Sista veckan

Första dagen på sista veckan innan semestern, avklarad. Ska bli sååå skönt med semester.

I helgen har det varit full fart. I lördags morse lastade vi Bosse och åkte till Bitte för att seminera en andra gång. Vi skulle vara där 7.15, så det blev en tidig morgon. Hon hade haft ägglossning, och var öppen ganska mycke, så hon seminerades igen, så nu ska vi tillbaka den 19 juli och kolla om hon är dräktig. Nu är det till att hålla alla tummar för att det tagit sig.

När vi kom hem, blev det frukost och sen ut och putsa Fixan lite. Flätat hade vi gjort på fredag kvällen, faktiskt. Brukar inte göra det dagen innan, men vi kände att det skulle bli för stressigt om vi inte gjorde det denna gång. Hon är dessutom så lugn och renlig, så flätorna var lika fina som när de var nygjorda. Duktiga Fixan!

Sen lastede vi och for ner till Mjölby. Lina startade Msv C:1 först. Det gick bra, inga större missar. förutom att hon fick galoppanslag i en mellantrav. Jättefina förvända galopper med fina vägar, lite raka slutor, men annars en helt godkänd ritt. Lina tyckte hon hade bra känsla oxå. Bedömningen var lite tuff, tyckte vi nog, 58.72 %, blev det. men så är det i bedömningssporter... Bara gilla läget! Men Lina var jättenöjd med Fixan ändå.
Andra klassen, LA:3, gick ute på sandbanan, som var väldigt tung. På framridningen red Lina bara ca 10 minuter i trav och galopp, för Fixan kändes trött efter en stund. Väl inne på banan, kändes det oxå lite tungt, och det märktes på Fixan, för hon blev lite lång i formen, men gjorde vad hon skulle. Det blev 62,90 %, och det räckte till en delad 4:e plats. Lina tyckte inte hon hade samma bra känsla, men det såg snyggt och prydligt ut, med noggranna vägar och det får man ju betalt för. Så det var en mycket bra tävlingsdag, trots att det blev ett riktigt oväder mitt på dagen, med åska och störtregn.

Igår åkte jag till Lycketorp på morgonen och tittade på när I debuterade med sin häst i en LC:1. Riktigt roligt att se! En härlig häst, som kommer bli kanon, när hon blir starkare. När piloten oxå får mer rutin på programridning, och andas inne på banan :) kommer ekipaget bli farligt ute på dressyrbanorna.

På eftermiddagen kom min farmor och farfar (ja, ni läste rätt), min pappa och hans fru till Lina och fikade. Farmor och farfar har inte varit där innan. De tyckte att hon bodde i en mysig lägenhet, och det gör hon ju oxå.

Nej, nu ska jag ner och käka, det blir grekiska färsbiffar, kokt färskpotatis och sås. Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0