Osäkert...

Är allvarligt oroad för min dator! Låter mycket emellanåt, och är idag sjukt trög. Tidigare har internet helt oväntat bara slutat svara vid ett antal gånger. Just ikväll är det mycket osäkert känner jag. Får bli ett kort inlägg.

Har iallafall haft personalmöte ikväll och kom inte hem förrän starx efter halv åtta...

Varit ute och fixat lite hos hästarna, och tänkte fortsätta här inne.

Hejdå!


Galet

Ja, Helen, det har varit dålig uppdatering... :) Bra att du sparkar mig lite där bak...

Har varit galet mycket här. Veckan innan våra tävlingar är alltid "galna veckan" som mannen brukar säga. Hur myckety som helst när man ansvarar för anmälningar, sekretariatet osv...Men allt flöt på bra båda dagarna. Jag hade fantastiska medarbetare i sekretariatet!
Tyvärr så var inte Lina och Fixan med. Eftersom Ettans prover visade att hon hade en infektion, så fick vi vackert låta bli att åka med Fixan. Trist, men vi kände även att vi inte villle utsätta Ettan för eventuella nya baciller, när hon redan är nedsatt. plus att man inte får/ska köra omkring med hästar som står i stall där påvisad infektion finn. Alltför många struntar i sådant, tyvärr...

Vi har även beslutat att inte åka på fölvisning med Canzolett och Bozetti. Även det pga infektionsrisk vid möte med massa andra hästar. det är j, som någon sa, precis som ett dagis för barn...
Det blir förhoppningsvis fler tillfällen att få visa upp vår vackra tjej, framöver. Nu får hon vara hemma och skaffa sig lite ny motståndskraft.

Sen har det, som vanligt första veckorna på jobbet, varit hur mycket som helst. Förutom jobb (som man är helt slut efter, ovan som man är)och allt annat här hemma, har vi röjt klart på logen, och byggt upp väggarna till lösdrift/vindskydd där. Bilder får vi försöka ta i helgen och visa. Röjning utanför oxå, samt fällning av lite träd... Men nu är det snart klart. bara inköp och uppsättning av nytt staket utanför. Till helgen ska det vara klart, har vi sagt...

Idag har jag varit på möte med kommunens idrottsråd, och imorgon kväll är det p-möte på jobbet. På torsdag kväll kommer förhoppningsvis min kusin, som är hemma från Canada, hit och hälsar på en sväng. ja, sen är det ju helg igen.

Nu MÅSTE jag gå och sova, känner jag.

Oro

I fredags em, tyckte jag Canzolett verkade lite trött, men jag trodde det berodde på att de varit ute och sen hade hovslagaren varit här, så det hade varit mycket intryck.
Vid halv sex förstod vi att det inte var trötthet, så vi tempade henne och det visade sig att hon hade lite feber.
Veterinären ringdes direkt! När hon kom, tyckte hon att det lät aningen ansträngt vid utandning på henne, så eventuellt en liten luftvägsinfektion. Det togs blodprov, som vi får svar på nu i början av veckan, hon fick febernedsättande och antibiotika, samt två påsar dropp.
Hon piggnade till ganska direkt, och har varit feberfri och pigg sedan dess, så vi hoppas att det var allt och att det inte visar något annat på proverna.
Usch, vad orolig man blir!

Annars går det bra med den lilla. Hon är jätteduktig med att ta av och på grimman, vi tar på den när vi leder ut till hagen och tar av den i hagen, sen blir det samma procedur när de ska in från hagen. Hon är duktig att leda i grimskaft oxå. Det enda hon tycker är lite otäckt fortfarande, är att lyfta bakhovarna, då får man stötta lite för jag tror det är att det känns vingligt, som gör det läskigt.

Denna vecka, som är min sista semestervecka, kommer det vara mycket att göra. Tävlingarna i helgen ska förberedas, och så ska man göra allt det där man planerat att göra på semestern, men inte gjort... :)

Så det är väl bäst att man sätter igång...

Bjuder på en bild på Ettan i sin fingrimma, som är tänkt att hon ska ha på fölvisningen. Visst är hon fin!

Tävling och marknadsfynd

Nästa helg har vår klubb regionala dressyrtävlingar på Fam. Liljas anläggning. Det är klasser från LB:2- S:t Georges. Nu i veckan, har vi efter önskemål, lagt till två unghästklasser oxå, Breeders kval. 
Lina kommer vara med och rida en klass/dag på Fixan. Medelsvår C:1 på lördagen och Medelsvår C:2 på söndagen. Det blir kul, för det var ett tag sedan de tävlade nu.

Gunnel kommer ner och ska döma en klass på lördagen och sedan hjälpa Lina rida fram. Känns jättebra, så behöver inte jag tänka på det. jag brukar ha fullt upp i sekretariatet...

I onsdags red faktiskt jag Fixan. Det var himla längesedan jag red. Så längesedan att jag inte minns när det var... :) Det känns, kan jag lova... dessutom var jag på rehab och tränade i torsdags oxå, och det blev inte mindre träningsvärk då, kan jag säga.

Onsdag och torsdag denna vecka har det varit marknad i Skänninge. Per och jag var en sväng där i onsdags, och fyndade. Som vanligt blev det lite nytt presentpapper och snören (har ju inte så mycket innan...), samt lite scrapgrejor. Men de bästa fynden gjorde vi nog på ÖB:s outlet: skor till mig, två nya bärbara telefoner (med batterier), sadeltvål, läderbalsam, 1 kg hästgodis, tvättmedel till hästtäcken, 30 m måttband och en bordslöpare, allt detta för 150:-!!! Gissa om vi var nöjda!


Lååååång tid

har det gått sedan jag uppdaterade här.

Som ni förstår, har Bozetti fölat, och det blev ett vackert stoföl, som vi döpt till Canzolett. Vi kallar henne Ettan, för det är Bozettis första föl, och sen är hon ju född 1 juli...
Den 1 juli vid 23-tiden hade vi fått ut fölungen. Det blev en riktig rysare, eftersom hon satt fast, så jag och Jonas (en granne) fick dra ut henne. Det var extra besvärligt oxå, för Bozetti hade läckt fostervatten, så det var rätt torrt när fölet skulle ut. Usch! Det kunde gått riktigt illa, om vi inte varit där...

Men det är en pigg liten dam, som är ganska självständig, med ett fantastiskt temprament. Redan när hon var knappt 2 dagar, tog vi ut henne och Bosse i hagen, så hon fick galoppera runt lite, och det gjorde hon, vill jag lova. massor av spring i benen.

Hon har redan hunnit med att vara fotomodell oxå. Det är Prima 4 You, som gör Iphoneskal av foto, som använt en bild på henne, till ett Iphoneskal, som de hade som demo i Falsterbo. Häftigt!

Den lilla damen har oxå en egen blogg, där man kan följa henne. Du hittar den här!

Idag har hovslagaren varit här och slagit på framskor på Bozetti, eftersom vi ska visa henne och Ettan på fölbedömning, och Bosse ska stambokföras. Ettan var såå duktig, för hon stod så lugnt i boxen när Bosse stod i gången och blev skodd. Inte ett ljud, bara tittade intressant på. sen fick hovis lyfta på hennes hovar och titta oxå. Det gick jättebra!

Här är en liten filmsnutt på Ettan, när hon är ute för första gången i sitt li v.


RSS 2.0