Fredag 25 februari 2011

Lovade visst för mycket igår, när jag skrev att jag skulle försöka lägga upp lite bilder. Hrm! Var tar tiden vägen?
Nu är det helg igen, i allafall. Det är skönt! Idag kom jag hem lite tidigare från jobbet, för jag hade barntomt rätt tidigt. passade på att stanna en stund och beställa lite grejor till vår avdelning, samt planera idrotten nästa vecka.
Nu tar jag ett glas rött och väntar på att maten ska bli klar. Ikväll blir det grillade kycklingfiléer, klyftpotatis och sallad. Mums!

Idag har jag fixat till ryttarmeddelande m.m. till tävlingarna nästa helg. Det ska läggas ut på klubbens hemsida i helgen, plus lite annan information till ryttarna. Det är lite pyssel att ha hand om alla anmälningarna, men jag tycker det är kul, och har fått en hel del rutin på det nu, så det är rätt smidigt ändå.

I helgen har vi inget speciellt inplanerat, förutom det vanliga styret med hästarna. Få se vad som händer. Brukar alltid bli en hel del att göra ändå.

Nej, nu är det dags för mat och "På spåret".
Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!

Torsdag 24 februari 2011

Slutade tidigt idag! Sååå skönt det är att ha lite "extra" tid hemma. Har startat tvättmaskinen och ska snart hänga upp tvätten. Funderar på om jag ska ta och baka något till våra tävlingar som är nästa helg. Vaniljkakan jag har bakat innan, brukar vara uppskattad.
Vad jag definitivt ska göra, är polkaglass. Har nämligen köpt 2 st Marabou polkachoklad (10 kronor styck på Netto), så de ska jag hacka sönder och blanda i vaniljglass. Ska testa, tror det blir kanongott. Har testat co co choklad innan, och det var supergott.

Nej nu sticker jag ut och tar in mina små älsklingar. Ska försöka lägga upp lite bilder senare idag. Nu när jag har lite "extratid".

Tjing!


Söndag 20 februari 2011

Brrrr! Så kallt det är. i natt har det varit nästan -24 grader här. I morse hade varmvattnet i vårt kök frusit. Som tur var hittade Per snabbt var det frusit, och kunde tina det. Även hos flera bekanta har det frusit i natt. Men det blir ju så när det är kallt och inte så mycket snö som isolerar. Fy tusan!

Igår var Ida här och "utbildades" i Equipe. En duktig elev, måste jag säga. Sen åt och drack vi gott tillsammans, senare på kvällen. Mycket trevligt!

Idag har jag jobbat vid datorn med protokoll och en hel massa grejor inför våra tävlingar. Tänkte att jag skulle förbereda så mycket som möjligt i god tid. Känns riktigt bra!

Efter lunch åkte vi till Fixan och Lina red ett litet pass på henne. Superfin var hon. Imorgon är det Jossanträning igen. Kul!

Nästa vecka är det ju sportlov, så barnen är lediga från skolan, men fritids är öppet. Vi har mycket färre barn då, och det är riktigt mysigt att jobba när det är skollov. Vi ska hitta på lite kul grejor med barnen. I morgon blir det lite lugnt och bara njuta av att det är lov. Skönt!

Nej det blir inte mer nu, för jag ska ut och fixa till det sista i stallet. Kvällsmocka, fylla på vatten, pyssla lite och så ge natthö. Sen blir det Solsidan!

Hejdå!

Fredag 18 februari 2011

Nä, nu har det gått lite för många dagar sedan jag skrev här. Jag har varit helt slut på kvällarna när jag kommit hem, så jag har inte orkat med någonting. Det tar på krafterna att hela tiden ha ont. Har inte blivit av med ryggskottet ännu. Det har ju gått ner i vänster ljumske som sagt, och det gör fruktansvärt ont emellanåt. Var hos sjukgymnasten/naprapaten i tisdags igen, och han konstaterade att det var något bättre. Men i onsdags var det sju resor värre när han hållt på med mig. Åh, jag lipade på morgonen innan jag åkte till jobbet. Usch! Men igår och idag har det varit lite bättre. Om det beror på tabletterna jag knaprar eller om det verkligen är bättre, vet jag uppriktigt inte. Hoppas att det är så att det är bättre. Ska fortsätta med värme, stretch, antiinfl. gel och tabletterna, och sedan tillbaka på onsdag. Är det inte klart bättre då, ska jag ringa läkare, så får de kolla höften, tänker jag. Det gör ont i ett område runt det och ner i ljumsken.

Nej, nu ska jag inte beklaga mig mer!

Bozetti har fått lite ofrivillig vila nu, som ni förstår. Det är ingen fara, för vi har bestämt att vi ändå ska ta det riktigt lugnt med igångsättningen. Men jag har berättat för henne varför, så hon har tagit saken i lite egna händer och galopperar omkring lite i hagen. I lugn, rytmisk galopp. Hon är bara så häftig, den hästen. Det är faktiskt så att hon förstår att jag inte kan gå eller göra saker lika fort nu. Hon går lugnt bredvid in och ut från hagen, men väl i hagen, tar hon sina galopprundor.

Fixan rider Lina på som vanligt, och hon har verkligen utvecklats. Hon är rund och fin i hullet, och går riktigt bra hela tiden nu. I måndags var hon superfin på Jossanträningen. Så det ska bli spännande när tävlingssäsongen drar igång. Första tävlingen är 5-6 mars, på klubbens egna tävlingar.

Måste också berätta att Magnum (Linas D-ponny, som vi sålde hösten 2008) ska säljas. Det ligger annons på honom på Hästnet. Jag vet inte hur jag känner för det. Men mest skönt. tror jag. Jag hoppas att han blir såld till någon som verkligen är intresserad av hästar och förstår att det är levande varelser, och inga maskiner, som man kan skita i om man tröttnar. Någon som förstår vikten av kontinuitet i ridningen, och att samspel och förtroende mellan en häst och hans ryttare inte bara skapas från hästryggen. Det krävs lite annat också, ompysslande och kärlek t.ex. Så vet du någon som vill ha en snygg D-ponny, med mycket power och energi, som kan användas både till hoppning, dressyr och fälttävlan, är han perfekt. Lina tävlade ju bara dressyr med honom sista åren, men han har gått även hoppning och fälttävlan.

Nu ska jag njuta lite av att det är helg, och denna helg har vi inte så mycket inplanerat. Det är skönt.
I morgon kommer Ida och Jonas hit, för Ida ska bekanta sig med Equipe programmet, som vi använder i sekretariatet på tävlingarna. Sen ska vi käka tillsammans. Trevligt!

Ha det så gott tills vi hörs igen!

Lördag 12 februari 2011

Skit att det kommit en massa snö igen! Men idag var det ialla fall soligt, och det blåste inte. Det var riktigt skönt, fast det var flera minusgrader igen.
Det blev lite sovmorgon idag och sedan till Stallmagasinet i Mjölby för att köpa lite foder. Därefter direkt till Fixan, som fick ett lugnt pass idag (det var inte jag som red idag). Hon såg riktigt fin ut, och kändes bra oxå, tyckte Lina.
Efter en snabb fika på Sjöhagen, blev det fart hemåt igen, för vi skulle till min pappa och fira honom, som fyllt 70. Dessutom firade vi hans fru samtidigt, som fyller i mars. Vi gav bort ett restaurangbesök på Väderstad Centralkrog. Datum är dock inte bestämt ännu.
Vi blev bjudna på mycket god mat på kalaset, filé, potatisgratäng och sallad, till det lite rödvin. Sen kaffe och citronpaj med grädde. Mums!

Nu i kväll har jag fixat med lite papper inför klubbens styrelsemöte imorgon. Även sammanställt LOK-stöden, för att kunna skicka in dem i morgon, sista ansökan är på tisdag. Konstigt att man alltid ska vara ute i sista minuten...

Nej, nu ska jag ta något att dricka, tror jag.

Ha det gott!

Onsdag 9 februari 2011

I morse var det besök hos naprapaten klockan 8. Han konstaterade ganska snabbt att jag hade en bäckenförskjutning, samt kraftig inflammation i en muskel vid höften, vilket gjorde att jag har så himla ont ner i benet och ljumsken. Att jag hade kunnat rida kunde han inte förstå... Man är väl en viking=)
Nåja, efter massage och lite dragande i mig, satte han igång med att "trycka" tillbaka bäckenet lite. Jösses vilken smärta! När jag kom tillbaka på jobbet kände jag mig faktiskt riktigt mörbultad. Men faktum är, att framåt eftermiddagen började jag känna mig lite bättre. Tycker nog att det fortfarande känns som att det släppt av något på smärtan. Har fått i läxa ett par strechövningar, och att smörja in med smärtstillande och antiflammatorisk gel på smärtande ställen. Återbesök tisdag nästa vecka. Hoppas på snabb bättring nu.

I kväll har jag varit på möte med fler föreningar i kommunen. Det ska bildas ett s.k Idrottsråd i Mjölby, och det var andra mötet i den processen, i kväll. Intressant! Får se var det slutar, eller rättare sagt börjar/hur det blir.

Kort inlägg blir det för nu ska jag sova, man blir trött av att ha lite värk hela tiden.
Godnatt!


Tisdag 8 februari 2011

Jaha, så gick det några dagar utan bloggande. Igår blev det jag som fick rida Fixan på Jossanträningen, för Lina var sjuk. Det var jättekul! Jag räknade ut att det var ca 8 månader sedan jag red, och då var det mini-KM på Blondie. Men som sagt, det blev ett riktigt pass igår. Mycket lösgörande i trav och skritt först, sedan lite galopparbete, och mot slutet lite öppnor. Hon lossade riktigt bra, även i vänster, där hon ibland blir lite rak och stark.
Lina var fortfarande sjuk idag, så jag åkte bort till Sjöhagen och joggade Fixan lite. Ridning 2 dagar i rad! Jösses, var ska detta sluta? Men kul är det! Befarar att jag kommer ha rejält med träningsvärk i morgon. Hade lite idag, men inte så mycket som jag trodde jag skulle ha. Men mitt ryggskott blev ju inte bättre, i och för sig inte sämre heller. Har så fruktansvärt ont på framsidan av höften och ner i ljumsken och benet. Har faktiskt ringt och fått en tid hos naprapaten i morgon. Få se vad han säger.

I söndags var vi med Bosse i ridhuset och körde vårt lilla pass med galopparbetet som vi brukar. Det gick jättebra! Vi skulle åkt idag oxå, eftersom vi försöker göra det varannan dag, men eftersom Lina var sjuk, fick vi ställa in det. Jag vill inte åka själv, och sen blev det även tight med tid, för jag slutade inte förrän 17 idag.

Nej nu ska jag sova lite! Ha det tills vi hörs igen!

RSS 2.0