon red, sen! Inte någon som provat rida henne, har ridit henne så fint första gången. Cindy blev ganska snabbt väldigt avspänd och fin i formen. Hon som alltid brukar bli lite stressad när någon ny kommer upp på henne. Det såg faktiskt ut som de var förutbestämda för varann. Båda två såg ut att ha jättekul ihop. Vi kände direkt, Lina och jag att den här tjejen får JÄTTEGÄRNA låna vår lilla "Busan". Lina tyckte till och med att hon ska få köpa henne om de skulle vilja, och det, är inget dåligt betyg! Så nu har vi bestämt att Cindy ska flytta till Stockholm nästa vecka. Det känns faktiskt riktigt, riktigt bra. Vi är säkra på att hon får det kanon. Att hon blir omtyckt och älskad är vi SÅ säkra på. Man kan säga att det syntes väldigt tydligt. Även att hon gillade Mimmi, syntes både när hon red, och i stallet. För oss är det superviktigt att det blir bra, för Cindy betyder ju lite extra för Lina, framför allt. Det som känns extra bra är att Mimmi bara är 12 år, och kan ha Cindy länge. Dessutom får ju Gunnel, lite mer att träna. Plus att vi "måste" åka upp till Patrik och Gunnel oftare nu.......
Har en känsla av att Lina kommer vara där uppe en del emellanåt oxå. Mimmis syster My, är ju jämngammal med Lina, så de kan säkert ha jätteskoj ihop oxå.
Nu ska jag gå en bloggrunda på nätet innan jag sover. I kväll somnar jag MYCKET glad, kan jag säga:)


Stockholmsbesök

Ikväll har vi varit hos Sissi Lilja och tränat med Meja. Hon gick jättebra. Lina var supernöjd. Det bådar gott inför helgens dressyrtävling i Mjölby.
I morgon kommer en av Gunnels elever ner från Stockholm för att provrida Cindy. Tjejen som ska prova henne, heter Mimmi, och är 12 år, tror jag. Jag har pratat med mamman, och de verkar bra. Det är även bestämt att en annan av Gunnels elever kommer ner på torsdag, för att prova Cindy. Även en familj från Småland, har hört av sig och visat intresse. Så i morgon efetr jobbet, bär det av upp till Bockarp, för att hämta hem våran lilla älskling. Sen har vi hyrt Cervins ridhus kl. 18.30, så Mimmi kan rida inomhus. Ska ju bli dåligt väder, säger de som vet.....
Nej nu får jag hoppa i säng, och läsa en sprillans färsk tidning, som kom på posten idag. Scrapbooking m.m. :)
Gissa om jag längtat tills jag kan börja läsa.....
Hej då!


Helgen slut

Så var det söndag kväll.....igen. Tycker helgen gått alldeles för fort. Men det har varit en mycket bra helg.
I går var Lina och jag i Walltorp och tränade lite med Magnum. Han var jättefin. Sen var vi hundvakt åt Skruttan och Vanessa, grannarnas hundar. På kvällen kom Kicki och jan hit och käkade. Verkligen trevligt!
Idag var jag och hämtade Lina, som sovit över hos mamma och Roger i Mantorp. Sen bakade jag Dumlekakor. MUMS!
På eftermiddagen kom Lotta och Maja hit och fikade. Sen red Maja och Lina ut på en lång tur. Maja fick rida på meja.
Per har......... just det, spelat golf, både lördag och söndag. Det var KM på Östad i helgen. I går kom han på tionde plats, och fick spela vidare idag oxå. Tänk vilken tur:).

Här är lite bilder tagna när Jessica och Linus var här och tittade på hästarna. Visst är han bara SÅ SÖT, Linus! Ett riktigt litet charmtroll!

                                            
   Linus sitter på kalle                     Meja hälsar gärna på Jessica och Linus


   
  Linus kollar om det är el i staketet                          

Har satt upp piasavakvastar i boxarna, som hästarna kan klia sig emot, så skrubbar de inte sönder svansen lika mycket.
Så här ser Mejas och Kalles ut, efter ett par dagar. Magnum däremot är som vanligt lite mer skeptisk till att vidröra den otäcka röda tingest vi satt upp i hans box. Hans är helt oanvänd, än så länge. Men som sagt, Kalles ser ut så här:

                                                                     
                                                                       

Tyvärr har jag inte pysslat något i helgen ( mer än röjt lite i mitt pysselrum), men det har varit en mysig helg ändå. 
I morgon ska Lina träna hos Sissi Lilja med Meja.

Nu ska jag kolla på TV och ta en kopp kaffe.

                                                                                                                                                 

Måndag...igen

Hu, vad helgen gått fort! Knappt har man hunnit hem på fredagen, så är det måndag morgon igen. Idag var det skolstart för våra elever. Det var verkligen jättekul att träffa alla barnen igen. Jag börjar kl. sju på måndagar, och det tycker ju jag är tidigt. I och för sig måste vi ju ändå alltid gå upp tidigt, eftersom vi vill hinna släppa hästarna och mocka klart stallet innan vi åker till jobbet. Men det är alltid skönare att börja lite senare, då kan man ta det lite lugnare. Som i morgon t.ex börjar jag 9.15. Helt perfekt, då hinner man med lite här hemma, utan att stressa.
I morgon börjar oxå Lina skolan igen. Hon är inte överlycklig direkt.... men det blir säkert bra bara hon kommer igång.

I morgon har mamma auktion oxå, kl. 17.00, börjar den. Det är den sista innan de åker till USA, på semester. Per och Lina ska hjälpa till i morgon kväll. Jag slutar jobbet sent, så jag åker direkt hem och tar in hästar och fixar mat och så.

Måste bara visa en bild på grannens "nya" hund Vanessa. Jag hade hand om henne när han (Benke) hjälpte oss med stallrenoveringen. Eftersom Kicki var i Norrland, fick deras båda hundar vara här och leka med vår hund, Kevin, när det skulle snickras. Kevin och Skruttan, låg mest i skuggan och sov, men Vanessa, hade vi fulla händer med emellanåt.
Jag lyckades få till en bra bild, då hon satt still i alla fall en liten stund. Visst är hon bedårande?!
Ni skulle sett, när Lina lärde henne "give me five" , och hon slog till på Linas hand med sin tass. SÅ söt!

                                          

Nu ska jag plocka fram en ny bok, som jag ska ha vid sängen. Läste ut en i går kväll: "I denna ljuva sommartid", av Mari Jungstedt. Har läst fler av henne, och kan rekommendera dem. De är lagom lättlästa innan man ska sova, och spännande.
Nu tror jag att jag ska läsa Läckbergs "Tyskungen". Får se....

God natt!

Mopedfärd och golf

Som ni redan vet, åkte jag moped hem från jobbet igår. Eftersom det var fredag, och vi hade planeringsmöte på eftermiddagen, var alla ursnabba iväg från jobbet. Det tyckte jag var bra, eftersom det inte fanns någon kvar, som kunde föreviga mig med hjälm på huvudet, och en moped mellan benen. Så någon bild här, på det hela, kommer alltså inte:).
Men jag kan ju berätta att det gick bra hela vägen hem. Lina hjälpte mig att starta den, och sen klarade jag mig finfint. Lite bekymrad blev jag vid första korsningen, när jag skulle svänga höger. Tänkte först: jag räcker väl ut handen, men sen fick jag en snabb inre syn av att jag sett Lina använda blinkers. Hjälp, var sitter den, hann jag tänka, men det fanns ju inte så många knappar att välja på, så det fixade jag lätt till. Kändes nästan som överkurs med blinkers på moppe. Jag som kört Puch Dakota (omlackad till svart och med moppeskinn) på tidigt åttiotal, klarade mig galant med att räcka ut handen. Då fanns ingen blinkers. Men väl trimning......

När jag väl kom hem igår, hängde jag med Per till golfbanan, hör och häpna.  Först fick jag slå på driving ranchen, både med järn 8 (gick hyfsat) och drivern ( inte i närheten av hyfsat). Sen puttade vi lite, och då insåg jag att man måste nog träna väldigt mycket precison, och framför allt putta med stor känsla, och inte bara styrka :).
Sen gick vi ut på banan. Jag fick slå ut en egen boll på bana 2. Banans par var 4. Inte för att jag fattar egentligen vad som menas (Per HAR förklarat, men jag fattar inte ändå). Skitsamma! Per använde totalt 5 slag för att få bollen i hålet. Jag tappade räkningen, men jag använde MINST 10 för att komma upp på greenen ( området runt hålet som har det kortaste gräset), och sen puttade jag nog 4-5 slag, så jag kan nog inte spela på någon tour i år, eller nästa år heller. Och då kan det kvitta, tycker jag. Ska man göra nå`t, ska man göra`t ordentligt :).
Nej, allvarligt talat, det var riktigt kul. 
I går fick vi inbjudan till Patrik och Gunnels bröllop 13/9. Samma dag som DM idressyr för ponny. Hmm? Vi vill ju jättegärna vara med på deras DAG, så nu ska jag fixa och trixa lite, så Lina kan vara med på DM ändå. Ska ringa Sissi om boxar osv. Gulliga Lotta W ringde i går, och när hon hörde dilemmat, erbjöd hon sig att hjälpa Lina så gott hon kan ( Maja ska ju dit oxå). Gulle dig! Malin sa idag att hon nog oxå kunde hjälpa till. Fantastiska vänner man har. Kram på er! 

Idag har jag varit och handlat, eftersom det ekade lite både i kyl och frys. Tvättat lite och städat,  Pratat en lång stund med Kicki H (vi ses ju bara varje dag på jobbet).  I kväll kom mamma och Roger förbi på hemväg från Göteborg och Ullared. Jag hade ringt och sagt att de kunde stanna här och käka på hemvägen. Fläskfilé gryta med ris och sallad. Till det lite gott rödvin. Därefter kaffe och chokladkaka. Smaskens! Mamma hade handlat lite åt oss, som jag bett om. Ett regntäcke, liniment, deo stick och dagkräm.

Har haft strul med min kamera, men det är fixat nu, så i morgon kommer det nog lite mer bilder. Nu ska jag kolla TV.
Kram på er allihop!

Gratis skylt

Har precis beställt en fin skylt med vårt gårdsnamn. GRATIS!!! Kolla in hos Skylt Max du oxå, och bli ägare till en egendesignad skylt. HELT GRATIS!

Skojig lista

Här är en skojig lista jag hittade hos Lillblomman, och tjyvade.
När du svarar, kom ihåg att du bara får använda ETT ord som svar. Bara ett. Det är inte så lätt som det verkar!...

1. Var är din mobiltelefon? byxfickan
2. Var är din (o-)äkta hälft? sängen
3. Ditt hår? ostyrigt
4. Din mamma? generös
5. Din pappa? omgift
6. Det bästa du vet? familjemys
7. Din dröm inatt? minneslucka
'8. Din dröm/ditt mål?  frisk
9. Rummet du är i? centralt
10. Din hobby? hobbies!!!
11. Din skräck? elakhet
12. Var vill du vara om 6 år? här
13. Var var du igår kväll? ridbanan
14. Vad du inte är? smal
15. En sak du önskar dig? systemkamera
16. Var du växte upp? småstad
19. Det sista du gjorde? kliade
20. Dina kläder? mörka
21. Din TV? os
22. Ditt/dina husdjur? Kevin
23. Din dator? på
24. Ditt humör? nöjd
25. Saknar någon? morfar
26. Din bil? kämpe
27. Något du inte har på dig? strumpor
28. Favoritaffär? scrap
29. Din sommar? skön
30. Älskar någon? sängliggaren
31. Favoritfärg? blå
32. När skrattade du senast? idag
33. När grät du senast? glömt

du som hakar på listan - lämna gärna en länk här, så jag kan få läsa...

I övrigt idag, har det varit bra på jobbet. Lite trött i morse. kom i säng på tok för sent, som alltid. Hade ridlektion för Sofie och Lina på Walltorp först i går kväll, och sen hade jag ett kort jag var tvungen att fixa. Fick en akutbeställning. Sen var det  ju allt det där andra som man MÅSTE göra. 
Idag har Gunnel ringt, och har en intresserad tjej till Cindy. Tjejens pappa har oxå ringt, och det verkar ok. Har mailat över lite mer info och bilder, så ska vi höras vidare. Håller tummarna!

I morgon ska jag åka BUSS till jobbet - och MOPED hem. Ja, skratta på bara, för det var vad de gjorde på jobbet oxå. Lina ska vicka hos oss i morgon, och tar förstås moppen in. Sen ska jag ta den hem, för hon åker till Linköping direkt efter jobbet. Det är tråkigt att ha den stående i Mjölby sen, så då tyckte jag att jag var fiffig,som löste det ,så vi får hem hennes moppe. Bra va? Bild kanske kommer, för Annelie på avd A, tyckte vi skulle dokumentera det hela.

Nej, nu ska jag in till han jag älskar. Kram på er allihop där ute. ♥♥♥

Inspiration

Stannade i stan på hemvägen från jobbet idag. Skulle fixa två "flikblock" till jobbet, så jag och Lina (hon har vickat på fritids A idag) gick in på bokhandeln. Hittade två block, som det var extrapris på. Tog två olika färger. Kunde förstås inte låta bli avdelningen med scrapprylar. Helt plötsligt kände jag att jag behövde en gul stämpeldyna. Har nämligen ingen gul alls. Det måste man ju ha till påskkorten, som jag sa till Lina ( nu i augusti). Sen behövde jag lite mönstrade papper oxå - som bara kostade 5:-/st. Iallafall fyra stycken var jag TVUNGEN att köpa.
När vi kom hem stod regnet som spön i backen. Usch!  Är så trött på att det regnar VARJE dag nu. Men, men, jag behövde inte gå ut mer, efter att vi i ett rasande tempo tagit in hästarna, när vi kom hem.

Har surfat runt lite på lite "favoritsidor" och blev så inspirerad av Isa tavlorna, hos Isa Form. De är SÅ fina! Passar till så många olika tillfällen. Riktigt synd att man inte fyller jämnt nästa gång, för då skulle jag kunna tipsa om present......
Kolla in och se om ni kan välja er favorit. Lämna en kommentar. Jag har jättesvårt att välja en. Har länge haft "Klädlinan" som favvis, men det har ju kommit flera nya, så nu är det svårt. Måste klura lite, tror jag.

Klädlinan

Hoppas ni kan se bilden, annars får ni se den bättre på Isa Form.
Nu ska jag kila till sängen. Har börjat i en ny bok: "I denna ljuva sommarnatt" av Mari Ljungstedt
Sov Gott!!


UTLÅNAS

Vår C-ponny, Cindy kommer hem igen efter utlåning i slutet på augusti. Tjejen som har lånat henne hinner inte med riktigt. Tanken är att hon ska lånas ut igen till någon liten ryttare. Hon är underbart snäll att rida på, hon är pigg och framåt men alltid väldigt snäll. Hon är snäll i all hantering och vill ha en ryttare som antingen vill hoppa lite lätta klasser, rida dressyr eller bara rida ut i skogen. Daglig utevistelse och box ett måste. Hästkunniga föräldrar ett plus.
Hon har gått LB hoppning och dressyr samt debutant fälttävlan.
Hon är maxad c-ponny.
Hon är 16 år men fortfarande väldigt pigg och glad.
Om du är intresserad eller vet någon som är, skicka gärna ett mail till Lina: lina.wahlborg@telia.com
eller till mig betty.wahlborg@telia.com

                                    
                                 Bilder på Lina och Cindy på tävling

Första dagen på jobbet

Strax före sju, var jag på jobbet imorse. Första dagen efter 5(!) veckors semester. Kändes faktiskt ovant, till att börja med, men man kom raskt igång igen. Flera "nya" barn droppade in ganska direkt, som man fick hjälpa lite på traven. De skulle ha en plats att hänga kläder och ev väska på. Det var nästan lite körigt ett tag. Sen kom mina kollegor en efter en. Kul att träffas igen! Vi hade inte jättemycket barn idag, så det var rätt lagom att starta veckan med. Efter lunch tog vi med treor och fyror upp till vår "nya" avdelning, som vi skämtsamt kallar Vinden (högst upp på tredje vån). Där uppe jobbar jag och min kära Kicki, alltså (rugg)ugglorna på vinden......
Det är lite kvar att plocka iordning på där uppe, men jag tror att vi får det jättebra och mysigt sen.
Hade lite molande huvudvärk nästan hela eftermiddagen, och kände mig inte alls bra när jag kom hem. Men efter en stunds vila (på sängen, faktiskt) och lite god morotssoppa med nybakade baguetter, fick jag lite nya krafter. Är väl ovan vid arbete förstås:).
Imorgon börjar jag inte förrän kvart över nio, ska bli skönt. Ta det lite lugnt.


Sista dagen

Idag är det som sagt sista dagen på semestern. Så jag har fixat lite med min nya kalender, kollat vårt nya schema m.m.
Jag börjar redan klockan 7.00 imorgon......
På eftermiddagen har jag pysslat till två nya kort. Sen gjorde jag min lätta rabarberpaj till fikat (recept nedan). Det var gott med vaniljsås till. Det finns lite kvar till kvällsfikat oxå, som ni ser....

                                                                         

Min lätta rabarberpaj 12 port

deg:                                                    fyllning:
300 g margarin                        ca 2-3 l rabarber               
1 1/2 dl socker                          3-4 dl socker
41/2 dl vetemjöl                        4 msk potatismjöl
41/2 dl havregryn

Skölj och skär rabarbern i bitar, lägg i stor form/mindre långpanna. Blanda socker och potatismjöl, och strö över rabarbern.
Smält maragarinet i en kastrull. Rör ner socker, mjöl, havregryn. Strö det över rabarbern. Grädda mitt i ugnen 20-25 min i 225°. Servera ljummen med glass eller vaniljsås. MUMS!

Här är bilder på korten jag gjort idag:

                               
                     krya på dig kort                                      tack kort

Fick ett pysselanfall nu ikväll, och klädde om en pärm, som jag ska ha på jobbet. Använde mitt vackra presentpapper med änglar, som jag köpte på marken i onsdags. Satte fast ett svart/vitt band på oxå. Gjorde en snygg namnlapp till pärmens rygg oxå. Blev rätt nöjd faktiskt. Nu ska jag packa ryggsäcken, och duscha. Får väl se till att komma i säng, lite skapligt idag.
Ha en fortsatt trevlig kväll!

                                          

                  så här fin blev pärmen.....          och här är namnlappen, som tyvärr inte syns så bra pga blixten


Pysseldag

Idag har jag haft målar-och stämpeldag. Jag började imorse med att måla sista boxen. Det var vitt, som skulle målas först. När det var klart, var jag oxå vit, iallafall prickig av vit färg. Jag har en förmåga att slabba med färgen när jag målar. Men det blev fint i stallet. Lina red båda hästarna och mockade, och sen målade hon gallren till fönstret, svart.
Per, som var och golfade med Pierre, kom hem lagom till lunch. Sen tog han över penslar och roller, och målade allt det grå. Då passade jag på att smita in i mitt pysselrum. Jag målade först lite stämpelmotiv, innan vi fick besök. Petra och Alma kom över en sväng. Jag hade lovat att de skulle få låna stämplar och min stora stans, "Bosse", eller Bosskut, som den egenligen heter.
Sen har vi stämplat, embossat och stansat hela eftermiddagen. En riktig pysseleftermiddag alltså. Jättekul!
Ikväll kom Frida hit till Lina, och vi käkade Taco. De skulle kolla på film ikväll.
Jag hann med att göra ett kort oxå. Håller på att lägga upp ett litet förråd tills jag ska börja jobba. Usch, det är på måndag. Fy vad fort fem veckor har gått......
Nej, jag tycker det ska bli helt ok. Jag gillar verkligen mitt jobb. Fick faktiskt ett sms från Jeanette, och kände att det ska bli kul att träffa alla igen på måndag.

        
                                    stämplade motiven som jag målade
  
                                             
                                             ett tackkort som jag gjorde idag

                                             
                               Lina och Alma stansar bokstäver med "Bosse"


Blog candy

Petraso har gjort UNDERBARA rosa hjärtan av cernitlera. Nu har du chansen att vinna några av dem. Kolla in här


Fredag

Så var det fredag igen. Idag gick Lina och jag ut och tvättade klart det sista i stallet. Per åkte iväg tidigt, skulle spela golf med Pierre på Landeryds golfbana.
Vid 11-tiden kom Petra och Alma hit och fikade.
I eftermiddag har jag stämplat upp lite olika motv, och sen målat några av dem. Bra att ha lite färdigt, när man ska göra kort. Ska fortsätta i morgon, eftersom det ska vara lite regnigt då oxå. Kanske hinner jag oxå få färdigt ett par kort ....Men vi ska måla klart i stallet först, och åka och handla, tror jag. Får se...
Per ska upp tidigt, för han och Pierre ska spela golf i Väderstad. De går ut redan kl. 8.00. Så om jag går upp med honom hinner jag ju med lite....Men jag har ju semester....
Ikväll åt vi grillad fläskfilé, klyftpotatis, tsaziki och sallad. Jag drack rosévin till. Mums!

Lämna gärna ett avtryck här, om du kikar in. Alltid kul att se vilka som läser

Ha det gott!

Nymålat

Nu börjar man se slutet på vår stallrenovering. All byggnation är klar, och vi har börjat tvätta och måla. Det är SÅ kul. För nu blir det så fint. Eftersom det är lite "till och från" väder, har vi hästarna inne på nätterna. Därför kan vi bara göra klar en box i taget. Karl-Håkan får stå i sin gamla box "på hörnet", så flyttar vi runt de andra två. Vi började med Magnums box. Först tvättade vi, och sen får det torka en dag. Sen målar vi, och putsar fönster. Idag har Per målat Mejas box, så nu är det bara en box kvar. Den tvättar Lina och jag i morgon.
Kolla vad fint det blir med det grå och vita...
Jämför med hur det såg ut innan. Då var det blått, vitt och SKITIGT!


             
             före                                           efter

                   
 fönstergallren målas....                och fönsterkarmar

På förmiddagen kom Gunnel, och hennes barnbarn,  ner från Stockholm. Jättekul!
Vi åkte bort till Walltorp med Magnum, och Lina fick hjälp av Gunnel. Magnum var riktigt fin. Lina var supernöjd, och tyckte hon fick värdefulla tips att jobba vidare med.
På eftermiddagen åkte vi och gratulerade farmor som fyller år. Hon bjöd på smörgåstårta. Smaskens! Hon blev jätteglad över fotoalbumet med bilder från släktträffen, som vi gav henne.
Och du, Petra, det går bra att komma över hit i morgon förmiddag och fika. Så om du har dricker morgonkaffet, och hänger här, ring mig så kan vi träffas......
Imorgon ska jag pyssla lite, tror jag. Ska ju bli sånt väder, har jag hört :)

Godnatt! 

Lite kort

Här är lite kort jag gjort senaste tiden:Ett beställningskort till en kompis till Lina
Stämpel från KortmakarenKort vi gav till kusinen Sebastian
Stämpel från Easer (eat cake graphics)

      

Några kort där jag använt mina nya stämplar från MagnoliaÄnnu en ny stämpel från Magnolia


Fyndat

Har varit på Skänninge marknad idag. TVÅ gånger!!
Först en sväng med mormor på förmiddagen. Det är tradition att vi tar med henne en sväng i rullstolen, varje år.
Sen skulle vi skjutsa in Lina och Frida, och då gick vi en rejäl runda själva oxå. Självklart spanade jag efter papper och andra scrapgrejor. Gjorde flera jättefynd. Dubbelhäftande tejp, bokstavsstickers, chipboards, scrappapper och flera rullar JÄTTEFINA julpapper, samt en rulle cellofanpapper. Kolla bara, så ser ni vilka underbara saker jag fyndat.....

         
        julpapper......                                      

   bokstavsstickers, chipboards.........

  presentsnöre, scrappapper, dubbelhäftande tejp och  julklappsetiketter

Scrappapper fanns det nästan inget alls, i år. Men det kanske var tur det.....

Nu ska jag ut i stallet och ge hästarna hö. Ha det gott!

Nytt stall

Redan första veckan på semestern, började vi ( Per och grannen) med att ta bort innertaket i vårt stall. Vi ska höja det drygt en halvmeter. Efter att tagit bort det gamla, skulle det nya reglas upp, och sedan byggas.
Eftersom taket blev högre, innebar det då, att väggarna inte var tillräckligt höga. Så då blev det till att slå på mer väggpanel, samt förlänga boxarnas hörnstolpar. Som tur är har vi fantastiska grannar, som både hjälpt oss med att bygga och svetsa. Här kommer lite bilder på renoveringen:

                         
         
                      

Man ser verkligen skillnad från första bilden, med det låga taket, och bilden då hela innertaket är borta. Det är öppet hela vägen upp till nock, på stallbyggnaden. Vi var lite veliga, ifall vi skulle ha ett innertak, eller inte. men så bestämde vi att det skulle vara det. Kan bli ruskigt kallt på vintern annars.
Mer bilder kommer från renoveringen....

Nu ska vi äta lite gott och mysa, vi har nämligen19-årig bröllopsdag idag.........

        
            

Äntligen

Äntligen har jag skaffat mig en blogg. Det är något jag tänkt på ett tag nu, men det har liksom inte blivit av. Förrän nu....
Jag ska väl i ärlighetens namn avslöja att jag fått lite hjälp av Lina med att starta upp det hela.
Här har jag bl.a tänkt visa lite av det jag producerar i form av kort och annat som jag scrappar. Även lite annat smått och gott, kommer finnas här.


RSS 2.0