Inställd träning

Ikväll har vi tagit beslut på att ställa in "Gunnelträningen", som vi skulle haft i helgen. Det kommer fortsätta att vara så här j-a kallt. I början av veckan när man kollade SMHI:s sida, såg det ut som det skulle vara runt 10 minus på lördagen och ca 5- på söndagen här omkring. Sen har det ändrats undan för undan. Till det sämre, kan jag säga. Nu skulle det enligt prognoserna vara 15-17 minus på lördagen och 16-20 minus på söndagen. Det är bara FÖR kallt. Till och med för hästfolk, som annars är ett mycket tåligt släkte.
Det funkar inte att en tränare ska stå 6-7 timmar/dag i ett iskallt ridhus. Då hjälper det inte att gå in och värma sig en timma mitt på dagen. För hästarna är det inte heller nyttigt att transporteras i kylan, efter träningspassen. Så vi fick bestämma oss att ställa in. Tyvärr! Kan ju lova att då spricker säkert prognosen oxå. Då blir det väl "bara" 8-10 minusgrader förstås. Men, men.....

Idag var vi en sväng i Ljungby med Bozetti. Det var satans kallt! När vi åkte var det "bara" -11, men när vi kom hem hade vi -17,8. Huuu!
Det blev träning på att fatta galopp, efter lite träning på sidvärts. Skänkelvikningarna gick jättebra, och hon var rätt stadig i formen oxå. Vänstergalopp gick bra, och första höger var helt ok. Sen var hon lite tjafsig och slog med huvudet och skuttade lite när hon inte fick ladda iväg för Lina. Men då red Lina på hene lite rejält framåt i trav några varv, så hon tog stöd på bettet ordentligt igen. Sen när hon gjorde en skänkelvikning undan för höger och red på friskt framåt, fattade hon höger galopp hur bra som helst. Så vi är mycket nöjda med henne. I morgon får hon vila, så får vi se hur det blir på lördag.

Jaha, så har då mitt jullov tagit slut. Imorgon börjar vi jobba igen, efter ledigheten. Känns sådär! Man vänjer sig snabbt vid att vara ledig. Finns ju så mycket annat att göra om dagarna.
Nåja, man kommer väl snart in i den vanliga "lunken" igen.
Vi börjar med studiedag imorgon. Inte min grej att sitta en hel dag på möte och föreläsning.
Har iallafall bestämt att vi måste hoppa över den gemensamma lunchen och åka hem för att ta in hästarna då. Lina jobbar oxå imorgon, och det blir alldeles för lång dag ute om de ska gå in när vi kommer hem.
Får väl bli någon snabbmat från "Donken" istället för lunchen som rektorn beställt.

Borde gå och lägga mig nu, men känner att jag kommer ha svårt att somna. Får väl göra ett försök. Vet ju att klockan ringer 05.00 imorgon bitti.......:(
Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0