Fantastiskt!

Vilken dag! Fyra av våra sex inskickade filmer, var nominerade på filmfestivalen idag. Dessutom var ett par stycken nominerade i flera kategorier. Alla nominerade filmer visades, så bara det var stort. Att få se sin film visad på biografen.
DESSUTOM vann två av filmerna!!!!

Animerade filmen "Kärlek på lasarett" vann juryns hederspris, och spelfilmen "I love you too" vann kategorin Bästa film år 1-3. I den kategorin var de tre nominerade filmerna, gjorda av oss. Helt magiskt!!

När sen mina underbara elever tackade mig när de mottog priset, grät jag förstås... Vilka ungar!! :)

Ska se om jag kan lägga upp någon av de här sen. Ska skriva juryns motiveringar sen oxå så ni får läsa. 
På kommunens hemsida kommer vinnarna finnas, för er som vill se.

Imorgon är det studiedag med besök och föreläsning av två fritidspedagoger, som berättar om sitt arbetssätt. Ska bli spännande och roligt.

Vi hörs!

Namn???

Tänkte ta er läsare till hjälp med en första brainstorming om namn på vår fölunge.
Pappan heter Canterbury och mamman heter Bozetti, ifall någon vill hitta på något utifrån det.
Själv har jag ett förslag som är lite hetare än något annat, men det avslöjar jag inte än.

Kom med förslag, hingst-eller stoföl? Alla förslag mottages!

Kom igen nu!

Filmfestival

är det imorgon förmiddag för mig och två av mina treor som jag jobbar med. Vi ska till Sagabiografen i Mjölby och titta på film. jag jobbar med film i klasserna och en av klasserna har gjort klart sina filmer, och jag har skickat in filmerna till festivalen. Så imorgon är det sååååå spännande! Barnen var pirriga redan idag, undrar hur det är imorgon då. Älskade ungar! Rapport kommer...

Fixan reds i ridhuset ikväll. Spöregnade ute och Lina ville köra en sista avcheckning innan tävlingen på lördag. Vi åker alltså till Vikbolandet då, och det startar 8.00 och i nuläget hade Lina startnummer 9 i första klassen... Har inte orkat tänka på hur tidigt vi måste ge oss iväg.
Nåja, det blir något att klura på!

Spännande möte

Har ikväll varit på Mjölby ridskola, på ett möte för inbjudna ridklubbar i kommunen. Tre klubbar var representerade, för att diskutera lite kring hur vi ska kunna samarbeta kring den fina anläggningen, som det faktiskt är. Intressant!
Vi ska börja med att tillsammans med ridskolan, arrangera Nationaldagsfirande 6 juni, med lite olika aktiviteter, bl.a. möjlighet att ta Ridborgarmärket, gå tipspromenad m.m. Blir säkert jättebra!

På jobbet är det lite mycket nu. terminen skenar mot sitt slut, känns det som. man fattar inte hur man ska hinna allt. Det är studiedagar, temadagar, friluftsdagar och Fritidshemmens dag. Mycket att planera och strukturera, plus den "vanliga" verksamheten oxå. Kul, men som sagt, lite mycket.

Nej, nu får det bli sängen tror jag. Tjing!


Canterbury

Fick i fredags en bild på Bozettis fästman, Canterbury. Det var Elin, hingsthållaren, som skickade över en bild från hingstvisningen på Markebäck i torsdags.
Bjuder er på den bilden. Visst är han fin!!!

                         

Duktiga och välridande Malin Rinné som är pilot. Åhh, vad jag längtar efter fölisen.

Helgen slut

Ja, nu börjar denna helg gå mot sitt slut. Denna helg har jag varit gräsänka, Per har varit i Skåne sedan i torsdags, och spelat golf, och Lina har varit i Laxå hos Fredrik. Men nu är ordningen återställd, för per kom hem vid lunch och Lina på eftermiddagen.

Jag har suttit vid datorn större delen av förmiddagen, och bränt 18 dvd skivor, med julspel, som en klass på skolan framförde i december. Tanken är att de ska få varsin på avslutningsdagen, så jag passade på att fixa till det idag. har ca 70 andra skivor som ska göras, till treorna, med deras egengjorda filmer på. Ska oxå vara klart till avslutningen. Bäst att börja, det tar ju lite tid...

Har även påbörjat lite röjning i mitt pysselrum, och det tar en himla tid, för man grejar med så mycket annat när man hittar saker man inte sett på ett tag :)

hade tänkt sitta och pyssla lite denna helgen, men det blev inte så. Men bjuder på ett kort jag gjorde till en 50-åring vi firade på långfredagen.

                         
                       
Passar på att lägga in en bild från tävlingen i Mjölby i påskas, när Lina fick ett kval. Bilden är på lina och hennes tränare Nina.

                        


Förvånade och chockade

blir väl alla nu, när jag helt plötsligt uppdaterar här...

Min filmkurs som jag skrev om i mitt senaste inlägg, har avslutats denna vecka. Sista (3:e) gången var i tisdags. Då hade jag med några filmer som jag gjort med mina elever i klass 3C. tre av filmerna visades för kurskamraterna. Jättekul! jag har dessutom skickat in filmerna till Klappan, en filmfestival som hålls på torsdag på biografen i Mjölby. Någon/några av dessa filmer vi skickat in, har nominerats, för det är bara de som har nominerats som är inbjudna till festivalen, OCH vi är inbjudna. Gissa om vi (jag och barnen) är glada! För att inte tala om hur spända vi är, för vi har ju ingen aning om vilken eller vilka det är som är nominerade. barnen har tränat på att hålla tacktal ifall de vinner... de är för goa.
På torsdag fm ska vi dit. Så håll tummarna!

För Fixan och Lina har det gått riktigt bra nu. de trämnar och ligger i. I påskhelgen tävlade de i mjölby på deras regionala dressyrtävlingar, och då blev det ett kval i MsvC:2, 64,22%. Riktigt roligt för Lina, för hon är så ambitiös.

Bozetti mår bara bra. hon är hungrig mest hela tiden... Hon är rund om magen och man ser tydligt att det sparkar nu. På kvällen när vi kvällsfordrar är fölisen mest aktiv. Bosse är nästan lite irriterad då. Undrar väl vad som pågår. den 26 juni är hon dräktig på 325 dygn, så nu är det inte så långt kvar. Fick i fredags ett sms från hingsthållaren, som löd så här: "efter att ha sett hur föl med medioker mamma rörde sig, så kommer ni få en fantastisk unge" Det känns ju bara helt underbart! bara hålla tummarna för att allt går som det ska.

Nej nu ska jag gå och sova tror jag...


RSS 2.0