Scandinavium

Idag strax efter lunch kom vi hem, efter att ha varit i Göteborg. Självklart är det på Scandinavium och Göteborg Horse Show, vi varit. Vi åkte i går morse, för att komma ner strax före kl. 12. Efter att ha checkat in, begav vi oss mot Scandinavium. Ungefär mitt emot Scandinavium, käkade vi lunch på en jättetrevlig restaurang, som heter Angelo. Mycket god mat och vin=)

Efter lunchen begav vi oss mot mässan. Helt otroligt med folk!!! Jag brukar inte tycka det är besvärligt, och jag älskar att shoppa, men det var bara för mycket. Inte något inhandlades. Jo, förresten, en låda Kolla masken. De stod så bra till, nästan precis vid ingången, och jag hade inte tröttnat då. Men fy, det gick verkligen inte ens att komma i närheten av en del montrar. Nej, det får bli Ullared, Travshopen och Sharpman...

Klockan 17, började föreställningen, med 1,55 hoppning. Alltså hinder med höjd på 1,55 m. Tyvärr rev min stora favorit, Rolf-Göran bengtsson, sista hindret i grundomgången. Snöpligt, men en väldigt härlig runda att se. Snacka om att rida mjukt och ha superlydiga hästar..
Tre timmar senare startade dressyren. Det var Grand Prix Kür. det betyder att man rider ett program till musik, som man själv satt ihop. Man måste ha med vissa rörelser, men får rida dem i den ordning man själv bestämt. dessutom ska man bestämma vilken musik man vill rida till. sen sätta ihop musiken och rörelserna, så det blir både estetiskt tilltalande och tekniskt svårt. Inte lätt, men ack så vackert och kul att titta på.

Segrade gjorde holländskan Adelinde Cornelissen på Jerich Parzival på 84,400% och på en hedrande andraplats var Sveriges egen Patrik Kittel på Watermill Scandic som red ihop 79,800%.
Mer resultat från klassen kan ni se här.

Efter klassen, avtackades Tinne Vilhelmson-Silvfens häst Solos Carex, som har gjort sitt på tävlingsbanorna. Det var så häftigt när hon fick honom att gå ned "på knä" och bocka och sedan gå ut från arenan med höga frambenssteg, typ spansk skritt. Nästan så man fick tårar i ögonen. Häftigt!

Efter detta var det dags att bege sig till hotellet och sova. Imorse åkte vi hem efter att ha ätit en mycket god hotellfrukost. Det var en kanonresa. Lite bilder kommer förhoppningsvis framöver.

På eftermiddagen idag hade vi bokat ridhuset i Ljungby. Jag tömkörde Bosse och Lina red på Putte. Bozetti skötte sig riktigt bra. Vi var ju i Mjölby med henne i torsdags och fredags, så Jossan hjälpte oss. Bosse har varit svår att svänga till höger nu. Även lite efter att vi tagit bort vargtänderna. Men vi har bestämt att tömköra henne lite innan hon rids, för att stärka upp hennes vänstersida lite. Det är inga problem att svänga i skritt och galopp, men i trav tjafsar hon lite. Förmodligen är det jobbigare för henne i trav, eftersom hon rör sig så stort, att hålla koll på vänsterbogen i höger varv, så vi jobbar med det lite extra nu.

Putte gick superbra idag, liksom i fredags när Lina red honom. De ska ju tävla i Mjölby på söndag, så det blir lite extra trimning i veckan. Idag var det lite otäckt i ridhuset, tyckte han, eftersom det rasade snö från taket. Men han skärpte till sig iallafall. Han gillar verkligen att jobba. Är det någon av er som vill ha en trevlig fullblodsvalack att tävla dressyr på, så är det bara att höra av sig. Han är till salu!

Nej, nu blir det att förbereda inför en ny arbetsdag.

Ha det så bra!


Kommentarer
Postat av: Maria G

Låter som om ni haft en riktigt skön helg i Göteborg, vet du jag har ALDRIG varit på nåt sånt där...har aldrig blivit av, kanska ska prova nån gång..

Maria G

2010-03-02 @ 05:38:39
Postat av: Betty

Du måste åka dit, så du varit i alla fall en gång=)

2010-03-02 @ 07:10:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0