Underbar morgon

Det är verkligen tvära kast när det gäller vädret. Idag är det alldeles vindstilla och ingen nederbörd. Så idag fick hästarna gå ut och äta sin frukost ute, och stallet är mockat och klart. Tvättmaskinen går för fullt, med schabrak och benlindor. Diskmaskinen startad och köket lite iordningfixat. Så nu när jag redan hunnit med så många sysslor, tycker jag att jag har tid att uppdatera lite här.

Tänkte att jag skulle passa på att presentera våra hästar lite för er, och jag startar med Fixan, som egentligen heter Crucifix. Hon är född 1996, hos sin uppfödare i Varberg. Köptes sedan av Viveka, som bor i princip granne med uppfödaren. Hos Viveka har hon bott, tills vi köpte henne i september 2010. Det kändes bra att köpa en häst som inte haft så många ägare innan oss, och där man vet hennes historia.

Hennes pappa är fullblodshingsten Eighty eight keys och morfar heter Sober. Hon är 165 cm hög, mörkbrun och lik sin pappa.
 Det är en riktig dam, som är lite reserverad mot nya saker och människor, känslig och het att rida. En riktig "pratkvarn" är hon i stallet. Hon mullrar och gnäggar så fort man visar sig.
Hon har i sin ungdom startat både hoppning, dressyr och fälttävlan, som utbildning. Hon har fått två fina föl, varav den ena, går Msv dressyr. Sista åren är hon riden och tränad, men inte tävlad.

Under det år vi haft henne, har hon startat upp till Msv C dressyr, och även ett par hoppstarter. Hon är ett riktigt energiknippe, och kan i princip jobba på hur mycket som helst. Jätteambitiös, men vill tyvärr ibland göra allt på en och samma gång. Nu är hon under igångsättande efter ett par veckors vintervila. Det är en jättehärlig häst, men som ibland är en riktig buse, som till exempel när man rider ut och hon får för sig att inte gå åt det håll man vill... Eller låtsas vara rädd för allt... :)

ja, det är våran Fixan. Här kommer lite bilder på henne:

    
    januari 2011                        februari 2011
 
 
   maj 2011                  augusti 2011  

Det var Fixan! Nu fortsätter jobbet med att stärka henne och få upp henne lite till i framdelen, för målet med detta år är att kunna starta Msv B. 

Nej, nu är det dags att käka frukost. Knorrar rejält i magen nu.                  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0