Åktur för Bozetti

 Idag hade vi hyrt Walltorps ridhus och tänkte åka med Bozetti dit. Hemma när vi skulle lasta gick hon in direkt. Bara rakt upp i transporten. Hon stod helt stilla medan vi körde de fem minuter det tar att åka till ridhuset. Hon var oxå jätteduktig att lasta ur. Sen blåste hon upp sig lite när hon hörde hästarna i stallet gnägga, då trampade hon omkring lite, men jag gick med henne lite så hon skulle lugna ner sig. Väl inne i ridhuset fick hon springa lös och röra på sig lite.
Efter en stund sadlade vi henne och Lina satt upp. Jag ledde henne lite först, men sedan släppte jag och Lina både skrittade och travade med henne. Hon var lite "skuttig" i början när Lina skulle trava. Ruskar lite på sig och skuttar lite med bakbenen. Vi höll bara på en kort stund, eftersom det var mycket nya intryck för henne, och vi vill att hon ska tycka det är kul.
När vi skulle åka hem hade det mörknat, och då var hon inte lika sugen på att gå in i transporten. Hon bara växte fast på lämmen och ville inte gå upp. Självklart hade vi ingen hink med mat med oss, hon hade ju gått rakt in hemma med hjälp av lite äpplen..... Så vi fick ringa och be Per komma med en hink, och hjälpa oss. Bara vi höll hinken framför henne, gick hon in direkt......
Det var bara lastningen hem, som inte flöt på. Annars var det helt perfekt. Hon är så duktig, och rör sig så fint. Jag hade med videokameran, så vi filmade henne lite när hon var lös i ridhuset.

När vi kom hem var hon trött, och hon gäspade flera gånger när hon kommit in i boxen. Framför allt var hon nog trött i huvudet. Imorgon ska hon få ta det lugnt och bara vara i hagen med sin älskling.

Det känns oxå som vår transport behöver ändras lite. Det är inget bra med dörrar bakom, om man vill ha mellanväggen lite snett. Får nog skaffa bommar istället.


Nu ska jag kolla på TV. Det är "Oskyldigt dömd" med Persbrandt. Han är ju så bra....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0