Nyårsafton 2009

Nu är det en knapp timma kvar innan våra gäster kommer, för att traditionsenligt fira nyår här.
Tänk, så har ännu ett helt år gott! Detta år har det hänt mycket på. Både bra och dåliga saker. Det som verkligen blev en stor svart klump, var att min lillebror skadades svårt i en trafikolycka i början av december. Det kommer vi bära med oss under lång tid. Nu är tillståndet bättre för honom, men ändå är det lång väg kvar för honom att kämpa. Men vi finns där för dig, Peder! Du finns med oss i våra tankar alltid.

Nu ska jag finputsa lite här innan festen börjar. Måste leta upp ett par tärningar till paketspelet, som verkligen får fram de rätta sidorna hos ens vänner. Men kul har vi. Sen sällskapsspel på det. På blodigt allvar, alltid! =)

Måste snabbt ut och titta till Bosse oxå innan, hon hade fått ett sår på vänster framben. Antingen har hon trampat sig(inte så förvånande) eller så är det skaren på snön. Satt ganska högt upp på kronan, så det hade inte hjälpt med boots heller. Men har tvättat det tidigare. Ska ut och kolla till det nu.

Jag avslutar med att önska alla er därute ett riktigt GOTT NYTT ÅR!


Kallt

Fy vad det är kallt ute. Jag gillar INTE vintern! Det är bara en massa jobb med all snö, skotta, se till att det inte fryser i stallet, halt, kallt. Usch! Helst vill man bara kura inne!
Idag har vi monterat nya byrån och fixat lite med att plocka i en massa grejor i den. Tycker egentligen att den blev lite stor i badrummet, men, men. Den rymmer mycket grejor, och det var tanken när jag köpte den. Kunna stuva undan lite grejor som tar plats i badrummet.
Efter lunch åkte Lina och jag till Mjölby och handlade lite. Mat och dryck till nyårsfesten skulle inhandlas. Lina hittade en kofta som hon ska ha på nyår till sin klänning. En svart enkel kofta. Jättesnygg!
När vi kom hem fixade vi iordning Bosse ocvh åkte en sväng till Ljungby och red. Hon var kanon! Idag blev det lite galopp oxå. DET var kul tyckte både Lina och Bozetti. Jag passade på att testa min nya videokamera. Får se om jag kan lyckas ladda upp någon film här imorgon.
Vill ni se lite vinterbilder på hästarna kolla in här.
Nu ska jag gå och sova.
Godnatt!

Shopping m.m.

Igår var vi med Bosse i Mjölby. Då blev det lite travbommar, för att variera lite. Det gillade hon! Det blev lite mer trav än sist, och ett par skänkelvikningar åt båda håll. Gick utmärkt! Hon är så duktig! Imorgon blir det nog Ljungby istället, för omväxlings skull. Svårt att rida här ute. Vägen är snorhal, så det hjälper inte med broddar när hon skuttar runt. Får bli lite ridning i ridhus nu ett par gånger innan vi ger oss ut i snön.
Mamma, Roger, Sandra och Smilla kom hit en sväng igår oxå. Smilla red på Kalle, och gissa hur söta de var. Ska försöka lägga in lite bilder på dem morgon. Årets sötaste! Jag lovar!

Idag har Lina och jag varit i Linköping (på Tornby) och shoppat. Först stannade vi till i Mantorp på Travshopen, och köpte ett par nya boots till Bosse, och ett stalltäcke till Kalle. Han blev så fin!
På Ikea köpte vi en jättesnygg byrå i betsad ek till badrummet. Ska monteras imorgon! Lite annat smått och gott blev det oxå. Paket till tärningsspelet på nyår bland annat. Vi passade oxå på att luncha på Ikea, tillsammans med mamma, Roger, Sandra och Smilla. 
 På skopunkten blev det gummistövlar till Per och mig, medan Lina inhandlade ett par nyårsskor, svarta pumps, med lite bling.
Mitt roligaste köp, blev en videokamera på Elgiganten. Den ska laddas imorgon och provas i ridhuset.

Nu ikväll har jag uppdaterat vår och klubbens hemsida. Tog lite tid, kan jag säga, men blev rätt nöjd. Kolla gärna in och lämna oxå ett avtryck i gästboken! Klicka här, så kommer du dit!

Hejdå!

Annandag jul 2009

GOD FORTSÄTTNING på er alla där ute!
Så har snart julen passerat i rasande tempo oxå. Det är inte klokt så fort det går. Har varit usel på att uppdatera här, men som ni vet, har det hänt saker, som gjort att man haft annat att tänka på.
Just nu är tillståndet stabilt för Peder, och det är små små framsteg varje dag (och bakslag oxå), så vi är vid gott mod och hoppas på det bästa. Förutom de svåra skallskador han fick, har han oxå bäckenfraktur som ger honom svåra smärtor, nu när han börjar "vakna" så smått. Han visar att han har ont, och det är så smärtsamt att se. Men han har duktiga (personal) och kärleksfulla (fru m.fl.) människor hos sig hela tiden. Alla håller vi tummarna och hoppas att allt går vägen.

Julen firade vi hos syster i Mantorp. Som vanligt jättemysigt med mycket god mat och massor av julklappar. Jag har bara fått kanongrejor. God parfym och bodylotion, som jag önskat, böcker, Lasse Åberg muggar, pyjamas, lotter, bordstabletter, grytlappar m.m. Av hanna och Henrik fick vi en fantastisk fin förpackning med massor av gosaker i. Det var bl.a. speciallagrad balsamvinäger, apelsinglögg, dippkex, lusse-te, Zansibar-kaffe. har smakat både på teet och kaffet. Fantastiskt gott!

Igår tog vi det lugnt nästan hela dagen. Lina och jag gav oss ut i ovädret med häst och transport, för att rida i Mjölbys ridhus. Bosse skötte sig jättebra. Hon var lugn och gick jättefint. Tyckte det var roligt, tror jag. Det blir ju inga långa stunder nu när man håller på att sätta igång. Det får ta den tid det tar att sätta igång. Tror inte hon har tappat så mycket, eftersom hon är ute i hagen så mycket, och hon rastar sig rätt bra där. Idag har hon fått fart på gamla Cindy i hagen. Båda två har hoppat och skuttat i snön, och galopperat omkring en lång stund här utanför.

Passar på att lägga in lite bilder här, på årets julkort jag skickat:

   

   

   

   

Det var några av julkorten som producerats i år. Även detta år har jag suttit i sista minuten och pysslat med dem. Ändå började jag tidigt. Ja, man kanske skulle börja nu med nästa års kort, så man slipper stressa nästa år med att få dem klara. Men det är liksom ingen sport då. Det är lite grejen kanske, att man ska känna lite julstress. =)

För er som inte vet, så har vår nya förening, Väderstad Hästsportklubb, blivit ansluten till Svenska Ridsportförbundet, och man kan också lösa alla typer av licens, och tävla för klubben, redan från 2010. Så alla ni som är intresserade, kika in på klubbens tillfälliga hemsida här, och läs mer.
Ha en fortsatt trevlig julhelg! OCH KÖR FÖRSIKTIGT!!!!




Ny klubb

Jippie! Nu är vår nya ridklubb, Väderstad Hästsportklubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Det känns verkligen kul. Nu får man bara hoppas att allt blir klart snabbt, när det gäller att få ställa ut licenser m.m. Det är ju snart dags att lösa nya licenser, och för många är det ju tävling redan i januari, och då ska den vara löst.
Men vi får hoppas att det ordnar sig denna vecka, för i mitten av nästa vecka, stannar ju Sverige för ett tag...

Idag har jag handlat lite julklappar, och imorgon ska vi göra julgodis. Skoj och gott!
Ska gå och skriva julkorten klart nu oxå, så de kan stoppas på lådan imorgon.
Ha det bra!

Lucia m.m.

Ja, nu har det gått en dryg vecka sedan jag skrev sist. Då hade vi fått veta att min "lillebror" skadats allvarligt i en trafikolycka. Han ligger fortfarande nedsövd på Karolinska och vi vet inget om utgången, trots att läget för tillfället är stabilt. Vi försöker ta en dag i taget och låta livet fungera som vanligt så gott det går. Man rycker till varje gång telefonen ringer och man är ledsen och gråter mellan varven. Det går inte många stunder när man inte tänker på honom eller hans familj. Kämpa på Peder!

Idag har vi firat Lucia med vår nya förening Väderstad Hästsportklubb. Gå in på vår hemsida www.wahlborg.dinstudio.se och klicka på fliken Väderstad Hästsportklubb, så kan ni läsa lite mer och se bilder från eftermiddagens trevligheter. Tack alla som var där!

I helgen har jag varit på 50-års uppvaktning hos en kollega, bytt köksgardiner, gjort julköttbullarna, bakat ett par mjuka pepparkakor, slagit in julklappar, gjort julkort, fixat till några blomgrupper och stämplat på lite ljus.
Tycker själv att jag hunnit med mycket. Faktiskt så börjar man känna lite julstämning.

I veckan ska vi göra lite julgodis oxå. Det får i alla fall bli Tomtefudge och Rocky Road till julen. Brända mandlar oxå, kom jag på att vi måste göra.

Lite julpynt i stallet måste nog fixas i veckan med, tror jag. Till helgen ska vi börja sätta igång Bosse så smått oxå. Då har hon vilat helt i ungefär tre veckor. Kan vara lagom!

Här lite bilder på julkort jag gjort tidigare:

     

Ha det bra och ta hand om varandra!


Sorglig start

Denna helg har startat fruktansvärt!
Fick besked i morse att min halvbror skadats allvarligt i en trafikolycka på väg hem från Norge i natt. Han ligger nu nedsövd på Karolinska med svåra skallskador. Vi är alla skakade och förtvivlade, och våra tankar går till hans fru och deras lilla flicka.
Kämpa!


RSS 2.0