Bozetti

Jag lovade ju att presentera Bozetti för er, denna gång. Hon heter som sagt Bozetti, men kallas Bosse. Hon är född 2005 hos Helen och Stefan på Gryet Gården i Kävlinge i Skåne. De äger henne och vi har haft henne på foder sedan oktober 2008 då hon kom hit. Bosse är någonstans mellan 167-170 cm hög, jättefin exteriör och rör sig fantastiskt bra. Det var tänkt att Lina skulle ha henne och tävla på och sedan ska hon bli avelssto, när vi inte ville ha kvar henne längre.
Tyvärr så kollade vi upp henne på klinik augusti 2010, för vi tyckte det var något som inte var ok. Väl där efter mycket om och men, behandlades hon i flera leder, och de lyckades få in skit i hovleden, höger fram. Detta resulterade självklart i hovledsinfektion, men 17 dagars vistelse på Skara. När vi tog hem henne därifrån, var hon 4 gradigt halt och veterinärerna på Skara tyckte inte det var något att fortsätta med, i princip. För att göra en väldigt lång historia, kort, vägrade vi att ge upp, efter att ha varit i kontakt med veterinär Åsa Frykman. Så efter lite envishet och behandlingar, var hon i december 2010 friskförklarad. sen satte vi igång henne efter konstens alla regler och det funkade, tills hon en dag var lite halt igen. När vi kollade, visade det sig att hon var öm i båda sulorna fram, så hon fick ta det lite lugnt igen. Tyvärr misstänker vi att det var det som spökade redan i augusti 2010 när vi var på kliniken första gången, för när vi kom till Skara, var hon så öm i båda sulorna oxå. men på kliniken kollade de inte ens med visitertång, vilket jag nu nästan retar ihjäl mig på.

Nåja vi betsämde då i våras att betäcka henne, så får hon lite extra tid att "läka" på. Detta innebär att hon nu är dräktig med Canterbury, som ni ser här

Hon är beräknad att föla i början av juli, och det är sååå spännande. Idag ska hon få vaccination mot abortvirus.

Bosse är en riktig "knähund". När man går runt och ser över staketen, hänger hon över axeln på en. Hon är stallets modigaste häst någonsin. Hon blir aldrig rädd för något, snarare så att hon är så nyfiken så det inte går att mota bort henne från saker. Är det någon som lyckas ta sig ur saker, grimmor, flughuvor m.m., så är det Bozetti. Men det är mycket blod i henne, så hon blir riktigt taggad när man åker någonstans med henne och ska rida, eller något annat. Då är hon riktigt laddad och frustar och steppar runt, så man har fulla händer.

En dressyrstart hann Lina göra innan allt hände och det gick jättebra, nästan 65% i LC:1. En hoppclearround resulterade i felfri ritt, så hon är verkligen allround.

Bilder på henne kommer senare, för nu ska jag få lite hjälp att fixa till här på bloggen.

Hejdå så länge!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0