Artros?

Besöket hos sjukgymnasten i morse gick bra! Mycket trevlig kvinna, som efter lite prat, blev förvånad när hon hörde att det var förkalkning på menisker och ledbrosk, och ingen hade gått in och skrapat/rensat. Hur konstigt tycker inte jag att det låter då???...
Nåja, efter diverse frågeformulär, kläm-och böjövningar, var det dags för lite praktiska övningar, vilka jag klarade mycket bra. Nu blir det lite hemmaövningar, innan jag i mars, ska på föreläsning om artros och sen få genomgång av träningsupplägg. Efter 3 månader ska man kolla upp igen och se utvecklingen. Så nu håller jag tummarna för att det ska ge bra resultat. Bara att kämpa på! Blir det inte bättre, ska jag vara som en igel på ortopeden...

Igår kväll var det hoppträning på Herrgården, för Nina. Fixan var mer än laddad, det var ju ett tag sedan det var en riktig hoppträning...
Det är så kul att se hennes glädje över att få arbeta. Vilken häst!

På lördag fm är det dressyrträning med alla ungdomar i projeket. Ska bli kul att ses igen! Sen är det frisören för min del, och på kvällen Ridsportgalan på Konsert och Kongress. Jättekul!!!

Men det blir festligheter redan imorgon kväll, då vi ska hem till lilla mamma och fira henne. Kul att träffas, vi systrar med familjer.

På tal om familj, så måste jag bara visa en bild som jag tog med telefonen häromkvällen på Bosses mage. Hon börjar ju få lite bebismage nu. Åh, vad jag längtar till sommaren och föl.


Guldbaggar och paket

Ser på Guldbagge-galan. Fantastiskt mycket bra filmer, duktiga skådespelare och andra fantastiska människor det finns. Jag som gör film, dock helt amatörmässigt, med mina elever, vet vilket ENORMT jobb det är att göra en liten snuttfilm. Man kan inte annat än beundra alla filmskapare, skådespelare m.m., för allt jobb de lägger ner.
Kul att voltigefilmen Apflickorna fick priset för bästa film!

Eftersom vi är inne på temat guld, visar jag ett kort på en fin paketinslagning, jag gjorde till M och P, när vi skulle dit, förra helgen. Jag ÄLSKAR att göra vackra, fina och annorlunda paket. Detta är det guldpapper om, med svart presentsnöre och guldresårband på. Plus att jag satte på en svart blomma.




Eftersom jag är lite av en hamster, när det gäller vackert papper, och tycker man ska spara lite på miljön, är detta ett återanvänt papper, med färg/mönster på bägge sidor. Även guldresåren är återanvänd. Blomman kommer från en ljusmanschett, som är inköpt någon gång på auktion,och sedan "slaktats".
Är du också en som sparar en del/allt papper när du själv får presenter? Kommentera!

Det var allt för mig, för idag. Godnatt!

Sovmorgon?

Gick upp 7.30 idag, och släppte ut hästarna som fick äta morgonhö i hagen. Sen fixades stallet, och när vi (fick hjälp av Per) var klara, gick vi in och lade oss och läste. Och SOMNADE om, vaknade strax före 10.30!! Jösses!!!
Så hade den förmiddagen gått...

Efter lunch kom Lina hem och vi åkte bort till ridhuset med Fixan. Blev lita trav över bommar, och sedan galopparbete över bommarna.

Jaha, så var den söndagen slut!

Nu lite soffhäng, innan sängdags. Tjing


Härlig motion

Ja, idag har jag fått bra med motion.
Hade ställt klockan på 7, för att fodra hästarna, så Fixan hann äta innan jag skulle rida. Strax efter 8.30, var vi i ridhuset med henne, Per och jag. Upptäckte att jag glömt shortchapsen. Skit! Det är så när man inte rider med någon regelbundenhet, man har inga rutiner på vad det är man behöver. Nåja, det fick gå utan.
Blev lite jobb med övergångar, halter, framdelsvändningar (en mycket underskattad rörelse nuför tiden) och ett par galoppfattningar i varje varv. Fru Wahlborg fick tidigt upp värmen och färgen i ansiktet, kan jag lova. trots att det var -5 ute. Med tanke på att det går sådär 4-5 månader mellan varje ridtur, för min del, var jag väldigt nöjd med både mig och hästen... :)

När vi kom hem fick Fixan gå ut till de andra, som vi släppt innan vi åkte. Sen blev det att mocka och fixa klart i stallet. Det smakade alldeles underbart gott med kaffe, när vi var klara och gick in. Skönt att vara två, det går så snabbt att fixa iordning.

Efter kaffet, bytte jag om och gav mig iväg på en promenad, med lurarna i öronen. Det blev "Varnäsrundan", som är nästan 5 km. En uppfriskande promenad var det. Tyvärr får jag ju ont i knät när jag gör sådana här aktiviteter, som ridning och promenader, men tog Ipren, både invärtes och utvärtes efteråt. Känns iaf rätt ok nu.

Imorgon får det bli promenad, ridningen är Linas då...

Måste bara visa vilken fantastisk solnedgång det var förra lördagen. Var utomhus då när solen gick ned och var tvungen att fota. Håll tillgodo:

                

Vilka färger!!

Nej, nu ska jag börja förbereda lite mat, och ta ett glas vin. Här blir det Taco ikväll. Mums!

Udda julgran och silverdukning

Har precis tömt min telefon på bilder, så här kommer ett par stycken.

Först lite bilder på vår julgran vi hade denna jul. Eller gran och gran... det var mer en rolig grej, faktiskt. Köpte en stålstomme, formad som en spiral, på Ikeas rea innan jul (Lina fick oxå en) för bara 19:-.
Sen virade jag den med en himla massa glitter och glittergirlang, för att slutligen hänga i lite kulor i blått och silver.
Andra år brukar vi ha en vanlig gran, som jag som bekant klär om till nyår. Detta blev lite mer udda, men uppskattat, faktiskt. Det matchade fint mitt silvertema på nyårsfesten oxå...

Här kommer bilderna:

        
Ikeas skyltex             börjat vira glitter                   färdig!

Så här var min nyårsdukning:



och här en närbild på min stora bordsdekoration, som bestod av ett silverfat med två ljuslyktor, och runt dem snurrade jag glitter och lade dit silverkulor. Enkelt och effektfullt!



Ja, det var lite "gamla" bilder, men nya här på bloggen!

Helg igen!

Inte sant hur fort denna vecka gått! Visserligen skönt att det är helg igen, men man hinner ju inte med det man vill i veckorna...

Nåja denna helg finns det inte så många måsten. har bestämt med Lina att JAG ska rida Fixan imorgon. Hon är ju inte hemma, så då tänkte jag att "då kan det vara min tur...". Det får bära eller brista med mitt knä, för ag är sååå ridsugen. Så imorgon blir det en sväng till ridhuset. Känner att det nog äe bra att vara inomhus, när det var så längesedan jag red sen sist. Ska bli så kul!

Vad beträffar mitt knä, så käkar jag antiflammatoriska värktabletter, vid behov, som ortopeden sa att jag skulle. Däremot har jag svårt att följa rådet: anpassa aktiviteterna efter knät. vad är det för typ av råd??? Jobbar 3 våningar upp i en byggnad utan hiss, har 3 hästar stående i stallet, som behöver skötas och har ett i övrigt aktivt liv. Hallåååå, jag är inte pensionär...
På torsdag ska jag till sjukgymnast för bedömning av min artros, som de konstaterat att jag har. Sen blir det artrosskola, vad det nu är... och så gymnastik av något slag. Så får man hoppas att det lindrar/hjälper något. Känns inte roligt att byta knäled innan man fyllt 50....

Nej, fy vad tråkigt att skriva om krämpor!

Ska i helgen försöka hinna pyssla lite tänkte jag. Har nästan slut på mitt lager med kort. Sålde mitt sista grattiskort till en jobbarkompis idag.

Det såg ut så här:



Nej, nu ska jag sätta igång och STÄDA i mitt pysselrum. Ser hemskt ut, efter att jag rivit ut ett helt skåp med grejor, för att leta rätt på olika saker. Skulle gjort det tidigare i veckan, men har hela tiden "kommit på" en massa annat "viktigare" att göra...

Tjing så länge!



 

Jerringpriset till den bäste!!

Äntligen, fick han Jerringpriset! Min store idol genom tiderna, Rolf-Göran Bengtsson. Det var ju dessutom med så stor marginal att man måste kunna säga att det var en jordskredsseger. Eller???
Denna kväll blev en stor dag för både honom och ridsporten, och då hoppsporten i synnerhet. Aldrig har väl så många "hästmänniskor" följt Idrottsgalan, tror jag.
Det är bara att lyfta på hjälmen och gratulera!
Inte nog med att han rider bra, han är dessutom en trevlig och ödmjuk person...
Vad tycker ni läsare? Var det rätt man som fick priset? Kommentera!
JAG tycker iallafall det!

                            

Nu blir det sängen, och i natt sover man extra gott!

Godnatt!

Underbar morgon

Vilken morgon det var idag. Två minusgrader och alldeles vindstilla! fantastiskt!
Eftersom vi var borta igår kväll och kom hem sent, fick hästarna en extra portion natthö då. Plus att vi nattmockade (nu stämde ordet natt...). Det innebar att vi kunde sova lite längre imorse. Strax före 8 fick de fyrfota vännerna gå ut och käka frukost. Sen passade vi på att mocka och göra klart i stallet direkt. Efter det tog vi en promenad innan frukost. Så när man vid kvart i tio sitter och käkar frukost med äggröra, te, youghurt m.m., kan jag säga att man verkligen njöt. Duktig kände man sig oxå...

Jag har sedan suttit och jobbat lite vid datorn. har uppdaterat Vhsk:s hemsida bland annat. Har även anmält ett klubblag till Spin of Hope, ett insamlingsevent mot barncancer. det innebär att laget (12 personer) ska hålla igång en spinningcykel mellan 7.00-19.00, lördagen den 31 mars. Vi kommer hålla till på 4YOU i Mjölby. Vi har även utmanat andra ridklubbar och idrottsföreningar att deltaga. Du som är intresserad, kan läsa mer om eventet här.

Per har varit ute och gjort en ny grind till vår hage. På ett annat ställe, så nu har vi två grindar. Bosse och kalle som inte har några skor, tycker inte om att gå in och ut genom den "gamla" grinden, för där har det varit lerigt, och nu har det frusit så det är hårt och knöligt. Så nu ska vi ta ut dem en bit upp i trädgården på mjuk mossa istället och sen ut på en annan plats i hagen. Får se vad de tycker om det...

I kväll är det styrelsemöte för min del, så nu ska jag förbereda lite till det och sedan käka lunch.

Tjing!

Fixat en massa...

Idag har jag fått gjort en himla massa, tycker jag. Först ut med hästarna och fixat stallet. Efter det blev det lite långfrukost, och sedan körde jag igång. Nu åkte ljusstakarna undan oxå, upp med lite krukor och blommor i fönstren. Sen har jag städat två skåp och lådor inne i vårt vardagsrum. Skåp med ljuslyktor, ljusstakar, ljus och diverse annat. Lådorna som jag har servietter i, fick sig en genomgång också. Känns så bra att ta tag i sånt. Har sorterat och slängt, hittat saker jag nästan glömt bort att jag har...
Passade på att putsa av en kandelaber också, som jag har tänkt vi ska använda nu för att elda undan en massa "uddaljus" som vi har.

Sen har jag gjort ett jättefint paket (tycker jag själv iaf), som jag ska ge till M och P, som vi är bjudna till ikväll.

En långpromenad med mannen blev det efter lunch. Bitit i vinden, men skönt efteråt.

Sen har jag påbörjat städning av mitt pysselrum/kontor. Har nu hunnit sortera och städa i det stora skåpet. Ska nu ta en kaffepaus, och sedan ut och ta in hästarna och fixa lite med dem. Sen blir det att göra sig själv lite festfin.

Ha det...


Snart helg

Nu blir det så där igen, som jag tänkt att det inte skulle bli! För lång tid mellan inläggen här...
Men så är det när man jobbar heltid och har hästar som hobby. Av någon underlig anledning så har man nästan aldrig någon tid över, fast man går upp i ottan varje dag, och nästan aldrig går till sängs före 23 på kvällen.
Man är ju vaken i hur många timmar som helst, och har att göra hela tiden. Konstigt! Eller inte...

Hur som helst har denna första arbetsvecka efter jullovet, passerat i ett rasande tempo. Vi har varit i ridhuset med Fixan både igår och idag, för det har ju blåst, regnat och snöat om vartannat. Plus att det är mörkt när man kommer hem från jobbet. Fixan var superfin både igår (lite dressyr) och ikväll när det var lite jobb över bommar.

Lina stannade kvar här ikväll efter hon ridit, för hon ska passa på att rida innan jobbet imorgon. Så fast jag inte börjar förrän efter 9, blir det att gå upp 5.30 i allla fall. Ska hjälpa till i stallet, så det går undan, och passa på att mocka under tiden hon rider.

Nej det fick bli allt för i kväll.

Godnatt!


Hur gick det sen,då?

Ja, nu har det gått ett par dagar sedan jag skrev något inlägg, men det betyder inte att jag legat på latsidan med bloggen. jag har försökt byta lite bakgrund osv, men eftersom jag inte tycker det finns någon färdig, som jag vill ha, har jag försökt mig på att fixa lite på egen hand. Med MYCKET blandat resultat. Inget som ni märker av, vilket ni ska vara glada över.... Nåja, ni kommer ju märka när jag lyckas :)

Jo, i onsdags var jag på ortopeden med mitt knä, och det resulterade i - INGENTING! Man gör inget år den förkalkning jag har, om man inte har hakningar/låsningar. Det smärtar när brosket så att säga "mals" mot förkalkningarna, men smärtan avtar när det "mals" så det blir jämnar ytor. Denna malning gör att det emellanåt blir inflammationer, så för att summera en lång, tråkig utläggning, kan man säga att anpassa aktiviteterna efter ditt knä, är antiflammatoriskt/värktabletter. Det är början till artros. jag kanske blir kallad till artrosskola. Fortsätter jag ha besvär, kan jag höra av mig igen. Vad f-n tror dom jag har sökt läkare för...
Själv har jag bestämt mig för att köra på som vanligt, tills det absolut inte går mer, så nu ska jag börja träna ordentligt, som jag har funderat på, fortsätta äta mitt nyponpulver och värktabletter, så får vi se hur det går.

Nu känns det iofs klart bättre, än innan jul, men det kanske är för att jag inte går upp till tredje våningen på jobbet flera gånger/dag (har ju varit ledig), och det är ju faktiskt att anpassa aktiviteten. Blir svårt att förklara för chefen att jag inte vill jobba högst upp i det hus som inte har hiss...

Nåja, det finns de som har det värre!

Har igår och idag haft läger på Väderstad Herrgård med klubbens ungdomsprojekt, som ungdomarna själva kallar för Väderstadlyftet, eftersom klubben heter Väderstad Hästsportklubb, och att vi fått hjälp med pengar från Idrottslyftet. Det har varit två jätteroliga dagar med ett gäng underbara ungdomar, som både tränat uppsuttet, lärt sig lite om tömkörning, lagat mat ihop, diskuterat tränings-och tävlingsupplägg samt tyckt till och funderat över det här med etik och moral.
Ni kan följa projektet på en blogg, som ungdomarna startat: www.vaderstadlyftet.blogg.se 

Nu ska jag ta lite kaffe och sedan börja plocka bort julen lite här hemma. Suck, varför är det så tråkigt att plocka bort alla tomtar m.m., som verkar ha förökat sig sedan man plockade fram dem. Vet inte om jag ska ta ner adventljusstakarna oxå, eller om jag ska låta dem stå kvar ett tag till. Det blir ju så mörkt när man tar ner dem. Hur gör ni, tar ni bort allt på en och samma gång, eller har ni kvar ljusstakarna/stjärnorna i fönstren? 

Ha det bra därute!

Inget vidare

Nej, det gick inget vidare för mig att fixa till lite här. Lina var hemma och gav mig lite tips och sen satt jag och tänkte att "kan själv", men efter en timma tröttnade jag. Fortsätter imorgon tror jag...

Nåja, lite bilder på Bosse kommer här:

 
  Ett ögonblick...                        Lina och Bosse 2009

 
Första dressyrtävlingen, Holavedens Lantliga RF

 
 Träning för Gunsan                Bozetti, 2008, snart 4 år

 
"Någon" busar i hagen             Fiiina Prinsessan

Bosse, en riktig "stallhäst" - hon älskar att få gå in i stallet. Jag vet ingen häst som varit så stallkär som hon. Så fort man kommer med bilen långt ner på vägen, springer hon fram och ställer sig vid grinden och vill gå in. Alltid är det så. Det är en häst, fast hon inte är vår, som betyder oerhört mycket för vår familj. Veterinär Åsa sa en gång till Lina när vi var där: -Det här är nästan ingen häst, va? det är som din lillasyster? ja, svarade Lina, och då sa Åsa:-Jag ser det på din mamma.
Hon har så rätt så. Det som vi gått igenom tillsammans med Bosse, har skapat något alldeles särskilt mellan oss och henne.

ja det var Bosse det. Stallets dominant (hon bestämmer i hagen), pajas, prinsessa och buse, allt på en och samma gång.

Den sista av våra hästar presenterar jag en annan gång.

Nu ska jag ladda för mitt besök på ortopeden imorgon. Hej svejs!


Bozetti

Jag lovade ju att presentera Bozetti för er, denna gång. Hon heter som sagt Bozetti, men kallas Bosse. Hon är född 2005 hos Helen och Stefan på Gryet Gården i Kävlinge i Skåne. De äger henne och vi har haft henne på foder sedan oktober 2008 då hon kom hit. Bosse är någonstans mellan 167-170 cm hög, jättefin exteriör och rör sig fantastiskt bra. Det var tänkt att Lina skulle ha henne och tävla på och sedan ska hon bli avelssto, när vi inte ville ha kvar henne längre.
Tyvärr så kollade vi upp henne på klinik augusti 2010, för vi tyckte det var något som inte var ok. Väl där efter mycket om och men, behandlades hon i flera leder, och de lyckades få in skit i hovleden, höger fram. Detta resulterade självklart i hovledsinfektion, men 17 dagars vistelse på Skara. När vi tog hem henne därifrån, var hon 4 gradigt halt och veterinärerna på Skara tyckte inte det var något att fortsätta med, i princip. För att göra en väldigt lång historia, kort, vägrade vi att ge upp, efter att ha varit i kontakt med veterinär Åsa Frykman. Så efter lite envishet och behandlingar, var hon i december 2010 friskförklarad. sen satte vi igång henne efter konstens alla regler och det funkade, tills hon en dag var lite halt igen. När vi kollade, visade det sig att hon var öm i båda sulorna fram, så hon fick ta det lite lugnt igen. Tyvärr misstänker vi att det var det som spökade redan i augusti 2010 när vi var på kliniken första gången, för när vi kom till Skara, var hon så öm i båda sulorna oxå. men på kliniken kollade de inte ens med visitertång, vilket jag nu nästan retar ihjäl mig på.

Nåja vi betsämde då i våras att betäcka henne, så får hon lite extra tid att "läka" på. Detta innebär att hon nu är dräktig med Canterbury, som ni ser här

Hon är beräknad att föla i början av juli, och det är sååå spännande. Idag ska hon få vaccination mot abortvirus.

Bosse är en riktig "knähund". När man går runt och ser över staketen, hänger hon över axeln på en. Hon är stallets modigaste häst någonsin. Hon blir aldrig rädd för något, snarare så att hon är så nyfiken så det inte går att mota bort henne från saker. Är det någon som lyckas ta sig ur saker, grimmor, flughuvor m.m., så är det Bozetti. Men det är mycket blod i henne, så hon blir riktigt taggad när man åker någonstans med henne och ska rida, eller något annat. Då är hon riktigt laddad och frustar och steppar runt, så man har fulla händer.

En dressyrstart hann Lina göra innan allt hände och det gick jättebra, nästan 65% i LC:1. En hoppclearround resulterade i felfri ritt, så hon är verkligen allround.

Bilder på henne kommer senare, för nu ska jag få lite hjälp att fixa till här på bloggen.

Hejdå så länge!


RSS 2.0