På G

Strax före halv sex imorse for jag upp, och ut till stallet för att släppa ut kusarna. Tänkte det var bra att Bozetti fick vara ute ett par timmar innan vi skulle iväg och seminera henne. Passade på att fixa stallet då oxå. Det går ju så fort nu när hästarna är ute så länge på dagarna.
Strax för nio tog jag in dem och gjorde iordning Bosse. Per fick hjälpa mig och lasta, så fiskade jag upp Lina utanför hennes jobb, som ligger på vägen till seminstationen. Väl framme konstaterades ett ägg på höger sida 49 mm och lite smått på vänster, öppen 4-5 cm, så det var bara att seminera. Det gick snabbt och lätt, det hela var över på knappt 10 min. Tillbaka på lördag morgon 7.15. Eftersom Lina ska tävla då oxå, och har första start 9.18, är det inte riktigt klart än, hur vi gör. Vi kanske kan få en senare starttid, annars får vi stryka oss i den klassen.

På jobbet har det varit ganska lugnt idag. Vi har packat det mesta av våra grejor, och imorgon ska vi få bärhjälp, så allt flyttas över till "lilla Vasa", där vi ska ha vår fritidsavdelning from hösten. Så nästa vecka ska K och jag försöka ställa iordning allting. Pust!

Efter att Lina ridit ut en sväng på Fixan, kom P hem från jobbet och vi tre åkte en sväng. Passade på att käka ute, faktiskt. På Östgötaporten i Ödeshög. Snitzel och pommes. Var kanongott! Det är inte varje dag som familjen är ute och äter, men ikväll orkade vi inte fixa till nån mat.

När vi kom hem blev det jordgubbar och grädde i efterrätt. Mmmm!

Nej nu ska jag sova, tror jag. Godnatt!

Brunst

Ikväll åkte vi och kollade Bozetti. Nu är hon på gång med brunst igen, så på torsdag är det dags att seminera igen. Troligtvis blir det ävrn seminering på lördag. Då är det dags för tävling med Fixan...
Men jag pratade redan ikväll med veterinären som sa att vi kunde komma redan 07.15 på lördag om det blir så att hon ska semineras då oxå. Sen har jag pratat med tävlingsledaren i Mjölby, där tävlingen är, och Lina ska få en senare start i en av klasserna (startar i nuläget strax efter 9) för att vi ska hinna. Tur att det är nära både till seminstation och tävlingen. Ja, ja, vad vore livet utan hästar?......Förmodligen mycket lugnare och mycket billigare.
Men förmodligen inte lika kul och mysigt!

Fixan fick gå lite dressyr på A och J:s bana idag. hon var fin, men tyckte nog liksom sin pilot, att det var VARMT! Imorgon har hon en vilodag.

Nej nu ska jag umgås lite med mannen i mitt liv.

Börja om från början

Ja, då har vi varit och dräktighetskollat Bosse. Hon var INTE dräktig! Skit! Bara att börja om igen, kolla brunst, seminera, kolla om ägglossning skett, kanske seminera igen, kolla ägglossning, kolla dräktighet. Nåja, bara att köra igen.

Vi har iallafall haft en mycket trevlig midsommarhelg. Midsommarafton firades här, tillsammans med vänner. God mat och dryck, musikkryss och filmcitat. Skoj!

I går och idag har vi haft läger för ungdomarna i vår ridklubb. Det har varit mycket bra! Fixan har varit jättefin båda dagarna, och idag reds det program för Nina Fox-Stark. Lina red Msv C:1, eftersom det är ett av programmen hon ska rida när hon ska tävla på lördag. Drygt 62% blev det. Det gick verkligen bra, och Fixan höll sig lugn hela programmet utan att hetsa upp sig. Lina var supernöjd! Riktigt roligt att se. Bara hoppas det håller i sig tills helgen...

Imorgon är det jobb igen. Det är två veckor kvar att jobba innan det blir semester. Vi ska packa grejor och flytta vår avdelning till en annan byggnad, så vi vet vad vi gör, förutom att bedriva verksamhet med de barn som är på fritids. Men vi börjar bli vana vid att flytta runt... Har gjort det några gånger nu, alltsedan vattenläckorna för drygt ett år sedan.

Nej, nu är det bäst att gå och sova lite. ligger efter med sömnen lite efter midsommarfestandet... :)

Rabattcheck

har jag fått från ATG klinikerna, på 5000 kronor. Den gäller tom 20120530. Den har jag fått som plåster på såren för allt som hänt med Bozetti...
I allafall tänker jag sälja den, för man vet ju inte om man ens kommer ha möjlighet att utnyttja den. Så du som vet att du ska dit (kanske kolla tänder, veterinärbesikta innan köp eller dyl.) kanske vill köpa den. 10% rabatt på den, så 4500 vill jag ha för den. Du som är intresserad kan väl lämna en kommentar.

Snart ska jag till jobbet. Förberedelse till lägret står på programmet. Vi åker imorgon och kommer hem torsdag em-kväll.

Igår var det Jossanträning för Lina och Fixan. Trots att hon var utan höger baksko, var hon superfin. Inne i ridhuset märktes det inte att hon saknade en sko. Idag åker vi hem till vår hovslagare och får henne omskodd. Skönt!

Ha en bra dag alla ni där ute!


Blött

Nu tycker jag att det regnat tillräckligt här! Det startade igår kväll och har hållt på sedan dess, med olika styrka. Allt är ju dyngsurt nu och hagarna är leriga. FY!
Eftersom Fixans bakskor var aningen lösa igår, har självklart en av dem lossnat i hagen idag. Ingen sko på höger bak. Naturligtvis var min kära hovslagare i Stockholm idag och kommer hem sent i kväll, så inte kunde vi åka upp till honom och få den påslagen. Hoppas på att göra det imorgon efter träningen. Så det blev att åka till ridhuset idag, för att hon skulle ha mjukt underlag. Men hon verkade inte besvärad av det, som tur var.

I går var vi hos Nina och red på hennes fina bana, och passade på att fika. Ska bli jättekul att ha läger där i helgen. Lovar att ta kort och lägga upp här, så ni får se hur fint det är där.

Denna helg har mest bestått av arbete vi datorn. Jag har uppdaterat klubbens hemsida lite, jobbat med redovisningen av vårt Idrottslyftprojekt och fixat lite inför midsommarfesten som vi ska ha här. Kan tyvärr inte avslöja något eftersom några av gästerna brukar vara här och läsa.

Det blir mycket att hinna med i veckan som kommer. Jossanträning, läger med jobbet i två dagar, midsommarfest och avslutningsläger i två dagar med ungdomarna i idrottslyftet. Mycket mat blir det oxå att fixa, eftersom jag lovat fixa maten till helgens "ridläger". Men det blir oxå väldigt skoj, tror jag.

Nu ska jag käka lite pop corn. Var så sugen så jag var tvungen att poppa en kastrull.
Ha det gött!

Äntligen

Har varit utan internet sedan i torsdagskväll. Vi hade ett förskräckligt oväder med regn och åska här då. Det slog ut både våra telefoner och modemet, samt telefonledningen. Vi hade dragit ur alla elgrejor innan vi åkte hemifrån, men missade telefonjacken. En av våra bärbara telefoner hade kastats ur hållaren av trycket. Usch! Det är helt otroligt vad off man känner sig utan internet och mail.
Men idag kom ett nytt modem från Telia. De var verkligen trevliga när jag ringde, och skickade ett nytt direkt utan kostnad. Härligt!

Vi var ju och seminerade Bozetti i torsdags fm, och då hade hon precis haft ägglossning. Så nu väntar vi och håller tummarna, för vi ska kolla om hon är dräktig, den 26 juni. Spännande värre! 

I fredags var vi och firade Emelie, som tog studenten., och i lördags kväll firade vi Sofie, som oxå tog studenten i fredags. Grattis tjejer!

Nu på fredag är det Majas tur att bli firad när hon går ut. Tror inte vi haft så många studenter på samma år, någon gång tidigare. Dessutom ska vi fira att Sebban slutar nian, på torsdag. Då blir det fika med nästan hela släkten. På torsdag har även vi vår skolavslutning, så därefter är det fritids hela dagarna fram till semestern. Så kul!

Igår var det träning för Jossan igen, och Fixan gick kanonbra! Nästa tävling är den 2 juli i Mjölby. Innan dess är det avslutningsläger för klubbens projekt i Idrottslyftet. Det ska vi ha på Väderstad herrgård, med både Jossan och Nina Fox-Stark som ledare/tränare. Jättespännande och kul för klubbens ungdomar.
Varmt

Idag har det varit sååå varmt på jobbet. Tyckte det var klibbigt hela tiden. Hjälper ju inte att öppna fönstren, för luften har ju stått still, precis.
Har haft planering hela förmiddagen, och det går åt. Mycket pappersarbete med semesterschema på barnen, och överlämning till fritidsklubben inför hösten, för de barn som börjar i 4:an, och inte ska gå kvar hos oss. Känns vemodigt, tycker jag. Men de brukar komma och hälsa på sina "gamla" fröknar.

Stannade till på Sharpman på hemvägen och köpte 2 rullar elrep till. Per har tagit bort allt gammalt idag, och satt upp nytt runt hela hagen. Det var lite dåligt med el här och där, så det behövdes.

Lina har ridit Fixan här hemma för första gången, ikväll. Hon red i hagen och det gick bra. Det var bara Bosse som stod i stallet och skrek hela tiden. Hon är så larvig ibland. Om hon hade varit ensam inne, hade jag förstått det, men Kalle var ju oxå där. Ston!
I morgon är det dags igen, att åka till Bitte med henne och kolla om vi ska seminera en gång till. Klockan 10 ska vi vara där, så både Lina och jag har ett par timmar ledigt. Tur att man har en underbar kollega som tar hand om mina elever, som jag skulle haft idrott med. Tack K!
Tänkte släppa ut hästarna tidigt, så de hinner vara ute en sväng innan. Brukar vara lugnast så. Dessutom hinner man göra klart i stallet då oxå.

I morgonkväll har vi sommarfest på jobbet, och då ska vi till Trädgårdskafferiet. Där är så himla mysigt, både butik/café/restaurang. Det är vår personalförening som fixar med det, så vi vet inte mer än vart vi ska. Trevligt!

Nej nu väntar sängen...

Långhelgen slut

Så var det tisdag och vardagen är tillbaka. Tänk vad en långhelg går fort. I söndags kväll åkte vi och kollade Bozetti hos veterinären. det visade sig att hon inte haft ägglossning, så vi åkte dit idag igen (tack I för hjälpen) och seminerade henne. Nu håller vi tummarna för ägglossning. Vi ska tillbaka på torsdag fm och kolla, och för säkerhets skull, beställer vi hem en dos till för att kunna seminera då om det behövs. det har ju varit lite svårt nu med massa helgdagar, så vi lördagens inseminering, kanske var i tidigaste laget, men vi vågade inte vänta...

Har redan börjat funderat lite över olika namn till fölisen. Pappan heter ju Canterbury och så Bozetti, som mamma. Något med delar av deras namn, kanske. Har oxå tittat på namn på viner, olika låtnamn m.m.
Tar gärna emot förslag om ni kommer på. Någon som vill försöka?

Igår, måndag, var jag och I och tittade på regionala dressyrtävlingar hos Mantorpsryttarna. Kul att se så många fina ekipage. Vi hann även med styrelsemöte igår kväll oxå. Tyvärr fick vi besluta att ställa in klubbens Km pga för få anmälningar. Hoppas vi kan genomföra det i höst istället.

Ikväll har vi, efter det enorma åskvädret, hämtat hem Fixan hit. Vi släppte ut dem en stund efter att hon fått stå lite i stallet. Det blev ju sån härlig luft ute, efter ovädret, så vi passade på. Det var inga problem att släppa ihop dem. Bosse och Fixan såg ut att ha längtat efter varandra, för de gick sida vid sida hela tiden, och vek inte en tum från varandra.
Fixan tror hon är i himmelriket med så stor hage, så när vi skulle ta in dem, satte de båda iväg i en galopp, som varade runt hagen i flera minuter. Det var bara Kalle som kom fram direkt och gick in. Han hade väl fått nog av brudarna, kan jag tro.

Nej nu blir det att gå till sängs. Blev inte mycket till sova natten som var pga åskväder och regn, så nu hoppas jag på en lugn natt. Kram på er!

Lilla gumman

Tidigt igår morse (04.15) släppte Per ut hästarna. Vi hade tänkt släppa dem en stund innan vi skulle åka med Bosse, så hon hann vara ute lite, men vi hade inte planerat riktigt så tidigt. Men Per vaknade och då passade han på att släppa dem. Jag tog in dem vid 6-tiden och käkade frukost innan jag gick ut till stallet igen.

Lastade vid 6.45 och fiskade upp lina på vägen. Strax före halv åtta var vi framme på stationen och fick komma in direkt. Lilla Bozetti tyckte det var otäckt att bli seminerad. Tror hon undrade vad vi höll på med. Hon är ju van vid ultraljudet, men själva semineringen var ju något nytt. Hon var väldigt spänd, men jag stod framme hos henne och fick klappa och prata med henne. Det hela avlöpta bra och odramatiskt, men jag tyckte lite synd om henne. Hon har ju ingen aning om vad som komma skall...
I alla fall skötte hon sig exemplariskt. Ikväll ska vi tillbaka och kolla henne.

Igår kväll blev vi bjudna till några vänner på grillning. Mycket gott! Det blev en fantastisk kväll, varm och helt vindstilla. Vi satt ute länge och pratade och njöt.

Idag blev det lite sovmorgon. Jag har grejat med lite av varje, papperarbete m.m. Vid lunchtid kom P med hö. Ett helt gäng storbalar rullade vi in på logen. Smidigt!
Vi tar inte hem Fixan idag. Hon får stanna ett par dagar till, som sällskap åt E:s häst, som är på genomresa i Östergötland några dagar.

Just nu slöar jag lite, kollar lite onlineresultat från Strömsholm emellanåt också. Tror jag ska sätta på en kopp kaffe, faktiskt. Ha det gott!

Ridit

Ledig dag! Var en snabbsväng till Travshopen och sen på Lidl och handlade åt Lina. På eftermiddagen åkte jag till Lina och red på Fixan. Var helt slut efteråt, både av ridningen och av värmen. Men kul var det! Hon gick skapligt, det är mest jag som inte orkar riktigt så som jag vill. Tränade lite program oxå. Vi tar förmodligen hem Crucifix imorgon, så får hon gå lite här hemma i vår stora hage och beta. Lite semesterkänsla blir det för hästarna då.

Imorgon är det lastning 06.50 för att köra med Bozetti till Bitte för seminering. Ska släppa ut hästarna riktigt tidigt, så de hinner vara ute lite innan, för då är Bosse lite lugnare om hon fått vara i hagen lite. Därför tänker jag gå och sova nu.

Godnatt!

Långhelgen

har nu börjat. Så härligt att vara ledig i 5 dagar.  Idag har Lina och jag varit i Linköping och shoppat lite. Vi var först på Ikea och Ikanohuset. Sen blev det en snabb sväng till Elgiganten, Skopunkten och Rusta. När vi kom hem till Lina stod det en familj och väntade på mäklaren, för de skulle titta på gården. Vi visade dem runt lite, och när de åkte tog vi en fika med Per som kommit för att hjälpa Lina med någon grej på tv:n. Sen blev det ÖoB innan vi åkte hem till oss. Vi köpte markiser till stallet där, för ynka 125 kronor per styck. Nästan lika billigt som den solfilm vi brukar sätta upp på rutorna för att hålla stallet lite svalare på sommaren. När vi kom hem satte Per upp en av dem. Blev jättebra.

Ikväll åkte Lina och iväg med Bozetti till Bitte, för att kolla brunst på henne. Idag var det på gång, så det är dags att seminera henne på lördag morgon. Sååå spännande! Hingsten vi valt, heter Canterbury 1226, och är en tysk hingst, som i år står på stuteri Markebäck i Askersund. Hingsthållare är Elin Lundgren, dotter till en av mina kollegor.

Ni kan läsa om Canterbury här och vill ni se film på honom kan ni kolla här. Njut!

Nej nu ska jag hoppa i säng. Tänkte jag ska upp skapligt imorgon och få lite gjort...

RSS 2.0