Clinic

Nu var det ett tag sedan sist.
Måste börja med att berätta att Lina ska vara med på en hoppclinic med Bosse på torsdag kväll. Självklart hade hon trampat av sig en sko i lördags när vi tog in dem. Vi provade rida på grässträngen i mitten av vägen, men hon var lite irriterad, så det blev inte så mycket till ridning. Så i går åkte vi till ridhuset, och då var det bättre, när det var mjukt underlag. Hon var superfin, och Lina travade bommar och travhoppade ett litet hinder. Gick kanon.
Idag fick jag fatt på Stefan, som varit på malta, så imorgon kommer han och slår på en sko. Sen åker vi ner till ridhuset, för jag tror att det är ledigt i stora då. Hoppas det. Vore bra om vi kunde vara där och rida en gång innan clinicen.
Det är Elli som håller i clinicen, så det ska bli jättekul. Det kommer vara hästar på olika utbildningsnivå, så Bosse är den mest orutinerade om jag förstått saken rätt. Josefine har ju hoppat henne ett par gånger efter vilan och det har ju gått jättebra. Lina kände ju lite på det igår, och hon tyckte det kändes mycket bra, och med tanke på att det var första gången hon hoppade med henne sen vi satte igång henne igen, var vi mycket nöjda. De har ju inte hunnit hoppa så mycket innan vilan heller. Ska bli så spännande på torsdag. Lina tyckte det var jätteroligt att Elli frågade henne.

Nåja, denna vecka är det fullt upp. Idag var vi på teori på MHC, programridningsvideo från LB upp till St. Georg, med kända ryttare som red, och Elisabeth Lundholm kommenterade. Imorgon ridning, och 70-års uppvaktning. Onsdag ut med jobbet, torsdag clinic, fredag-"stafett-party" med mina underbara kamrater, lördag släkten hit på mat för att fira Per. Söndag ska jag TA DET LUGNT!
det är ju så, att förutom allt detta, har man ju allt "vanligt" att fixa med oxå.

En jättekul grej som hänt oxå, är att vår nya förening är bildad. Så kul med så bra respons från så många. Ska berätta mer vid annat tillfälle. Nu ska jag sova - utan att börja läsa någon bok som jag "måste" läsa ut. Gjorde samma sak igår igen.....
Ha det gott!
/Betty

Roligt

Riktigt roligt var det i söndags när dressyrlaget red finalen i div II. En hedrande 2:a plats blev det! Så kul!!! Grattis till tjejerna som red i laget, Åsa, Emelie och Evelina. Gissa om jag var stolt lagledare...

Igår red Lina min lektion i Mjölby. Hon hade Umberto, som hon även red förra veckan. Det gick bra denna gång oxå. Själv stod jag bredvid och tittade på.

Idag har vi varit i Mjölby med Bozetti, och det gick kanon. Fast det var två små ponnyrttare som snurrade runt där inne samtidigt, skötte hon sig superbra. Hon har lugnat ner sig nu, och börjar bli sitt "gamla vanliga" jag igen. Den Bosse som har massa energi, men inte så mycket bus. Skönt!

Imorgon är det möte, och det ska bli så spännande och roligt. Berättar mer en annan gång, men detta blir säkert jättebra.

Det var en snabb uppdatering, för nu ska jag gå och lägga mig, och INTE börja läsa någon bok. I söndags kväll började jag läsa och kunde inte sluta förrän boken var slut, klockan 02.45. Gissa om jag var trött när klockan ringde 3 timmar senare. =)

GODNATT!!!


Helg

Igår var vi hos Pierre och Malin och käkade. Mumsig gulaschsoppa och rött vin, såklart. Mmmm. Trevligt och gott!
Idag har vi varit i Vadstena på restaurang, och käkat lunch. Svärmor fyller 70 i morgon, så vi var utbjudna av henne, för att fira födelsedag. Egentligen ska hon firas imorgon, men då kan inte Lina och jag komma, så då blev det så här för oss idag. Mycket trevligt!
Imorgon ska vi till Motala, för då går finalen i Div II dressyrallsvenskan för ridhäst. Jag är ju lagledare, så jag ska dit och coacha laget som gått till final. Heja, heja!
För övrigt har vi varit ute en sväng med Bosse, här på slätten idag. Hon skötte sig mycket bra. Lite på tårna är hon ju, men vet att man måste skärpa sig, och inte busa för mycket. Det är mycket att titta på när det är så öppet som det är här.
Nu ska jag nog in i mitt pysselrum, och stöka runt lite. Tror även att jag ska ta ett glas rött med mig in dit. Gott!!
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll, och håll tummarna för laget imorgon.

Spännande

Nu börjar det hända grejor, vill jag lova. Känner mig upprymd av att olika saker har avslutats och nya har påbörjats. Om drygt en vecka tror jag det känns fantastiskt. Kan inte säga mer just nu, men du som håller på med hästar, och vill umgås med likasinnade, som sätter hästens välbefinnande i centrum, är välkommen att höra av dig för mer information.
I kväll har vi varit i Mjölby med Bosse och hon har gått fantastiskt bra. Lina red henne så fint. Känns jätteskönt att Lina fått tillbaka lite av sitt självförtroende, som hon tappade när Bozetti busade som mest. Vi har nämligen tillsammans med Josefine, som för övrigt är en fantastisk ridinstruktör, och pedagog, bestämt att det får ta den tid som behövs för att Lina ska känna sig "säker" på hästen igen. Så i dag kändes det extra bra när det funkade så bra igen, när Lina red själv från början. Hon vågade rida på ordentligt framåt och  "Prinsessan" var så fin. Härligt!!

I morgon är det Mjölby igen och Jossan ska rida lite oxå, och sen får väl Lina sitta upp en liten stund med. Det är verkligen jättebra att ha en instruktör som kan rida hästen.

På tal om hästar och ridning, kan jag bara meddela att jag själv, har träningsvärk i hela kroppen efter måndagens lektion. Den lektion, som jag överlåtit till Lina att rida. Sen meddelade Josefine, att det var ok att vi red båda två. Vilket fick till följd att fru Wahlborg har en grym träningsvärk. I HELA kroppen! Till och med på jobbet, när jag vred lite på överkroppen, för att ta mer färg på på penseln vid ansiktsmålningen, kändes det i ryggfilén.... Hua mig!

Nej nu ska jag hoppa i säng och försöka sova lite. Morgondagen bjuder som vanligt på tre klasser i idrott, och en eftermiddag på fritids. Fullt ös!
Kram på er där ute!
/Betty


Skönt

Fy, vilket väder det varit i helgen. Typiskt när man är ledig!
Igår åkte vi till ridhuset, så vi slapp rusket. Det gick bra. Bosse och Lina var duktiga. Bosse hade nästan inget bus i kroppen. Skönt att det är på rätt väg.
Idag hade vi bestämt med Jossan, att hon skulle rida henne. Idag var extra bra, för då kunde vi vara i stora ridhuset. Det är så bra med långa linjer med unga hästar. Jossan red på ordentligt i både trav och galopp. Idag var det även trava cavaletti och hoppa ett litet hinder, på programmet. Det gick kanon! Bozetti visste precis vad hon skulle göra. Sen fick Lina sitta upp och rida lite när hon var avspänd. Det var jättebra för Lina att få göra det. Hon red alla tre gångarter i bra tempo, och det gick utmärkt. Skönt för Lina att få  tillbaka lite av självkänslan, som hon tappade i och med att hon åkte av så pass innan Bosses vila. Så idag har prinsessan skött sig, och gått jättefint.
Vi har oxå diskuterat fram och tillbaka om att stalla upp henne i Mjölby, och bestämt att inte göra det just nu. Det hade varit jättebra med tanke på närhet till ridhus osv, men ingen av oss tycker det känns bra att inte ha koll på våra hästar "hela tiden". Man missar ju även det bästa av allt- att gå ut och kvällsfordra och mysa lite med hästarna. Vi får åka lite mer med henne istället om det behövs för att hon ska få gå ordentligt.

Nej nu ska jag gå och sätta på lite kaffe, så ska vi fika på hallon/choklad cupcakes som jag bakat idag. Riktigt fina blev de, och goda..... Med chokladfrosting och hallon på toppen.
Kolla bara så fina:

Ha det gott!


RSS 2.0