Äntligen

För er som inte vet, kan jag i korta drag berätta vad som hänt. Vi var på ATG med Bozetti 12 augusti, för att kolla upp henne. Vi har tyckt att det tar emot lite ibland, när hon rids. Väl där konstaterades att hon var halt(inte särskilt mycket, knappt att det syntes) och hon behandlades. På lördagen 14/8 på em var hon blockhalt på höger fram, när vi kom hem. Efter lite samtal hit och dit, var vi inom loppet av ca 1,5 timma på väg till Skara djursjukhus med en misstänkt hovledsinfektion.
Så var det oxå! När hon sprutades fick man in skit i leden (bakterier), vilket är mycket allvarligt. efter en rad olika åtgärder, bl.a sövning och spolning med artoskopi, på Skara, får vi alltså imorgon, 17 dagar senare, hämta hem henne. Tyvärr är hon lite halt fortfarande. Hon har varit ohalt tidigare, men är halt igen, så vi vet i nuläget inget om hur det kommer att bli. Hon mår i övrigt bra, så nu får tiden utvisa om hon blir ridhäst eller inte. Vad vi vet är att man inte kan räkna med att börja rida på henne förrän tidigast om ca 9 månader.
Tyvärr tar inte de som orsakade alltihop, något ansvar, utan vi får betala alltihop (det som inte täcks av hästens försäkring). För j-t, kan man tycka. Det är en risk man tar, när man behandlar sin häst, svarar de. kanske ska kunderna upplysas om det? "Vi brukar säga till efteråt att man ska hålla lite koll", får man till svar. Det gjordes INTE till oss, tyvärr. Inte heller till alla andra som vi pratat med som fått sina hästar sprutade där.
Det har oxå kommit till vår kännedom att en häst till råkat ut för samma sak, 2 veckor innan det hände Bozetti. På samma klinik och samma veterinär. FAST det är så ovanligt! Man undrar var någonstans det brister i deras rutiner.
Sorgligt är det i alla fall, och en känslomässig katastrof. Plus en oerhörd ekonomisk belastning.

Men nu måste vi se framåt! Så alla ni som har erfarenhet av något liknande, hör av er med tips och råd om vad man kan göra, för att hjälpa till med läkprocessen.

Ha det bra alla ni därute och håll tummarna för vår Prinsessa! 

Kommentarer
Postat av: Maria G

Men fy f*n Betty, jag lider verkligen med er och Bosse, sånt här ska INTE behöva hända och OM det händer ska f*nimig kliniken ta sitt ANSVAR!!

Hoppas nån har bra tips för att påskynda läkningen

kramar Maria G

2010-08-31 @ 06:47:59
Postat av: Jenny Sundelius

Lider med er och hopppas att allt löser sig till det bästa!

Säger som ordspråket: "En gång ingen gång, två gånger en vana". Styrkekramar till er!

2010-08-31 @ 09:20:03
URL: http://www.ljungbyridcenter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0