FIRAR

att Bozetti är konstaterat dräktig! Idag tog Bitte emot oss "eftersläntrare" för at kolla dräktighet. Mellan 18-19 kunde man komma med sitt sto. Ingen kanondag för familjen Wahlborg, eftersom Lina tränar för Jossan kl. 17.15- men vi körde Fixan till Sjöhagen igår, så fick hon stå där i natt och idag, så var det en resa mindre. Så när jag kom hem från jobbet, var det bara att lasta in Bosse och åka. När vi kom dit och jag gick in med henne i stallet, var jag nästan lite illamående, så spänd var jag. Hon är dräktig!, sa Bitte. Herregud, jag blev så glad så jag höll på att börja lipa. Min fina Bozetti, med en bebis i magen. Som jag har hoppats! Så nu börjar elva långa månader att hinna oroa sig på.... :)

Så nu har min älskade man och jag druckit skupa och firat.

Imorgon ska jag bjuda på "skumpa" på jobbet, tror jag. Larvigt, tycker kanske ni, men lite roligt tycker jag.

Kram från en som är lite glad i hatten nu.Bozetti och Lina 2010, innan allt det tråkiga hände...

Nattmangling - med glädje...

Denna vecka har vi börjat jobba igen, samtidigt som det oxå är helg med dressyrtävlingar, som vår förening anordnar. Det betyder lite "nattjobb" med ryttarmeddelande, startlistor, hästförteckningar m.m. Det blir mycket jobb vid datorn i Equipe, som dataprogrammet heter, som vi använder för att administrera tävlingar. Mycket jobb, som sagt, men kul och spännande.

Igår var det Jossanträning och Lina red med kandaret. Det var nog den träning Fixan varit finast på, någonsin. Jättekul! Lina var jättenöjd!
 
Imorgon bitti blir det en sväng till veterinären i Borensberg. Sen är det jobb för hela slanten. Ska vara ledig på fredag, så det blir mjukstart för mig denna första arbetsvecka. Skönt!
Nu är det sängen som gäller, god natt!

Trött..


blir jag på människor som använder nätet för att kasta gliringar på andra. Inte säger rakt ut, utan bara gör antydningar!

Jag blir också trött på självupptagna människor, som aldrig gör något utan att de själva ska tjäna på det!

Usch, det var ingen kul början på ett nytt inlägg här, men ibland blir man så besviken på människor.

Nu glömmer vi det och går vidare.

Nu är det nedräkning tills det är dags att börja jobba igen. Denna semestern (5 veckor) har gått extremt fort, känns det som. Känns bara som vi har hållt på med seminering och körande för att kolla häst, antingen brunst eller dräktighet. Nu håller vi tummarna för att Bozetti ska vara dräktig, för nu får vi inga fler chanser att seminera detta år. Jag skulle så gärna vilja ha ett föl efter Bozetti...

Denna vecka har Lina och Fixan tränat både för Jossan och för Jan-Ove. Att träna för J-O var ett kärt återseende. Lina tränade rätt mycket med ponny, för honom, och nu har hon fått chansen att göra det igen, och det var "första" gången i tisdags. Som vanligt var det jättebra! Fixan var jättefin i slutet, och Lina fick mycket bra med sig att tänka på, både med uppvärmning och själva träningsbiten. Värdefullt! Han tyckte Fixan var en elegant häst, och som man ska ha mycket framme för skänkeln, utan att rida för fort på. De fick jobba mycket på att hålla ihop henne, utan att bli stark i tygeln. Till Lina sa han att hon skulle vara så lång på hästryggen, som hon verkligen är.  Flera gånger blev kommentaren: lång ryttare-kort häst. Det får väl bli vår ledslogan ett tag framöver.

I torsdags hade vi styrelsemöte, och det blev mycket avstämning inför tävlingarna, som vi har nästa helg. Det är inte jättemycket starter, men det verkar se ut så på många håll, både i länet och på flera andra ställen i landet oxå. Undrar vad det beror på?  Nåja, vi kommer försöka göra bra tävlingar för de ryttare som kommer till oss och rider, för det vet man själv hur viktigt det är. Vi är ju ett härligt gäng, som brukar fixa till bra tävlingar, även om vi är en liten klubb. Skulle vara kul att utöka medlemsantalet. Intresserad? Det är bara att ta kontakt med någon av oss. Våra kontaktuppgifter finns på vår hemsida här.

Nej, nu ska jag skriva klart ryttarmeddelandet, som ska publiceras imorgon.
Ha det gott där ute!
 


Pysseldag

Igår kom Petra hit och vi hade en heldag (nästan) när vi gjorde kort och annat smått och gott. Petra kom vid 10-tiden, och hon, jag och Lina, började med att fika och sen höll vi på hela dagen, med undantag för lunch.

Vi hann inte med jättemycket, för det var mycket skratt och prat oxå, men så ska det ju vara.
På kvällen kom även Roger och Jesper hit, så vi grillade och drack lite gott till det. Det var en trevlig söndag, trots regnet.

I lördags kväll var Per och jag på P-Floyd i Vadstena. Sååå himla bra!! Kanonbra låtar, bra sångare, fantastiska gitarrister och andra musiker (det var både stråkkvintett, blåsinstrument och en kör med), plus att det var en otrolig ljusshow. Rekommenderas verkligen!!

Idag jobbar jag lite med klubbens tävlingar, som går av stapeln den 20-21 augusti. Fixar lite runt sponsringen bland  annat. Det är ju en hel del pyssel, men det är kul.

Bjuder på lite bilder på de jag skapade i går:Några små tändsticksaskar som jag dekorerade.Kort, där jag skurit ut en cirkel och satt en ros i. Kan man ge bort vid vilket tillfälle som helst, eftersom jag inte skrivit något (grattis eller dyl.) på det.Grattiskort.Grattiskort.Ytterligare ett grattiskort.Till sist, faktiskt ett julkort. Känns skönt att redan ha börjat med julkorten. Men det blir väl som vanligt ändå, med de flesta, i sista minuten...

Nej, nu ska jag förbereda lite inför kvällen. Idag drar nämligen träningarna för Jossan igång, igen. Eftersom Lina börjat jobba idag, har jag lovat göra i ordning Fixan tills hon kommer hem. Ska fixa lite i stallet innan jag tar in hästarna.

Ha det bra tills vi hörs igen!

Bröllopsdag

Har varit dålig på att uppdatera sista veckan. Får väl skylla på semestern....
Idag firar mannen och jag 22-årig bröllopsdag. Det ska vi fira med besök på Väderstad Centralkrog, grillbuffé.
Annars tar vi det lugnt idag. Det är varmt, men ändå behagligt ute, eftersom det inte är gassande solsken. Skönt för hästarna oxå, eftersom det inte blir så mycket ohyra ute. Vi har hästarna ute på nätterna nu, och tar in dem några timmar mitt på dagen, när det är som varmast och mest med insekter.

Igår var jag hos lillasyster och solade och badade. Det straffade sig att ligga och steka. Har bränt mig totalt på hela framsidan. Är verkligen knallröd! Usch! Att man inte lär sig...

På förmiddagen igår åkte vi med Bozetti och seminerade henne, igen. Vi sprutade henne i torsdags förra veckan, och igår var det läge för semin. Ska dit imorgon igen och seminera. Nu MÅSTE det ta sig! När vi åkte igår, lyckades vi tappa takluckan på transporten någonstans på vägen dit eller hem. Så typiskt! Vi åkte och kollade på vägen om vi kunde hitta den, men inte. Så i morse åkte Per in till ett företag i Linköping som har reservdelar, men självklart inte en sådan lucka. Så nu letar vi på annat håll. Har fått sätta dit plast för att det inte ska regna in under tiden. Gaaahhh, vad trött man blir!

I onsdags var vi, traditionsenligt, en sväng på Skänninge marknad. Det blev lite inköp, som vanligt. En blå och vitprickig vaxduk till altanbordet, och likadan, men röd och vit till jobbet. Mintfudge, som var helt underbart god. Självklart lite pysselgrejor oxå. Två stansar, schabloner, cirkelskärare och lite papper. Jag handlade detta av en thailändsk kvinna som stod och demonstrerade hur man kunde använda stansarna. Hon var helt otrolig att göra fina kort med dem. Så på kvällen var jag tvungen att prova. jättekul, men det kräver lite träning innan man blir så duktig. Om du klickar här, kan du se lite proffsig demonstration.

Nej, nu ska jag fortsätta jobba lite, håller på att möbklera om lite i Linas gamla rum och mitt "pysselrum".

Hejdå!


RSS 2.0