Linas design

av en ny förpackning till en ckokladkaka från Marabou ser ut så här:

  Namnet är Söderhavs-skymning

Gå gärna in och rösta på hennes bidrag!

Klicka på länken nedan, så kommer du direkt in och kan rösta!

http://apps.facebook.com/soderhavet/?s=14364

Hejdå!

Ryggskott

Ny vecka efter en intensiv helg, och jag har ett begynnande ryggskott. Skit! Känner att jag borde ha ryggläge med varm vetekudde mer än jag har. Tror jag blev kall om ryggen igår när vi var på tävling i Heda hela dagen.

Idag har vi haft studiedag på jobbet, och gick en promenad på ca 45 min, för att sedan tillbringa dagen uppe vid Skogssjön (dock inomhus) för planering m.m. Skönt med promenad, det kändes gott i ryggen, men det var sämre när man bara satt resten av dagen sedan. Efter jobbet hade vi p-möte, vi åkte och kollade på stället vi ska hyra och åka till på läger med våra fritidsbarn. Kommer bli kanon!

I helgen var det andra omgången i Div III dressyren, och det gick bra. Inga placeringar till laget denna gång, men tillräckligt med poäng för att ta oss till finalen, som går den 29/5. Jättekul!

Bozetti går sååå himla bra nu. Nu är vi tillbaka där vi var när tanduslingarna började strula, så det känns underbart. Idag har hon haft vilodag och imorgon ska Lina rida för Jossan. Då provar vi med dressyrsadeln (har inte använt den efter jul ännu) och ser hur hon känns då.

Håller på som bäst att förbereda helgens öppet hus, för Lina oxå. Bakar tårtor och pajer, så det står härliga till. Blir nog en omgång pajer till och en tårta, sen tror jag att det räcker. Men det får jag göra på onsdag, tror jag. Imorgon slutar jag sent och sen ska jag hjälpa Ida när hon rider sin nya pärla.

Nu ska jag lägga mig i soffan (känns minst i ryggen då) och kolla på tv lite.
Ha det bra därute!

Ledig!!!

Så var denna vecka slut - nästan i alla fall. Imorgon är jag ledig, men jag ska jobba på fredag. Det gör inte så mycket, för det brukar vara lite extra mysigt på fritids sådana dagar. Inte så mycket barn, så man brukar spela spel, kolla på film eller annat mys.

Igår var det fritidshemmens dag och vi hade riktigt tur med vädret. Nere på hembygdsgården var det lite uppträdande från alla fritids, plus att trollkarlen Mr Goran kom och uppträdde. Barnen (och vi) var helnöjda med dagen.

Imorgon är jag som sagt ledig, och vi har bestämt att vi ska ner till Bozetti på fm, och Lina ska rida lite. Idag har Jossan ridit, travat lite bommar och hoppat några små språng. Det gick jättebra!
Vi har bokat tid på golfbanan imorgon oxå, på em. Ska gå en runda hade vi tänkt. Om det inte blir alltför dåligt väder....

Idag har jag börjat förbereda lite tills vi ska fira Lina, nästa lördag. Jag har påbörjat tårtbakningen, och har ialla fall en stor "halvfärdig" tårta i frysen nu. Måste väl göra ett par till, eftersom vi har öppet hus, kommer det väl en del gäster. Hoppas på att hinna göra två till imorgon. Sen blir det till att baka pajer efter det. Ska försöka förbereda så mycket som möjligt denna helg. Men på söndag blir det nog en heldag på Heda ridklubb, för då är det andra omgången av Div III dressyren. Hoppas det går lika bra denna gång, som det gjorde första omgången.
Ska till Ljungby på fredag och trimma laget lite.

Det var en kort uppdatering, men är så trött nu, så jag måstye gå och lägga mig.

Tjingeling!

Trött

Har varit riktigt trött senaste dagarna, så när jag gkort det jag ska, har jag lagt mig och somnat direkt. Utom igår kväll. Hade sån hosta hela tiden, så jag trodde jag skulle bli tokig. Somnade och sov som bäst när klockan ringde i morse. Typiskt!

Idag fick Lina jobba heldag, istället för halvdag, som var bestämt. det innebar att jag som slutade först, fick åka ner till Bosse (inga stallkläder med) och göra klart henne, så lina bara hade att hoppa upp och rida när hon kom. Det var helt tomt i ridhuset när vi började, men efter en kvart kom första lektionen in. Men de höll till på halva, så vi kunde lugnt rida kvar på andra halvan. Det gick jättebra, både med skänkelvikningar och galoppfattningar. Hon har inte blivit riktigt lika framåt ännu, som hon var när hon var i full kondition. Men det kommer varefter styrkan och konditionen ökar. Imorgon blir det uteritt med Karin och Lord.

Både igår och idag har det blivit träning på att bli duschad oxå. Det är ju så smidigt och bra med spolplats i stallet. Mycket bra träning, för en som tidigare har låtsas tycka det är otäckt att bli spolad på benen...=) Nu är hon superduktig!

Imorgon är det fritidshemmens dag och vi ska ner till hembygdsgården med alla fritidsbarn. Blir kul! Ska tydligen bli fint väder oxå, och det gör ju det hela ännu roligare.

Men innan jag börjar jobba, ska jag ner till ridskolan och tvätta ett par maskiner hästgrejor. Vi har bokat tvättstugan där imorgon, så jag får börja, så får Lina ta vid när hon slutar.
Vi städade sadelkammaren igår, och då "hittade" man lite som behövde tvättas. Schabrak, täcken, flughuvor m.m.
Men det är bra att få sådana saker gjorda. Man är så nöjd efteråt.

Nej nu ska jag försöka sova. Godnatt!

Hela veckan lång...

passar nästan inte att skriva det, när hela veckan rusat iväg. I tisdags vaknade jag med jätteont i halsen och bultande huvudvärk. Stapplade mig upp och svalde en Ipren illa kvickt. Hade semester från jobbet, för att åka till Linköping på kurs med SISU. Kände att jag inte ville missa det. Ska bli utbildare på Idrottonline, hos SISU.
Nåja, när det var dags att åka hade Iprenmannen tagit hand om mig, så jag kände mig rätt ok. Kursen var bra, och jag kände att det var mycket repetition, vilket känns bra, för då vet jag att jag kan detta.

På kvällen när jag kom hem, mådde jag inget vidare, trots mitt knaprande av Ipren hela dagen med jämna mellanrum. Gick och la mig, och somnade direkt. Sov någon timma och sen upp och käka lite och sen i säng igen.

Åkte till jobbet igår, efter möte med den blå mannen med vita magen (Iprenmannen), som verkligen får mig att må som en prinsessa ( jämfört med innan jag tar en tablett).
Borde kanske varit hemma, men vet ju vem som står och gnuggar händerna då.... Jag unnar inte min kära kollega en eller två dagars försprång i kampen om den odödliga pedagogen, utan sjukfrånvaro detta läsår.=)

Nåja, nu sitter jag här efter två dagars arbete, under Iprenmannens överinseende, med täppt näsa, fortfarande ont i halsen och med ett huvud på väg att sprängas. Vägrar vara sjuk!

Så nu ska jag lägga mig med Mr Nezeril och Iprenmannen på var sin sida och soooova!

Godnatt!!!

P.S Bozetti och Lina är så duktiga båda två. Imorgon är det vilodag, och i helegen blir det nog promenad/tur i skogen.

Duktiga tjejer

Igår var vi i Tollstad och hejade på vårt ponnylag Div III i hoppning. Vilka tjejer! De var ett av fyra lag till omhoppning (av 13 eller 14 lag). Tyvärr räckte det inte riktigt till placering, men en hedrande fjärdeplats. Dessutom vann de priset för högsta stilpoäng! Grattis tjejer!!!

Vi var nere i Mjölby på morgonen innan tävlingen, och fixade med Bosse. Lina skrittade och travade litegrann, och det funkade kalas. Bozetti är inte halt. Det känns jätteskönt! Sen var vi nere efter tävlingarna och gick en sväng med henne oxå.

I morse ringde Jossan vid 7, och frågade om Lina kunde jobba där nere, för en av personalen var sjuk. Så då fick Lina fart. Det blev att fordra, släppa ut hästar mocka, ta in hästar och fordra mest hela dagen. På eftermiddagen, fick hon ta hand om "Hästis" oxå, eftermiddagsverksamheten som drivs där.

Hon hann även med att rida både Bosse, och Jossans häst, Tigris. Full dag alltså. Hon kom hem vid 18.30 ikväll. Så hon sover nu...
Imorgon blir det jobb först nere på Mjölby och på eftermiddagen är hon uppbokad på Vasaskolan.

Jag ska på utbildning imorgon. Inte genom jobbet, utan hos SISU. Jag ska bli utbildare i Idrottonline, så jag ska på en heldagsutbildning i Linköping imorgon. Ska bli jättekul!

Har varit hos tandläkaren idag, och det var inte lika kul. Hade en tid för att byta en gammal lagning, som spruckit. Hu! Jag som har tandläkarskräck. Usch! Jag tyckte det gjorde ont, trots bedövning. Dyrt är det oxå! Ont när bedövningen släppte, hade jag, och tycker jag är liksom öm i munnen fortfarande. Tycker inte om!

Nej nu ska jag gå och sova.


Träning

Jaha, så var det lördag kväll, och man hade förberett sig på att putsa häst och prylar inför morgondagens dressyrtävling. Men så blev det inte, då arrangören ringde efter lunch och sa att det var inställt. Snoriga hästar, tydligen. Tråkigt! Synd och lite snopet. Man undrar ju hur det blir nu, då det var andra Div III omgången, och finalen ska ju vara om 2 veckor. Våra ryttare och hästar tränade ju för Gunnel idag, och alla tre var superfina....

Som sagt, det har varit träning igår kväll och några timmar idag, för Gunnel. Efter träningen och lunch idag, åkte Lina, Gunnel och jag ner till Mjölby, för att fixa med Bosse. Hon var inte så tjock i benen idag. Frambenet var nästan inget svullet alls. Bakbenet var klart mindre också. Skönt!!!
Lina skrittade en lång stund i ridhuset och sedan travade hon lite för att vi skulle se hur det såg ut. Första stegen i traven såg lite stela ut men när hon fortsatte trava på fyrkanten en bit blev det klart bättre, så hon travade lett par minuter i båda varven och sedan skrittade hon en lång stund till. Tror Bosse tyckte det var skoj, öronen spetsade och susade på så glatt. Gunnel tyckte hon var jättefin. Så det känns som om det börjar ordna till sig.
Imorgon blir det en skrittur ut i skogen, skulle jag tro.

Har stallvakten åt I och J oxå, som är på bröllop. Så nu ikväll åkte jag över och gav hästarna kvällshö och nattade dem. Imorgon blir det till att åka dit och morgonfordra och släppa ut, och sedan fortsätta ner till Mjölby, för att fixa med Prinsessan. Efter det ska vi till Tollstad och heja på vårat ponnylag i hoppning ( och lite på Mjölbys lag oxå, förstås). Ska bli kul!

Sov gott

RSS 2.0