Lördag 1 januari 2011

Jaha, så är det nya året här!
Gårdagens nyårsfest blev hellyckad, som vanligt. Gästerna kom vid 18.30 och strax därefter åt vi förrätten, som bestod av kräftsoppa och Väderstad-knäcke. Väderstad-knäcke, är knäckebröd som bakas här i Väderstad, på Centralkonditoriet. Ett fantastiskt gott knäckebröd.

Till varmrätt bjöd vi på Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika, och till det potatisgratäng och haricots vert. Mmm!

Efterrätten var ett recept från "Halv åtta hos mig", Chokladtryffelpaj med passionsfrukt. Den var kalasgod!

Självklart hann vi med att spela lite tärning om paketen vi alla haft med. Det är en tradition vi har, att alla ska ha med paket till ett värde av minst 50 kronor. Denna gång var det väldigt mycket paket. Själv fick jag bara med ett, men det var en bra sak, en timer.

Eftersom det började blåsa kraftigt, i början av kvällen, beslutade vi att gästernas bilar skulle köras ner till slutet av vår vär, för att de skulle ta sig ut när de skulle åka hem. Tyvärr körde en av gästerna fast med sin bil, så det blev lite bogsering ur drivorna. Men till slut hade vi fått ner bilarna dit de skulle. När regnet kom senare på natten, smälte ju mycket av snön, så bilarna kunde köras upp till vårt hus igen innan gästerna åkte hem. Så ingen behövde plumsa ner till sin bil. Ett riktigt äventyr var det i alla fall.

Idag har vi varit lite trötta. Vi åt frukost vid 11.30- tiden. En slapp dag blev det. Jag åkte strax efter 15 till Sjöhagen, och mötte upp Lina där, som varit i Linköping i natt.
Lina red lite i ridhuset på Fixan idag. Det blev inget hårt pass för hon är ju under igångsättning. Efter ridningen kom Philip och John och byggde på lite på mellanväggen i Fixans box, för hennes granne "Botvid" stökar och är på väg över. Fixan har varit livrädd när han lever rövare, men när väggen var fixad, såg hon nöjd ut.

Sen blev det en fika inne hos Cissi och Emelie. Det smakade bra!

Kvällen har jag avslutat med att kolla på Mamma Mia. Nu är det bara kvar att sova.

Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0