Scandinavium

Idag strax efter lunch kom vi hem, efter att ha varit i Göteborg. Självklart är det på Scandinavium och Göteborg Horse Show, vi varit. Vi åkte i går morse, för att komma ner strax före kl. 12. Efter att ha checkat in, begav vi oss mot Scandinavium. Ungefär mitt emot Scandinavium, käkade vi lunch på en jättetrevlig restaurang, som heter Angelo. Mycket god mat och vin=)

Efter lunchen begav vi oss mot mässan. Helt otroligt med folk!!! Jag brukar inte tycka det är besvärligt, och jag älskar att shoppa, men det var bara för mycket. Inte något inhandlades. Jo, förresten, en låda Kolla masken. De stod så bra till, nästan precis vid ingången, och jag hade inte tröttnat då. Men fy, det gick verkligen inte ens att komma i närheten av en del montrar. Nej, det får bli Ullared, Travshopen och Sharpman...

Klockan 17, började föreställningen, med 1,55 hoppning. Alltså hinder med höjd på 1,55 m. Tyvärr rev min stora favorit, Rolf-Göran bengtsson, sista hindret i grundomgången. Snöpligt, men en väldigt härlig runda att se. Snacka om att rida mjukt och ha superlydiga hästar..
Tre timmar senare startade dressyren. Det var Grand Prix Kür. det betyder att man rider ett program till musik, som man själv satt ihop. Man måste ha med vissa rörelser, men får rida dem i den ordning man själv bestämt. dessutom ska man bestämma vilken musik man vill rida till. sen sätta ihop musiken och rörelserna, så det blir både estetiskt tilltalande och tekniskt svårt. Inte lätt, men ack så vackert och kul att titta på.

Segrade gjorde holländskan Adelinde Cornelissen på Jerich Parzival på 84,400% och på en hedrande andraplats var Sveriges egen Patrik Kittel på Watermill Scandic som red ihop 79,800%.
Mer resultat från klassen kan ni se här.

Efter klassen, avtackades Tinne Vilhelmson-Silvfens häst Solos Carex, som har gjort sitt på tävlingsbanorna. Det var så häftigt när hon fick honom att gå ned "på knä" och bocka och sedan gå ut från arenan med höga frambenssteg, typ spansk skritt. Nästan så man fick tårar i ögonen. Häftigt!

Efter detta var det dags att bege sig till hotellet och sova. Imorse åkte vi hem efter att ha ätit en mycket god hotellfrukost. Det var en kanonresa. Lite bilder kommer förhoppningsvis framöver.

På eftermiddagen idag hade vi bokat ridhuset i Ljungby. Jag tömkörde Bosse och Lina red på Putte. Bozetti skötte sig riktigt bra. Vi var ju i Mjölby med henne i torsdags och fredags, så Jossan hjälpte oss. Bosse har varit svår att svänga till höger nu. Även lite efter att vi tagit bort vargtänderna. Men vi har bestämt att tömköra henne lite innan hon rids, för att stärka upp hennes vänstersida lite. Det är inga problem att svänga i skritt och galopp, men i trav tjafsar hon lite. Förmodligen är det jobbigare för henne i trav, eftersom hon rör sig så stort, att hålla koll på vänsterbogen i höger varv, så vi jobbar med det lite extra nu.

Putte gick superbra idag, liksom i fredags när Lina red honom. De ska ju tävla i Mjölby på söndag, så det blir lite extra trimning i veckan. Idag var det lite otäckt i ridhuset, tyckte han, eftersom det rasade snö från taket. Men han skärpte till sig iallafall. Han gillar verkligen att jobba. Är det någon av er som vill ha en trevlig fullblodsvalack att tävla dressyr på, så är det bara att höra av sig. Han är till salu!

Nej, nu blir det att förbereda inför en ny arbetsdag.

Ha det så bra!


Snö, snö, snö, snö

Överallt är det bara vitt. Massor av snö. Och mer kommer det. Fy! det behövs inte mycket blåst för att det ska driva på nu när det är så mycket snö. Det som kommit sista dagarna är ju så lätt också, så det yr ju omkring för minsta vindpust.
Det verkar nästan hopplöst att få igång Bozetti efter att vi tagit bort hennes vargtänder. Ena gången man ska åka, är inte vägen körbar, och nästa gång är det massa snö på taket på ridhuset, så det inte går att vara där. Nu börjar det kännas helt hopplöst. Men vi har bestämt oss för att det får bli som det blir nu ett tag framöver. Här hemma är det så höga vallar och drivor så det är inte att tänka på och rida här.
Får se om vi kan ta oss till Mjölby på torsdag en sväng.
Eftersom det är bestämt att Lina ska starta Putte i Mjöby den 7 mars, behöver hon ju trimma lite med honom också. Spännande!
Idag har jag varit och skjutit pistol med barnen på fritids. Det var jättekul! Men svårt! Imorgon ska vi ut och åka pulka, och grilla korv. Mysigt! Det är alltid så kul att jobba när det är skollov. Inte så många barn på fritids, och barnen är hela dagen hos oss. När det är skola, blir det inte så många timmar, för en del barn om de slutar vid halv två och sedan går hem vid 4. Nya favoritspelet just nu är Skip-Bo. Kul! Men irriterande när man inte vinner=).

På lördag åker vi till Göteborg och kollar på hästar. Vi ska till Skandinavium och det ska bli så kul.
Nej, nu ska vi käka!
Ha det....


Snart helg

Bara en arbetsdag kvar och sen är det helg igen. Imorgonförmiddag är det nätverksträff för oss fritidspedagoger i kommunen. Det är i Normlösa, denna gång.
Sen är det fritids på eftermiddagen till klockan tre, för då slutar jag. På fritids håller vi som bäst på med kort till Alla hjärtans dag. Det är så kul. Barnen bara älskar det. Det stämplas, och klipps och klistras som aldrig förr.

Ikväll har vi varit i Mjölby med Bosse. Första gången vi ridit sen tänderna togs bort. Nya bettet i munnen oxå. Vi har ju testat det på henne innan, men hon har ju inte inte ridits med det. Först longerades hon liten stund, och sedan red Jossan. Hon var jätteduktig! Vi tog det lite lugnt, mest skrittövningar och lite trav. Det var mest för att Jossan skulle känna hur hon kändes och att Bosse själv skulle få vänja sig vid nytt bett och förstå att det inte finns några tänder kvar som spökar. Hon var jättelugn och fin. Ändå kom det in ett ekipage till, och en man med stor hund. Hon tittade lite först på hunden, men sen brydde hon sig inte. Skönt!
Så nu får vi se hur det blir i helgen. Då kommer ju Gunnel hit, så då är dagarna späckade, men på söndag kväll blir det nog en sväng till Ljungby med Bosse.
Lina ska ju rida Putte för Gunnel på lördag. Då kommer det förmodligen också en spekulant, som ska kolla på honom. Det är en kompis till mig och henne unnar jag en bra häst, så det är kul att hon tittar på honom. 

Nej, nu ska jag gå och sova. Börjar ju 7.30 imorgon. Ha det bra där ute!

Film

Nu har jag fått till det med filmen på Lina och Putte.
Varsågoda:

http://www.youtube.com/watch?v=-8XAzlefKV8

Och här kan ni se filmen direkt istället!




// Lina

Filmsnutt

Det blev en lång kväll igår. När jag kom hem från mötet, skrev jag rent protokollet direkt. Känns så bra att göra det när man har diskussionerna färskt i minnet. Alltid lättare då. Sen fixade jag med lite andra "papperjobb" vid datorn.
Ikväll har jag klippt ihop filmsnuttarna jag filmade på Lina och Idas häst igår. Det var inte så mycket som blev filmat, för batteriet i kameran var inte fulladdat. men det får bli att filma mer ihelgen. Hur som helst så blev det en liten snutt av klippen, som jag redigerat. Älskar ju att jobba med film...
Har försökt ladda upp filmen nu, men får inte till det och är för trött för att orka hålla på nu. Återkommer imorgon.
Hejdå så länge!

Trevlig häst

Så har snart denna sköna helg försvunnit oxå. Igår var jag bara hemma och grejade. Bakade limpor och Toscachoklad kaka. Sen satt jag vid datorn hela eftermiddagen och kvällen. Höll på med klubbens hemsida på Idrott on-line. den är säkert jättebra, men skitsvår att navigera. Men tycker jag fick till det till slut. Så NU, efter ett antal timmars missöden och försök, kan jag en hel del om hur man uppdaterar den osv. Kika gärna in här och tyck till!
Idag har jag oxå bakat lite. Det blev en sockerkaka med chokladbitar i. Mmmmm!
Nu är jag nyss hemkommen efter att ha varit i Ljungby och Lina har ridit Idas fina häst. Det gick jättebra! Tack Ida, Lina tyckte det var jättekul! Ska bli kul i helgen att träna med honom för Gunnel.
Nu ska jag snart åka iväg till Ödeshög på möte. Årets första styrelsemöte med Vhsk. Kul att träffas igen, och planera och diskutera.

               
4 goda farinlimpor blev det igår, och Toscachokladkaka

Ha en fortsatt bra söndag!

Hatar snö

Nu får det väl ändå vara nog! Med snöandet och kylan, menar jag. Inatt började det att snöa och blåsa igen. Klockan 01.40 körde Per ner och ställde vår bil längst ner på vår grusväg. Han var ute och kollade vägen då, och insåg att vi förmodligen inte skulle ta oss till jobbet annars. Så det var bara att pulsa ner till bilen i morse, efter att först ha släppt ut hästarna, mockat, käkat frukost och gjort sig iordning. Snacka om att göra ett helt dagsverke innan man är på jobbet. Skitvinter, säger jag bara! Lina, som började 07.00, hade stannat i Mjölby igår kväll, och tur var väl det. Annars hade hon inte kunnat öppna på fritids.
När vi skulle hem, körde Per fram och tillbaka ett par gånger på vår väg, så Lina kunde köra in med sin bil.  Hå, hå, ja, ja! Tänk vad mycket fördelar det är med sommar och sol!

Annars har dagen förflutit rätt snabbt på jobbet. Eftermiddagen bestod bl.a. av lite Wii-spel med barnen. Idag har vi provat på cykling, surfning, snowboard och rollerblades. Svårt, svettigt men jättekul. Tror jag kommer ha träningsvärk i vaderna imorgon.

Imorgon är det tänkt att Lina ska prova att rida Idas fina svarta häst. Det blir kul! Får hoppas att det inte blir för dåligt väglag bara.

Ikväll har jag grejat lite med träningarna för Gunnel, som vi ska ha 13-14 februari. Det är alltid lite att fixa med. Få ihop alla tider osv. Det finns ett par platser kvar, om det är någon som är intresserad. Hör av er i så fall.

Nej jag tror jag ska gå och lägga mig och läsa. är rätt trött efter att ha sovit dåligt natten som var. Dels beroende på att jag är så himla förkyld och täppt i näsan, men också att man ligger och funderar på hur det blir med väder och vind, och om vägen är farbar. Få se om jag hinner läsa något innan jag somnar!

Kram på er därute!

Spelturnering

På jobbet började vi med spelturnering förra veckan. Det betyder att vi spelar olika slags spel, som t.ex. Fia med knuff (och då menar jag knuff), Uno, Shuffle Ball och Så det kan låta. Den som vinner varje omgång, går vidare till final. Man får spela och försöka vinna så många gånger man vill. Det är sedan meningen att vi ska ha prisutdelning på våran Alla hjärtans dag fest.
Denna vecka har vi lagt till ett spel - Wii. Då spelar vi med vår "matta", som innebär olika extrem äventyr. Idag var det något som liknar Gokart, och går ut på att köra en bana så snabbt som möjligt. Herregud, vad roligt!
Kan tänka mig att det blir bergsklättring eller någon annan extremsport imorgon.
Gissa om tävlingsdjävulen i en, kommer fram när det gäller sådana här saker. Det går bara inte att förlora... = )
Det är så kul, för barnen spelar spel som aldrig för, både Wii och vanliga sällskapsspel.

Nej, nu ska jag passa på att gå och lägga mig lite skapligt. Ska ju bli busväder imorgon (kanske redan i natt), så det gäller att gå upp tidigt och hinna fixa till stallet och komma iväg i god tid (om man tar sig ut till stora vägen) ifall det blir besvärligt väglag.

Ha det gott och ta hand om varandra!


Ny vecka....igen

Ja, nu har det gått ännu en vecka. Sist jag skrev skulle vi iväg med Bosse och kolla tänderna. Bra gjort av oss att ta tag i den biten. Hon hade 2 vargtänder som togs bort. Det syntes på dem att bettet legat emot och irriterat. Annars såg hon fin ut i munnen. Hon skötte sig exemplariskt när vi var där. Nu ska hon få vila 10 dagar och sedan ridas på ett rakt bett. Får vi hoppas att det var det som gjorde henne så monsterlik att rida, och att det blir bättre nu.

I onsdags åkte jag ju upp till Stockholm. Ana mötte mig på centralen och vi åkte direkt till Karolinska. Det kändes riktigt bra att få komma dit och träffa Peder. Även om det var tungt att se honom ligga där med alla slangar och bandagerat huvud, så blev jag alldeles varm inuti över att han lever...
Efter sjukhuset blev det att åka ut till Muskö med Frida och hämta Angie på dagis. Sen var jag hemma på torsdagen med henne och Daisy. Jag lekte, lagade mat, tvättade osv. Precis som en riktig hemmafru. Lite ringrostigt var det allt med blöjbyten till att börja med, men man kom in i det snabbt. Riktigt mysigt faktiskt!
På fredagen blev det en tur till sjukhuset igen, och då satt Peder upp en stund i rullstol. Kändes skönt att se, även om det var en kort stund. Det kändes däremot så tungt när vi skulle åka därifrån. Nu har vi fått veta att han sedan igår är flyttad till avdelning och dräneringen och respiratorn är borta. Nu håller vi alla tummar för att det fortsätter förbättras och att rehabiliteringen kan börja så smått.

Måste passa på att lägga in några bilder på lilla prinsessan jag haft som min alldeles egen under en hel dag. Har ni sett så bedårande hon är:

    

Tyvärr så tror jag att jag fått Muskö dagis förkylningsbaciller av henne. Jag är nämligen helt genomförkyld och har uront i halsen. Det började i fredags natt, så nu knaprar jag Ipren och snorklar Nezeril.

Nej nu ska jag gå och sova lite. Börjar sent i morgon, men har ju lite att göra innan jobbet. Man ska ju alltid vara så himla effektiv.=)


RSS 2.0