Jerringpriset

Glömde ju......

Rolf-Göran Bengtsson är nominerad till Jerringpriset, gå in HÄR och rösta. Fantastiskt för både honom och ridsporten om han vinner priset.

Aningar om jul-och lite annat

Jag är en "juloman". Fullkomligt älskar julen och allt som hör till. Började redan i lördags och söndags att putsa fönster och sätta upp några ljusstakar i fönstren. Det blir ju så mysigt. Såg "Leilas jul" på tv igår. Gissa om man blir sugen på att göra julgodis.... Jag får skärpa mig, och vänta lite till, i alla fall. Här hos "Snitsatstickat " har man chans att vinna den här  fina bok en om julen.


                                                                            Bilden lånad från Snitsatstickat



Passa på att gå in där och kolla.

I kväll har vi varit i Mjölby med Bozetti. Hon var såå duktig! Josefin red henne för andra gången, och hon tyckte det var stor skillnad. Ändå är det bara 2 veckor sedan hon red henne för första gången. Hon tyckte Bosse tog mycket bättre stöd på bettet, och hade mer egen bjudning. Precis som Lina tycker. Det var verkligen roligt, för Lina sa innan att hon hoppades Josefin skulle känna skillnad. Dessutom sa Josefin att hon hade en jättefin känsla när hon red henne. Det är så roligt! Det enda Bosse själv tycker är konstigt, är den andra hästen som är i ridhuset samtidigt som henne. Den syns bara ibland, låter inget, och är så snygg....... (det finns 2 speglar i ridhuset).

På lördag ska vi dit igen och löshoppa. Sen jobbar vi på likadant nästa vecka och sedan ska prinsessan få några veckors semester. Bara gå med fästmannen i hagen. Lite pyssel i form av sadling osv blir det. Men inget arbete i form av ridning osv.

Imorgon eftermiddag, ska jag ta med min käre kollega på ett "hästigt" äventyr med god fika m.m. Hon fick det av mig i födelesedagspresent. Hon är nämligen riktigt rädd för hästar, så jag tänkte att det skulle vara en form av terapi:). Heja dig, Kicki! Det kommer gå jättebra!











 

Vinn blogg candy hos Tesa

Detta kan du vinna hos Tesa. Kika in och var med på utlottningen.



                                          OCH det här:



Asken är ju bara FÖR fin....
Idag har jag försökt redigera den första animerade filmen, vi börjat med på jobbet. Det går sådär. Tar mycket tid, och strular en del. Men det är roligt. Få se om jag kan få ordning på det i helgen. När jag ska titta på det jag satt ihop, hänger sig datorn varje gång. SÅ SURT!!!  Men men.....

Ikväll var vi och handlade på City Gross och sen har vi käkat lax och potatis med romsås. Jättegott! Provade även ännu en glöggflaska av de som var med i presentasken från Malin och Pierre. Det var -04:an vi testade. Med smak av vinteräpplen. Den var jättegod.

Bozetti har vi bara skrittat en jättekort tur på idag. I blåst och lite snö. Mest för att kolla hur hon reagerade på vädret. Hon var supercool! Härligt!
Nej nu ska jag surfa vidare....


Underbara stämplar

Har idag upptäckt en ny webbutik med stämplar, nämligen Motivet . Underbara sådana! På deras blogg lottas det ut stämplar. Kolla in här!

Annars har det inte hänt så mycket här idag. Jobbat hela dagen, och sedan varit i stallet en stund. Har pratat med Sanna, som har Magnum, och bestämt att vi ska skicka upp Lina dressyrsadel till Boden. Magnum gillar inte Sannas sadel. Har pratat med Emma på Sharpman, och hon tror det kan vara så att han är van vid luftstoppad sadel, och kan uppleva att det trycker med annan stoppning. Nåja, tycker Sanna att sadeln är ok, kanske det är bäst att de köper den av oss, och vi får köpa en annan till Bozetti. Vi klarar oss ett tag utan dressyr sadel, eftersom Lina just nu enbart rider i sin hoppsadel på henne. I vilket fall ska jag försöka få iväg sadeln med posten imorgon. Har försökt fixa en kartong till den, och mamma trodde hon hade en ute i Sya. Håller tummarna!

Nej nu ska jag svara på lite mail. Ha det gott!

Härliga helg

Sov till halv åtta i morse. Per gick ut en timma tidigare och gav hästarna frukost, och hämtade tidningen. Käkade frukost när jag släppt ut hästarna. Vid halv tio tiden åkte Per. Han skulle ju till Stockholm över helgen. jag duschade och fixade till mig, och sedan åkte jag till Mjölby. Handlade lite scrapgrejor på bokhandeln ( limpennor och cardstockpapper) , sedan till systemet och Lidl. Sen åkte jag till Kungshögaskolan, för det var öppet hus där. Träffade Lina och tog en fika. Handlade lite av en klass, men det ska bli julklappar, så jag kan inte säga vad det var.
När vi kom hem, fixade vi lite med hästarna. Bozetti har fått gå på en kort promenad med sadel och träns på. Bara för att träna lite. Det blåser ju nästan storm här idag, så vi tyckte inte att vi skulle rida ut då.

Har gjort ett par julkort kväll. Ett är gjort till cybercropen (scrapträff på nätet, ungefär) hos Scrapperiet. Har deltagit med det i en av deras utmaningar. Hoppas jag hinner med något till imorgon oxå. Här är kortet jag gjorde:

                           
Nu ska Lina och jag mysa lite. Hon är så hes, så hon kan knappt prata. Har just gett henne en stor mugg te med honung i. Ha det.....

Helgen är här

Äntligen fredag! Så känns det efter denna veckan. Vet inte varför egentligen, men jag har känt mig så trött ända sedan början av veckan. Men nu är det helg och jag ska sooova länge imorgon. Eller rättare sagt, jag ska upp och ge hästarna käk, släppa ut dem och sen hoppa tillbaka i sängen igen. Tror jag......
Lina är hos Sara i natt, och de ska vara i skolan i morgon på öppet hus. Per åker till Stockholm imorgon med handbollslaget han tränar. Så jag ska "ta hand" om mig själv lite. Sova och så:)
Här är en bild på Sofie och Cosby från träningen i måndags   
Tyvärr är det ingen bra kvalité på bilden, eftersom det är så mörkt i ridhuset.               Foto: LIna Wahlborg

I går var vi med Bozetti i Mjölby. Josefine (ridskolechefen) red lite på henne, som vi kommit överrens om. Det gick jättebra. Bosse var lite spänd först, ganska nytt ridhus (löshoppade där i lördags) med två(!) speglar, och sen en ny person som skulle rida. Vi tog det väldigt lugnt, det var bara lite skritt och trav. Men hon var så duktig, och Josefine tyckte det kändes bra. Traven var såå fin! Vi ska dit igen om två veckor, för nästa vecka är Josefine bortrest. Känns bra att få hjälp av henne, hon är lugn och jättegullig, som person.
Nu ska jag nog gå och lägga mig. Passa på att komma i säng lite tidigt. Har hunnit se och röstat på Johan Palm i Idol, oxå. Håller tummarna för att han får vara kvar!
 

Regn, regn, regn

Fy, vilket tråkigt väder! Det bara blåser och regnar. Det är helt hopplöst! Och mörkt är det när man kommer från jobbet, varje dag. Ikväll åkte vi bort till ridhuset en sväng med Bosse. Hon var super att lasta här hemma, rakt in i transporten. Väl i ridhuset var hon lite mer vaken, än vad hon varit tidigare. Det regnade ju rätt kraftigt, och slog på taket, så jag tror det berodde på det. Jag ledde henne en längre stund, efter att vi sadlat, så hon skulle slappna av lite ordentligt innan Lina skulle sitta upp. Sen var det bara att sitta upp som vanligt och rida. Det gick jättebra. Hon travade så fint, och Lina kunde vända snett igenom, vända över och vända rätt upp riktigt fint. Hon provade oxå att ta ett varv på 20 meters volter då och då. Vi skulle filmat lite hade vi tänkt, men glömde av det. Kom på det precis innan vi ridit klart, så det blev bara en liten snutt i trav och skritt. Får komma ihåg det tidigare, nästa gång....
När vi skulle åka hem, var Bosse lite skeptisk till transporten igen. Inte så att hon bråkade, men hon var tvungen att stå en stund på lämmen och känna efter ordentligt, ifall hon skulle med eller inte. Sen bestämde hon sig, när hon kom ihåg att man INTE får backa bort från transporten. När vi åker står hon jättesnällt, och hon verkar inte orolig på något sätt.
Idag såg vi att hon tappat en tand i överkäken. Det är ena mitteltanden, som hon ska tappa nu ungefär, som trillat bort. Vi upptäckte i lördags att den var lite lös. Tyvärr lyckades vi inte se när hon tappade den, för då hade vi nog bett en guldsmedskompis, göra ett halsband av den......
Imorgon är det vila för henne igen, och på torsdag ska vi ner till Mjölby med henne.

Har hunnit göra ett kort, jag fått beställning på, oxå. Lägger in bild på det imorgon. Nu ska jag lägga mig och läsa. Och sen sova!

Måndagkväll

Så är helgen slut. Och måndagen oxå....
I fredags hade vi lite folk här på lite mat. Jättetrevligt var det!

På lördagen hade vi anmält Bozetti till löshoppning i på Mjölby Hästcentrum. Det gick jättebra, både at lasta dit och hem, samt att löshoppa. Josefin, som höll i det hela tyckte vi hade en trevlig häst, med bra trav och galopp. Sen tyckte hon att Bosse hade en bra inställning till sina uppgifter. Jättekul!
I går tog vi det lite lugnt, och red lite ute på henne. Mest skrittade vi, men lite trav blev det oxå. Det var första gången Lina red innan hon varit ute i hagen innan. Hon var lite på tårna först, men hon gjorde inga konstigheter för det. Bara visade att hon var lite taggad. Trampade runt lite i stallgången, och skrittade lite hastigt, när vi skulle iväg. Hon är verkligen kanon i tempramentet. Idag vilar hon helt. Har bara gosat omkring med Kalle i hagen.

Jag har haft dressyrträning för Sofie och Cosby ikväll. Det var längesedan sist. Det gick riktigt bra! Vi tränade på öppna, mest i skritt, och på galoppfattningar och avbrott. Han såg riktigt avspänd och fin ut. Lina var med och fotograferade, så jag lägger in bilder på ekipaget en annan dag. Förhoppningsvis imorgon.

Imorgon börjar jag sent, så en liten sovmorgon kanske man kan kosta på sig. Åtminstone till klockan 06.15, tror jag.....

Sov gott!


Längesedan

Jaha, nu var det ett par dagar sedan man skrev igen.... Det är bara så mycket ibland.
Vi har ju varit i Boden och hälsat på Magnum. Han hade det bara bra. Läs mer om det på Linas blogg.
Denna vecka har det varit full fart. Igår kväll och idag har vi varit i Walltorp med Bozetti. Det har gått jättebra! I tisdags var vi hos Sissi och Lina red lektion. Hon fick rida på DD, ett 14-årigt fullblodssto, som gått int. fälttävlan. Det gick kanon!
I tordags förra veckan var vi hos Benke och gratulerade honom. Jessica och Micke var hemma oxå. Kul att träffa dem. Lilla Linus (sonen)är ju ett riktigt charmtroll.
I morgon kväll ska vi ha gäster. Det är Malin och Pierre, Kicki och Benke, Hasse och Else-Marie, som kommer. Man skulle kunna säga att det är taklagsfest, eftersom det är de som hjälpte oss med nya taket i stallet, som kommer. Ska verkligen bli trevligt!

Flera av er har säkert märkt att jag fått fler tråkiga kommentarer här, från en anonym. (Har tagit bort dem.)Det är samma person som lämnat tråkiga avtryck tidigare, och man undrar vad jag gjort den personen. Eftersom jag har IP numret, ska jag få hjälp att ta reda på vem det är. Har även sett andra inlägg från detta IP nummer, och där är användarnamnet Elin, så det lär inte bli svårt att spåra. Tråkigt att det ska behövas en massa extra jobb med sådant här..... Men, men!

Det var en liten parentes.

Innan jag avslutar, tänkte jag visa ett par bilder på hästarna. Håll till godo.....:

                 
Kalle och Bozetti.                               Bozetti                                      Kalle
Han vaktar och hon vilar.

                                         
                                     "En bild säger mer än tusen ord...."
                                                                                                                   Foton: Lina Wahlborg

RSS 2.0