Lååååång tid

har det gått sedan jag uppdaterade här.

Som ni förstår, har Bozetti fölat, och det blev ett vackert stoföl, som vi döpt till Canzolett. Vi kallar henne Ettan, för det är Bozettis första föl, och sen är hon ju född 1 juli...
Den 1 juli vid 23-tiden hade vi fått ut fölungen. Det blev en riktig rysare, eftersom hon satt fast, så jag och Jonas (en granne) fick dra ut henne. Det var extra besvärligt oxå, för Bozetti hade läckt fostervatten, så det var rätt torrt när fölet skulle ut. Usch! Det kunde gått riktigt illa, om vi inte varit där...

Men det är en pigg liten dam, som är ganska självständig, med ett fantastiskt temprament. Redan när hon var knappt 2 dagar, tog vi ut henne och Bosse i hagen, så hon fick galoppera runt lite, och det gjorde hon, vill jag lova. massor av spring i benen.

Hon har redan hunnit med att vara fotomodell oxå. Det är Prima 4 You, som gör Iphoneskal av foto, som använt en bild på henne, till ett Iphoneskal, som de hade som demo i Falsterbo. Häftigt!

Den lilla damen har oxå en egen blogg, där man kan följa henne. Du hittar den här!

Idag har hovslagaren varit här och slagit på framskor på Bozetti, eftersom vi ska visa henne och Ettan på fölbedömning, och Bosse ska stambokföras. Ettan var såå duktig, för hon stod så lugnt i boxen när Bosse stod i gången och blev skodd. Inte ett ljud, bara tittade intressant på. sen fick hovis lyfta på hennes hovar och titta oxå. Det gick jättebra!

Här är en liten filmsnutt på Ettan, när hon är ute för första gången i sitt li v.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0