Tvära kast

Imorse ringde veterinären från seminstationen: det var bakterier i provet som togs på Bozetti i tisdagskväll. Lite skönt var det att få veta det, för då finns det en anledning till att hon inte blivit dräktig. Så nu behandlar vi henne i 5 dagar, sen ska hon sprutas i brunst så seminerar vi. Så håller vi tummarna igen! Lite trist att vi inte kollade efter 1.a brunsten, men det är lätt att vara efterklok...
Nåja, det betydde att vi inte skulle åka med henne ikväll, vilket i sin tur betydde att vi i lugn och ro kunde åka på dressyrtävlingen.

Tävlingen gick sådär, men vi är rätt nöjda med våran älskade "tant" ändå. I LA:1 blev det drygt 64%, rätt ok, men hon gick inte fram ordentligt, så till andra klassen, LA:3, red Lina på henne mer framåt. Det blev jobbigt tyckte Fixan, och protesterade lite först, men släppte till rätt bra sen. Inne på banan, hade Lina bättre känsla än i första klassen, men fick lite sämre procent. Slutade på drygt 59%. Hon blir lite ojämn i takten och lång i formen, det som är hennes problematik hela tiden. Men det är bara att jobba på. tror hon tyckte det var jobbigt överhuvudtaget att åka på tävling, nu när hon har haft lite "semester" ett par veckor. Skönt att börja komma igång igen.

Idag har vi diskuterat lite här hemma inför hösten och hur vi ska göra med hästarna. Vi hade eventuellt en plan, men det kanske inte blir riktigt som vi tänkt. Lina har fått lite erbjudande att fundera på, så vi ska prata mer om det och med ytterligare berörda personer.

Bjuder på lite bilder på Lina och Crucufix, från ett par av vårens träningar:

Fina Fixan, som verkligen har kommit igång. Hon är som en yster unghäst när man ska släppa ut henne i hagen på morgonen. Piper och far iväg i galopp med hopp och skutt. det är knappt att man kan hålla henne. :)

Nej nu ska jag sova. Godnatt därute...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0