Fredag 31 juli 2009

TÄVLINGSHELG!!!
Har haft fullt upp med tävlingsförberedelser hela veckan. Mycket starter på våra dressyrtävlingar i helgen. Många listor m.m har det blivit gjorda. I eftermiddag bär det iväg till Liljas anläggning i Gottlösa för att förbereda. Så här syns vi inte förrän någon gång nästa vecka. Men ni är välkomna till Gottlösa och titta på dressyr, både lördag och söndag. Kolla här om ni vill se hur dags det är på lördag, och här om ni vill se på söndagens listor.
He det så länge.........
Kram Betty

Söndag 26 juli 2009

Här är det glest mellan inläggen, för tillfället. Glömmer nästan bort det, nu när man har semester och gör så mycket annat roligt. I fredags var det fest i Normlösa. Malin fyllde ju 40 i onsdags, och då var det fest i fredags. Trevligt, med god mat och dricka.
I går var jag hemma och grejade hela dagen. Per spelade golf i Linköping, med några kompisar från Vadstena. Lina var oxå i Linköping, för hon var ute där på fredag kvällen, och sov över hos en kompis.

Idag var det programridning för Gunnel. Vi visste inte om vi skulle åka med Bosse, för hon har varit totalt tokig i veckan.
Det började egentligen lite förra söndagen, när hon hade vilat i 3 dagar. Men det kan man ju köpa, att hon har en massa extra energi då. Men i tisdags var hon oxå lite stökig, och i torsdags. Men värst var hon igår. Hon viftar med huvudet, hoppar och skuttar slår lite mot skänkeln. I trav går det ändå lite skapligt, men i galopp bara bär det iväg. Hon är ju framåt som ett spjut oxå, och så dessa bocksprång och skutt m.m. Så igår blev Lina riktigt arg på henne och skänklade till henne. Då surade hon ihop och restye sig rätt upp. Sen ska hon inte gå framåt alls. Men då fick hon trava på fort fort i båda varven och sen avslutade vi. Jag tror att hon är på väg att brunsta, för det stämmer nog i tid. Sen kanske hon ska fälla tänder, för Lina tyckte hon kändes lite annorlunda i munnen i torsdags, men jag kan inte se eller känna något, så då var Lina lite extra mjuk och försiktig igår med handen. Men då tar ju lilla Fröken ton.
Men vi åkte idag i alla fall. När vi lastat ur och jag ska leda ner henne på ridbanan, får hon knäppen. Bara snorkar och blåser somen drake, svansen rätt upp i vädret, och piaffar runt mig som en stolle. Då är hon stor, kan jag säga. Höll på att meja ner både mig och den lilla publik som satt där och skulle titta på. Men sen lugnade hon ner sig, och Lina kunde sitta upp. Lite tramsade hon, idag oxå men alla där, inklusive Gunnel, sa nästan på en och samma gång: ta bort havren. Gunnel tyckte att hon hade typiska fasoner för sig, som de kan få om de blir lite heta i huvudet av havre. Men Lina red jättebra och var rätt tuff mot den lilla damen, så hon skötte sig riktigt bra, faktiskt. Kändes mycket bättre idag. Imorgon kommer Stefan för att sko henne, och då ska han få känna och kolla lite i munnen på henne oxå.

Ikväll var Petra med familj här och fikade. De hade med smultronpaj och bjöd oss på. MUMS! Sen åkte vi till golfbanan allihopa. Vi gick 7 hål, och idag tyckte jag det kändes rätt bra faktiskt.
När vi kom hem och tog in hästarna, hade Bosse tappat sin högra baksko. Den var lite lös innan idag, och nu var det lite lerigt i hagen, och då rök den. Tur att Stefan kommer imorgon. Bozetti får vi sko ofta för att det ska vara bra. Jag raspar även lite mellan gångerna oxå, för att hon inte ska växa över.

Imorgon blir det lite fix med tävlingarna som vi ska ha nästa helg. Mycket anmälningar på ridhästdagen, men lite mindre på ponnydagen. Totalt tror jag vi har i nuläget ca 160 starter på två dagar. Jättekul!

Nej nu ska jag gå och sova. Ha det gott....
/Betty

Måndag 20 juli 2009

Jaha, nu har nästan en vecka gått sedan sist. Snacka om att vara upptagen på sin semester. Har det inte varit golfträning, så har det varit greja med hästarna och hjälpt Lina med Bosse. Fredag och lördag har vi varit i Stockholm hos Patrik och Gunnel. Riktigt kul! Lina fick prova att rida både Musse, Gunnels häst, och Clown, som är Susannes häst. Susanne är Gunnels dotter.
Musse red hon båda dagarna. Galoppiruetter, byten i vartannat, piaff och passage, var lite av det som hon fick prova. På lördagen gick han riktigt fint. Med tanke på att Lina aldrig har gjort dessa rörelser tidigare, eller ridit på kandar, måste jag säga att hon gjorde det fantastiskt bra. det är en välutbildad häst oxå. Jättekul att se. Clown red hon en stund. Han har en jättegång och är riktigt framåt. Inte helt lätt at rida, men ser så fin ut, när man som ryttare får till det. Korta stunder, var han riktigt fin. Hoppas Lina lägger ut lite film på sin blogg.

Igår red Lina Bosse på banan på Lunntorp. Bosse, som stått i 3 dagar, var något på hugget. Vissa stunder var hon mer i luften än på backen. Men det blev skapligt mot slutet i alla fall. I dag fick hon vila lite för den här dagen har gått i golfens tecken, som ni kommer förstå om ni läser lite till......

I går kväll var vi bjudna till Made och Christer i Boxholm. Äntligen blev det av att vi träffades. Vi har pratat om att ses, varje semester de senaste 10 åren, tror jag. I går blev det som sagt av. Mycket trevligt!!!

Idag var vi på golfbanan på fm och testade lite. Vi var där i tre timmar! Sen hade vi uppspel för Gröna kortet ikväll. OCH vi klarade det. Både Petra, Lina och jag. Riktigt häftigt! Det har varit en intensivkurs, kan man säga. Imorgon är det 3 veckor sedan vi var på första lektionen. Det är bara så kul!
Så imorgon ska Lina och jag gå ut på banan och spela med Per och Bosse. Ska bli jättekul. Tycker Lina och jag.....
Få se om grabbarna tycker likadant. De kanske blir trötta på oss..... Vi ska spela från röd tee då. Nu har vi spelat från 150 meters markeringarna, alltså lite närmare hål, än vad vi ska göra från och med nu. Nåja, det blir spännande!

Nu ska jag kolla upp lite inför vår dressyrtävling vi ska ha 1-2 augusti. Anmälningstiden för ridhästdagen den 1/8, gick ut idag kl. 18.00. Så nu är det lite som ska fixas.
Så till er alla från mig: ha en fortsatt bra kväll.
/Betty

Tisdag 14 juli 2009

Uppe tidigt idag. 6.45 ringde klockan! Per ska spela en match till i golf-KM, kl. 8.10, så då passade vi andra på att gå upp tidigt oxå. Stefan ska komma hit och kolla över hästarnas hovar. Sen är det golfkurs på Östad golf, för Lina och mig kl. 12. Efter kursen hinner man nog ta det lugnt en stund i eftermiddag, innan vi åker till Sya. Det är nämligen  auktion ikväll, och både Per och jag ska jobba. Lina ska oxå jobba ikväll, på Biltema. Så idag är det nästan ingen semester....
Nu ska jag strax ut i stallet och hjälpa Lina, för hon ska rida lite på Bosse, innan vi släpper dem. Så ska vi ta in dem vid 11, innan Stefan kommer.
Har lagt ut lite hästgrejor på Tradera, så ni som är sugna på att shoppa kan kika in på mina auktioner där.
Ska även lägga ut lite nya kläder jag har kvar sen affären.
Nej, nu ska jag ut i stallet.
Ha en bra dag.
Betty

Lördag 11 juli 2009

Den här dagen har gått i regnets tecken. Hela förmiddagen och halva eftermiddagen har det regnat här. Vi lyckades pricka in värsta skurarna när vi red. hade åkt bort till Walltorp vid 15.30-tiden, för att rida lite på banan, för det var så halt i gräset här hemma. Gissa vilken kuse som fick träna på att gå i vatten och vänja sig vid ösregn. Jo. lilla Bosse. Hon tyckte det var vidrigt till att börja med. Gick nästan inte fram alls först. Men sen vande hon sig vid att det skvalade om både henne och piloten. Det var ju inte något duggregn precis. det fullständigt öste ner. Men det gick bra ändå.
Senare ikväll gick vi ut en sväng på golfbanan med Per. det var både Lina, jag, Petra, Roger och Alma som gick med. Lina spelade riktigt bra. Men det var sämre för oss "tanter". Roligt är det, men svårt. Jag fick inte till något utslag bra idag. Men ganska ok när jag skulle pitcha upp bollen på green. Men det räcker liksom inte........
Nåja, man får kämpa på. Tur att det är så roligt!
Som ni säkert sett, har jag lagt ut två ridkavajer till salu här. Det kommer mer grejor inom kort. Har ju massor av kläder kvar sedan jag hade affär. Så håll ögonen öppna.
Imorgon ska vi ta det lugnt. Tror jag ska baka lite faktiskt.
Vi hörs....
/Betty

Fredag 10 juli 2009

Denna dag har gått i motionens tecken. Först gick vi på golfbanan i 2 timmar med vår instruktör för Gröna kortet. Sen ikväll gick Per, Lina och jag i 2 timmar till. Första rundan med kursen, kändes lite som en katastrof. Fick man till ett bra utslag, så blev andra slaget ut bland träden, eller i bunker/vatten. Eller så använde man 4-fler puttar för att få ner boll j---n i hålet. Stackars människa som är instruktör! Som dessutom hade råkat ut för att hans racingbil brann upp när han skulle till besiktningen med den idag. Snacka om att dra nitlott för denna dag. Först bilen, och sen gå på banan med 3 yra höns........
Nåja! Ikväll kändes det lite bättre. Men för er som tror att det är lätt att spela golf - PROVA!
Men imorgon ska vi köra en sväng på banan igen. Med Per, stackarn. Det är tur att man är gift med en som har en ängels tålamod. Och som är lugn som en filbunke!
Nu finns förresten filmen från Lina och Bosses tävling i söndags, på You tube. Kolla in på Linas blogg så finns den.
Kommentera gärna!
Nu ska jag vara social med min underbara man....
Kram på er därute.
/Betty


Onsdag 8 juli 2009

FÖRST ALLA NI SOM LÄSER DETTA OCH BRUKAR MAILA/FÅ MAIL AV MIG: MAILA MIG SNARAST, SÅ JAG FÅR ERA ADRESSER IGEN. DE FÖRSVANN VID MITT DATAHAVERI OCH DET SKULLE UNDERLÄTTA OM NI BARA SKICKADE IVÄG ETT MAIL, SÅ HAR JAG ADRESSERNA IGEN. TACK!!!

Idag red Anna och Lina ut igen tillsammans. Bosse hade varit busig, såklart. Hon var som en orm på vägen, sa Lina. Hon brunstar dessutom, och tycker väl att Macken är urtjusig (vilket han oxå är:) ). Hon hade hoppat och skuttat, så när Lina skulle rida först, kunde Anna knappt vara bakom. Men hon är inte så rädd för allt möjligt och omöjligt iallafall. Alltid något. Och hon tycker det är så kul.
Lina och jag åkte till Mjölby en sväng för Lina skulle till arbetsförmedlingen. Jag passade på att åka till Stallmagasinet och köpa foder.
Sen slappade vi en stund, och nu är Lina på Biltema och jobbar. Det blir sena kvällar, för hon jobbar till 23.00, och är inte hemma förrän starx efter kl. 24.
Jag cyklade (!) på Pers cykel (lite hög sadel) bort till Walltorp och hade lektion för Sofie. Cosby var jättefin idag. Sofie red så bra! Kontrollerat men med bra tryck framåt. DUKTIGT BÅDA TVÅ!
Nu ska jag fortsätta jobba med att få iordning på alla grejor till min dator. Kanske börja bränna lite bilder på skiva oxå. Få se om jag hittar något matnyttigt att uppdatera med här.
Ha det så länge.
Betty


Tisdag 7 juli 2009

För er som inte vet, kan jag berätta att min dator kraschade i söndagskväll, när jag skulle ladda in lite bilder mm från tävlingen. Den stendog (datorn alltså). Så idag har jag fått tillbaka den av min systerson Adam, som har lyckats rädda det mesta som det verkar (dock inte mail och mailadresserna, så det blir lite jobb nu). Dessutom har han fixat iordning datorn oxå. Tack Adam!!!
Nu ska jag bränna alla våra bilder, filmer osv på skiva, så vi inte får panik om detta händer igen. Vi hade tex massa bilder på Magnum, som vi trodde vi förlorat. Men de finns kvar.....
Nåja. Nu ska jag berätta om tävlingen i söndags. Bosse var rätt på hugget när vi lastade ut, och blev riktigt på tårna när det lastades ut fler hästar. Jag gick runt och ledde henne en stund, innan vi sadlade, så hon skulle tagga ner lite. Sen gick det jättebra med sadling osv. Sen gick jag ner med henne till framridningen, så hon skulle få bekanta sig lite med den. Sen komLina och satt upp. Det gick över förväntan att rida fram. Hon låg på rätt mycket till att börja med och blev lite studsig när någon av de andra galopperade, för då trodde hon att hon oxå skulle få galoppera. Men efter lite bockar och skutt, så lugnade hon sig.
Sen väl inne på banan gick det jättebra. Det var bara missar med halterna. Det är ju inte riktigt hennes grej att stå stilla, så det gjorde hon inte. Men annars skötte hon sig super. Det blev 62,59%. Kanon! Hon fick även två 8:or. En på gångarter och den andra på en av galoppvolterna. Och jättetrevliga kommentarer. Precis utanför placering oxå. Det kan man verkligen vara nöjd med.
Det gick bra för alla FBR ekipage, som var där. Carro var precis utanför i en LB:0, med Micke och i LB:1 kom hon 4:a. I samma klass var Anna och Macken 3:a. I LA:1 vann Åsa och Blondie med dryga 74%. GRATTIS till er alla. Ni var superduktiga!

Nej nu ska jag gå och sova. Är lite trött nu. Hade tredje lektionen på gröna kortet kursen i eftermiddags. Sen gick Per och jag 7 hål i kväll. Jätteskoj att få spela "på riktigt". Resultaten var mycket skiftande på de olika hålen. Men det var första gången, så jag är nöjd.
Vi hörs....
God natt!


Lördag 4 juli 2009

SEMESTER!!!
Jobbade sista dagen igår, så nu har man 5 veckors semester. Underbart!
Denna vecka har det hänt massor av saker. Lina och jag har börjat ta Grönt kort i golf. Tro det eller ej, men nu har vi gjort slag (!) i saken. Vi startade i tisdags kväll. Hon och jag plus instruktör, så det blir lite av en intensivkurs,Då lärde vi oss hur man swingar och puttar. Gick hyfsat för oss båda. I torsdagskväll hade vi andra tillfället. Då var det pitchning och chipning som gällde. SÅ svårt! Jag tyckte det gick hyfsat med pitchningen, men klara problem med att chippa. För Lina var det tvärtom. Men som Lina sa, vi kan ju spela tillsammans med en boll, och fixa de slag vi är bra på. Då kanske det går riktigt bra.......
Så var det dags idag igen. Tredje lektionen. och den har vi tillbringat i en sandbunker. HELA lektionen. Bunkerslag! Helt sjukt, så svårt. Det var nästan synd om instruktören. Lina fick ju till det mot slutet ganska hyfsat, men för min egen del var det katastrof. Till slut visste han nog inte hur han skulle göra för att få mig att fatta. Eller rättare sagt, fatta hur det ska vara, gör jag. Men sen ska man ju genomföra det på rätt sätt också. Det är värre. Stannade kvar efteråt och fortsatte lite med Pers hjälp. Något bättre mot slutet. Men det lär jag få träna mycket på.
Petra var med och kollade  idag, och slog sedan lite ihop med Per. Gissa om hon tyckte det var kul! Hon startar sin kurs imorgon och kör en lektion på måndag oxå, så hoppar hon med på våran sedan. Vi har nästa tillfälle på tisdag.
Imorgon är det dressyrtävling som gäller. Då åker vi till Holavedens Lantliga Ryttarförening. Lina och Bosse ska starta en LC:1 där. Riktigt spännande ska det bli. Vårt mål är att hon ska fixa framridningen på ett bra sätt. Kunna hålla sig skapligt lugn där(hon blir ju lite väl taggad ibland när det är mycket hästar omkring henne).
Det är start 8.51 imorgon bitti, så vi får åka strax före halv sju, har vi bestämt. Då har vi gott om tid, så vi kan gå med henne lite så hon får vänja sig vid omgivningen.
Både Anna, Carro och Åsa ska dit oxå. Ska bli jättekul att komma ut på tävling igen.
Nej nu ska vi förbereda lite tills imorgon. Sen ska Lina rida ut en sväng med Anna lite senare.
Ha det så bra, och håll tummarna för morgondagen.
/Betty

RSS 2.0