Stackars Bosse

Idag var vi på kliniken igen med Bozetti. Hon har ju varit så stökig att rida. Stressig och slår med huvudet, inte gått att svänga till höger bland annat. Inte konstigt! När Anna på kliniken kollade henne i munnen, var det lite infekterat på höger sida efter vargtanden, plus, att det fanns en liten bit kvar, som Anna hittade när hon öppnat lite och tittat. Ca 1 cm lång, platt och ganska smal, men ack, så vass, i båda ändar. Inte konstigt om det gjort ont. Lilla gumman!
Så nu är det 10 dagar innan vi kan rida henne med bett i munnen igen. Får vi hoppas att det blir bra efter det här.
Bara att vänta lite med att ställa ner henne i Mjölby, tills det går att rida henne. Tänkte promenera och jobba henne lite i grimma här hemma under tiden. Så hon är lite igång i alla fall.
När vi kommit hem med Bosse, åkte Lina och jag en sväng till min farmor och farfar, i Motala. De glömde en blomma här i lördags, så vi passade på att åka och lämna den. Det kändes bra att hälsa på och ta en fika.
Sen blev det ÖoB en snabbis innan de stängde. Köpte lite presenter och annat, så gjorde vi ett "special-påskägg" till A och J, underbara vänner, som alltid ställer upp.

I övrigt denna 4-dagars vecka, blir det en del kvällsjobb. Imorgon ska jag på en mycket intressant föreläsning i skänninge, om barn och ungdomars internetanvändande. Det är Pia Widergren, som föreläser. Tror jag varit på en av hennes tidigare, och den var kanon. Sen är det ett par möten på onsdagkväll, och sen är ju jobbveckan nästan slut. Men innan det, på onsdag, ska vi ha påskfest på fritids. Kul!

Nej, nu ska jag slå in ett alldeles speciellt paket, som ska ges bort om ett par dagar.

Kram och ha det bra tills vi hörs igen!

 


Helgen slut

Jaha, så är helgen slut. Men nu är det bara 4-dagars vecka. Skönt! Sen är jag ledig i 10 dagar. Mmmmm!

Gårdagens kalas var som vanligt jättetrevligt. Alltid lika kul att träffa släkten. Jag fick ett dubbelt våffeljärn (vårat gamla har gjort sitt), en hudkräm, jättefräscha badlakan och handdukar, snygga svarta bordstabletter och två flaskor rödvin. Så pengar oxå. Av Per och Lina har jag fått en bärbar dator, presentkort hos frisören och en handkräm. Så jag har bara fått kanongrejor!

Idag åkte Per och jag bort till golfbanan, för att kolla hur det såg ut. Vi tog en lång promenad på vägarna där, för att konstatera att det är en hel del snö kvar, på vissa ställen. Fortfarande is på dammarna. Däremot var drivingranchen öppen, och det var faktiskt några som stod och slog där. Kankse man ska åka bort och testa någon gång i påsk... Lite sugen blev man allt.

I eftermiddag åkte Lina och jag bort till Ljungby, för att möta Ida och Putte. Lina skulle rida lite på honom. han gick jättebra! Avspänd och mjuk såg han ut, och Lina hade en bra känsla. Roligt!

Våra hästar såg ut som lerhögar när vi tog in dem. Bosse är värst med att skita ner sig. Hela halsen var täckt med lera, och täcket var till och med blöt och lerigt. Hon kan verkligen konsten att hitta ett blött och lerigt ställe att rulla sig på. Imorgon ska vi till ATG igen med henne och kolla munnen. Får hoppas att de hittar vad som är problemet, så det kan bli åtgärdat. Stackars lilla gumman, som har besvär av något. Funderar nästan ihjäl sig på vad det kan vara. Men det är bara att vänta och se.

Nej, nu ska jag krypa i säng, tror jag. Har en tuff vecka framför mig, med något nästan varje kväll, så det gäller att vara utvilad..
Ha det bra alla ni därute!


Kalas

Här är det full fart just nu. Ikväll kommer släkten hit och ska fira mig, så förberedelserna är i full gång.
Naturligtvis fick jag för mig att det är lika bra att påskpynta lite oxå. Det är ju lite kul, när man ändå håller på. Så nu är det nya dukar på borden, fjädrar i riset, gula ljus, lite påskpynt framtaget, fina gula bordstabletter jag fått av Patrik och Gunnel. Lite påskliljor, både i bukett och krukor, som jag dekorerat lite, står på borden oxå. Riktigt mysigt att greja så här. När man har tid....

Nu blir det att ta tag i utsidan. Brukar alltid fjäderpynta lite i buskarna (ute, alltså) oxå. Även lite blommor i min lilla påskhare, som står ute, får det bli.

Nej nu ska jag fortsätta.
Ha det....


Inte kul

Idag åkte vi ner till Mjölby med Bosse. Inte kul! Hon var knappt ridbar. Imorgon ringer jag ATG, och så får de kolla munnen igen. Hon är döstressad så fort man tar i henne. Flera kunniga personer nere i Mjölby var där när Jossan skulle rida henne, och alla vi var överens. Något är på tok. Hon ruskar på huvudet och är jättestressad. Det är precis vad Lina sagt när hon ridit: hon känns så stressad. Hon har ju hela tiden varit en så ambitiös häst och velat jobba, men så är det inte nu. Till och med i vänster varv började hon stöka. Nej, nu får kliniken visa att deras garanti de lämnade, gäller. Skittråkigt om det är så att de missade något förra gången bara för att det blev sånt fokus på vargtänderna. Vi håller tummarna att det är något litet bara, som behöver åtgärdas.

På jobbet har det som vanligt varit full fart. Just nu när vi inte har någon riktig hemvist till våra fritidsbarn, känns det lite tungt att vara på jobbet, faktiskt. Rörigt! Man har saker på olika ställen, och en del saker vet man inte ens var man har, efter utrymningen av vår korridor och våra lokaler. De ska ju renoveras pga allt vatten som läckt in, så vi får ju samsas i olkia klassrum, efter skoltid och i biblioteket. Det är tur att man är flexibel...

Nej, nu ska jag i säng, för det är tidigt i morgon oxå.
Godnatt!

Chockade

Nu chockerar jag väl alla med att skriva i bloggen igen. Har ju haft ett låååångt uppehåll. Har inte haft lust att skriva helt enkelt, men nu är jag lite sugen igen. Så håll till godo.
I helgen hade vi vår första tävling. Vi, är förstås vår nya förening, som snart inte är så ny längre, Väderstad Hästsportklubb. Tävlingen gick jättebra. det flöt på riktigt bra båda dagarna. Många medlemmar kämpade med olika uppgifter. Mest imponerad är jag ändå av parkeringsvakterna, som gjorde ett jättejobb. Uppgiften var minst sagt besvärlig, med allt vatten och is som fanns överallt. Se till att alla fick plats och att ingen körde fast alltför mycket. Men med ett stort leende och glada tillrop kommer man långt.
Mycket starter hade vi oxå, och folk verkade mycket nöjda med arrangemanget.
Det hela blev extra roligt eftersom Lina blev 6:a i LB:1 och 4:a i LA:1, med Putte som hon red åt Ida. Jätteduktiga var de!

Lilla prinsessan Bozetti, som haft ett relativt lugnt liv nu en tid, beroende på en hel rad olika saker, åkte vi iväg med igår. Ljungby var målet. När vi kom dit var det 4 ponnyryttare i ridhuset, som Bosse tyckte var jättesöta. Och roliga! När de galopperade blev hon oxå sugen. Upp med svansen och fjädrade runt lite. Men hon lugnade sig rätt snart. Sen satt LIna upp och skrittade runt och jobbade henne lite med serpentiner, vändningar och lite skänkelvikningar. Efter det tömkörde jag henne lite i trav och det gick bra. Lite stressat är det fortfarande i höger varv. Men det var bara ett litet travpass, eftersom hon inte är igång.
Idag har vi varit ute och promenerat på vägen med henne. I skritt och trav. det var roligt tyckte hon. Hon skötte sig exemplariskt!
Imorgon blir det en sväng ner till Jossan i Mjölby.
Nej, nu ska jag kolla på Stjärnkockarna.

Fy tusan

säger jag bara om denna vinter, som aldrig tycks ta slut. Då tycker man att det börjar bli ett litet litet hopp om en kommande vår. Det börjar töa i alla fall lite. sen blir det ett riktigt snöoväder IGEN! Igår var det för jäkligt. Så mycket som har blivit förstört på grund av all snö. I går rasade taket på gamla ridhuset hos Mjölby Hästcentrum. Så hemskt,  men tur i all bedrövelsen är att ingen kom till skada, varken människor eller djur.
Tyvärr blir ju tävlingen där i helgen, inställd. Lina som var så taggad! Men, men, det är världsligt. Värre grejor har hänt.
Idag börjar jag sent, men har varit uppe och gett hästarna käk, satt på en tvättmaskin, ätit frukost och ska alldeles snart ut på en promenad. Eftersom vi blev insnöade igår kväll så kunde inte tidningsbudet köra in här imorse, och då tänkte jag gå ner till stora vägen och hämta tidningarna, som han hängt där. Nu kom Peter och plogade vägen precis, så övriga familjen har tagit sig ut. Får se hur det ser ut på vägen när det är dags för mig att åka iväg. Har förberett K på att jag ev. kommer senare. Har planering på fm, så jag får väl jobba lite hemma om det skulle bli att jag får ringa om mer plogning.

Vi kom alltså inte iväg till ridhuset med Bozetti igår, som ni förstår. Men man är ju van vid detta nu. Varannan eller var tredje dag lyckas man hålla igång hästen pga vädret eller något annat. Men, men.
Nu finns det i alla fall fler som hatar (eller åtminstone är trötta på) vinter...

Ha en bra j-a vinterdag!

RSS 2.0