Trött

Ja, så har drygt halva arbetsveckan gått. I måndags fick jag Dalle igen, på min ridlektion. Yippie! Tyvärr var inte Jossan där, utan vi hade Malin som vikarie. Mycket nöjd, faktiskt. Hon var på mig om sitsen lite och det är ju precis vad jag behöver. Dalle var fin denna gång oxå, inte riktigt så låg i formen som sist, men klart godkänt även denna gång. Så till nästa gång får man väl räkna med att byta till en annan häst.
Var på en jättebra föreläsning i går kväll. handlade om Asperger och Adhd. ¨Två människor som fått sina diagnoser i vuxen ålder, berättade om hur deras liv sett/ser ut. Båda hade även barn med olika diagnoser. Mycket intressant och bra att få höra en person berätta om sitt liv. kan varmt rekommenderas. Du som är intresserad, läs mer här.

I kväll var vi en sväng i Mjölby med Bosse. Jossan red i stora ridhuset. Först var hon riktigt på hugget. det var ju ett ekipage till där inne och det var såååå spännande. Men hon skötte sig jättebra. Vi har lite funderingar på att ev stalla upp henne på Mjölby under några veckor i oktober. Bra att ha tillgång till ridhusen nu när man ska sätta igång ordentligt, och det bara blir sämre och sämre ute, och hon är lite styrig nu när hon vilat. Får fundera lite till......
I morgon ska vi ha höstvandring med 2:or, 3:or och 4:or på jobbet. Från klockan 8 fram till 13.00, ska vi vara ute i skogen. Hoppas på bra väder och inte alltför kallt.
På kvällen kommer ett par kompisar hit på lite fika och prat. Kul!
Ja, och sen är det snart fredag och helg. På fredag kommer mamma och Roger hem från USA oxå. Det blir roligt att höra hur det har varit. Visserligen har vi fått lite mail och sms, men det är något helt annat att få det berättat "på riktigt".
Nej, nu är det sängen som gäller.
Godnatt!

Sköna söndag

Idag sov jag till strax efter 8. Härligt! Sen fick man sätta lite fart. Klockan 10 började vi träningarna hos Pernilla. Tre lektioner och sex ekipage. Tyckte alla red bra, och hästarna gick riktigt bra. Efter träningen, åkte Lina och jag ner med Bozetti till ridhuset i mjölby. Hon skötte sig jättebra. Lugn och fin hela tiden. Som vanligt jätteframåt, men det är ju bra, så länge hon inte busar, hoppar och skuttar. Vi var riktigt nöjda med henne.
När vi kom hem klippte vi Cindy, som har satt en enorm päls. Snacka om att det var mycket hår på golvet sen. En hel skottkärra full. Jag tror Cindy tyckte det var skönt att bli av med så mycket päls. Hon stod nästan och sov när vi klippte henne.
Per hade gjort Grönpepparbiffar, sås och potatis, som vi åt till kvällsmat. Mums! Han gör världens godaste färsbiffar.
Imorgon är det måndag och arbetsdag igen. Måndag betyder oxå ridlektion för mig. Spännande att se vilken häst man får rida. Tror inte jag får Dalle igen, för nu har jag haft honom tre gånger, egentligen två, eftersom jag inte var en gång, men jag tror att Jossan räknar tre veckor, oavsett om man ridit alla tre. Får se hur det blir, men jag tar gärna Dalle en gång till.
Nej nu ska jag mysa med familjen framför tv:n lite. Ha det bra........

Lördag

Klockan 9.00 slog vi ut från första tee i morse. Det var jag, Petra, Roger och Alma, som hade bestämt att vi skulle gå 18 hål idag. Per gick ut redan 8.30, med Bosse (inte vår häst, alltså).
Trots att det blåste rejält, så var det riktigt skönt att komma ut och gå en sväng. Även att jag inte fick jättemycket poäng, är jag nöjd med rundan. Hade 7 på första nio, och 14 på sista nio. Tyckte jag fick bra bollträffar idag. Utom på utslagen till de första 9. Sen bestämde jag mig för att slå ut med järnklubba istället för min hybrid, som jag inte kommit överrens med de sista gångerna jag spelat. Det gick mycket bättre. Kändes som jag kunde "styra" slagen bättre då. Så nu får det väl bli så ett tag, att jag struntar i hybriden.
Sen åkte jag till Mjölby och hämtade Lina som varit i Linköping i natt. När vi kom hem, tog vi in hästarna och Lina red en sväng på Bozetti, som var riktigt på hugget idag. Men det gick bra.
Ikväll har jag packat lite kläder som jag sålt på Tradera och ska förhoppningsvis skicka iväg så snart som folk har betalat in pengarna. Bra att bli av med lite, det tar ju en massa plats.
Tänkte först spela lite golf imorgon oxå, men tror inte det blir tid till det. Först ska jag ha lite träning bl.a med deltagarna i vårt dressyrlag. Sen har jag 2 tjockpälsade ponnier i stallet, som behöver klippas, så det ska jag försöka hinna imorgon.
Så ska vi nog ner till mjölby med Bosse oxå. Hon behöver gå lite rejält, och idag blev det inte så jättemycket, då det blåste nästan storm här hemma. kan vara skönt att komma in då. Kanske trava lite cavaletti oxå. Får se....
Ja, sen är det snart måndag och arbete igen. Men det är en dag imorgon först.
Ha det bra, tills vi hörs igen. Först ett litet inspirationstips till er som gillar att pyssla: klicka här

Yes, nu är det fredag

Härligt! Nu är det helg igen. Har ätit gott och slökollat på TV. Imorgon blir det upp tidigt och ut på golfbananmed Löwendahls. Per ska oxå ut en sväng, men med några kompisar. Sen blir det att greja hemma.
Igår var vi hos Jossan med Bosse. Hon var jätteduktig, och kändes jättefin, tyckte Jossan. Skönt att hon sköter sig prinsessan. Hon var jätteduktig i onsdags oxå, när Lina red här hemma. Fast det nästan blåste storm, så gick hon på som vanligt. Brydde sig inget om blåsten.  Idag har hon vilat, så blir det ridning imorgon och på söndag.
Nej, det får bli ett kort inlägg, för nu ska jag läsa Svensk golf, som kom idag. Tidningen, som kom i 3 ex hit nu när alla tre är "golfspelare"...............
Godnatt på er alla där ute!

Utlottning hos Änglahus

Kika in hos Änglahus, och låt dig inspireras av vackra fotografier, jättefina handgjorda kort och mycket mer. Dessutom finns där en utlottning. Smakprov på vad som lottas ut ser ni här:
Klicka på bilden så kommer du direkt till utlottningen, men surfa gärna runt på Änglahus. Väl värt ett eller flera besök!

Söndag kväll

Den här dagen har gått i golfens tecken, skulle man kunna säga. Vi gick ut strax efter halv elva och gick 18 hål. Idag spelade jag tillsammans med Petra och Alma. Lina och Per gick med Roger och Adam. Första 9 gick skit, men sista 9 lyckades jag få ihop 15 poäng. Sura 3 poäng ifrån officiellt. Men, men, så är det när man inte har tid att spela så regelbundet. Däremot fick jag mest poäng totalt i vår boll. Yes! Alltid något.
När vi kom hem red Lina en liten sväng på Bosse, och hon kändes jättefin, sa Lina. Härligt!
Klockan 18 kom Alma, Petra och roger hit och käkade. Vi bestämde på golfbanan att vi skulle grilla ihop. Så de åkte för en liten stund sedan. Mycket trevligt!
Imorgon blir det jobb igen, och ridlektion på kvällen. Hoppas på att få Dalle, som kändes så bra för 2 veckor sedan, då jag red honom.
Nåja, här kommer lite bilder på pyssel jag gjort senaste tiden:

 Kort som jag gjorde till Anna, som fyllde 40, nu i september

jag gjorde även ett album till henne, med lite blandat från 1969 (födelseåret). Här är lite axplock från albumet:

     

  

Så då har ni sett ett smakprov på albumet. Får se om jag laddar upp mer en annan gång.

Nu ska jag no krypa ner i sängen. God natt!


Golf m.m.

Jaha, då har snart lördagen gått oxå. Men tycker jag hunneit med lite idag. Gick nio hål på golfbanan med man och dotter. Gick inget vidare för mig och Lina, men Per spelade bra. Men det är ju så tyvärr, att man spelar för sällan. Men, men, det var trevligt i alla fall. Mestadels.... Imorgon ska vi gå 18 hål, och tillsammans med Löwendahls. Skoj!
Sen har jag hjälpt Lina i stallet. jag har gått bredvid och hållt i lite när hon red Bozetti. Hon är ju lite busig nu. Det var ju så nere hos Jossan i torsdags oxå, att hon gärna drar ner huvudet och ruskar för att hitta på bus. men hon skötte sig riktigt bra idag, faktiskt. trots att vissa grannar kom med hundarna, som låter (ylar och gnäller) hela tiden. Bosse blev faktiskt rädd för deras hundar först när de kom förbi. Bara för att de låter konstant, tror jag. Men i alla fall, så tyckte Lina att vilda prinsessan kändes bra idag. Efter en stund verkade det som om buset försvunnit ur hennes hjärna. Eller som vi brukar säga; "masken" som kryper däruppe kanske vilar.....

Resten av dagen och kvällen har jag ägnat åt att lägga upp mer auktioner på Tradera (även fotat)och grejat lite här hemma.
Just nu har vi ätit. Vi passade på att äta lax nu när Lina är ute. Hon äter ju som bekant, inget som levt i vatten....

Nu ska jag softa lite i soffan, tror jag. Kanske ta ett glas rött.
Ha en fortsatt trevlig helg!
/Betty

Ullared - me like

Ja, så var vi då i Ullared och handlade i måndags. Vi åkte redan i söndags efter att vi varit i Boxholm på dressyrtävling.
Först tar vi dressyren, förresten. Speranza, som Lina vänligt nog fick låna av Franscesca, hade ju gått så bra de tre gångerna Lina hann rida henne förra veckan. På tävlingen visade hon att hon är hopphäst - och en riktig hopphäst. Hon blev helladdad och "letede" hinder på framridningen och var jätteframåt. Superspänd och laddad på banan, men Lina var så lugn och sansad och lotsade runt henne genom hela programmet. Så gott det gick, ska väl tilläggas. Domaren tyckte, med rätta, att hon var spänd och inte i form ordentligt. Lite jämnfota i galoppen osv. Det slutade på dryga 43%. Inget vidare, men som Lina sa, hade jag inte ridit hade det varit 0%. SANT!
En fjäder i hatten till Lina, som genomförde hela ritten. Dessutom rosor till Åsa och Emelie som red så bra att laget dessutom gick till final. Jättekul!
Nåja, söndagen så långt. Vi susade iväg vid 15-tiden mot Ullared i husbil. Petra, Alma, Lina och jag. Väl framme parkerade vi oss på campingen. Sen var det god Tacogratäng, rött vin, Margueritas, cider m.m. Mycket gott och trevligt. Gick och lade oss skapligt, för att orka shoppa på måndagen.
Måndag morgon kl. 8.00, rullade vi in på Ge-Kås ihop med lite annat folk. Men inte jättemycket. Det var aldrig kö någonstans. Jättekul att shoppa loss! Många fynd kan jag lova. Tyvärr inga fotofix, för de var slut. Det blev två vändor där inne, samt lite fynd på Panduros outlet, som öppnat i Ullared oxå. det var 4 trötta och nöjda shoppare som vid 16-tiden styrde kosan mot Väderstad. Detta måste vi göra om!

Sen har veckan rullat på som vanligt. Idag var Stefan från Gryet här och hälsade på Bosse. han var i Linköping och passade på att svänga in på hemvägen. Kul! han tyckte prinsessan blivit STOR. Och tjock..... Men det är bra att ha lite extra hull nu när man ska sättas igång, tycker Bosse. Så man kan omvandla det till muskler.....

Imorgon är det studiedag, med workshops på eftermiddagen. har fortfarande inte fått reda på, vilka två (fick välja 4) man kommit med på. Spännande! Hoppas det blir mina första val, digitalt berättande och filmanalys (tror det var det jag valde först).

Imorgon kväll ska vi ner till Jossan med Bosse. Det är första gången efter Bozettis vila, och det blir mycket lugnt, eftersom hon inte är riden så många gånger ännu. Vi har mest skrittat. Travat lite korta sträckor bara, vid ett par tillfällen. Vi ska ta det väldigt lugnt vid igångsättandet. Men hon verkar ok, och tycker det är jätteskoj att bli riden igen. Lite laddad, men ändå jättebussig. Det känns skönt!

Som sagt, sen är det snart helg igen. Blir skönt! SKA verkligen försöka spela lite golf. Blev ju inget varken i fredags eller lördags. Blev ju lite annat i och med att vi fick lösa problemet med en häst till laget.

Nej nu ska jag ta en bloggrunda och maila lite Vi hörs.....
/Betty

Tradera

Nu har jag lagt ut auktioner på Tradera. Ett schabrak och massa kläder från min tid som butiksägare. Har en massa kläder som legat nedpackade, och som är jättefina. Måste bli av med lite, så man får lite plats i garderober och skåp. Tar ju enorm plats och man vill ju inte ha det ute i bodarna..... Mössen kan äta annat, tycker jag.

Framåt kvällen ska vi till Vadstena igen och rida Speranza. Hon gick riktigt bra igår. Det är högergaloppen som är problem. Hon går på dubbla spår och blir lite fyrtaktig, men det var klart bättre igår än i förrgår, när Lina red första gången. Man kan ju inte förvänta sig underverk på 3 ridpass. det får gå som det går. Lina tycker hon är kul att rida på, och hästen är positiv och gör så gott hon kan.
Vi ska provlasta henne i vår transport i kväll oxå, så man vet hur hon är. Sen är det det vanliga, duscha, fläta man osv. Tränset är redan rengjort och putsat. Vi ska fota lite när hon rids idag, så jag kan lägga ut här. Håll tummarna i morgon alla ni där ute.

Nu ska vi förbereda oss inför vår Ullaredresa. Vi ska nä,ligen åka dit imorgon efter tävlingen. Petra, Alma, Lina och jag åker ner i husbilen, och campar till måndag. Då ska vi shoppa!!!
Så nu ska vi snart till Löwendahls med lite grejor, så allt sånt är klart tills imorgon. kan ju bli lite körigt att tävla och hinna iväg, så allt som är förberett är skönt.
Ha en fortsatt trevlig lördag, så hörs vi snart....

Häst fixad!

Tänk vad fantastiska en del människor är! Igår eftermiddag ringde jag Franscesca och hon erbjöd Lina att rida på hennes häst i laget på söndag. Vi åkte dit och provade, och Lina tyckte det kändes bra. Så nu är det bestämt att hon startar i vårt lag med Speranza, som egentligen är hopphäst. Det får gå som det vill, bara vi har fullt lag. Vi åker och rider idag och i morgon oxå, så häst och ryttare får bekanta sig med varandra. Det såg riktigt bra ut igår, fast det var första gången de båda möttes....=)
Ett stort TACK till hela familjen, som lånar ut sin häst.

Idag öppnade jag på jobbet, och det betyder att jag slutar tidigt. Härligt att redan vara hemma och hunnit äta lunch, satt igång en tvättmaskin, plus lite annat plock. Tänkte spelat golf, men har avstyrt det. Kände att det blir stressigt när vi ska till vadstena och rida oxå. Men imorgon får det nog bli en runda i alla fall.

Imorgon ska vi rida (skritta) en sväng på Bosse oxå. Blir spännande att se hur mycket energi hon har i kroppen. Det blir säkert bra! Hon har faktiskt varit riktigt lugn för det mesat ute i hagen, under den här tiden hon vilat.  
Nej nu ska jag stöka vidare här hemma. Vi kanske hörs senare i kväll.
So long!


Onsdag 9 september 2009

En snabb uppdatering kommer här. Dagen har bjudit på överraskningar vill jag lova. En av ryttarna i vårt Div II lag, har fått foten gipsad i kväll. Inte bra med tanke på att vi bara hade precis 3 ryttare, som det ska vara. Så nu letar vi
1. Ett helt ekipage som kan starta LB:2 i Boxholm på söndag
eller
2. En häst som Lina kan låna/hyra för att starta i laget

Så är det någon av er därute som kommer på något - hör av er.
Det känns extra angeläget att vi startar (och med fullt lag), eftersom vi i nuläget ligger trea. De fem bästa går till final. Det MÅSTE bara lösa sig. Jag har sms:at och mailat till personer med lite känningar här och där. Hoppas på en lösning.

Ha det gott!


Tisdag

Kollade igenom lite bilder på datorn, och upptäckte att det var längesedan jag laddat upp några här.
Så nu passar jag på att visa lite skåpsmat.

Först ut är kort jag gjort:

 Först ut, ett kort till systersonen som fyllde i juni...

  Till brorsbarnets dop....

och.....................

här är själva ängeln som döptes då:

 Visst är hon bedårande!!!

 

  Detta gjordes till min kära väninna med åldersnoja...........

Hoppas på att hinna lägga upp lite mer bilder snart. Vet att jag varit usel på det ett tag, men ska försöka bättra mig nu....=)

Kram på er!
  
Tisdag 8 september 2009

Väntar på att klockan ska bli 8.30, då hovslagaren ska komma. Börjar jobba sent idag, så då passade jag på att boka in skoning.
Igår firade vi Anna som fyllde 40. Jag har scrappat ett album till henne med lite diverse. Det var foton bl.a på henne och hästarna, lite info om året 1969, då hon föddes. Lite text om stjärntecknet Jungfrunoxå, och mycket annat. Hoppas kunna lägga ut lite bilder på det sen. Sen fick hon en cd med massa foto, samt en dvd med hennes ritt i Holaveden. Även en flaska vitt vin gav vi bort. Kunde inte motstå den, eftersom vinets namn var Sankt Anna......

En trevlig kväll, med mycket uppvaktning för födelsedagsbarnet.=)
Innan kalaset var jag på ridskolan, men det var ingen ridning denna gång utan teori. Jag blev dessutom intervjuad av två tjejer, från mitt fritids, där nere. Det är till skoltidningen som vi ska göra. Jag fick svara på frågor om min hobby hästar och ridning. Dessutom intervjuade de min ridinstruktör. Om vad vet jag inte, men man kan ju ana....
Så lite fotografering oxå så klart. Gulligt!

Nej nu ska jag ta en snabb bloggrunda innan jag ska ut i stallet.
Tjingeling!Fredag 4 september 2009

Så var denna vecka slut. Lugn dag på jobbet, med planering på fm, och inte så mycket barn på fritids på eftermiddagen. Jobbade mellan 8.30-15.30, rätt skön tid.
Lina är ute i kväll och Per är ju i Sälen och spelar golf, så jag och Kevin har huset för oss själva. Har kollat lite på TV, samt fixat med lite hemligheter, som jag inte kan berätta om, för NÅGON som snart fyller jämnt, brukar vara här inne........

Imorgon blir det att hämta Lina i Linköping och sedan ut till Vretaskolan och titta på Kvalitétsbedömningen. Jossan ska vara vara med, med sin Tigriz. Lina ska fota lite där, och så ska vi se på alla fina hästar.
Nina F-S ska oxå vara med och visa en häst, så det är extra kul när man känner några som ska vara med.

Nej nu ska jag nog hoppa i säng och läsa nya Ridsport, som kom i går.
Trevlig helg på er allihop! Vi kanske hörs igen under helgen, vem vet..............?

Torsdag 3 september 2009

Ikväll blev det riktigt körigt när jag kom hem. Först in med hästarna i en hiskelig fart. Det spöregnade och hade väl gjort ett tag, för de var genomblöta och stod vid grinden och häckade. Sen in och snabbstädade (hann inte hela huset, men det gör inget, för resten är kvar imorgon) innan jag bakade scones. Klockan sju kom ett kompisgäng hit och vi fikade och pratade en lång stund. Trevligt!!!

En dag kvar, sen är det helg! Härligt! Ska försöka greja lite här hemma imorgon. Har en massa hästgrejor och kläder, som ska fotas och läggas ut på Tradera. Hoppas hinna det denna helg. Plus en massa annat roligt oxå, som man vill göra. Gärna hinna spela lite golf, åtminstone på söndag. Hoppas på fint väder!

Nu ska jag i alla fall förbereda lite inför morgondagen. Skönt att ha sovmorgon (nåja, måste ju hinna hästarna innan jag åker), börjar inte förrän halv nio imorgon. Behöver kanske inte gå upp 05.15 i alla fall.
Ha det gott!


Onsdag 2 september 2009

Det verkar som det går ungefär en vecka mellan inläggen på den här bloggen. Inget vidare.....
Spelade golf både lördag och söndag. Visserligen bara 9 hål per dag, men utan att få mer ont i ryggen. Kände mig rätt ok på lördagen, och faktiskt ännu bättre i söndags. Till och med så bra att jag red min lektion själv i måndags. Red Dalle, eller Cao Dai, som han heter (vet inte om jag stavat rätt). Det gick riktigt bra. Var tvungen att rida lätt lite när vi skulle sitta ner, men jag var lite spänd över om jag skulle känna av ryggen ifall jag satt ner för mycket. Men jag är nöjd med min insats. Kände dock av ryggen lite mer igår, men idag känns det bättre igen. Det går ju åt rätt håll i alla fall.
Annars går allt sin gilla gång här. Hästarna går i hagen hela dagarna och har det bra. tror Bosse mår riktigt bra av att vila lite nu. För det mesta är hon faktiskt riktigt lugn i hagen. Det är bara ibland som hon försöker få igång de andra. Cindy brukar tycka det är roligt att galoppera omkring med henne lite. I helgen ska vi frisera Bosse lite. Cindy fick sig en omgång i helgen som var. Ryckning av man osv.
Vi ska oxå iväg och kolla på kvalitétsbedömningen någon gång i helgen.
Annars blir det mest att ta det lite lugnt och greja lite. Har ju lite saker på gång.
Nej nu ska jag nog gå och lägga mig och läsa.
Godnatt!

RSS 2.0