Snart jobb...

Idag blir det kort dag på jobbet. Halv tio till fyra. Bytte bort dagens stängning, så jag stängde igår istället, eftersom vi ska med Bosse till kliniken ikväll och kolla tänderna.

Ska strax till jobbet, men tänker nog stanna och köpa fika (säger inte vad, men det blir en favorit) på vägen.

Imorgon blir det Stockholm för mig. Tar tåget upp så jag slipper köra i det här väglaget. Sen får ju familjen ha den stora bilen hemma då oxå. Ska ju bli snöoväder verkar det som. Då kan det behövas bil med 4 hjuls drift.
Nej, nu ska jag hänga upp en maskin tvätt som jag hunnit med att köra på morgonen. Man hinner lite när man börjar sent, om man går upp tidigt...
Ha en bra dag!

Mycket nu

Nu är det 2 veckor sedan jag var här och uppdaterade. Det har varit mycket just nu. Peders tillstånd har pendlat upp och ner, med flera operationer och annat strul, så det känns nästan som man är tillbaka på ruta 1.

Bozetti har börjat stöka när man rider henne, så vi undrar vad det kan bero på. Det började med att hon är laddad och framåt, men det är ju inget problem. Så började hon testa Lina (trodde vi), genom att skjuta ut vänsterbogen och larva sig när de skulle svänga höger. När Lina ramade in jättenoga skuttar hon upp och ner med frambenen och slår med huvudet. Sen har det varit upp och ner med det beteendet. Så skulle Jossan rida i torsdags. Då var hon tydligen skittråkig (jag var inte där) och stökade och strulade. Reste sig och bockade, precis som hon gjorde med Lina i somras när hon åkte av så pass.
Så nu har jag en tid på tisdag kväll, på kliniken för att kolla henne i munnen. Hon har 2 lösa tänder, men de sitter fram i munnen så de kan inte göra att hon är så stökig, men det brukar ju hända en del i munnen när de fäller tänder. Så nu hoppas man nästan att det är något, som man kan fixa till. Hon är läskig att rida när hon håller på så där. Dels är hon ju stor och med mycket gång, så det blir liksom mycket av allt.

Igår kväll var vi hos Malin och Pierre en sväng och käkade. Gott och mycket trevligt!
Idag kom Petra och Alma över en sväng och fikade. Petra har broderat en keps åt mig, med Väderstad Hästsportklubbs logga på. Jättefin!

På onsdagmorgon åker jag till Stockholm, och stannar till fredagkväll. Ska upp och hälsa på Peder, och vara hos Ana och Angelina. Hoppas jag kan hjälpa till med en massa, för att underlätta för Ana. Hon är en riktig kämpe, som orkar gå igenom detta.

Nu ska jag städa av lite på övervåningen. Ha det gott!


Söndagkväll

Jaha, så är helgen slut. Skönt att det har varit lite mildare idag iallafall. Igår var det ju så kallt. Vi hade runt -20, nästan hela dagen. Utom framåt kvällen när det var -23. Brrrr!
Lina och jag var iväg till Sharpman och köpte oss varsitt par skor. Goretex, vattentäta och lite varma. Inga vinterskor egentligen, men bra att ha på höst och vår, när det är lite kallt och kanske blött. Det var rea på dem, så vi tyckte nog att vi fyndade. Sen åkte vi till mamma och Roger, för att hjälpa till med att lägga in bilder på ett minneskort till Peders digitala fotoram.
Idag har vi varit i Ljungby med Bosse. Hon var laddad, men skötte sig riktigt bra. Blev lite skänkelvikningar och övergångar som tränades.
För övrigt har helgen varit lugn och skön. Har verkligen slöat lite. Skönt!
Imorgon börjar det på "riktigt" på jobbet. Då är alla elever där, och full fart. Jag börjar morgonen med syslöjd. Skoj, hoppas jag!
Nej, detta får bli en kort uppdatering, för jag gör det i pausen på Johan Falk. Programmet är skitbra!
Hejdå!

Vidrigt

Just nu passerar temperaturen -24 grader, på sin väg neråt. Det är verkligen inte sant hur kallt det är. Känns som helt ok att vi ställt in helgens träningar.
Första dagen på jobbet var rätt ok. Förmiddagen ägnades åt LIP, lösningsinriktad pedagogik. Rätt intressant, men kändes inte så nytt. Men ibland kan det vara bra att bli påmind, och framför allt sätta igång samtal runt vissa ämnen.
På lunchen stack Per och jag hem för att ta in hästarna, som fick gå ut vid 7 imorse, för att vi skulle hina mocka och fixa klart i stallet innan vi åkte. De fick rejält med hö då. Sen fick de ett lass till när vi åkte vid 8.
När vi kom hem stod Kalle vid grinden och väntade. de andra två kom snabbt emot oss. Kändes skönt att ta in dem och bjuda på mer hö.
Eftermiddagen på Lagmansskolan, handlade om PODB. Står för Person och Omdömesdatabas. Ett verktyg när man bedömer elevernas kunskaper i relation till läroplanen. Rätt intressant, faktiskt, men lurigt tror jag. Nåja...
Men skönt att arbetsveckan redan är slut=)

Ikväll blev det att mocka hos hästarna, och fixa lite. Sen är det mys i soffan med massa ljus och tänd brasa i köket. "På spåret" på burken och Taco på tallriken. Härligt!
Nej, nu ska jag umgås med familjen!
Kramas lite i kylan så ni håller värmen!

Inställd träning

Ikväll har vi tagit beslut på att ställa in "Gunnelträningen", som vi skulle haft i helgen. Det kommer fortsätta att vara så här j-a kallt. I början av veckan när man kollade SMHI:s sida, såg det ut som det skulle vara runt 10 minus på lördagen och ca 5- på söndagen här omkring. Sen har det ändrats undan för undan. Till det sämre, kan jag säga. Nu skulle det enligt prognoserna vara 15-17 minus på lördagen och 16-20 minus på söndagen. Det är bara FÖR kallt. Till och med för hästfolk, som annars är ett mycket tåligt släkte.
Det funkar inte att en tränare ska stå 6-7 timmar/dag i ett iskallt ridhus. Då hjälper det inte att gå in och värma sig en timma mitt på dagen. För hästarna är det inte heller nyttigt att transporteras i kylan, efter träningspassen. Så vi fick bestämma oss att ställa in. Tyvärr! Kan ju lova att då spricker säkert prognosen oxå. Då blir det väl "bara" 8-10 minusgrader förstås. Men, men.....

Idag var vi en sväng i Ljungby med Bozetti. Det var satans kallt! När vi åkte var det "bara" -11, men när vi kom hem hade vi -17,8. Huuu!
Det blev träning på att fatta galopp, efter lite träning på sidvärts. Skänkelvikningarna gick jättebra, och hon var rätt stadig i formen oxå. Vänstergalopp gick bra, och första höger var helt ok. Sen var hon lite tjafsig och slog med huvudet och skuttade lite när hon inte fick ladda iväg för Lina. Men då red Lina på hene lite rejält framåt i trav några varv, så hon tog stöd på bettet ordentligt igen. Sen när hon gjorde en skänkelvikning undan för höger och red på friskt framåt, fattade hon höger galopp hur bra som helst. Så vi är mycket nöjda med henne. I morgon får hon vila, så får vi se hur det blir på lördag.

Jaha, så har då mitt jullov tagit slut. Imorgon börjar vi jobba igen, efter ledigheten. Känns sådär! Man vänjer sig snabbt vid att vara ledig. Finns ju så mycket annat att göra om dagarna.
Nåja, man kommer väl snart in i den vanliga "lunken" igen.
Vi börjar med studiedag imorgon. Inte min grej att sitta en hel dag på möte och föreläsning.
Har iallafall bestämt att vi måste hoppa över den gemensamma lunchen och åka hem för att ta in hästarna då. Lina jobbar oxå imorgon, och det blir alldeles för lång dag ute om de ska gå in när vi kommer hem.
Får väl bli någon snabbmat från "Donken" istället för lunchen som rektorn beställt.

Borde gå och lägga mig nu, men känner att jag kommer ha svårt att somna. Får väl göra ett försök. Vet ju att klockan ringer 05.00 imorgon bitti.......:(
Godnatt!

Kallt

Fy fasen, vad det är kallt. Igår hade vi -21 grader som kallast. Det höll sig runt -17, nästan hela dagen. Usch! Det är FÖR kallt. Jag har aldrig varit någon vän av snö och kyla. Det är bara besvär med eländet.

Årets första SEMLA blev det igår. Självklart från Kondis i Väderstad. Mums! Det är ju bara SÅ gott. Jag som inte tycker om grädde egentligen. Det är bara på semlor som det funkar.
På kvällen kom Anna och Jonas hit på lite ost och kex, ja och vin till oxå såklart. Mycket trevligt!

Imorse åkte vi ner till Mjölby med Bozetti igen. Hade bestämt med Jossan klockan 10, så hon skulle fortsätta lite med galopparbetet. Idag red hon lite mer sidvärts innan hon började med galoppen. Tror det var nyttigt! Det är vänstersidan som man måste ha full koll på verkligen, om hon ska fatta höger galopp. Det var mycket bättre idag. Jossan tyckte det var skillnad på både fattningarna och bjudningen i högergaloppen idag mot i förrgår. Skönt!
Efter ridningen fick hon på sig sitt fleecetäcke med hals, och vi gick jättelänge med henne, så hon fick svettas klart och bli helt torr innan vi "packade in" henne i transporttäcken och körde hem. Lite hö i transporten oxå, så hon höll värmen uppe. Brrr, tyckte vi, Lina och jag. För min del blev det en varm dusch, när jag kom hem. Kaffe oxå, såklart!

Om en stund är det dags att åka på styrelsemöte, så nu ska jag plocka ihop lite grejor som ska med.
Vi hörs!

Logotype

Idag har mycket av dagen handlat om vår nya klubb. Först kom Cissi hit och vi kollade av räkenskaperna, som inte tog speciellt lång tid. Vi har ju inte varit igång mer än några månader.
När jag slog på datorn och kollade mina mail, hade vår logotype kommit. Den är så fin!
Kolla bara:

                            

Vi som jobbat med att ta fram den med hjälp av företaget LogotypeDesign, är jättenöjda. Lämna gärna en kommentar om vad du tycker.

Jag har även tagit lite kopior på loggan, som vi fått i flera olika format. Dessutom har jag sparat ner dem på en skiva oxå. För säkerhets skull. Min dator har börjat låta lite skumt när man sätter på den, så jag vet inte om den håller på att lämna in.

Gå gärna in på klubbens tillfälliga hemsida oxå och kolla runt lite, den finns här. Klicka på Väderstad Hästsportklubb i menyraden.

I kväll har vi varit i Mjölby med Bosse. Jossan red henne. Det blev lite galoppträning. Speciellt på att fatta höger galopp. Hon var lite strulig, så Jossan fick jobba lite. Men sen gick det bra. Men så är det ju ofta med unga hästar, det kan bli perioder ibland då det blir svårt att fatta någon galopp. Men vi bestämde att Jossan får rida henne på onsdag igen. För att befästa högerfattningarna lite. Men vad Bozetti tycker det är kul att bli riden! Öronen framåt och bara tuffar på. Härligt! Imorgon blir det vila, bara springa omkring i hagen.

Nej, nu är det sovdags, även för en nattuggla.... Godnatt!

Ledig=röjning

Nästan hela gårdagen ägnade jag åt diverse röjning och städning. Tog ett krafttag i vår groventré/tvättstuga, där allt har en förmåga att samlas. Rengjorde och putsade alla skor och stövlar först, även de som var på skohyllan i hallen.
Sen rensade jag på hyllor och i skåpet bland rengöringsmedel, trasor m.m. Dammsög, skurade golv och väggarna. Så fint! Är riktigt nöjd med mig själv.

Idag har vi satt upp en liten hylla över tvättmaskinen, och det blev riktigt bra.
Sen röjde jag ur min garderob, där massor av kläder legat och krympt...:) Nej, men det är ju så att man sparar sådant som är lite halvslitet, för det kan ju vara bra att ha i stallet. Men inte använder man det inte. Så nu åkte det väck. Plus en massa andra tröjor som jag inte använt de senaste åren. Skönt!

På eftermiddagen åkte vi till Ljungby med Bozetti. Det går inte att rida här ute, för det är rena isgatan under snön. Man tar sig ingenstans. Trots att man broddar, så är man livrädd när man tar ut hästen på vägen, bara för att lasta. Så det får bli ridning inomhus nu ett tag. Får variera sig lite där istället. Lite bommar och hoppning ibland.
Idag var det träning på halter och mycket övergångar. Sen blev lite öppnor oxå. Det gjorde hon jätteduktigt. Fortfarande är det lite svårt med halter. Men idag gjorde hon halt med bra stöd på bettet och alla benen rätt så bra under sig. Inte gick hon bakåt heller. Hon har haft en tendens att stanna och sedan ta ett steg åt sidan/bakåt. Ibland bara med ett ben lite sådär halvlojt. Men det var klart bättre idag. Stadig i formen oxå. Märks verkligen att hon börjar komma igång igen. Lite mer taggad och med bra bjudning på bettet. Härligt att se!

Ikväll har vi ätit "Kickis" sallad. Det är lite blandade grönsaker av vad man har hemma, matvete, hel cous cous eller dylikt, fetaost och/eller mozzarella, sen strör man på knaperstekt bacon i små bitar och rostade solrosfrön och pumpakärnor. Jag bara älskar den salladen! Till det åt vi bröd och drack ett gott vitt vin. Mmmmm!

Imorgon kommer Cissi hit på fm, för vi ska göra klart bokslutet för klubben. På kvällen ska vi till Mjölby med Bosse, för då ska Jossan rida henne.
Nej nu ska jag umgås med mannen lite.
Kram på er!


Nytt år

God fortsättning alla ni där ute!
Gårdagens nyårsfest blev mycket lyckad, som vanligt får man väl tillägga.
Vi åt först kräftsoppa, som var en favorit i repris från förra årets nyårsfest. Därefter blev det en fantastisk god älggryta (som Jonas gjort) och potatisgratäng och sallad till. Till dessert blev det vanilj- och vanötsglass med varm hallonsås och färsk frukt till. Mmmmm! Allt var jättegott!
Paketspelet var jättekul, och jag tror alla var väldigt nöjda med sina "klappar". Jag lyckades "spela" till mig 5 eller 6 grejor tror jag. Vi spelade även vårt nya sällskapsspel, "Besserwisser". Ett riktigt roligt frågespel, där man kan även kan vara lite taktisk oxå. Kul! Ja, alla var överens om att kvällen var mycket trevligt och gott. Champagne och skålning vid tolvslaget förstås!

Idag har jag faktiskt slängt ut en av våra stora mattor i snön och piskat på båda sidor. Sen blev det dammsugning av matta, hela undervåningen, och golvskurning i stora rummet innan jag lade på mattan igen. Känner mig väldigt nöjd med mig själv. Har jag bara två stora mattor till att göra samma sak med....

Framåt kvällen åkte vi till Ljungby (i kylan) och red. Bozetti var duktig. Idag fick vi sällskap först av Cattis och Ebba, sen när vi var precis färdiga, kom Sundelius x 3, Carro och hennes dotter in i ridhuset. Det tyckte Bosse var spännande. Det var mer drag i henne redan från början idag. Hon börjar väl få upp flåset nu igen och sen var det ju så kallt , så det bidrog väl också till att hon var mer taggad idag. Men hon var fin! Hennes sår hon fick igår har läkt jättebra. Förmodligen är det ett skärsår från skaren, för det är skuret underifrån. Skönt att det är kallt och rent ute, så det inte blir något i det.
Tyvärr har vi fått inhalera Cindy en gång ikväll, för hon hostade lite igår och idag var det lite mer. Inte mycket, men man hör att hon är lite ansträngd, så en gång har hon fått andas i sin inhalator. Men hon gör det så duktigt!

Mamma och Roger har varit i Stockholm hos Peder idag. Det är små framsteg hela tiden, och det känns bra. Vi fortsätter hålla alla tummar och hoppas på det bästa....

Ikväll har det blivit en slökväll framför tv:n. Sett "På spåret" (gillar det skarpt) och första delen av Läckbergs "Olycksfåglarna". Har läst boken och tycker den var kanon! Måste se den andra delen i morgon.

Nej nu ska jag surfa runt lite! Ha det gott därute, och var rädda om varandra!


RSS 2.0