Lastträning

Idag hade vi bestämt att vi skulle träna att lasta Bozetti. Det var nämligen så, att i lördags när vi skulle till ridhuset en sväng, var hon lite ovillig här hemma att gå på transporten. Lina och jag höll på i ca 20 minuter, innan hon gick in. Sen väl i Walltorp var hon så duktig. Först fick hon vara lös en liten stund. Vi fixade till lite för att låta henne löshoppa några språng. Eller rättare sagt få henne att förstå lite hur man går till väga. Ni vet, det där med att springa runt, och in i en "gång" och sen låg det ett par bommar. Hon fattade direkt hur man skulle göra. Vi lät henne springa över bommarna några gånger, och sen gjorde vi ett litet hinder. Gissa om hon tyckte det var kul! Hon hoppade jättebra. Efter tre språng, fick det räcka, tyckte vi.
Sen skulle vi hem. Tyckte vi! Men inte Bozetti! Det var lite att titta på först, utanför, hästar som sprang i en hage, hästar som skulle tas in m.m. Då skulle inte "Bosse" gå på transporten...
Per kom och hjälpte oss, för att vi skulle vara tre. En som höll i hästen, och två som var på var sin sida. När vi hållit på i drygt 2 (!) timmar, fick vi tyvärr ta beslutet att leda henne hem. Innan det blev för mörkt. Vi försökte verkligen med allt. Nej inte att piska in henne. Men det är inte min grej. Man vill ju inte skrämma hästen för resten av livet, för transporten. Så jag gick med henne hem från Walltorp. Inget bra att behöva ge sig. Men som Lina sa, man måste se det positiva i allt: väldigt bra trafikträning! Det tog 45 minuter att gå hem.
Så DÄRFÖR skulle vi lastträna idag, när vi hade gått om tid. Vi tog det väldigt lugnt, och hade en hingstkedja i bettringarna, så att hon inte kunde gå bakåt, eller åt sidan. Efter en timma gick hon in, och då fick hon äta lite i transporten, så hon förknippar det med mat och godis, när hon gått in. Sen körde vi  en liten runda med henne. Hon är inte rädd eller stressad, utan bara växer fast , och om man trycker på lite bakom, ska hon bara backa. Men idag förstod hon att det var obehagligt om man backar. Så på onsdag, hoppas vi ha möjlighet att göra om det igen. Det gäller att inte ha bråttom bara. Hon måste tränas att bli lättlastad.

I morgon har vi vår stora innebandyturnering, så då vet man att man är jättetrött när kvällen kommer. Jag ska jobba mellan 7.30-17.15, och sen till tandläkaren direkt efter.
Nu ska jag poppa lite, tror jag....

Kommentarer
Postat av: Anonym

tja det förklara ju varför vi mötte Er med täcke komma gående. Va bra att det fuknkade sen. Jag och Anna ska komma igång att löshoppa snart jag har en tvååring & en treåring som ska hoppa det vore kul om vi kunde träffas och hjälpasåt. KRAM Bea

2008-10-27 @ 21:41:41
URL: http://www.123minsida.se/abbetorpett
Postat av: Betty

Ja, vi sa just det, nu undrar de säkert varför vi kommer här och går.....



Vore kul om vi kunde hitta på något!

Ha det bra! Kramizar

2008-10-29 @ 22:19:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0