Helgen slut

Så var ännu en helg slut, och måndag snart igen. I och för sig har denna helg varit extra lång, då jag hade semester i fredags. Lina och jag åkte tåg till Norrköping och tog en riktig tjejdag. Gick på stan, fikade och åt lunch. Inte jättemycket shopping, men så skönt och kul. Köpte ett par nya stövlar till mig i alla fall. Lite småplock, men inte en enda julklapp, som vi tänkt. Nåja, det får bli vid ett annat tillfälle.
Igår klippte vi Cindy en gång till. Hennes päls hade inte blivit så lång, men sååå tjock så det var inte sant. Men nu är hon kortklippt och fin igen.
Idag har vi varit på Väderstad centralkrog och ätit julbord. Mmm så gott, men ack så mätt man blir.
Annars har det varit en lugn helg. Vi har hjälpt Anna och Jonas med deras hästar, för de har varit på Globen. Det kändes bra att kunna hjälpa dem, för de ställer alltid upp och hjälper oss om det är något.

Bosse har fått en liten viloperiod nu. Ska få vila ca tre veckor och sedan sättas igång lite, för att sedan vara i gång tills Gunnel kommer nästa gång i januari.

På Lucia ska vi ha en medlemsträff i Ljungby, med glögg och lite skojigheter, så det ska planeras denna vecka. Ska bli skoj!
Nej nu ska jag ut en sväng till kusarna. Ha det bra tills nästa gång...

Småfolket

Tänkte bjuda på lite utlovade bilder. Först en före- och en efterbild på kalle, när vi klippte honom. Eller rättare sagt en före och en undertiden bild. Pälsen var så tjock att batteriet tog slut (fast det var fulladdat) innan jag var helt klar. Fick fortsätta dagen efter med att finklippa och justera lite. Men fin blev han när han blev klar!

 
          före                             under tiden

  

Kolla här vilket underbart småfolk! Oliwia som rider på Kalle. Absolut årets sötaste.

Lägg märke till hur välklippt han är....

Och så en ögonblicksbild på sötnosen:



Imorgon väntar en ny vecka, och på jobbet har jag och "min klass" filmfestival. Vi ska visa filmerna vi gjorde i våras, för andra klasser. Ska bli riktigt kul!

Det var allt för denna gång. ha det gott tills vi hörs igen.
Kram


Inspiration

Hittade till denna sida av en slump, och OJ, vilken inspirationskälla! Massor av tips, idéer m.m. Där finns även dessa fina biljetter att ladda ner, helt gratis! Kika in hos miss cutieinspiration.

Image and video hosting by TinyPic

Gissa om jag ska göra julkort imorgon, när vi haft vårt Km i dressyr.......

Idag har vi varit i Ljungby med Bosse, och ridit. Hon var superfin. Passade på att ta lite kort oxå. Hoppas kunna visa här imorgon. Tog även kort på Oliwia när hon red Kalle idag. De var bara för söta ihop. Snacka om att vara perfekt i storlek på honom. Duktig är hon med. Det blir fler ridpass, kan jag lova. Vi får åka till ridhuset någon gång snart, så hon kan prova rida lite själv på honom. Idag höll Lina i, för det var ett tag sedan han gick, och första gången hon red. Dessutom är han ju så himla pigg, så det var bra att testa lite med medhjälpare bredvid.

Nej nu ska jag ladda för morgondagen dressyr genom att gå och sova. Godnatt och kram alla ni där ute.
P.s. lämna gärna ett avtryck, så jag vet att du varit här.

Helg!!!

Så skönt med helg. Känner mig så trött. Har varit lite småförkyld ett tag nu, men det blir liksom inte mer av det. Sen är det mörkt och trist ute. Det är mörkt både när man åker hemifrån och när man kommer hem.
Ikväll blir det ugnsbakad lax, kokt potatis och romsås. Mitt bästa.....
Igår var vi nere i Mjölby och tömkörde Bosse. Hon var superduktig. Reagerade knappt när vi lade på gjorden. Efter att ha gått runt en stund med den på, satte vi på tömmarna och Jossan tömkörde och jag gick bredvid lite först. Sen släppte vi och Jossan "körde" henne runt i skritt. Sen tog jag över, och jag kan väl säga att jag var lite ringrostig först. Var över 20 år sedan jag tömkörde. Tyckte det var lite rörigt med tömmarna och pisken, men efter en stund kände jag att jag kom igång och hittade känslan. Jag tömkörde henne även på en 20 m volt både i skritt och trav. Hon var sååå duktig!!! Och det var sååå kul!!! Denna första gång gjorde vi halt, och lyfte tömmarna över ryggen på henne när vi bytte varv. Tyckte vi skulle ta det lugnt så hon inte blev skrämd när det gick så bra. Men som sagt vi är så nöjda.

Imorgon ska jag greja lite här hemma. Kanske göra lite kort, kolla ljusstakarna inför nästa helg m.m. Dessutom kommer en av mina elever och hennes mamma hit imorgon förmiddag för att pyssla lite med Kalle och Cindy. Ska få rida lite på Kalle oxå. Trevligt!
Ska ta lite sovmorgon först imorgon ialla fall.
Slutade 15 idag, och åkte till Skänninge och shoppade litegrann. Var på Slöjdmagasinet och köpte en ursnygg lila tunika, som jag ska ha på torsdagkväll när vi ska ut och äta med jobbet. Ska bli kul!
Nej nu ska jag fixa lite med maten, så vi kan äta till Doobidoo. Tyvärr är ju caroline af Ugglas med, och det drar ju ner det hela lite. Me no like!
Ha det gott! Kram

Bloggcandy hos Nettans

Kolla in hos Nettans, och var med i utlottning av alla dessa underbara saker:

Bloggcandy nettans nov09 med text


Tröstlöst

Ibland händer det saker i livet som man tyvärr inte kan styra, och just nu är det en sådan sak som är på gång. Det känns helt hopplöst att inte kunna hjälpa till. Jag tror på att alla ska få minst en andra chans, även djur. Man kan hitta fel, även på den bästa, om man verkligen letar.

Men på något sätt ska detta lösas, för som jag brukar säga, ingenting är omöjligt-bara olika svårt. Det gäller bara att kämpa för det man tror på. Saknas vilja och lust, då är det ingenting som går.


Clearround

Idag har vi varit nere i Mjölby med Bosse och hoppat clearround. Hon skulle hoppa 50 cm, hade vi bestämt. Bara trava runt och förska få en bra runda, försöka rida rakt på och kunna svänga mjukt och fint. Hon blev förstås lite uppskruvad, direkt på framhoppningen. det var sååå många små söta ponnier runt henne, så hon glömde bort ibland att det stod hinder där också. Väl inne på banan var det mycket att titta på, så på första hindret stannade hon. Hon såg nog inte hindret först, för hon försökte ha koll på framhoppningen på andra sidan av ridhuset. Sen gick hon som tåget. Hoppade stooora språng ibland. På andra rundan var hon mer avspänd, och var jättefin. Både hon och Lina var jätteduktiga! tror även att båda tyckte det var jätteroligt!

Här kan ni se andra rundan:








Nu ska jag ner och baka lite fikabröd. Behöver ha lite till nästa helg, när vi har Gunnelträning. Får se om jag hinner med lite mer julkort idag också. Egentligen borde jag gå och lägga mig och vila en stund, för min förkylning är inte att leka med. Men, men......
Vi hörs!

Julkort och lite till

Jaha, nu har det hunnit bli november sen jag uppdaterade här sist. massor av saker har hänt, men det roligaste är att vår nya klubb, Väderstad Hästsportklubb är bildad och ansökning om att få bli ansluten till Svenska Ridsportförbundet, är gjord. Väntar nu på att träffa besöksgruppen från Östergötlands Ridsportförbund. Vi har nästan 40 medlemmar redan och har startat upp lite aktivitet i klubben. Du kan läsa mer på klubbens tillfälliga hemsida här.
Clinicen som Lina red på i oktober gick jättebra. Se film på Linas blogg. I torsdags hopptränade Lina och Bosse för Jossan i Mjölby. Gick superbra! Imorgon ska de starta hoppclearround nere i Mjölby. Jättespännande!

Idag har jag tagit det lugnt, då jag åkt på en riktig brakförkylning. Snorig, jätteont i halsen och känner mig matt. Men Ipren är bra!
Så jag har passat på att börja göra lite julkort. Så kul! Det värsta är att när jah sätter mig inne i min lilla "verkstad", så glömmer jag både tid och rum. Men kul är det. Ska bara ut en sväng i stallet och hjälpa Lina, så ska jag dyka in bland papper, stämplar, lim och saxar igen. =)
Hoppas kunna uppdatera med lite bilder på korten nästa gång.

Det var en snabb uppdatering, men jag lovar att återkomma snart. Det ska INTE ta så lång tid igen.

Ha en fortsatt bra lördag!
/Betty

RSS 2.0