Semester

Jaha, då är man inne på sin första semestervecka. Underbart! Har redan hunnit med en del kul saker. Igår var jag, Lina och Ida i Ullared. Avresa 04.30 i går morse, och framme strax efter kl. 7. det innebar att vi kunde parkera nästan inne bland kundvagnarna, så lite folk var det på parkeringen när vi kom... :)
två vändor var vi inne på Gekås och fyndade. det blev hästgrejor, lite träningskläder, presenter, shampo, balsam, deostick, plastpåsar, strumpor, underkläder och en hel massa annat. Sååå kul det är att åka dit. det var rätt mycket folk, men eftersom de har byggt ut så mycket, blir det inte så trångt ändå. Andra gången vi skulle ut, var det lite kö i kassan, men inte några jättelånga köer. Härligt!

Idag har hovslagaren varit här och tagit av Bozetti skorna. Hon hade ändå tapppat en framsko, och vi har diskuterat med hovslagaren om att ha henne barfota ett tag nu, eftersom hon inte ska ridas ännu. Både hovis och veterinären har rekommenderat oss att ha henne barfota så fort hon inte var öm i sulorna längre. Idag när hon visiterades så var det ingen reaktion alls, och när hon travade ut i hagen efteråt, såg vi ingen skillnad, så det känns bra.

Våra 2 stora hästar (båda sto) är väldigt olika, i nästan allting. Den ena, Fixan, är t.ex. superkänslig för insekter, blir ofta biten och reagerar mycket, får stora knölar. den andra, Bosse, ser man nästan inget på när det är insekter på henne. man kan inte heller se att hon är biten.
Vi använder insektsmedel på alla hästarna, och på Fixan, insektstäcke med hals och huva, dessutom. Hon tycker det är väldigt skönt att ha det på sig.
Bozetti däremot, har vi provat att ha huva på, men det tycker hon ör överkurs. Hon lyckas alltid få av sig den. Inte ens om vi har grimman på över, sitter den kvar. En dag såg det ut så här när hon varit ute en stund:
Vet inte vad hon gör, men ha den på sig, vill hon inte, så nu har vi slutat försöka ha huva på henne. har försökt med andra modeller oxå, både med och utan öron. Det blir bara samma resultat.

Nej, nu ska jag ta hand om mina jordgubbsmuffins jag bakat. Bäst att lägga de flesta i frysen, tror jag. Om det ska bli några kvar...
Ha en fortsatt bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0